FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 15 april 2005

Leider al-Qaeda in Irak blaast zichzelf op

pegakemi had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuwsVerschillende gewapende groeperingen in Irak hebben vrijdag de dood van een van de leiders van al-Qaeda gemeld. Ten noorden van Bagdad werden pamfletten verspreid met daarop de tekst: "Bedroefd kondigen wij het martelaarschap aan van de held Qaissar al-Abassi, die lange tijd op diverse plaatsen in Mesopotamië de ongelovige bezetters en hun afvallige handlangers van de politie Nakib en van het leger Shalaan uit de slaap heeft gehouden." Nakib en Shalaan zijn respectievelijk de minister van Binnenlandse Zaken en de minister van Defensie.

Volgens de Organisatie van de Jihad in Mesopotamië, door wie de pamfletten ondertekend zijn, heeft al-Abassi zich opgeblazen toen zijn munitie op was geraakt. Hij was in gevecht met Amerikaanse militairen bij Samarra.

Jack van Gelder blijft bij de NOS

Jack van GelderOndanks een dik aanbod van de nieuwe zender van John de Mol's bedrijf Talpa, blijft Jack van Gelder bij de NOS. Dat maakte de goedlachse presentator vandaag bekend. Van Gelder is nu onder andere presentator van 'Studio Voetbal', dat over de eredivisie voetbal gaat. De NOS verliest echter de uitzendrechten van de hoogste divisie van het betaalde voetbal aan Talpa.

Omdat er over de inhoud van zijn werk bij Talpa onduidelijkheden bleven bestaan, koos Jack van Gelder er toch voor zijn contract tot 2011 bij de NOS uit te zitten. Daarnaast speelde het behouden van de uitzendrechten voor de Champions League door de publieke omroep een belangrijke rol. Ook wil Van Gelder graag bij het WK voetbal van volgend jaar betrokken zijn.

'IRA wilde leden U2 ontvoeren'

typtypo en Roel_Jewel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuwsHet Ierse Republikeinse Leger (IRA) was in de jaren tachtig van plan om leden van de populaire Ierse band U2 te ontvoeren. Dit schrijft de zanger van de band Bono in zijn nieuwe boek 'Bono: In Conversation With Michka Assayas'.

Bono zegt dat de IRA zijn band het zwijgen op wilde leggen omdat U2 tijdens een tournee door de Verenigde Staten geprobeerd had de republikeinse fondsenwerving stop te zetten. Volgens de zanger nam de Britse geheime dienst de situatie zeer serieus. Ieder bandlid moest vinger- en teenafdrukken laten maken voor het geval hij ontvoerd zou worden.

U2
De leden van U2 werden door de IRA in de gaten gehouden

Seizoen Rosales voorbij

Voor Mauro Rosales is het seizoen voorbij. De Argentijnse aanvaller van Ajax moet aan de banden van zijn rechterenkel geopereerd worden en zal op zijn vroegst pas in de zomer hersteld zijn.

De Ajacied liep vorige week donderdag de blessure op tijdens het competitieduel tegen Willem II na een forse tackle van Nelson Wau.

De Amsterdamse medische staf dacht in eerste instantie dat de blessure minder ernstig was en dat de Argentijn maximaal 4 weken uitgeschakeld zou zijn, maar dat blijkt nu dus toch tegen te vallen.

Eerwraak motief voor Culemborgse moord

Pim_In_Memoriam en Dora_van_Crizadak hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen 21-jarige man van Iraaks-Koerdische afkomst wordt door justitie verdacht van het vermoorden van zijn zus uit eerwraak. Dit bleek vrijdag uit een pro-forma zitting in de zaak. Het slachtoffer, een 18-jarige moslima met een westerse levensstijl, werd half januari 2005 vermoord. Twee weken daarvoor was zij bevallen van een dochter.

De man, die als asielzoeker in Nederland verblijft, wordt momenteel in het Pieter Baan Centrum (PBC) onderzocht. Op verzoek van de rechtbank zal het PBC ook onderzoeken of de islamitische achtergrond van de man een rol speelde bij de moord. Overigens bedreigde de man zijn zus al eerder. De jonge vrouw deed daarvan in november 2004 aangifte.

De rechtbank wil ook een tante en tevens pleegmoeder van de vermoorde vrouw ondervragen. Justitie hoopt zo te achterhalen of de moord gepleegd is in opdracht van familie in Irak. De pleegmoeder is inmiddels ondergedoken. Ze vreest voor haar leven, omdat familieleden haar verwijten dat zij het slachtoffer te veel haar gang heeft laten gaan.

--
Eerdere berichtgeving:
'Eerwraak motief moord op 18-jarige'
Stille tocht voor vermoorde 18-jarige

Vrouw rijdt auto total loss tijdens proefrit

Coqui had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen proefrit liep voor Dorothy Byrum uit Fort Myers, Florida wel heel vervelend af. Toen zij met haar man Robert een ritje ging maken in een nieuwe Honda Accord ging het al mis bij de dealer. De 81-jarige vrouw trapte op het verkeerde pedaal en de auto schoot achteruit.

De vrouw raakte haar 88-jarige echtgenoot met het nog openstaande portier, reed vervolgens tegen een verkoper aan, raakte daarna een geparkeerde auto en kwam tot stilstand tegen een muur. De vrouw raakte niet gewond, haar man had zich licht bezeerd maar was de volgende dag al ver opgeknapt. De verkoper kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De auto was total loss.

