FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 14 april 2005

Uitslagen UEFA Cup (14-04-2005)

Vanavond werden de returns van de kwartfinales van de UEFA Cup gespeeld. Hieronder de uitslagen.

AZ - Villarreal 1-1 (2-1)
8' Perez 1-0
72' Lucho 1-1

Rood: Opdam (AZ) en Jose Mari (Villarreal)

Auxerre - CSKA Moskou 2-0 (0-4)
9' Lachuer 1-0
79' Kalou 2-0 (Penalty)

AC Parma - Austria Wien 0-0 (1-1)

Sporting Portugal - Newcastle United 4-1 (0-1)
20' Dyer 0-1
40' Niculae 1-1
70' Sá Pinto 2-1
77' Beto 3-1
90' Rochemback 4-1

Halve finales:
Sporting Portugal - AZ
AC Parma - CSKA Moskou

Wilde achtervolging na overval op drogist

Icoon misdaad nieuwsEen wilde achtervolging eindigde aan het begin van de middag in Almere-Haven, waar twee voortvluchtige overvallers werden ingerekend. Vanochtend hadden de twee samen met een derde man een drogisterij in Ens in de Noordoostpolder overvallen. Ondanks een grote zoekactie bleef de derde verdachte onvindbaar.

Bij de vlucht in Ens hadden enkele ooggetuigen de achtervolging ingezet op de auto met het drietal. Toen deze met een pistool dreigden werd de achtervolging gestaakt. De politie wist de auto later opnieuw te traceren bij Lelystad, waarna met hoge snelheid de achtervolging werd ingezet richting Almere. Daar ging het over de Veluwedreef de Filmwijk in, waarna de criminelen via opnieuw de Veluwedreef en de Waterlandseweg richting Almere-Haven probeerden te ontkomen. Daar werden ze echter aangehouden.

Met honden, helikopters en tientallen agenten heeft de politie vervolgens gezocht naar de derde voortvluchtige en vuurwapengevaarlijke overvaller. Deze bleek spoorloos, waarna de zoekactie werd gestaakt.

UEFA Cup: Uitslag AZ - Villarreal

Icon Sport - UEFA CupAZ heeft thuis tegen Villarreal de halve finale van de UEFA Cup weten te bereiken. In een tumultueuze wedstrijd werd het uiteindelijk 1-1.

Co Adriaanse stuurde zijn ploeg het veld op in een aanvallende opstelling, die de flexibiliteit bood om de verdediging te versterken. Zijn tactische plannen werden echter al snel, zowel in positieve als in negatieve zin, verstoord. Positief was dat AZ al in de achtste minuut op voorsprong wist te komen. Perez krijgt de ruimte om te schieten en het eerste schot op het doel van Villarreal gaat er meteen in.

Negatief was daarna de blessure van Mathijsen. Hij kreeg in de 17de minuut opnieuw last van zijn knie en moest daardoor gewisseld worden. Een rode kaart voor Opdam, na twee keer geel, bezorgde AZ een extra kater. Maar ook Villarreal krijgt een rode kaart. Jose Mari wist zich niet te beheersen in het tumult rond Opdam en trapte na tegen Van Galen, wat door de grensrechter werd gezien.

In de tweede helft wist Villarreal regelmatig AZ vast te zetten, maar af en toe kwam AZ er gevaarlijk uit. Perez en Sektioui kregen kansen de wedstrijd te beslissen, maar misten. In de 72ste minuut viel dan toch het tegendoelpunt. Lucho wist bij de eerste paal een moeilijke bal binnen te schieten en zo de stand gelijk te trekken. Vervolgens werd het voor AZ steeds lastiger. Villarreal zette alles op alles om het benodigde tweede doelpunt te scoren.

In de laatste vijftien minuten schoot Riquelme nog op de paal en Sá kreeg een grote kans, maar verder speelde AZ de wedstrijd professioneel uit. Daarmee gaat AZ wederom verrassend door. De club uit Alkmaar heeft zichzelf met dit resultaat een plaats in de halve finales van de UEFA Cup bezorgd.

AZ - Villarreal 1-1 (2-1)
8' Perez 1-0
72' Lucho 1-1

Rood: Opdam (AZ) en Jose Mari (Villarreal)

Overige uitslagen UEFA Cup:
Auxerre - CSKA Moskou 2-0 (0-4)
AC Parma - Austria Wien 0-0 (1-1)
Sporting Portugal - Newcastle United 4-1 (0-1)

Halve finales:
Sporting Portugal - AZ
AC Parma - CSKA Moskou

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Uitslag AZ - Villarreal

AZ heeft thuis tegen Villarreal de halve finale van de UEFA Cup weten te bereiken. In een tumultueuze wedstrijd werd het uiteindelijk 1-1.

Co Adriaanse stuurde zijn ploeg het veld op in een aanvallende opstelling, die de flexibiliteit bood om de verdediging te versterken. Zijn tactische plannen werden echter al snel zowel in positieve als in negatieve zin verstoord. Positief was dat AZ al in de achtste minuut op voorsprong wist te komen. Perez krijgt de ruimte om te schieten en het eerste schot op het doel van Villarreal gaat er meteen in.

Negatief was daarna de blessure van Mathijsen. Hij kreeg in de 17de minuut opnieuw last van zijn knie en moest daardoor gewisseld worden. Een rode kaart voor Opdam, na twee keer geel, bezorgde AZ een extra kater. Maar ook Villarreal krijgt een rode kaart. Jose Mari wist zich niet te beheersen in het tumult rond Opdam en gaf Van Galen een schop, die door de grensrechter werd gezien.

In de tweede helft wist Villarreal regelmatig AZ vast te zetten, maar af en toe kwam AZ er gevaarlijk uit. Perez en Sektioui kregen kansen de wedstrijd te beslissen, maar misten. In de 72ste minuut viel dan toch het tegendoelpunt. Lucho wist bij de eerste paal een moeilijke bal binnen te schieten en zo de stand gelijk te trekken. Vervolgens werd het voor AZ steeds lastiger. Villarreal zette alles op alles om het benodigde tweede doelpunt te scoren.

In de laatste vijftien minuten schoot Riquelme nog op de paal en Sá kreeg een grote kans, maar verder speelde AZ de wedstrijd professioneel uit. Daarmee gaat AZ wederom verrassend door. De club uit Alkmaar heeft zich met dit resultaat een plaats in de halve finales van de UEFA Cup bezorgd.

AZ Villarreal 1-1 (2-1)
8' Perez 1-0
72' Lucho 1-1

Rood: Opdam (AZ) en Jose Mari (Villarreal)

Opstellingen:
AZ: Timmer, Kromkamp, Mathijsen (Jaliens/17), Opdam, De Cler, Landzaat, Lindenbergh, Van Galen (Huysegems/46), Sektioui, Nelisse (Buskermolen/67), Perez

Villarreal: Reina, Armando Sá, Gonzalo (Alvarez/46), Peña, Arruabarrena, Sorin, Josico (Guayre/30), Senna, José Mari, Riquelme, Lucho

Britse kids willen Rooney als premier

Naccie had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek buitenland nieuwsAls het aan de Britse schoolkinderen ligt dan wordt de talentvolle jonge voetballer Wayne Rooney de nieuwe premier. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1000 jeugdigen tussen de 9 en 13 jaar oud. Vijftien procent van de jonge ondervraagden wil dat de 19-jarige spits van Manchester United het land gaat leiden.

De huidige minister-president Tony Blair moet het doen met slechts acht procent van de stemmen. De fictieve tovenaar Harry Potter blijft hem zelfs nog voor, met twaalf procent. Overigens doet Blair het qua bekendheid een stuk beter bij de jongeren dan de leiders van de andere grote Britse partijen. 68 procent van de ondervraagden herkende de Labour-leider op foto's, tegenover vijftien procent Michael Howard van de Conservatieven en slecht één procent Liberalen-voorman Charles Kennedy.

In de echte peilingen neemt de voorsprong van Tony Blairs Labour Party toe. In een onderzoek van The Guardian staat de partij van Blair op 39 procent, tegenover 33 procent voor de Conservatieven. De Liberal Democrats zouden met ongeveer 21 procent van de stemmen de derde partij blijven. De Britse verkiezingen vinden plaats op donderdag 5 mei.

Wayne Rooney
'Minister-President' Wayne Rooney

Screenshots Madden NFL 2006

Waarschijnlijk zullen we op de aankomende E3 allemaal informatie krijgen over de aankomende 2006-sportreeks van EA. Als voorproefje hebben ze echter al een aantal Madden 2006 screenshots vrijgegeven.
Madden 2006 is nog steeds (verrassend ) een American Football-game en het is aannemelijk dat je uiteindelijke goal nog steeds het winnen van de Super Bowl zal zijn. Hopelijk kunnen we je tijdens de E3 hier meer informatie over geven over deze game.



