[update] Overval Rabobank Maasbree

R_Style, robinotten, geldropse_polleke en T1andonly hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Rabobank aan de Dorpsstraat in Maasbree is momenteel door de politie omsingeld in verband met een overval. De overvaller, een oudere Duitse man, bevindt zich nog in het gebouw. De melding van de overval kwam rond 12.30 uur bij de politie binnen.

Er bevindt zich geen bankpersoneel meer in het pand. Tevens is het naastgelegen kinderdagverblijf ontruimd. De overvaller is mogelijk gewapend. Ook dreigt de man een bom te laten ontploffen. Een onderhandelaar probeert de man over te halen zich over te geven. Er is een arrestatieteam aanwezig en de brandweer staat standby. De politie kan verder geen mededelingen doen.

Update 16.03 uur
Momenteel worden alle woningen in een straal van honderd meter rondom het bankgebouw ontruimd. Tevens is het gebouw afgeschermd met geblindeerde hekken. Waarom dit alles gebeurt, is onduidelijk. Ook is nog niet zeker of de man gewapend is. Politieagenten zijn gehuld in kogelvrije vesten en ook zijn de medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) gearriveerd.

Getuigen vertelden dat de man op een gegeven moment naar buiten kwam om met de politie te praten. In zijn hand had hij een pakketje. Vervolgens ging hij weer naar binnen toe. De man had eerder gedreigd met een bom.

Update 16.12 uur
Een woordvoerder van de Rabobank meldt dat ten tijde van de bankoverval drie personeelsleden en een klant in het gebouw waren. De overvaller dreigde zichzelf op te blazen als hij geen geld zou krijgen. De klant zag kans de bank uit te vluchten en de politie te waarschuwen. Deze nam, zonder dat de overvaller het in de gaten had, contact op met de personeelsleden. Op een gegeven moment wist het drietal de bank via een zij-ingang te ontvluchten en konden ook zij in veiligheid worden gebracht.

Update 17.06 uur
Inmiddels hebben 185 mensen hun woning moeten verlaten. Ook de pers moet om veiligheidsredenen op afstand blijven. Achter het bankgebouw wordt plaats gemaakt voor een helikopter om te landen. Wat het doel van die helikopter is, is onbekend.

Update 19.12 uur
Inmiddels is bekend geworden dat de overvaller is gearresteerd door de politie. Exacte details zijn nog niet bekend, maar volgen zo snel mogelijk.

Update 20.32 uur
De gearresteerde man is door de politie geblinddoekt en op een brancard afgevoerd. Hij zou door een politiehond in zijn been gebeten zijn. Of er nog meer gewonden zijn is niet bekend.

Er doen geruchten de ronde dat de overvaller de beruchte Duitse crimineel Thomas Wolf is. De politie wil dit echter niet bevestigen. Wolf heeft in Duitsland, België en Nederland al meerdere bankovervallen gepleegd. Hij wordt onder andere verdacht van de overval die in april 2003 bij de ABN-Amro bank in Eindhoven plaatsvond. Sinds Wolf in 2000 na verlof niet terugkeerde naar de gevangenis is hij voortvluchtig.

Update 21.11 uur
Inmiddels is bekend geworden dat de dader van de overval een 60-jarige man uit de Limburgse plaats Tegelen is. Het gaat dus niet om Thomas Wolf, die twee maanden geleden overigens nog in Apeldoorn werd gesignaleerd. Hierop werd bij alle banken in Nederland groot alarm geslagen omdat werd verwacht dat de man binnen enkele dagen een overval zou plegen. Later bleek echter dat de gesignaleerde man de beruchte crimineel niet was.