Dierenbeul bekent doden zwerver

InFrA-WiZ, JahWe en macromarkt.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De man, die deze week is gearresteerd vanwege ernstige dierenmishandeling, heeft bekend een man te hebben gedood. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij twee jaar geleden een zwerver heeft doodgestoken. Ook heeft hij drie willekeurige mensen met een mes verwond.

De 49-jarige verdachte uit Enschede zou ongeveer 25 dieren in Twente ernstig hebben toegetakeld. De eigenaren van de mishandelde dieren gaan schadevergoeding eisen voor de gemaakte dierenartskosten en de geleden emotionele schade.

Veel belangstelling bij uitvaart Rainier

Icoon Buitenlands nieuwsIn Monte Carlo is vandaag onder grote belangstelling Prins Rainier III begraven. De vorst van Monaco overleed op 6 april aan de gevolgen van een longinfectie, hart- en nierproblemen.

Tien gardisten in vol ornaat droegen de kist met het stoffelijk overschot van de prins onder klokgelui van het paleis naar de kathedraal, waar de uitvaartmis plaatsvond. Opvallend was dat de hond van Rainier, die hem werd aangeboden toen hij 50 jaar regeerde, meeliep in de stoet. De kist was bedekt met de rood-witte vlag van Monaco. Rainiers zoon Albert en dochters Caroline en Stephanie woonden de uitvaart bij en waren zichtbaar geroerd.

Bij de rouwplechtigheden in de kathedraal van Monte Carlo waren vooral leden van de Europese vorstenhuizen, staatshoofden en regeringsleiders aanwezig. Onder de genodigden waren onder andere de Franse president Chrirac, de Spaanse koning Juan Carlos, de Britse prins Andrew, de Zweedse koning Carl Gustav en de Noorse koningin Sonja. Prins Willem-Alexander was aanwezig namens Nederland. De meeste Monegasken volgden de uitvaart thuis via de televisie of in één van de zes kerken waar videoschermen stonden waarop de uitvaart getoond werd.

Prins Rainier is vanavond in besloten kring begraven.

Kunstenaar wil geboorte baby 'tentoonstellen'

TMar had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsDe Duitse kunstenaar Winfried Witt gaat van de geboorte van zijn eerste kind een soort tentoonstelling maken. De bevalling kan namelijk door 30 belangstellenden worden bijgewoond. Mensen die geïnteresseerd zijn moeten tot 4 mei, de dag dat Witts vrouw is uitgerekend, dag en nacht gereed staan om naar de 'expositieruimte' te komen.

DNA Galerie, de organiserende kunstgalerie spreekt over een 'existentieel kunstobject'. Mocht de bevalling overigens erg lang duren, hoeven belangstellenden zich geen zorgen te maken. In de ruimte is namelijk een bar ingericht.

Megavangst XTC in Australië

Zeverzak had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn Australië is een lading van vijf miljoen XTC-tabletten in beslag genomen. Het zou gaan om de grootste vangst XTC ooit. De Australische minister van Justitie en Douane Ellison heeft dit vrijdag bekend gemaakt.

De drugs met een gewicht van meer dan een ton waren afkomstig uit Italië. De pillen zaten verstopt in een scheepslading keramische tegels. Donderdag en vrijdagochtend zijn in Melbourne vier personen gearresteerd in verband met de drugssmokkel.

PRANKSTGRÜP

Prankstgrüp is weer eens bezig.

Prankstgrüp bracht ons eerder de klassieker "Library Musical", de moderne marktomroeper en timmert nu vrolijk aan de weg met nieuwe 'pranks'.

Hoe zou jij reageren als iemand tijdens je lezing op zou staan en begon met zingen? Of wat vind jij nou van die vervelende opstartgeluiden?

Één ding is zeker. Deze lui hebben ballen, en ze zijn gay. Maar hey! Meer Prankstgrüp in de gallery op hun webstek.

'Probleemwijker' pleegt zelfmoord na uitzending SBS6

-Jay-, yohan.nl, Bazzy, sebas36, -Hans- en Mucky hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe Oosterparkwijk-aflevering van de SBS6-serie Probleemwijken heeft geleid tot de zelfmoord van één van de hoofdrolspelers, een 31-jarige man. Hij beroofde zichzelf van het leven in de gevangenis van Leeuwarden, waar hij zes weken gevangenisstraf uitzat vanwege het overtreden van de wegenverkeerswet.

Volgens de familie van de man is de uitzending van SBS6 de aanleiding voor de zelfmoord. De Groninger schreef vanuit de gevangenis meerdere brieven waarin hij zei spijt te hebben. Ook gaf hij aan niet te kunnen leven met de commotie die de uitzending teweegbracht. Het ministerie van Justitie heeft de zelfmoord bevestigd. De rijksrecherche is inmiddels een onderzoek begonnen naar de precieze omstandigheden rond de dood van de man.

Het SBS6-programma Probleemwijken kwam eerder negatief in het nieuws toen er verleden week naar aanleiding van een uitzending rellen uitbraken in de Graafsewijk in Den Bosch.

The Scene deel 7 gereleased

Jawel, traditiegetrouw posten we hem weer, The Scene heeft een nieuwe aflevering! In deze serie over een fictieve warezgroep genaamd CPX volgen we Brian Sandro a.k.a. Drosan. Hij zit in de knoop met zijn gevoelens over warez, de verkoop ervan en zijn liefdesleven. Als je even je geheugen wilt opfrissen kan je hier zien hoe het ook al weer zat met de personages. De aflevering is hier via diverse peer to peer-netwerken te downloaden.