FBI legt beslag op zo'n 60.000 illegale Nintendo games

In zowel New York als New Jersey zijn afgelopen week 4 mensen gearresteerd op verdenking van het handelen in illegale Nintendo games. De politie vermoedt dat de daders tussen nu en september vorig jaar zo'n 280.000 illegale games hebben verkocht. Op het moment van arrestatie zijn er nog een kleine 60.000 games aangetroffen. Hierbij zaten ook klassiekers als bijvoorbeeld Duck Hunt. De daders vielen door de mand toen ze games aan een FBI-agent probeerden te verkopen.


Nog steeds verhandeld

Premier: 'Respecteer handweigerende imam'

draaier had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Islamitische geestelijken die weigeren vrouwen een hand te geven, moeten gewoon worden gerespecteerd. Dat zei premier Balkenende vandaag tijdens het gehouden normen- en waardendebat in de Tweede Kamer. Hiermee vaart de premier een andere koers dan minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie.

Die gaf aan 'not amused' te zijn toen de radicale Tilburgse imam Ahmad Salam haar weigerde een hand te geven omwille van zijn geloofsovertuiging. Dat voorval vond in november van het vorige jaar plaats. Volgens Balkenende kan de samenleving pas vreedzaam zijn wanneer iedereen elkaar respecteert.

"Als je hier bent moet je ook bepaalde gebruiken overnemen", legde de CDA-premier uit. De premier is van mening dat elke Nederlander maar ook de allochtonen hiermee rekening dienen te houden. GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema ontlokte de premier de opmerking toen hij zijdelings inging op het voorval.

Vijf nieuwe screens voor The Roots

The Roots, een fantasy RPG voor de Xbox en PC, zal, als alles goed gaat, binnenkort in de winkels liggen. Om de tijd te doden zijn er weer een vijftal nieuwe screens opgedoken:

"[...]
The Roots is a third-person perspective fantasy-role-playing, action-adventure experience. The game leans heavily on classic role playing within a mystical world where arena style turn-based, real time combat action is coupled with exploration to create an intriguing and fantasical adventure.
[...]"



Big Fucking Gun niet in Doom-film

Eerder is er ophef geweest over de aankomende Doom-film, want de fans zouden de verdraaiingen van het verhaal niet pikken. De filmmakers beloofden vervolgens zo trouw mogelijk te blijven aan de games. Vandaag werd echter bekend dat zelfs de Big Fucking Gun veranderd is en dat kan tot nieuwe klachten leiden:
"[...]
However, the movie has angered some online fans for appearing to contradict the basic tenets of the Doom storyline, with the action apparently not being set on Mars and the demons from hell of the games being replaced with humans sporting a mutagenic virus.

Nonetheless, scriptwriter Dave Callaham commented, in an open letter to fans late last year: "Let me assure you, though, that the themes and elements that you love about Doom are ALL represented strongly in the film... just with some new twists." The Rock also let slip, in an interview on The Daily Show with Jon Stewart, that he will be toting a BFG weapon in the movie, although this now apparently stands for Bio-Force Gun, as opposed to any other more obscene definition for the acronym.
[...]"


De film is ook nog eens vertraagd van 5 augustus naar 21 oktober in de Verenigde Staten. Ex-worstelaar The Rock speelt de hoofdrol in de film.



Ex-worstelaar The Rock speelt de hoofdrol in de Doom-film

Kirby wederom schaamteloos betast

Vandaag zijn weer 10 nieuwe screenshots verschenen van de DS-game Touch! Kirby. De naam van de game is nog niet exact bekend. Andere alternatieven zijn onder andere Touch! Kirby's magical paintbrush, Kirby: Canvas Curse, Kirby: Cursed Canvas en Quick-Draw Kirby. Te zien is hoe je door middel van lijnen die je tekent met de stylus Kirby kan sturen. Kirby moet in juni de DS van vele Amerikanen gaan versieren. Wanneer dit in Europa zal gebeuren is nog niet bekend.





JoWood maakt E3 line-up bekend

Behalve Ubisoft heeft ook JoWood vandaag haar line-up voor de E3 in mei bekend gemaakt. Zij zullen met de volgende nieuwe games verschijnen:

- Gothic 3
- Panzer Elite Action
- SpellForce 2
- Stargate SG-1: The Alliance

Achter gesloten deuren worden de volgende games getoond:

- The Guild II
- Hotel Giant 2
- Ski Racing 2006

Tenslotte nog:

- Aquanox: The Angels Tears
- Legend of Kay
- Yetisports Arctic Adventures

Vooral op Gothic 3 zitten veel mensen te wachten. Dit moet een erg non-lineaire RPG worden.

18 jaar voor moord op hennepkweekster

Vandaag is de 34-jarige Arno N. uit Made veroordeeld tot 18 jaar celstraf, wegens de moord op collega hennepkweker Tinka van Rooij (27) uit Breda. De eis was twee weken terug 20 jaar. Het lichaam van de vrouw dumpte N. samen met twee anderen in het water van de Biesbosch. Ze werd pas op 10 juni gevonden.

Medeverdachten Angelo de B. (34) uit Oosterhout en Jack B. (43) uit Ulvenhout kregen respectievelijk 12 en 8 jaar cel. De 41-jarige Bettie B., zus van Jack en partner van Angelo, werd vrijgesproken. Tegen haar was twee weken geleden 9 jaar geëist.

Arno N. runde door heel Nederland hennepkwekerijen en Tinka hielp hem daarmee. Zij wilde uit het wietkweekwereldje stappen, maar ze wist teveel over de handel en wandel van N. en zijn handlangers. Zij zou zwijggeld hebben geëist (of uitgekocht willen worden), anders zou ze alles naar buiten brengen. Daarop sloeg N. haar met een klauwhamer de hersens in, nadat hij haar met een stroomstootwapen had bewerkt.


De vermoorde Tinka van Rooij

Volledige E3 line-up Ubisoft bekend

Ubisoft heeft vandaag de volledige lijst van haar line-up op de E3 bekend gemaakt. Dit is de lijst:
"[...]
- AND 1 Streetball [ PS2 system of interactive leisure ]
- Far Cry Instincts [ Xbox ]
- Heroes of Might & Magic V [ PC ]
- 187 Wrinkle gold Die [ PS 2/Xbox ]
- Peter Jackson' s King Kong [ PS 2/Xbox/console new generation ]
- Prince of Persia 3 (nonfinal title) [ PS 2/Xbox ]
- Blazing Angels Squadrons of WWII (nonfinal title) [ Xbox ]
- Tom Clancy's Ghost Recon 3 (nonfinal title) [ console new generation ]
- Tom Clancy's Rainbow Six Lockdown [ PS 2/Xbox ]
- America's Army: Small channel of has Soldier [ PS 2/Xbox ]

Two other titles ofUbisoft will be presented in camera:

- Brothers in Arms Road to Hill 30: New Chapter (nonfinal title) [ PC/Xbox ]
- Myst V: End of Ages [ PC ]
[...]"


Ploegen Amstel Gold Race

Op basis van de startlijst hieronder de ploegen voor Amstel Gold Race. Omdat voor veel ploegen dit nog niet hun definitieve teams zijn zullen we dit bericht de komende dagen nog updaten. Voor de wissels in je ploeg heb je nog tot het einde van zaterdag de tijd.

Gerolsteiner
Heinrich Haussler
Andrea Moletta
Davide Rebellin
Ronny Scholz
Fabian Wegmann
Peter Wrolich
Markus Zberg
Thomas Ziegler
Davitamon-Lotto
Serge Baguet
Christophe Brandt
Bjorn Leukemans
Axel Merckx
Preben Van Hecke
Johan Vansummeren
Leon Van Bon
Aart Vierhouten

Quick Step
Kevin De Weert
Paolo Bettini
Marc Lotz
Filippo Pozzato
Addy Engels
Patrik Sinkewitz
Bram Tankink
Rik Verbrugghe
CSC
Kurt Asle Arvesen
Ivan Basso
Vladimir Gusev
Andrea Peron
Jakob Piil
Fränk Schleck
Nicki Sørensen
Jens Voigt

Euskaltel
Iker Camano Ortuzar
Unai Etxebarria Arana
Koldo Fernandez
David Herrero Llorente
Inaki Isasi Flores
Inigo Landaluze Intxaurraga
Egoi Martinez De Esteban
Samuel Sanchez Gonzalez
Illes Balears
José Luis Arrieta
Chente García
Cayetano Julià
Francisco Mancebo
Vicente Reynés
Alejandro Valverde
Xabier Zandio

