WRC: Citroën mogelijk terug in 2007

Roel (jozef444)
Het was al langer bekend dat de teams van Peugeot en Citroën uit het wereldkampioenschap rally’s stappen na dit seizoen. Nu heeft Guy Frequelin van Citroën echter aangegeven dat zijn team misschien in 2007 weer terugkeert.

Volgens Frequelin zal alles afhangen van de reglementen. Wanneer deze zorgen voor stabiliteit en continuïteit in de sport dan wil Citroën terugkomen. Frequelin: "Dit is ook de reden waarom we nog geen beslissingen hebben gemaakt voor na 2006. We willen kijken hoe de reglementen zich volgend jaar ontwikkelen."

Citröen zou zijn budget voor motorsporten met 50 procent terugbrengen. Door dit teruglopende budget hoopt men er bij het team op dat het aantal rallies in een seizoen terug wordt gebracht naar twaalf. Dit seizoen worden er nog zestien WRC rally’s verreden voor het kampioenschap. Frequelin: "Ik weet dat Citroën niet het enige team is dat deze veranderingen wil."

Komend weekend staat de Rally van Cyprus op het programma. Citroën zal hier zijn vierde overwinning van dit seizoen proberen te pakken.