Om mee te praten over The Scene kan je meechatten via IRC. Dit kanaal is te bereiken op irc.chatchannel.org. Het kanaal is #TheScene. Je kan ook via deze link meechatten via een plugin voor in je browser. Als je wilt chatten met ons kan je ons natuurlijk altijd vinden op irc.fok.nl, in kanaal #gam

Forza Motorsport eindelijk gold

Na diverse keren te zijn uitgesteld, is Forza Motorsport eindelijk voltooid. Op 3 mei zal de game in Amerika gereleased worden voor de Xbox. Europa volgt tien dagen later, op 13 mei. In Forza zal de speler kunnen kiezen uit ruim 200 auto's en zal die dan naar eigen smaak kunnen tunen. Met racen verdien je geld om onderdelen te kopen en om je eigen auto te 'pimpen' zoals jij dat wilt. Bovendien gaat de game online via Xbox Live. Wil je nog wat meer weten over Forza Motorsport? Lees dan hier nog eens onze preview.


Forza racet naar de finish!

Zware straf voor Internazionale

De Europese voetbalbond UEFA heeft Internazionale wegens de ongeregeldheden deze week in de Champions League tegen stadsgenoot AC Milan veroordeeld tot zes Europa-Cupwedstrijden, waarvan twee voorwaardelijk, zonder publiek. Tevens kreeg de Italiaanse club ook nog een boete van 200.000 euro.

Woensdag werd de wedstrijd een kwartier voor tijd gestaakt doordat boze aanhangers van Internazionale flessen en vuurwerk op het veld smeten en doelman Dida daarmee verwondden. De wedstrijd werd vrijdag bovendien met 0-3 verloren verklaard. Milan, de tegenstander van PSV in de halve finale, had de eerste wedstrijd al met 2-0 gewonnen.

Pariah Multiplayer Demo beschikbaar

Digital Extremes heeft de beloofde demo voor het spel Pariah vrijgegeven en de demo biedt een eerst speelbare blik op deze futuristische FPS. De demo bevat een Team Deathmatch map genaamd Twisted, een Capture the Flag mag met de naam Recoil en een Front Line Assault map met de naam Survivor. Naast deze maps zitten er ook drie voertuigen en verscheidene multiplayer wapens in het spel.

De demo(309MB) is vanaf de volgende plekken te downloaden:
3DGamers
Gamer's Hell

Donner tegen actie voor asielzoekers

JahWe en Pim_in_Memoriam hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Minister van Justitie Piet Hein Donner is tegen een algemeen pardon van de koningin aan de 26 000 uitgeprocedeerde asielzoekers. Hij meent dat er dan sprake is van willekeur. Dit is een tegenslag voor schrijfster Marion Bloem, die handtekeningen verzamelt voor een koninklijk pardon.

Op www.eenroyaalgebaar.nl zijn er ruim 135 000 reacties ontvangen om de asielzoekers ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum van Beatrix' koninginschap een pardon te verlenen. Bekende Nederlanders als Katja Schuurman, Freek de Jonge en Ronald Giphart ondersteunen de actie. Op 29 april zal het verzoekschrift aan alle landelijke politici worden aangeboden.

Aangezien de ministers verantwoordelijk zijn voor het handelen van een regerend vorst, kan koningin Beatrix de beslissing niet op eigen houtje nemen. Ook minister-president Jan Peter Balkenende is tegen een pardon, zo liet hij merken tijdens zijn wekelijkse persconferentie. "Een generaal pardon past niet in het kabinetsbeleid", vindt Balkenende.

Er loopt nog een ander initiatief: een algemene strafvermindering voor gevangen. Dit is voor Balkenende tevens onbespreekbaar. "Dat middel is al tientallen jaren niet gebruikt en dat houden we zo."

'Bergkamp terug naar Nederland'

Ajax gaat er vanuit dat Dennis Bergkamp zijn carrière in Amsterdam af zal sluiten, het contract van de 35-jarige speler wordt door zijn huidige club, Arsenal, niet verlengd.

Het contract word niet verlengd omdat zijn salaris te hoog is en manager Arsene Wenger denkt dat Bergkamp volgend seizoen een stuk minder in de basis zal staan dan dit seizoen. Er is al regelmatig gespeculeerd over een terugkeer naar de ArenA maar concrete besluiten zijn er tot nu toe nog niet genomen.

Fraude in handel WK kaarten ontdekt

Een grootschalige poging tot zwarte handel in kaarten voor het WK voetbal in 2006 is ontdekt door de organisatie van dat WK.

Voor de eerste 812.000 kaarten die beschikbaar waren zijn 2,3 miljoen aanvragen niet gehonoreerd. Een opvolland groot deel van deze aanvragen kwam uit Amerika waar zwarthandelaren waarschijnlijk een poging hebben gedaan om op grote schaal kaarten in te kopen. Veel van de door deze “kopers”verstrekte gegevens als telefoonnummers of adreseen bleken vals te zijn, in Amerika is een team advocaten aan het werk gezet om uit te zoeken wie er achter de fraude zit.

In totaal ontving de organisatie 12,3 miljoen aanvragen waarvan er 3,6 miljoen om diverse redenen werden afgewezen. 50% van de aanvragen kwam uit Duitsland zelf , 164.000 uit Engeland en 107.693 vals aanvragen kwamen uit Zwitserland. Opvallend detail waren vijftien valse aanvragen uit het vaticaan.