Liberty Seguros
Sergio Paulinho
Isidro Nozal
Carlos Barredo
Angel Vicioso
David Etxebarria
Marcos Serrano
Jorg Jaksche
Saunier Duval
Inigo Cuesta
Juan C. Dominguez Dominguez
Angel Gomez Gomez “Litu”
Fabian Jeker
Manuele Mori
Joaquin Rodriguez
Constantino Zaballa
Oliver Zaugg

Bouygues Telecom
Walter Bénéteau
Laurent Brochard
Anthony Geslin
Laurent Lefèvre
Jérôme Pineau
Didier Rous
Thomas Voeckler
Unai Yus
Cofidis
Sylvain Chavanel
Bingen Fernandez
Dmitriy Fofonov
Thierry Marichal
Stuart O'Grady
Staf Scheirlinckx
Peter Farazijn
Matthew White

Crédit Agricole
Francesco Bellotti
Sebastien Joly
Andrey Kashechkin
Christophe Moreau
Benoît Poilvet
Bradley Wiggins
Alexandre Botcharov
Christophe Le Mevel
T-mobile
Erik Zabel
Sergei Ivanov
Matthias Kessler
Rolf Aldag
Steffen Wesemann
Alexandre Vinokourov
Stephan Schreck
Bas Giling

Française des Jeux
Sandy Casar
Carlos Da Cruz
Christophe Detilloux
Frederic Finot
Bradley McGee
Francis Mourey
Jussi Veikkanen
Domina Vacanze
Mirko Celestino
Michele Gobbi
Andriy Grivko
Serhiy Honchar
Maxim Iglinskiy
Ruslan Ivanov
Paolo Valoti
Giovanni Visconti

Fassa Bortolo
Massimo Codol
Mauro Facci
Massimo Giunti
Volodimir Gustov
Kim Kirchen
Vincenzo Nibali
Roberto Petito
Kanstantsin Siutsou
Lampre - Caffita
Gianluca Bortolami
Salvatore Commesso
Giuliano Figueras
Eddy Mazzoleni
Evgeni Petrov
Daniele Righi
Alessandro Spezialetti
Francisco Vila Errandonea

Liquigas - Bianchi
Danilo Di Luca
Franco Pellizotti
Michael Albasini
Patrick Calcagni
Kjell Carlström
Mauro Gerosa
Nicola Loda
Marcus Ljungqvist
Rabobank
Michael Boogerd
Maarten den Bakker
Erik Dekker
Oscar Freire
Karsten Kroon
Thomas Dekker
Joost Posthuma
Pieter Weening

Phonak
Martin Elmiger
Bert Grabsch
Nicolas Jalabert
Alexandre Moos
Uros Murn
Miguel A. Martin Perdiguero
Oscar Pereiro Sio
Gregory Rast
Discovery Channel
Volodymyr Bileka
Ryder Hesjedal
George Hincapie
Benoit Joachim
Benjamin Noval
Pavel Padrnos
Jurgen Van den Broeck
Max van Heeswijk

Chocolade Jacques - T Interim
Benny De Schrooder
Pieter Ghyllebert
Steven Kleynen
Pieter Mertens
Jef Peeters
Tom Stubbe
Maarten Wijnants
Frederik Willems
Landbouwkrediet
Thierry De Grootte
Glenn D’Hollander
Sven Renders
Nico Sijmens
Jurgen Van De Walle
Geert Verheyen
Johan Verstrepen

Barloworld - Valsir
David Plaza Romero
Stefan Adamsson
Pedro Arreitunandia
Igor Astarloa
Matteo Carrara
Gian Paolo Cheula
Ryan Cox
Tiaan Kannemeyer
Mr Bookmaker
Johan Coenen
Angel Castresana Del Val
Gorik Gardeyn
Jeremy Hunt
Matthé Pronk
Erwin Thijs
Stefan Van Dijk

Shimano-Memory Corp
Marco Bos
Yukihiro Doi
Rik Reinerink
Stefan Schumacher
Laurens Ten Dam
Eelke Van Der Wal
Alain Van Katwijk

'Friese moslim vermoord om relatie met christen'

Een 40-jarige islamitische man die op 5 januari in Aldeboarn gewurgd werd, is waarschijnlijk vermoord door zijn oudere broer. Vermoedelijk is de reden voor de moord dat de 40-jarige man een relatie met een christelijke vrouw had.

Op 19 april moet de uit Irak afkomstige verdachte zich verantwoorden voor de rechtbank in Leeuwarden. Hij gaf zichzelf na de moord aan bij de politie en bekende de moord. Hij bleek met zijn twee minderjarige kinderen naar zijn broer te zijn gegaan. Daar bond hij zijn broer vast aan een stoel, mishandelde hem, en wurgde hem uiteindelijk met een strop. De kinderen van de verdachte hebben een maand in voorarrest gezeten. Onduidelijk is wat hun rol exact is geweest.

Klien mag vrijdagtester worden

Christian Klien mag vrijdagtester worden bij Red Bull Racing. Teambaas Christian Horner heeft met succes de regel aangevochten dat coureurs die vorig jaar actief waren, niet op vrijdag mogen meetrainen.

Om artikel 58b van de FIA Sporting Regulations te kunnen annuleren, had Red Bull de toestemming nodig van de andere negen teams. Die toestemming heeft het team gekregen en de FIA heeft een officieel persbericht uitgevaardigd, waarin wordt bevestigd dat het artikel is geschrapt.

Christian Klien wordt vanaf Imola als racecoureur vervangen door Vitantonio Liuzzi, die bij de eerste drie Grand Prix-weekends vrijdagtester was. Klien mocht die taak echter niet overnemen, omdat de reglementen van de FIA voorschreven dat deze taak alleen is voorbehouden aan coureurs die vorig seizoen aan minder dan zes races hebben deelgenomen.

Vitesse legt Yakubu voor drie jaar vast

Vitesse heeft Abubakari Yakubu overgenomen van Ajax. De Arnhemse club legde de Ghanese middenvelder voor de komende drie seizoenen vast.

Via externe financiers slaagde de club uit Arnhem er in om 750.000 euro bijeen te brengen, het bedrag wat nodig was voor een overgang van Yakubu. Dit seizoen speelde de 23-jarige international al op huurbasis voor de ploeg van coach Edward Sturing.

Naast Vitesse hadden ook AZ, PSV en Olympique Lyon interesse in Yakubu.

Button: doorbraak problemen BAR

Jenson Button gelooft dat een nieuw aerodynamisch pakket een directe weerslag zal hebben op de prestaties van BAR Honda tijdens het volgende Grand Prix-weekend, over een week in San Marino. Tijdens tests in Barcelona brak Button met de verbeterde wagen direct het officieuze ronderecord.

Button vertelde aan het Engelse tijdschrift Autosport: "Het is ondenkbaar dat we op Imola niet sneller zullen zijn. We hebben een doorbraak geforceerd. De wagen heeft meer downforce en stabiliteit en is een stuk voorspelbaarder in snelle bochten."

Verondersteld wordt dat de BAR 007 een probleem had met de luchtstroom achter de voorvleugel. Dit probleem zou nu eindelijk definitief verholpen zijn en Button noemde de afgelopen testweek de beste week die hij ooit met BAR heeft meegemaakt.

Teamgenoot Takuma Sato is wat gereserveerder, maar ook hij verklaart dat de wagen er een stuk op vooruit is gegaan. Overigens waren er plannen om Sato met een nieuw chassis te laten rijden op Imola, omdat zijn huidige wagen niet meer voldeed sinds hij ermee was gecrashed tijdens een training in Australië, maar het lukt het team niet om de nieuwe wagen op tijd klaar te hebben.

Gemeente ontslaat chauffeurs nachtbus

Het Rotterdams College van burgemeester en wethouders heeft achttien chauffeurs van de nachtbus van het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET ontslagen. Reden voor het ontslag was fraude met buskaartjes. De achttien werden in december al op non-actief gesteld.

Het ontslag volgde op ernstig plichtsverzuim van de chauffeurs die de verkochte kaartjes niet meegaven aan de passagiers maar nogmaals doorverkochten. De RET schat dat zij hierdoor enkele tienduizenden euro's is misgelopen. De fraude kwam aan het licht nadat de maatschappij door passagiers op de zaak werd gewezen.

[upd] Allochtonen ervaren discriminatie op werk

Zo'n 33% van de allochtonen die werk heeft ervaart discriminatie op de werkvloer in Nederland of heeft dat wel eens ervaren. Dat blijkt uit een onderzoek dat VVD-staatssecretaris Henk Van Hoof van Sociale Zaken vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Allochtone werknemers voelen zich overigens over het algemeen wél geaccepteerd door collega's. De negatieve beeldvorming blijkt vooral voor te komen bij werkgevers die geen ervaring hebben met werknemers uit etnische minderheidsgroepen.

