FC Twente dreigt met vertrek uit Enschede

De voorzitter van FC Twente, Joop Munsterman, heeft de gemeente Enschede gezegd dat de club uit de stad zal vertrekken als de gemeente niet de volle medewerking levert aan de bouw van een tweede ring op het Arke Stadion.

De voorzitter heeft grote plannen met Twente, hij wil van de club een stabiele subtopper maken en vindt het daarom noodzakelijk dat er een uitbreiding van het stadion komt. Voor deze uitbreiding is echter een vernieuwde en verbeterde infrastructuur om het stadion nodig, wat de gemeente zal moeten betalen. Vooralsnog wil de gemeente daar niet aan meewerken. "Als de gemeente niet meewerkt, is de bouw van een stadion elders in Twente niet uitgesloten," aldus Munsterman.

Bij de raadsleden is dat dreigement in het verkeerde keelgat gevallen. "Ik vond de toon onaangenaam, daar werd ik door verrast", aldus CDA’er Patrick Welman. Welman zal op korte termijn vragen gaan stellen aan het college van B en W over de verstoorde verhouding tussen FC Twente en de gemeente Enschede.

Munsterman zei verder dat er geen chemie is tussen de gemeente en het bestuur van de voetbalclub. Twee jaar geleden leende de club zes miljoen euro van Enschede en zo kon een ondergang van de club worden tegengehouden. De gemeente rekent nu echter 1.5% meer rente en verdient hier dus zelf nu ook geld aan, en dat zit Munsterman niet lekker.