'Kijk uit voor malicieuze weblogs'

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuwsBeveiligingsbedrijf Websense waarschuwt mensen voor internet-criminelen die door middel van onschuldig ogende, weblog-achtige pagina's de pc van de bezoekende internetter binnen proberen te dringen. De firma spreekt over 'reeds 200 malicieuze weblogs'. Deze pagina's bevatten codes die allerlei software op de pc van de bezoeker installeren.

Het gaat bijvoorbeeld om zogenaamde 'keyloggers'. Deze software houdt bij welke wachtwoorden worden gebruikt en welke creditcardnummers de computereigenaar intikt. Ook wordt software geïnstalleerd die de pc onderdeel maakt van een netwerk waarmee spam en virussen worden verspreid.

De criminelen lokken bezoekers naar hun sites door het adres te verspreiden via een instant messenger zoals bijvoorbeeld MSN Messenger of via e-mail.

Park en Vennegoor niet tegen Willem II

PSV kan zondag in de competitiewedstrijd tegen Willem II niet beschikken over Park Ji-Sung en Jan Vennegoor of Hesselink.

De 24-jarige Park heeft last van de naweeën van een klap op zijn neus, en de Nederlandse aanvaller heeft een kwetsuur aan zijn hamstring. Als vervanger voor Vennegoor zal coach Hiddink voor Robert of Gerald Sibon kiezen.

Afgelopen woensdag raakte Park geblesseerd tijdens de Champions League wedstrijd tegen Olympique Lyon. "Zijn neus is gekneusd, er is niks gebroken. Maar hij heeft wel een flinke klap gehad", aldus Hiddink.

'Er bestaat geen recht op ongezond leven'

Da_Was_Ik_Nie had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsHet is onverantwoord dat mensen die ongezond leven onbeperkt gebruik kunnen maken van de gezondheidszorg. Dat zei althans minister van Volksgezondheid Hans Hoogervorst afgelopen donderdag tijdens een congres van artsen en specialisten. "Er bestaat niet zoiets als een recht op ongezond leven."

Ziekten die het gevolg zijn van ongezond gedrag als roken, drinken en te veel eten kosten jaarlijks 2,2 tot 4 miljard euro. Dat staat gelijk aan vijf tot negen procent van het gehele zorgbudget. Hoogervorst wil vooralsnog mensen die roken of zwaar drinken niet gaan uitsluiten van sommige vormen van hulp.

"Mensen investeren in huizen, relaties, consumptiegoederen en kiezen voor vakanties, maar kiezen en investeren in de gezondheid lijkt geen common sense meer." Hoogervorst vindt dat merkwaardig. Zijn opmerkingen zijn dan ook vooral bedoeld om de burger wakker te schudden en te wijzen op zijn verantwoordelijkheid.

AZ dit seizoen Europese top

AZ doet het in de Europese competities zo goed, dat het qua Europese punten in de top mee draait. Alleen AC Milan heeft nog meer Europese punten gepakt.

De UEFA Coëfficiëntenlijst wordt gebruikt om een ranglijst voor landen samen te stellen. Op basis van de positie van een land op die ranglijst wordt bepaald hoeveel clubs mogen worden afgevaardigd naar de Champions League en de UEFA Cup. Met de goede prestaties van AZ heeft de club dit jaar voor Nederland veel punten opgeleverd.

Voor iedere overwinning krijgt een club twee punten en voor een gelijkspel één punt. AZ won in de UEFA Cup negen keer en speelde twee keer gelijkt. Daarmee heeft de club 20 punten gehaald. Daarbovenop kreeg de club een punt voor het behalen van de kwartfinale en een punt voor het behalen van de halve finale. Zodoende heeft de club 22 punten gehaald.

Alleen AC Milan doet het beter met 23 punten. Die club heeft echter zes bonuspunten, omdat doorgaan in de Champions League zwaarder telt. PSV doet het op de ranglijst ook goed met in totaal 20 punten. De club uit Eindhoven heeft 14 normale punten en zes bonuspunten gehaald.

Ranglijst:
1. AC Milan 23 punten
2. AZ 22 punten
2. Newcastle United 22 punten
4. Liverpool 21 punten
4. CSKA Moskou 21 punten
6. Juventus 20,5 punten
7. PSV 20 punten
7. Olympique Lyon 20 punten
7. Sporting Lissabon 20 punten
10. Internazionale 19,5 punten

Programma HCE (Week 15)

Hieronder vind je het programma van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van komend weekend.

Programma Holland Casino Eredivisie Week 15
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00Roda JCFC Utrecht -
.
za19.30De GraafschapRKC Waalwijk -
za19.30RBCADO Den Haag -
za20.00Vitessesc Heerenveen -
.
zo12.30FeyenoordAjax -
zo14.30Willem IIPSV -
zo14.30FC TwenteNEC -
zo14.30FC Den BoschFC Groningen -
zo14.30AZNAC Breda -

Halo 2 online etiquette

Joe Curlee van website insert25.com besloot tweeëntwintig regels te maken hoe je je dient te gedragen tijdens het spelen van Halo 2

Dit zijn ze:

1: Do not cheat

2: You should not 'call weapons'. IE: "I call sword / shotgun / rockets". This is an annoying habit. If you choose to ignore this rule, then you should not get angry when your teammates decide to steal 'your' weapon. Furthermore, you shouldn't betray your teammates and take 'your' weapon away.