Volgens Van Hoof is negatieve beeldvorming en discriminatie een belangrijke belemmering bij het vinden van een baan. Hierdoor ligt onder allochtonen de werkloosheid relatief hoog. Onlangs stelde ministier Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie nog dat er geen sprake zou zijn van discriminatie van moslims op de werkvloer. Althans, bij de overheid kwamen daar geen signalen van binnen. Het leidde tot nogal wat protesten van belangenverenigingen die iets anders constateerden. Het onderzoek van Van Hoof betreft overigens niet enkel moslims, maar allochtonen in het algemeen.

Update 17:27
Inmiddels heeft het ANP meer info verstrekt over het onderzoek van Van Hoof.

Volgens Van Hoof blijkt dat 25% van de ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf liever geen allochtonen aannemen, omdat zij allerlei risico's zien. Allochtonen hebben ook last van verdringing door illegalen en Oost-Europeanen. Circa 50% van de ondernemers geeft aan die laatste categorie de voorkeur boven niet-westerse allochtonen. Veel allochtonen hebben bovendien een slechtere uitgangspositie dan autochtonen, omdat ze de Nederlandse taal onvoldoende beheersen en laag opgeleid zijn. Meer dan autochtonen verlaten allochtonen hun opleiding zonder diploma.

De staatssecretaris wil wegens ''de ernstige situatie'' zo snel mogelijk gaan overleggen met betrokken organisaties. Dat zijn onder meer minderhedenorganisaties, vakbeweging, werkgeversorganisaties en uitvoerders van de sociale zekerheid als UWV (WW en WAO) en gemeenten (Bijstand). Volgende week dinsdag zal reeds overleg plaatsvinden.

Oplossingen die naar voren komen in het onderzoek variëren van taaltrainingen en aanpak van voortijdig schoolverlaten tot voorlichten van werkgevers over culturele verschillen en het aanbod van allochtone werkzoekenden. Ook wordt gepleit voor het aanspreken van allochtone jongeren die voortijdig van school gaan en hun ouders, om ze bewust te maken van de consequenties.

-
Zie ook:
Dagelijks klacht over discriminatie op werkvloer.

Codemasters verschijnt niet op E3

Codemasters heeft vandaag aan GamesIndustry.biz verteld dat ze niet op de E3 zullen verschijnen. Volgens Richard Eddy, hoofd communicatie, is de E3 niet de juiste plaats om hun games te laten zien. De games die Codemasters maakt zijn toch vooral gericht op de Europese markt. In Noord-Amerika lopen ze nou eenmaal niet erg warm voor Worms 4 of Brian Lara International Cricket. Als "vervanging" voor het ontbreken bij de E3 zal Codemasters in de loop van het jaar andere persevenementen organiseren. Bovendien hebben ze beloofd om morgen met een "grote aankondiging" te komen.

Billenkoek geneest verslaafden

-chuckie- en Eeliejun hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsPsychiater Marina Tsjoechrova heeft een nieuwe methode om drank- en drugsverslaafden van hun slechte gewoonte af te helpen: een flink pak slaag op de blote billen. In het Siberische Novosibirsk heeft Tsjoechrova tot nu toe tien patiënten behandeld. Hiervan zijn er zes compleet van hun verslaving af, vier anderen kwamen na een aantal sessies niet meer opdagen.

De patiënten moeten de eerste drie weken van hun behandeling minstens één keer per week een sessie van driehonderd slagen met een flexibele stok op het achterwerk ondergaan. Daarna worden zij geslagen op eigen verzoek, maar minstens één keer per maand. Volgens de psychiater hebben verslaafden vaak een gebrek aan de stof endorfine, het zogenaamde gelukshormoon. Hierdoor worden de bovenste lagen van de huid minder gevoelig en voelt de patiënt zich 'niet thuis in eigen lichaam'.

Door de sessies billenkoek gaan de cliënten hun lijf weer voelen en verlangen zij niet naar alcohol of drugs, aldus Tsjoechrova. Het Russische ministerie is niet zo blij met de aanpak van de psychiater. Een ambtenaar van het ministerie liet weten niet erg overtuigd te zijn van het nut van de methode.

London Mode stopt verkoop Lonsdale in Nederland

jeldrik, thalx, JahWe, the-undertaker en kikoooooo hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Lonsdale zal niet langer te koop zijn bij kledingketen London Mode in Nederland. Het bedrijf dat tien vestigingen heeft in Nederland is het beu dat het Engelse kledingmerk keer op keer in verband wordt gebracht met rechts-extremisten, de zogenaamde 'Lonsdalejongeren'.

Directeur Paul Comagne is niet te spreken over de Nederlandse politiek en media. ''Wij willen niet stoppen met de verkoop van Lonsdale want het is geen racistisch merk, maar Lonsdale wordt zo gestigmatiseerd dat we niets anders kunnen''.

Lonsdale wordt in Nederland geïmporteerd door BrandFusion Holland. De omzet van het bedrijf is de afgelopen tijd met tientallen procenten gedaald sinds het merk wordt geassocieerd met rechts-extremisme. Dat is ooit begonnen omdat wanneer je een lonsdale-shirt draagt en je je jas half open hebt, je de letters 'nsda' ziet, wat nazi-achtige jongeren 'leuk' vonden verwijzen naar de partij van Adolf Hitler: NSDAP. Ook stelden sommigen dat de letters Lonsdale zouden staan voor 'Laat Ons Nederlanders Samen De Allochtonen Langzaam Elimineren' danwel 'Laat Ons Nederlandse Skinheads De Allochtonen Langzaam Elimineren'.

Lonsdale is feitelijk een gerenommeerd sportmerk uit de jaren '60 dat werd gedragen door onder meer bokser Mohammed Ali. Het merk sponsort de voetbalclub Blackburn Rovers in de Engelse competitie. De link met extreem-rechts wordt enkel in Nederland en Duitsland gelegd. In Italië bijvoorbeeld wordt het merk gedragen door een breed publiek. Het merk bracht eerder om aan de stigmatisatie te ontkomen al een Lonsdale loves all colors shirt uit.

Hincapie kopman Discovery Channel

George Hincapie zal het Discovery Channel-team leiden in de Amstel Gold Race. Na zijn tweede plaats in Parijs - Roubaix hoopt hij een week later die prestatie te kunnen verbeteren.

Niet veel mensen hadden George Hincapie in de Amstel Gold Race verwacht. Hoewel het absoluut een wedstrijd is die Hincapie aan kan, lijkt hij altijd te kiezen voor andersoortige klassiekers. Dit jaar staat hij, onder meer door de vele blessures binnen de ploeg, als kopman aan de start van de Amstel Gold Race.

Johan Bruyneel vertelde: "George is de kopman van ons team en hij is in goede vorm. Hij heeft het nooit goed gedaan in de keren dat hij deelnam, omdat het altijd de laatste van de voorjaarsklassiekers was. Nu is hij denk ik frisser, omdat hij eerder eruit lag met een ziekte. Ik denk dat hij goed in vorm is, zowel fysiek als mentaal."

Ontruiming in Utrecht op Vredenburg

pat2662 had ons via de nieuws-submit te melden:

In Utrecht op het Vredenburg is de politie bezig om een kraakpand, waar vroeger de Dump 2000 zat, te ontruimen. De krakers begonnen vanaf het dak met verfbommen te gooien op het moment dat de deurwaarder en de politie probeerden het pand te ontruimen. Als reactie hierop is de ME ingezet.

De inval van de ME vond om 13:30 uur plaats. De ME'ers wisten het pand aan de achterkant binnen te dringen. Een uur later kwamen er nog meer ME'ers. Binnen bleken er barricades te zijn opgeworpen. De politie verwacht daarom dat het 'nog wel even duurt' voordat het kraakpand ontruimd is.

Vanochtend zijn er twee mensen in de buurt van het pand aangehouden, maar verder is het rustig in de omgeving. In totaal zijn vijftig ME'ers en bijna honderd politieagenten ter plaatse.

File-flirten in België via nummerplaat

Flirten in de auto. Iedereen doet het weleens, maar de Belg Luc Bracke uit Sint-Niklaas wil het binnenkort ook technisch mogelijk maken via een sms-systeem. Hij hoopt op termijn een miljoen Belgische chauffeurs te laten meedoen aan zijn file-flirts.

Samen met een IT-bedrijf uit Leuven heeft Bracke een website opgezet. Wie zich daar aanmeldt, krijgt een sticker en een code. Als vervolgens een chauffeur in de file een andere automobilist ziet met dezelfde sticker op diens auto kan deze via de code en met gebruik van de nummerplaat van de andere wagen een sms sturen. Op die manier hoopt Bracke eenzame automobilisten met elkaar in contact te brengen.

Bracke zegt dat zenders en ontvangers, die beide geregistreerd moeten zijn bij 1MM.be, "het contact zo ver moeten laten gaan als zij zelf willen. Het is geen datingdienst".

