Kwartfinales WK IJshockey

Maurice (mbn)
In Oostenrijk werden donderdag de kwartfinales van het WK IJshockey gespeeld. Tsjechië, Rusland, Canada en Zweden wisten zich te plaatsen voor de halve finales.

Alle kwartfinales hadden een soortgelijk verloop. De underdog kwam op voorsprong, maar uiteindelijk wist de favoriet te winnen. In de wedstrijd tussen Slowakije en verdedigend kampioen Canada wist Slowakije drie maal de voorsprong te nemen, maar Canada wist uiteindelijk met 5-4 te winnen. Zo kwam ook Zwitserland op een 1-0 voorsprong tegen Zweden, maar Zweden wist met 2-1 te winnen.

Bloedspannend werd het in de wedstrijd tussen de Verenigde Staten en Tsjechië. Voor het tweede jaar op rij draaide de kwartfinale tussen deze twee landen uit op een shootout. Tsjechië wist nu revanche te nemen en behaalde zo de plaats in de halve finale tegen Zweden.

Ook de wedstrijd tussen Finland en Rusland eindigde in een shootout. De Finnen hadden in de reguliere speeltijd tweemaal een voorsprong van twee doelpunten, 2-0 en 3-1, maar na de reguliere speeltijd was het uiteindelijk 3-3. In overtime werd er niet gescoord en in de shootout was Rusland feilloos en zo wisten de Russen zich van de halve finale tegen Canada te verzekeren.

Halve finales, zaterdag:
Tsjechië - Zweden
Rusland - Canada