3: Never quit a battle. It doesn't matter if you are losing with no hope of recovery, never quit a battle. Besides making your team angry, you might be the host and upon leaving incur the dreaded blue 'waiting for connection' screen for the rest of the players. Also, quitting a game will bring down your overall level more than toughing it out.

4: Do not betray your teammates. Sure it might be hilarious, but it's also annoying and stupid.

5: Do not play loud annoying music in the background. It's a distraction to other players.

6: Do not breath in to your microphone. It's gross.

7: Do not eat food without first moving the microphone away from your mouth. It's disgusting.

8: Screaming and profuse cursing is needless and frustrating. Refrain from both of these things.

9: Racial slurs are the lowest form of insults and show that your level of intelligence is just below that of a slug. Don't use these.

10: Constantly talking when you have nothing to say is stupid. Know when to shut your fat mouth.

11: If someone asks a question: where the enemy is, if a room is clear, if a weapon is at it's spawn point, etc. answer the question. Even if you don't know the answer to the question, replying with a brief, "I'm not sure" or "No clue" will help to avoid frustration.

12: Don't constantly ask questions. Try to stay aware of all important situations, but if you need to know something, then ask... just keep it to a minimum.

13: Do keep your team informed of important developments such as the enemies' location etc.

14: Do not rush headlong in to a group of enemies without one or more of the following: Team backup, Dual weapons, Overshield, Rocket launcher. If you do, it will only serve to raise the enemies' score and lower your teammates' opinion of your IQ.

15: Don't get angry and complain when people use the Battle-rifle Plasma Pistol combo. It's not a glitch, it's not a cheat. It's a totally legal and lethal combo. Instead of complaining, learn to use it yourself.

16: Bragging about accuracy in the post game lobby because it's the only stat you dominated in is just plain stupid.

17: Insisting that the other team won simply because one of your guys left in the last 30 seconds of the game is dumb.

18: If you are going to insult the opposite team, make sure it's a witty, funny and intelligent insult and or comeback.

19: If you are going to trash talk about your skills, make sure that you actually have skills to trash talk about.

20: Don't talk on the phone during game play unless you absolutely have to. In those rare situations, make sure your microphone is muted.

21: If you have to urinate while in the middle of a close match, just go in your pants. You can always clean your clothes and body afterwards.

22: Don't ask what team you are on. If you don't know, press the back button and check where your name is listed. If your name is on a blue background, you are on blue team. A red background means you are on red team. It's a fairly simple concept.

Heeft hij gelijk of moeten er nog wat regels bij of veranderd worden?

Bling je ph0ne!1oneone!!!11

Vroeger ging een telefoonnummer niet verder dan twee getallen, en was je dik de man als je een autotelefoon had.

Tegenwoordig is het anders. Tegenwoordig hoor je er niet meer bij als je geen hiphoppend gebling in je telefoon hebt, en ben je pas echt dé homie als je de complete Jackson Five in je mobiliteitscentrum hebt zitten.

Neem nu dit. Vroeger kon je nog gewoon bellen met zo'n ding. Kan iemand Hi even vertellen dat de draaischijf weer terug moet?

Poltavets opvolger Geert Kuiper bij TVM

Konstantin Poltavets is de opvolger van Geert Kuiper, wiens contract niet verlengd werd, als sprintcoach bij de TVM-schaatsploeg. De 42-jarige Oekraïner zette zijn handtekening onder een contract voor twee jaar.

Het afgelopen seizoen begeleidde Poltavets de schaatsers Jan Bos en Stefan Groothuis, en daarvoor werkt hij als coach voor de DSB-schaatsploeg. Bij TVM, waar Gerard Kemkers hoofdcoach is, krijgt Poltavets onder meer Beorn Nijenhuis en Gerard van Velde onder zijn hoede.

"Kosta heeft de afgelopen jaren goed werk geleverd met diverse topschaatsers. Door zijn kennis en ervaring is hij duidelijk een meerwaarde binnen onze begeleidingsstaf," aldus de teammanager van TVM, Patrick Wouters.

Vechtpartij tussen militairen en politie in Weert

calvobbes, D1, the-undertaker, JahWe, Yordeman en Ikook hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

In Weert is een groep militairen afgelopen nacht op de vuist gegaan met de politie en marechaussee. Dit hebben de Koninklijke Marechaussee (KMAR) en de gemeente Weert vandaag bekend gemaakt. De vechtpartij liep zelfs zo uit de hand, dat de politie Limburg Noord versterking nodig had van de korpsen uit Oost-Brabant en Zuid-Limburg. Een 33-jarige militair uit Nieuwveen werd gearresteerd. De KMAR sluit niet uit dat er nog meer arrestaties zullen volgen.

Tijdens een afzwaaifeest van de KMS-militairen in een kroeg in Weert, ontstond er een handgemeen tussen de 33-jarige militair en een nog onbekende burger. Toen de politie uiteindelijk de militair arresteerde, werden de overige militairen woedend. Toen de politie enkele militairen wilde meenemen naar het politiebureau, ontstonden er schermutselingen. Er werden over en weer wat klappen uitgedeeld, waarbij twee mannelijke en twee vrouwelijke agenten flinke klappen kregen. Vervolgens belegerden de militairen het nabijgelegen politiebureau. Op dat moment werd de hulp van andere korpsen ingeroepen om de boel te sussen.

De burgemeester van Weert heeft inmiddels overlegd met de commandant van de Van Hornekazerne. De militairen zwaaien daar vandaag af, maar de burgemeester is van mening dat de betrokkenen moeten worden aangesproken op hun gedrag. De burgemeester is geschrokken van de agressie onder de militairen: "Men mag van militairen meer verantwoordelijkheidsgevoel verwachten."