PS3 FTW!

Playstation-piraten, Xbotx en Nindendroids; overal waar je kijkt zijn mensen die helemaal gek zijn van hun console. Soms gaan mensen ver om hun liefde voor een console te verklaren, wat dacht je bijvoorbeeld van een tatoeage van de Wii op je linkerbil?

Het onderstaande voorbeeld is misschien iets minder drastisch, maar het levert wel aparte beelden op. Deze man heeft op een paar knoppen na alle knoppen van de PS3-controller in zijn gezicht verwerkt. Gestoord, aandachttrekkerij, beiden, of gewoon leuk?



Gerolsteiner ontslaat Hondo

Gerolsteiner heeft Danilo Hondo ontslagen. De 31-jarige Duitse sprinter werd begin maart betrapt op het verboden middel carfedon en ook de B-staal viel positief uit.

Direct na dat de uitslag van de tweede test bekend werd, verbrak de Duitse wielerploeg het contract van de Duitser. Eerder was hij al op non-actief gesteld.

Hondo won dit seizoen twee ritten in de Ronde van Murcia en werd tweede in Milaan-San Remo. Hondo boekte dit jaar ook nog tweede plaatsen in ritten in de Tour Méditerranéen en de Tirreno-Adriatico.

Villabewoners willen geen gehandicapten

neegij en Petra76 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsToekomstige bewoners van de Sittardse villawijk De Kollenberg hebben een actiecomité gevormd dat de komst van 24 verstandelijk gehandicapten tegen moet houden. De gehandicapten zouden in drie woningen in het nieuwbouwproject Hof Kollenberg komen te wonen.

De actievoerders wensen anoniem te blijven, maar hebben zich gemeld bij raadslid W. Krenkels. Die bevestigt het bestaan van het actiecomité, maar steunt de actie niet. Het comité wil forse schadeclaims indienen als de vestiging van de gehandicapten doorgaat. De toekomstige villa-bewoners zijn boos dat zij niet vóór de koop zijn ingelicht. Enkelen hebben aan Krenkels laten weten dat ze de villa nooit gekocht zouden hebben als ze van tevoren hadden geweten dat er plannen waren verstandelijk gehandicapten in de wijk onder te brengen.

"De kopers willen wonen in een rustige omgeving, en daar passen verstandelijk gehandicapten blijkbaar niet in", aldus Krenkels. Een woordvoerder van de gemeente begrijpt de commotie niet. "Gezinnen met kinderen maken ook wel eens kabaal, en daar hoor je nooit iemand over." Overigens hebben de actievoerders nog geen contact opgenomen met de gemeente.

W. Schmitz, voorzitter van de stichting Pepijn en Paulus in Echt en degene die de woningen aankocht voor de groep gehandicapten, begrijpt ook niet waar het comité zich zo druk over maakt. "Gehandicapten zijn gewone Nederlandse staatsburgers", aldus Schmitz. De stichting is bezig met het spreiden van cliënten over gewone wijken. "Dat is beter dan hen te concentreren in internaten, zoals tot voor kort gangbaar was."

In de provincie Limburg lopen nog acht soortgelijke projecten, waar nog nooit klachten over zijn geweest. Schmitz erkent dat er geen contact met de toekomstige bewoners van de villa's is geweest. Maar volgens hem kon dat ook niet, omdat er nog niemand woont.

Deel gestolen wapens teruggevonden

De politie heeft gisteravond tijdens een routinecontrole een deel van de gestolen wapens van de militaire basis Gilze-Rijen teruggevonden. Het gaat om tweehonderd Glock-pistolen, die in de berm van een carpoolplaats lagen aan de N217, die van Dordrecht naar Spijkenisse loopt.

De vondst is opmerkelijk, omdat er eerder vanuit gegaan werd dat er 100 tot 150 wapens gestolen waren. De wapens zijn overgedragen aan de Marechaussee. Deze heeft 25 mensen op de diefstal van afgelopen week gezet.

De Telegraaf meldde gisteren nog dat de wapens al op straat te koop waren aangeboden. Volgens bronnen uit het criminele circuit konden de wapens voor 2500 euro per stuk gekocht worden.


De Glock 17

Kluivert definitief weg bij Magpies

Patrick Kluivert vertrekt deze zomer bij Newcastle United. De clubleiding heeft definitief besloten niet verder te willen met de aanvaller.

De topscorer aller tijden van het Nederlands Elftal heeft niet genoeg indruk kunnen maken op de club om in aanmerking te komen voor contractverlenging. Over interesse heeft Kluivert niet te klagen. Eerder al werd bekend dat Louis van Gaal de spits volgend jaar graag bij AZ zou willen zien. Ook wordt zijn naam in verband gebracht met onder andere Ajax en Fenerbahce en Galatasary.

Natuurgebied afgesloten wegens vrijende homo's

mrdoctor en JahWe hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Natuurgebied De Uilesprong in Friesland is binnenkort verboden terrein tussen zonsondergang en zonsopgang. Deze maatregel is genomen om de overlast van vrijende homoparen tegen te gaan. Op topdagen zijn er wel veertig homo's in het natuurgebied te vinden die de liefde met elkaar bedrijven.

"Wij hebben al van alles geprobeerd, maar niets helpt om ze daar weg te krijgen", zegt G. Kuiper, burgemeester van de gemeente Skarsterlân. Bewoners van het dorpje Sint Nicolaasga hadden bij hem geklaagd over de homoparen. Ze willen graag gebruik maken van een strandje aan het Tjeukemeer in het natuurgebied. Maar door de vervuiling was dat niet mogelijk. Kuiper: "Het is er een bende, ze laten allemaal rotzooi zoals condooms achter."

Het probleem van de homoparen is niet nieuw in Skarsterlân. Al jaren kwamen de homo's langs de snelweg A7 bijeen. "Rijkswaterstaat heeft toen op ons verzoek de bosjes rond het parkeerterrein langs de snelweg gesnoeid. Maar in een natuurgebied kan je natuurlijk niet alle bebossing snoeien. Het gevolg was dat het parkeerterrein langs de snelweg inderdaad geen problemen meer had, maar alle homo's naar De Uilesprong gingen", legt Kuiper uit.

Kuiper hoopt dat het verbod helpt. "Het gebied is maar via één weg te bereiken. De politie gaat controleren, dus als er mensen na zonsondergang zijn, kunnen zij de politie nauwelijks ontlopen." Ook hoopt de burgemeester dat er fikse boetes worden uitgedeeld aan mensen die zich na zonsondergang wel nog het gebied in wagen. Minimaal vijftig euro. "Want boetes van bijvoorbeeld vijftien euro nemen deze mensen volgens mij op de koop toe", aldus Kuiper.

Game muziek(show) A Capella

Het is wel het weekje van de geluidjes en muziekjes. Op de universiteit van Wisconsin is er een A Capella groep genaamd Redefined. Op zichzelf niet spectaculair of grappig, maar nu is er op het internet wel een hele leuke uitvoering van deze groep verschenen.


Wat zijn die nou aan het doen?

We zullen nog niets verklappen, maar het is zeker voor Nintendo-fans zeer de moeite waard om het 48 Megabyte grote mpeg bestand te downloaden en te bekijken.

Downloaden kan via deze link of deze link (Met dank aan Young_David) (rechter muistoets klikken en downloaden) Het op internet bekijken van via deze link en dan is er nog een Torrent-link te vinden op deze site. Bij deze laatste dien je je wel te registeren.

Het kan zijn dat de links er binnen korte tijd uit liggen. Weet je nog een mirror zet die dan alsjeblieft even als reactie hieronder.

Veel kijk- en luisterplezier!

Politie arresteert Argentijn op het veld

De Argentijnse voetballer Leandro Desabato is woensdagavond op het veld gearresteerd door de Braziliaanse politie.

De verdediger van Quilmes zou in de uitwedstrijd tegen São Paulo FC (3-1) in de strijd om de Copa Libertadores de Braziliaanse aanvaller Grafite racistisch hebben bejegend. De politie nam hem direct na de wedstrijd mee naar het politiebureau.

De aanleiding voor de aanhouding was in een incident aan het einde van de eerste helft. Grafite van São Paulo en Carlos Arano van Quilmes kregen na een opstootje de rode kaart. Aan het incident ging een opmerking van Desabato vooraf, maar de verdediger werd niet bestraft door de arbiter.

De aanhouding van Desabato volgde op aangifte van Grafite en het bekijken van de televisie-beelden.

AC Milan krijgt CL-duel toegewezen

De UEFA heeft in de kwartfinale-wedstrijd in de Champions League tussen Internazionale en AC Milan de winst aan AC Milan toebedeeld. De wedstrijd werd met een 1-0 voorsprong voor AC Milan gestaakt.

