NBA: Wizards verzekerd van playoffs

Grotez
De Washington Wizards hebben vannacht met 93-82 gewonnen van de Chicago Bulls. Hiermee hebben de Wizards zich voor het eerst in acht jaar geplaatst voor de playoffs.

Dankzij Larry Hughes en Gilbert Arenas zullen de Wizards voor het eerst sinds 1997 weer in de playoffs te bewonderen zijn. Dankzij het verlies van de New Jersey Nets zijn de Wizards niet meer te achterhalen. Momenteel bezetten zij een vijfde plek in de Eastern Conference, nog één plek verwijderd van de Bulls. Deze vierde plek geeft recht op thuisvoordeel in de playoffs.

De Bulls, die al speelden zonder starters Eddy Curry, Luol Deng en Andres Nicioni, moesten in het eerste kwart ook al hun center Tyson Chandler missen. Chandler werd van het veld gestuurd vanwege een schoppende beweging. "Ik denk dat de scheidsrechter overdreven reageerde want ik raakte hem (Jamison) nauwelijks. Hij landde op mijn voet, en ik trok terug. Ik schopte hem niet, ik heb de opnames terug gezien en daarop was het duidelijk te zien," aldus een teleurgestelde Chandler.

Zonder hun beste rebounder konden de Bulls geen vuist maken onder het bord. De Wizards namen na het eerste kwart de leiding met 28-12 en kwamen daarna niet meer in gevaar. In het tweede kwart leken de Bulls, met Ben Gordon voorop, nog iets terug te komen. Bij rust was de stand echter al onoverkombaar, 48-35. In het restant van de wedstrijd speelden de Wizards het duel rustig uit en kunnen zich nu gaan opmaken voor het naseizoen.

Bij de Wizards werd Hughes topscorer met 23 punten, Arenas kwam tot 21 punten. Jamison tekende voor 19 punten en 14 rebounds. Bij de Bulls kwamen Gordon en Kirk Hinrich beiden tot 21 punten.