Gedetineerde ontsnapt als bezoeker uit gevangenis

HMaster-II had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Utrechtse gevangene die vastzat in de gevangenis Nieuw Vosseveld in Vught, is afgelopen woensdag op klassieke wijze ontsnapt. De man deed zich voor als bezoeker en kon zo rustig de gevangenis uitlopen. Dit heeft een woordvoerder van Nieuw Vosseveld vandaag bekend gemaakt.

De man kon als bezoeker de deur uitlopen, omdat hij gebruik maakte van een wisseltruc. Een 'bezoeker' nam de plaats in van de daadwerkelijke gevangene, waardoor de gedetineerde zonder problemen de gevangenis kon verlaten. De 'bezoeker' is aangehouden wegens zijn hulp bij de ontsnapping. Waarvoor de gedetineerde vastzat, wilde de woordvoerster niet zeggen. Wel zei ze dat de gevangenis maatregelen heeft genomen om herhaling te voorkomen.

Figo keert terug als international

Luis Figo heeft zich door de Portugese voetbalbond laten overtuigen voor een terugkeer als international van Portugal.

Na het Europees kampioenschap vorig jaar stopte Figo als international. "Op dit moment voel ik de behoefte om te stoppen", zei de honderdtienvoudige international half augustus. "Maar ik weet nog niet of ik voor altijd afscheid neem, omdat ik nog nooit geweigerd heb om mijn land te dienen en omdat niemand de toekomst kan voorspellen."

De bondscoach van Portugal, Felipe Scolari, herinnerde zich de woorden van de speler van Real. Het onderhoud tussen de twee leverde het voor de bondscoach gewenste resultaat op. Mits zijn fysieke toestand het toelaat zal Figo begin juni tegen Slowakije zijn comeback maken in het nationale team.

Opa en oma dag

Morgen is het opa en oma dag.
Het wordt dus hoog tijd om achter je computer weg te kruipen en op zoek te gaan naar een leuk cadeau.
Wat dacht je van een leuke tuinkabouter? Tegenwoordig kunnen oma's daar prima mee uit de voeten.
Of een mooi handtasje.

Voor opa hoeven we niet ver te zoeken, die kunnen we nog wel blij maken met een doosje pretpillen.

Morgen dus maar weer een tripje maken naar het bejaardenhuis, en de lucht van volle Tena-lady's voor lief nemen.

Man mishandelt hond en voorbijganger

FormerlyKnownAs had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 38-jarige man is gistermiddag opgepakt in Amsterdam wegens zware mishandeling. De man sloeg zijn hond. Toen een voorbijgangster hem hierop aansprak, ging hij ook haar te lijf.

Het 59-jarige slachtoffer sprak de verdachte rond 12.00 uur aan in de Spaarndammerbuurt, toen de man zijn hond sloeg. De man ging vervolgens door het lint en sloeg de vrouw verschillende keren in het gezicht. De vrouw moest behandeld worden in en ziekenhuis en deed vervolgens aangifte bij de politie. De man stapte zelf naar het politiebureau met de mededeling dat hij ruzie had gehad met een vrouw. Het slachtoffer herkende de man, zodoende werd deze aangehouden.

Liquigas sterk aan de start in AGR

Door de komst van de ProTour sturen nu meer ploegen een sterke afvaardiging naar de Amstel Gold Race. Zo behoort Liquigas zeker tot een ploeg die zich in de koers kan laten zien.

Liquigas komt naar Limburg met twee kopmannen. Danilo Di Luca en Franco Pellizotti zouden in staat moeten zijn tot het einde mee te kunnen doen om winst. Met name Di Luca wordt als één van de topfavorieten gezien.

Zelf voelt Di Luca zich ook goed: "Ik heb slechts korte trainingsritjes (3-4 uur) gemaakt, maar woensdag heb ik 230 kilometer achter de motor gereden. Ik was al in topvorm in de Ronde van het Baskenland. Het zou schadelijk zijn geweest om hard door te trainen na zo'n zware week. Ik voel me zelfverzekerd en heb prima getraind. Ik denk dat ik in topvorm zal zijn."

Met Di Luca en Pellizotti kan Liquigas twee kaarten uitspelen. Di Luca waarschuwt wel dat ze hun verstand moeten gebruiken, omdat dat ook tegen ze kan werken. Als grote favorieten voor de overwinning ziet hij Rebellin en Boogerd. Rebellin als man in vorm en Boogerd vanwege zijn thuisvoordeel.

PS05 Minardi klaar voor shakedown

Minardi F1 heeft de nieuwe PS05 op tijd klaar voor een shakedown, vandaag op het circuit van Mugello. Christijan Albers zal de eerste ronden rijden met de wagen, die in Imola voor het eerst zal worden ingezet.

De PS05 is het eerste compleet nieuwe chassis voor Minardi sinds 2001. Teambaas Paul Stoddart zei al eerder dat de wagen radicaal anders zal zijn dan de huidige PS04B. Volgens Stoddart is het bodywork van de auto veel golvender en gestyleerder en hij vergelijkt het ontwerp met de wagens van Toyota, Renault en Ferrari.

Zowel Christijan Albers als Patrick Friesacher krijgen tijdens de Grand Prix van San Marino de beschikking over de nieuwe bolide. Als reservewagen zal er nog een PS04B worden ingezet. De verwachting is dat voor de Spaanse Grand Prix een derde PS05 klaar zal zijn.