DE UEFA heeft definitief besloten dat AC Milan door gaat naar de halve finales van de Champions League. De resterende tijd van de gestaakte wedstrijd zal niet meer worden gespeeld. AC Milan zal in de halve finale nu aan moeten treden tegen PSV. Vrijdag zal de UEFA een beslissing nemen over de disciplinaire straf voor Inter, wegens het wangedrag van de fans.

Feyenoord legt Greene vast

Feyenoord heeft RKC-verdediger Serginho Greene voor vier seizoenen vastgelegd. Ook AZ en het Duitse HSV poogden de verdediger te contracteren.

Greene werd door Ajax opgeleid, maar wist in Amsterdam nooit door te breken. De club verhuurde hem aan Haarlem, waarna hij de overstap naar RKC maakte. In Waalwijk is hij aan zijn derde seizoen bij de club bezig en stond de afgelopen weken nadrukkelijk in de belangstelling van verschillende clubs.

Greene had bij RKC nog een doorlopend contract, maar dat wordt door Feyenoord afgekocht. Voor het weekend zal hij nog de medische keuring van Feyenoord ondergaan. Technisch directeur Mark Wotte toonde zich verheugd met het contracteren van Greene: "We zijn blij met het aantrekken van een Hollandse verdediger, die op meerdere posities inzetbaar is in het elftal."

NBA: Wizards verzekerd van playoffs

De Washington Wizards hebben vannacht met 93-82 gewonnen van de Chicago Bulls. Hiermee hebben de Wizards zich voor het eerst in acht jaar geplaatst voor de playoffs.

Dankzij Larry Hughes en Gilbert Arenas zullen de Wizards voor het eerst sinds 1997 weer in de playoffs te bewonderen zijn. Dankzij het verlies van de New Jersey Nets zijn de Wizards niet meer te achterhalen. Momenteel bezetten zij een vijfde plek in de Eastern Conference, nog één plek verwijderd van de Bulls. Deze vierde plek geeft recht op thuisvoordeel in de playoffs.

De Bulls, die al speelden zonder starters Eddy Curry, Luol Deng en Andres Nicioni, moesten in het eerste kwart ook al hun center Tyson Chandler missen. Chandler werd van het veld gestuurd vanwege een schoppende beweging. "Ik denk dat de scheidsrechter overdreven reageerde want ik raakte hem (Jamison) nauwelijks. Hij landde op mijn voet, en ik trok terug. Ik schopte hem niet, ik heb de opnames terug gezien en daarop was het duidelijk te zien," aldus een teleurgestelde Chandler.

Zonder hun beste rebounder konden de Bulls geen vuist maken onder het bord. De Wizards namen na het eerste kwart de leiding met 28-12 en kwamen daarna niet meer in gevaar. In het tweede kwart leken de Bulls, met Ben Gordon voorop, nog iets terug te komen. Bij rust was de stand echter al onoverkombaar, 48-35. In het restant van de wedstrijd speelden de Wizards het duel rustig uit en kunnen zich nu gaan opmaken voor het naseizoen.

Bij de Wizards werd Hughes topscorer met 23 punten, Arenas kwam tot 21 punten. Jamison tekende voor 19 punten en 14 rebounds. Bij de Bulls kwamen Gordon en Kirk Hinrich beiden tot 21 punten.

Dan ga je je toch dingen afvragen...

Hier een filmpje van een vent die zichzelf aan het filmen is.
Hij wil op deze manier een huwelijksaanzoek doen aan de liefde van zijn leven, Stephanie Mitchell.
Nadat ik het filmpje gezien heb, vraag ik me toch enkele dingen af:

1. Hoe is dit filmpje in godsnaam op het internet gekomen?

2. Waarom is het "liefdesbriefje" helemaal in elkaar gepropt?

3. Zou hij weten dat mensen over de hele wereld hem uitlachen?

4. Waarom begint hij te janken?

5. Zou hij door hebben dat de sentimentele jankmuziek op de achtergrond regelmatig zijn stemgeluid overstemt?

6. Zei Stephanie ja? (Als ze nee zei, beantwoordt dat waarschijnlijk al vraag #1)

Naja, kijk zelf maar even...

Slechts één Nederlandse club in Intertoto

De KNVB heeft maar één Nederlandse club opgegeven voor de Intertoto Cup. Op het moment van de inschrijving hadden de kandidaten SC Heerenveen en Roda JC beide nog een kans zich via de competitie rechtstreeks te plaatsen voor de UEFA-beker.

De Nederlandse voetbalbond wil geen risico's gaan nemen geen twee ploegen te kunnen leveren, dan volgt er namelijk een boete van ruim 200.000 euro.

Mochten Roda en Heerenveen zich beiden niet rechtstreeks plaatsen voor de UEFA Cup, dan mag de club die het hoogst eindigt in de eredivisie meedoen aan het Intertoto toernooi.

Uit de loting, die inmiddels al is verricht, blijkt dat de Nederlandse deelnemer op 16 of 17 juli in de derde ronde in eigen land voor het eerst in actie zal komen. Een week later volgt de return. De tegenstander zal een club uit Tsjechië, Israël of Bosnië-Herzegovina zijn.

Ontkennen Holocaust kost jaar cel

Het ontkennen van de Holocaust kost de Belgische extreemrechtse activist Siegfried Verbeke een jaar cel. Het Hof van Beroep in Antwerpen veroordeelde hem vanochtend daartoe. Volgens het Hof is zijn "halsstarrig negationisme" een vorm van "verregaande minachting voor het joodse volk."

De rechtbank van Antwerpen had Verbeke, die in de publiciteit en via pamfletten al jaren ontkent dat Hitler zes miljoen joden heeft laten vermoorden, eerder veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar. Dat is nu omgezet in een echte celstraf van een jaar.

PSV haalt hekken weg

PSV zal voor volgend seizoen de hekken in het Philips-stadion weg gaan halen. De Eindhovense club wil daarmee klantvriendelijker zijn.

"We nemen een risico", aldus een woordvoerder donderdag, "maar daartoe zijn we bereid. We hebben voldoende vertrouwen in onze supporters."Het voorbeeld hebben de Eindhovenaren afgekeken van de Engelse competitie, waar hekkenvrije stadions al langer bestaan. "Daar kan het ook, dus waarom hier niet."

In 2001 stond de club al op het punt om de hekken te gaan verwijderen, maar toen liep het in de kwartfinales van het toernooi om de UEFA-beker uit de hand. In de thuiswedstrijd tegen het Duitse Kaiserslautern probeerden verhitte PSV-supporters het veld te betreden.

De club gaat nu kijken naar andere veiligheidsmaatregelen, zoals een aangescherpte opleiding van de stewards. Ook zijn de Eindhovenaren in overleg met de KNVB over de begrenzing van de stadionverboden. "Nu kunnen we hoogstens een stadionverbod van twee jaar opleggen, terwijl wij willen dat die grens naar minstens tien jaar gaat."

Levenslang voor dodelijke brandstichting

De rechtbank in Den Bosch heeft vanochtend de hoofdverdachte van een fatale brandstichting vorig jaar augustus in een woning in Eindhoven waarbij twee doden vielen, tot levenslang veroordeeld. Dat is conform de eis van twee weken terug. De veroordeelde man, R.M. (Sunil) M. (37), was de buurman van een Turkse familie waarbij brand werd gesticht, en wordt beschouwd als opdrachtgever. Hij gaf de 23-jarige Chris F., een zwakbegaafde alcoholist, 50 euro om de boel in de fik te zetten.

Ook tegen F. was levenslang geëist, maar zijn straf bepaalde de rechter op 15 jaar en tbs. Twee andere verdachten, Eric F. (31) en overbuurvrouw Diana F. (23), die medewerking hadden verleend kregen celstraffen van respectievelijk 15 en 12 jaar.

Bij de brand vonden indertijd de broertjes Baris (8) en Birçan (14) van de Turkse familie Kaya de dood. Tijdens de rechtszitting twee weken terug bleek dat hoofdverdachte Sunil M. ooit heeft gezegd dat Turken ''een smerig volk'' zijn. Tegen de rechter zei hij alleen maar: ''Niet alle allochtonen zijn hetzelfde. En niet alles wat bruin is, is Hindoestaans zoals ik.''

Paul Witteman en Jeroen Pauw wellicht samen

Paul Witteman en Jeroen Pauw worden misschien een duo. De VARA en de NPS zijn in gesprek met de twee presentatoren over een nieuw programma. Daarin worden personen uit de actualiteit op originele wijze geïnterviewd. Of het programma in het nieuwe televisieseizoen de buis haalt, is voor een belangrijk deel afhankelijk van het uitzendschema van Nederland 3. Daarover wordt volgens de NPS nu vergaderd.

Een definitieve beslissing laat nog wel even op zich wachten volgens de NPS.