BAR domineert testdag 2

Bij de tweede testdag op Paul Ricard heeft BAR goede tijden neergezet. Sato en Button zetten de snelste ronden van de dag neer. Heidfeld raakte geblesseerd aan zijn rug bij het corrigeren van een spin in zijn Williams.

Takuma Sato was het snelste van de dag, op de voet gevolgd door teammaat Jenson Button, die gehinderd werd door een motorprobleem. De test van BAR was een vervolg op de testritten op het circuit van Barcelona, waar een nieuw aerodynamisch pakket werd getest.

Williams-coureur Nick Heidfeld kon slechts zeven ronden rijden, voordat de wagen in bocht één wegbrak. Bij het corrigeren verrekte de Duitser een spier in zijn rug. Heidfeld kon op eigen kracht terug naar de pits rijden, maar liet op advies van zijn fysiotherapeut de rest van de testsessie schieten.


Tijden testdag 2 Paul Ricard:

coureurteamsnelste tijdaantal ronden
1 Takuma Sato BAR Honda 1:02.839 179
2 Jenson Button BAR Honda 1:03.093 164
3 Antonio Pizzonia BMW Williams F1 1:03.240 140
4 Olivier Panis Toyota F1 1:03.312 156
5 Giancarlo Fisichella Renault F1 1:03.554 110
6 Ricardo Zonta Toyota F1 1:03.567 179
7 Alexander Wurz McLaren Mercedes 1:03.790 139
8 Pedro de la Rosa McLaren Mercedes 1:03.863 89
9 Frank Montagny Renault F1 1:04.017 151
10 Narain Karthikeyan Jordan Grand Prix 1:05.816 174
11 Nick Heidfeld BMW Williams F1 1:06.474 7

Reno 911!

Er zijn vast niet veel van jullie die de Amerikaanse reality-comedy "Reno 911" kennen, en aangezien dat een groot gebrek in jullie opvoeding is, hierbij een aantal clips van het team van Officer Jim Dangle.

Zie hoe Reno met een crossfietser omgaat, met Wizards and Warlocks of met doodzieke honden.

Verder blijkt het omgaan met milkshakes ook een riskante zaak, en komen we erachter waar de afkorting DWG voor staat. Ook is het natuurlijk heerlijk om een geintje met je collega uit te halen en is het leuk om te zien hoe je Britse collega met een zaklamp omgaat. Meer van deze clips vind je hier, je moet alleen wel elke keer naar een irritante KCF-reclame kijken.

Zie ook Reno's safety instructions!

Deurwaarder mishandeld door wanbetaler

De politie heeft een 37-jarige inwoner van Enschede aangehouden, nadat hij een gerechtsdeurwaarder had mishandeld en bedreigd.

De deurwaarder kwam bij de man aan de deur inzake een beslaglegging. De bewoner raakte echter daardoor oververhit en probeerde de deurwaarder te intimideren. De deurwaarder overhandige de 37-jarige man op een gegeven moment het proces-verbaal, en de bewoner reageerde daarop met een klap.

De gerechtsdeurwaarder probeerde zich toen om te draaien en weg te lopen, maar het liep echter anders, want de wanbetaler gaf de deurwaarder een aantal slagen in zijn gezicht. Hierna ontstond een handgemeen tussen beide. De politie kon later de verdachte aanhouden en insluiten.

Oma slaat inbreker neer met tuinkabouter

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De 69-jarige Jean Collop uit Wadebridge (Cornwall) heeft een inbreker buiten westen geslagen met haar tuinkabouter. De vrouw werd rond 05.00 uur 's ochtends wakker door gerommel op haar dak en ging naar buiten om een kijkje te nemen.

Op het dak trof ze vervolgens de inbreker aan. "Ik vroeg hem vriendelijk niet te bewegen en greep het eerste het beste ding dat in mijn buurt lag. Toevallig was dat een tuinkabouter", vertelt Collop. Ze smeet de kabouter richting de inbreker en raakte zijn hoofd. De kabouter overleefde dit niet. Vervolgens haastte de vrouw zich weer het huis in om een deegroller en haar camera te pakken.

"Ik heb nog een andere kabouter, maar ik wilde deze niet ook nog kapot maken." De deegroller was voor het geval de man naar beneden zou komen. Met de camera maakte de vrouw foto's van de inbreker. Deze probeerde tevergeefs naar een balkon te springen, maar elke keer als hij opstond maakte Collop een foto, waardoor de vluchtpogingen mislukten. De buren hadden ondertussen de politie gewaarschuwd. Zo kon de 20-jarige man probleemloos ingerekend worden.


Collop met haar overgebleven
tuinkabouter en deegroller

Zuid-Koreaan doet 272 keer over theorie-examen

Een man uit Zuid-Korea is na 272 pogingen eindelijk in het bezit van zijn theoriecertificaat. De bijna 70-jarige Seo Sang-moon, die analfabeet is, leerde zichzelf de "regels van de weg" door keer op keer mondelinge theorie-examens af te leggen.

De medewerkers van de rijschool waar Seo al meer dan vijf jaar bijna dagelijks is, waren erg enthousiast over het behalen van het certificaat door de bejaarde. Zij beschouwen hem "bijna als familielid". De volgende stap voor Seo is nu logischerwijs het behalen van zijn rijbewijs.