Eerste info over SSX 4

SSX 4 komt er aan!

De opvolger van arcade snowboard-spel SSX 3 zal verschijnen op GameCube, PlayStation 2, PSP, Xbox en de Nintendo DS.

De afdalingen zulen ook dit keer weer op één berg plaatsvinden.
Wat kunnen we verwachten? Er wordt gesproken over de "speed-blur" effecten van Burnout 3 en dat je je eigen character kunt maken. Ook zal er een optie om te skiën zijn zoals de scan al doet vermoeden.

Voorlopig heeft alleen de papieren versie van GameInformer een viertal "screens" beschikbaar, andere details zijn nog niet bekend.


Id Software geeft nieuwe source codes en kits vrij

Timothee Besset, programmeur bij Id Software heeft kenbaar gemaakt dat er nieuwe developer kits en source codes zijn vrijgegeven voor Wolfenstein Enemy Territory. Ook zijn er patches te downloaden om Doom 3 Resurrection of Evil onder Linux aan de praat te krijgen.
"[...]
The SDK for ET 2.60 has been uploaded to our ftp:

ftp://ftp.idsoftware.com/idstuff/et/sdk/

ET_2.60_SDK_Setup.exe
et-linux-2.60-sdk.x86.run
et-sdk-2.60.dmg

Also, regarding the next Doom 3 patch ( version 1.3 ):

- Resurection of Evil will be supported on Linux
- release 1.3 has EAX HD support, PunkBuster and bunch of other goodies
- we will release an updated SDK shortly after the patch release
- it's not done yet

Updated Mac OS X setup

The initial setup had some permission bugs. We've put together a better one: Wolfenstein Enemy Territory 2.60-2.dmg

An updated version of Wolfenstein Enemy Territory is available:

- minor optimizations in server and client engine for lower cpu usage
- demo recording and playing fixes. sound recording
- server can redirect clients to other servers when full
- mods menu
- anisotropic texture filtering is now supported in renderer
- fixed http download crashes
- various server engine crashes fixed
- fixed Antilag (it was dependent on client fps, and headshots weren't delagged)
- upped the number of servers in the browser
[...]"


Rechts Vlaanderen wil weer vinkenjacht

In het Vlaamse parlement proberen CD&V (christendemocraten) en VLD (liberalen) het verbod op de vinkenjacht ongedaan te maken. Beide partijen mikken daarbij openlijk op de steun van het Vlaams Belang van Filip DeWinter. De vinken vormen volgens CD&V en VLD géén bedreigde diersoort. Ze zouden daarom in beperkte mate gevangen moeten kunnen worden. De vinken worden in Vlaanderen gebruikt bij het 'vinkenzetten', een oude volkssport waarbij de vogeltjes zoveel mogelijk liedjes binnen een vastgestelde tijd moeten zingen.

Coalitiepartner SP.A (socialisten) en oppositiepartij Groen! zijn fel tegen. Ook N-VA (Vlaamse nationalisten) zal tegenstemmen. De SP.A bekritiseert tevens de wijze waarop CD&V en VLD een meerderheid zoeken met het Vlaams Belang. Bovendien stelt SP.A dat als men in het Vlaams parlement evenveel energie zou steken in de aanpak van de klimaatopwarming als in de vinkensport, ''het milieu een stuk beter af zijn.'' Ook Groen! reageerde verontrust door de rechtse samenwerking.

Eind 2002 sprak de Raad van State zich uit tegen de vinkenvangst in Vlaanderen. Het vangen van vinken is in tegenspraak met de Europese vogelrichtlijn en daarop worden geen uitzonderingen toegelaten, zo stelde men. Evenwel menen CD&V en VLD dat de vinkenvangst weer mogelijk moet worden.


Een (nog?) vrije vink.

Ghost Recon 2 uitbreiding aangekondigd

Gisteren heeft Ubisoft aangekondigd bezig te zijn met een uitbreiding voor Tom Clancy's Ghost Recon 2. De voorlopige titel is Tom Clancy's Ghost Recon 2 Multimission en het spel zal exclusief verschijnen op de Xbox.

De uitbreiding bevat elf single- en zestien nieuwe multiplayermissies met meerdere manieren om een opdracht tot een goed einde te kunnen brengen. Verder wordt het wapenarsenaal compleet vernieuwd. In de multiplayermissies krijgt de speler ook nog nieuwe skins en twee extra speelmodes.

De uitbreiding moet rond de zomer in de winkels liggen.

Sigaret voor 4200 euro geveild

De laatste sigaret die in een café in Nieuw-Zeeland is gerookt voor het rookverbod dat in december werd ingevoerd, heeft op een internetveiling bijna 4200 euro opgebracht. De Marlboropeuk is gevat in perspex en staat op een houten standaard. Daarop staat te lezen dat het 'de laatste sigaret is die in Malt Restaurant and Bar officieel werd gerookt op 9 december 2004 om 23.59 uur'.

De veiling is niet onopgemerkt voorbij gegaan. De site waarop de peuk werd aangeboden, is 140.000 keer bezocht. Internetveilingen van auto's en huizen trekken doorgaans duizend tot 2000 nieuwsgierigen.

Extra World of WarCraft realms

Met de nieuwe levering van het spel World of WarCraft heeft Blizzard ook een aantal extra realms opengezet om de nieuwe aanwas van spelers aan te kunnen. Het aantal PVP (Player vs. Player) servers wordt hiermee flink uitgebreid en hieronder vind je een lijst met servers die zijn toegevoegd.
Engels:Frans:Duits:
Hellscream (Normal)Khaz Modan (Normal)Dun Morogh (Normal)
Ragnaros (PvP)Rashgarroth (PvP)Aman'Thul (Normal)
The Maelstrom (PvP) Throk'Feroth (PvP)Anub'arak (PvP)
Sylvanas (PvP)Les Sentinelles (RP)Wrathbringer (PvP)
Vashj (PvP)   Der Rat von Dalaran (RP)
Bloodfeather (PvP)  
Darksorrow (PvP)  
Frostwhisper (PvP)  

Turkije wil dialoog over Armeense genocide

IcoonEr komt mogelijk een doorbraak in het al lang lopende conflict dat Turkije heeft met een aantal andere landen over de volkerenmoord op Armeniërs tussen 1915-1923 in het voormalige Ottomaanse Rijk. De Turkse premier Tayyip Erdogan heeft voorgesteld om samen met Armenië een commissie op te richten die de genocide op de Armeniërs moet onderzoeken.

Tot nu toe weigert Turkije toe te geven dat er een volkerenmoord op de Armeniërs heeft plaatsgevonden. Uiteraard leidt dit met name met Armenië tot een vertroebelde relatie. Maar ook met Frankrijk, dat in 2001 als eerste groot westerse land de genocide erkende, bekoelde de relaties. Frankrijk stelt de erkenning zelfs als voorwaarde voor een EU-lidmaatschap. Andere landen die de volkerenmoord erkennen zijn onder meer België, sommige VS-staten, alsmede het parlement in Canada.

Erdogan heeft in een brief aan de president van Armenië voorgesteld om de feiten samen te gaan onderzoeken. Het initiatief kan worden beschouwd als een eerste stap naar de normalisering van de betrekkingen tussen beide landen.

Tot nu toe was de kwestie taboe in Turkije. Het land wilde niets van de beschuldigingen weten. De genocide op het Armeense volk werd gepleegd bij het uiteenvallen van het Ottomaanse Rijk. Naar schatting werden toen anderhalf tot twee miljoen Armeniërs gedood. Veel Armeniërs werden gedeporteerd naar het huidige Syrië. Bij de genocide zijn volgens Armeense bronnen anderhalf miljoen Armeniërs omgekomen. Volgens Turkije zijn er 300.000 tot 500.000 slachtoffers geweest, maar dat zouden 'normale' oorlogsdoden betreffen.

Overigens meldt de Turkse pers zojuist dat de Armeense president Robert Kocharian een wederzijds onderzoek heeft afgewezen.

[Gerucht] Naam en enkele details opvolger Xbox bekend

Britse bronnen hebben bevestigd dat de naam van de volgende Xbox de Xbox 360 wordt. Deze naam circuleerde al een tijdje over het internet en blijkt nu dus waar te zijn. Verder zal de Xbox 360 qua design de vorm van een concaaf hebben, ook wel bekend als een ingedeukte rechthoek. Het logo zal bestaan uit een cirkel en de kleur van de console wit. De bron van deze geruchten zou bij de marketing van Microsoft betrokken zijn.

Maar dat zijn niet de enige geruchten. Volgens de bron kan de console rechtop staan en blijft het onzeker waar de harde schijf precies gaat komen. Of de console backwards-compatibility kent is ook onzeker. We zullen er definitief achter komen wanneer Microsoft de console presenteert op MTV op 13 mei, 19:30, Nederlandse tijd.

Moeder dwong dochter tot prostitutie

mrdoctor had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In de Verenigde Staten is een 39-jarige vrouw aangehouden, omdat zij haar pas twaalf jaar oude dochter dwong in de prositutie te werken. Haar andere dochter van veertien weigerde dit te doen en werd ingeruild voor een auto. Dat berichtte de lokale televisiezender WPEC News woensdag.

Het meisje van twaalf is inmiddels door de prostitutie drie maanden zwanger. Zij werd op elf-jarige leeftijd door haar moeder gedwongen tot betaalde seks met oudere mannen.

De vrouw zit vast in een politiecel in Okeechobee, in de staat Florida. Door de rechter is een borgsom van 400.000 dollar ingesteld. Beide dochters zijn overgedragen aan de kinderbescherming.

Blote Belgen op de foto in Brugge

TheTebMaister had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amerikaanse fotograaf Spencer Tunick, vooral bekend van het fotograferen van grote naakte mensenmassa's in openbare gelegenheden, komt op 7 mei naar Brugge in België voor een 'installation', zoals de man z'n werk zelf noemt. Er hebben zich al zevenhonderd vrijwilligers, onder wie ook enkele Nederlanders, aangemeld om bij Tunick op de foto te gaan.

De fotograaf is uitgenodigd door de stad Brugge, in het kader van het festival Corpus Brugge '05. Manon Billiet, lid van de organisatie, lichtte dit initiatief als volgt toe: "Bij Corpus draait alles vier maanden lang om het lichaam. Wij vonden Spencer Tunick perfect bij dat thema passen."

De festivalorganisatie hoopte te bereiken dat de kunstuiting vooral een Belgisch kunstwerk zou worden. Dat er dan toch enkele Nederlanders zich hebben kunnen inschrijven wijt de organistatie aan het feit dat leden van een Nederlandse naturistenvereniging het persbericht waarschijnlijk op hun site hebben gezet.

Spencer Tunink - Installation in Melbourne
Een installation zoals Tunick deze in Melbourne maakte (© Tunick)
Meer foto's van Tunick vind je op z'n site en verder ook o.a. hier

Drie nieuwe Half-Life 2: Deathmatch maps beschikbaar

Valve heeft drie nieuwe Half-Life 2: Deathmatch maps beschikbaar gesteld via Steam. De maps zijn gemaakt door spelers die een recente mapping-contest voor Half-Life 2: Deathmatch hebben gewonnen. Als je de Half-Life 2: Deathmatch mode geïnstalleerd hebt, downloadt Steam de maps automatisch. Naast de maps komt er ook een kleine update voor Counter-Strike: Source bij. Deze update maakt een bug ongedaan die spelernamen incorrect weergeeft.



Honda verhoogt budget voor BAR

De slechte start van BAR dit seizoen heeft mede-eigenaar Honda nog niet afgeschrikt.

De Japanse fabrikant liet woensdag weten het budget voor de Formule 1 te willen verhogen om de prestaties van BAR op te schroeven naar de vorm van vorig seizoen, toen het team tweede werd in de strijd om de constructeurstitel. Het bedrijf is vastberaden om wederom succesvol in de sport te worden. Tussen 1986 en 1991 won het bedrijf al zes constructeurstitels als de leverancier van motoren voor Williams en McLaren.

"Ons doel is het winnen van de wereldtitel en als we daar meer middelen voor nodig hebben zullen we die verschaffen," aldus Tasuhiro Wada, de toekomstig president van Honda Racing Development. "Het is belangrijk om de juiste kwaliteit middelen te garanderen. Het gaat niet alleen om de kwantiteit. Dat is de filosofie van Honda. We zullen sterkte tegenmaatregelen nemen om de huidige problemen het hoofd te bieden."

'We zijn erin blijven geloven'

Trainer Guus Hiddink was na afloop van de Champions League wedstrijd tegen Lyon de eerste om toe te geven dat hij in augustus vorig jaar zijn geld er niet op had durven zetten dat PSV de halve finale zou halen van de Champions League.

De succesvolle coach verklaarde het succes van zijn ploeg door de geslaagde combinatie van frisheid en routine van zijn team. " Die twee zaken zijn goed in elkaar gevallen. De komst van Cocu bijvoorbeeld was belangrijk. Hij heeft routine én ambitie en kwam niet om hier uit te hobbelen. Verder heeft iedereen in de groep een vrij klein ego. Ze zijn niet snel beledigd en hebben het vermogen snel te leren."

Wilfried Bouma was van mening dat de Eindhovense ploeg verdiend de halve finales had behaald. "We hebben opnieuw laten zien dat we een goede ploeg zijn. We hebben ons na die snelle achterstand niet gek laten maken en zijn erin blijven geloven. Dat is de sterkte van dit team."

Mark van Bommel noemde de 0-1 achterstand na tien minuten spelen een flinke domper. " Ook nog door een fout van onszelf. Maar daarna hadden we de wedstrijd wel aardig in de greep. Zonder veel kansen te krijgen overigens. De eerste verlenging was voor hen, maar de rest van de wedstrijd voor ons. We waren misschien niet echt beter, maar we controleerden het wel. Dan verdien je door te gaan. Nu AC Milan, ja. Ik heb hen twee keer gezien tegen Inter. Ze zijn nog veel beter dan Lyon."

Jordan en Red Bull wel naar FIA-overleg

Ondanks de boycot van het overleg met FIA-president Max Mosley door negen Formule 1-teams, zullen twee van deze teams deze week toch bij het overleg aanwezig zijn. Het gaat om Jordan Grand Prix en Red Bull Racing.

De teams willen bij het overleg zijn omdat zij hun toekomst open willen houden en niet te dicht aan één van beide kanten van het conflict willen staan. Daarbij zal het gesprek niet alleen gaan over de toekomst na 2007, wanneer de huidige Concorde-overeenkomst afloopt, maar ook over de huidige regels voor het testen op vrijdag en wijzigingen in de kwalificatie.

Er zou nog een ander team van plan zijn naast Jordan, Red Bull en Ferrari aanwezig te zijn, maar welk team dat is, is nog niet duidelijk. In maart liet Bernie Ecclestone overigens al weten dat er twee teams, net als Ferrari, een nieuwe Concorde-overeenkomst voor de periode 2008-2012 af willen sluiten. Jordan en Red Bull werden destijds al als teams genoemd.

GP Mexico pas in 2007 op de kalender

De Grand Prix van Mexico zal pas in 2007 op de F1-kalender kunnen komen te staan. Dat hebben de autoriteiten van de provincie Quintana Roo, waar het nieuwe Mantarraya circuit zal worden gebouwd, bevestigd.

De race zou oorspronkelijk al in 2006 worden verreden, maar de bouw van het circuit werd vertraagd door problemen met de milieudienst. "Er zijn problemen geweest, maar de plannen zullen doorgaan en we zijn zeker klaar voor het seizoen 2007," aldus Gabriela Rodriguez, de minister van toerisme van Quintana Roo.

De bouw van het nieuwe circuit, dat dichtbij de populaire badplaats Cancun moet komen te liggen, zal naar verwachting in juli van start gaan.

Justitie doet inval bij Omroep Brabant

chopke en Fireman hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Politie en justitie hebben gistermiddag rond 17:00 uur een inval gedaan bij Omroep Brabant. Ze zijn op zoek naar de beelden die de omroep heeft gemaakt van de rellen van vorige week in de Graafse wijk in Den Bosch. De hoofdredacteur en de directeur van de regionale omroep weigerden het beeldmateriaal af te staan. Ze willen niet dat naar buiten toe het beeld ontstaat dat journalisten het verlengstuk van Justitie zijn. Beide mannen zijn korte tijd aangehouden. Medewerkers van Omroep Brabant werden verhoord. Uiteindelijk heeft Justitie drie banden meegenomen. Maar volgens Omroep Brabant staan daar alleen beelden op die ook al op tv te zien waren.

De rellen in de Graafse wijk braken uit na een aflevering van het SBS-programma Probleemwijken. Daarin bekende een man dat hij in het verleden zijn stiefdochter heeft misbruikt. Politie en justitie willen graag het ruwe materiaal bekijken om zo alle relschoppers te achterhalen.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) noemt de inval "onacceptabel". Volgens de NVJ druist de inval in tegen alle afspraken die landelijk met Justitie zijn gemaakt. "Wanneer justitie vrijelijk over de beelden kan beschikken, ontstaat het beeld dat de journalistiek een verlengstuk van justitie is. Dat brengt de medewerkers van bijvoorbeeld Omroep Brabant tijdens het werk in gevaar. Het was al te zien tijdens de rellen afgelopen weekeinde, toen de woede zich ook tegen het materiaal van de omroep richtte", aldus een woordvoerder.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.