Arrestatieteam valt verkeerde huis binnen

HMaster-II, Fireman, Da_Was_Ik_Nie, Geqxon, macromarkt.nl, coach4all en Yordeman hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een arrestatieteam van de Rotterdamse politie heeft afgelopen maandag een blunder begaan door het verkeerde huis binnen te vallen. De politie zocht verdachten van een schietpartij en viel daarbij de woning van een nietsvermoedend gezin in de wijk Spangen binnen. Dit heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

"We hebben onze verontschuldigingen aangeboden. Het is nogal heftig als zo'n team binnen komt vallen. Heel vervelend voor die mensen. Als er schade is ontstaan, zullen we daar wel uitkomen", aldus de politiewoordvoerder. Hij kan zich goed voorstellen dat het gezin, bestaande uit vader, moeder en vier kinderen tussen de twee maanden en vijftien jaar oud, geschrokken is.

Na de inval in het verkeerde huis, is het arrestatieteam het huis van de buren binnengevallen, wat wel het juiste huis bleek te zijn. Vier verdachten werden aangehouden. Zij waren in het bezit van drie vuurwapens. Het getroffen gezin was vandaag niet bereikbaar voor commentaar.

Bosschaart één wedstrijd geschorst

Feyenoord zal het aankomende zondag in de topper tegen Ajax zonder Pascal Bosschaart moeten doen. De KNVB heeft de speler voor een wedstrijd geschorst nadat hij afgelopen woensdag in de competitiewedstrijd tegen Den Bosch het veld moest verlaten nadat hij een doorgebroken speler neerhaalde.

De Rotterdammers kunnen niet in beroep gaan tegen de straf, aangezien het neerhalen van een doorgebroken speler met een rode kaart als gevolg automatisch een schorsing van één wedstrijd krijgt.

De schorsing van een wedstrijd betekent dat trainer Gullit in de cruciale Amstel Cup wedstrijd tegen PSV wel weer over Bosschaart kan beschikken.

Nederlander dood na val van rots

TheTebMaister had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 25-jarige Nederlander, afkomstig uit Middelburg, is donderdagochtend vroeg in Luxemburg dodelijk verongelukt. De man moest nodig naar het toilet, deed zijn behoefte op de rots, maar stortte toen ongeveer dertig meter naar beneden.

De man was gast van een klimschool in Berdorf. Samen met vrienden beklom hij een rots in het Müllertal. Zijn vrienden waarschuwden onmiddellijk de autoriteiten na het ongeval, aldus de politie. Het Müllertal (Molenaarsdal) is wegens zijn rotswanden bij klimmers geliefd.

Politie vindt auto vol wapens tijdens grote controle

De Amsterdamse politie heeft afgelopen nacht een grootscheepse controle gehouden in de binnenstad van Amsterdam. Driehonderd agenten werkten mee aan de actie genaamd Stadspoort. Doel van de actie was criminelen, verkeersovertreders en mensen die nog een boete open hadden staan te pakken.

Rond 22.00 uur waren al 24 verdachten aangehouden voor onder meer wapenbezit. Ook troffen agenten een auto vol vuurwapens aan. Rond 04.00 uur werd de actie beëindigd. De politie was vooral actief op wegen die naar de binnenstad leidden en plaatsen waar veel mensen komen zoals het station en het Leidseplein. Tijdens de actie werd preventief gefouilleerd. Het was voor het eerst dat de Amsterdamse politie zo een grote controle hield.

Sporting doet het goed tegen Nederlandse clubs

De komende tegenstander van AZ in de halve finale van de strijd om de UEFA cup, Sporting CP, speelt bijzonder graag tegen Nederlandse voetbalclubs.

Van de tien eerdere confrontaties met Nederlandse club wonnen de Portugezen er negen. Alleen Feyenoord slaagde er op 2 oktober 1985 in, om de club uit Lissabon te verslaan. (2-1)

AZ speelde nog nooit eerder tegen een Portugese club. In totaal speelden Nederlandse voetbalclubs 51 keer tegen Portugese clubs. De Portugese vertegenwoordigers wonnen daarvan 25 maal, 12 keer werd er gelijk gespeeld en Nederland won 14 keer.

Man weigert ziekenhuisbed te verlaten

De politie heeft in het Sint Elisabethziekenhuis in Tilburg een 48-jarige man uit Goirle aangehouden. De man weigerde namelijk een bed te verlaten dat hij even daarvoor had geclaimd.

De man was het ziekenhuis ingelopen en had zelf een mooi bed uitgezocht. Ziekenhuispersoneel vond dit niet zo'n goed plan, en vroeg de man meerdere keren het bed te verlaten. Toen deze dat weigerde werd de politie ingeschakeld.

Later bleek dat de man een dag eerder geholpen was aan een buikwond. Maar een afspraak om zomaar in een bed te gaan liggen een dag later, die had hij niet. Tegenover de politie weigerde hij overigens nogmaals het ziekenhuis te verlaten. De man werd aangehouden.

CD: Hot Hot Heat - Elevator

In de vloedgolf van nieuwe, voornamelijk Britse, bandjes die momenteel het Europese vasteland bereikt, spoelde onlangs Elevator door de brievenbus. Het bandje dat hiervoor verantwoordelijk is heet Hot Hot Heat. Uit Canada weliswaar. En, vooruit, helemaal nieuw is deze groep ook niet. Toch, wie niet beter zou weten, meent waarschijnlijk met het laatse equivalent van de bruisende Britse popcultuur te maken te hebben.

Man twee keer in één nacht gepakt met alcohol op

Een 60-jarige automobilist uit Nieuw-Lekkerland is twee keer in één nacht door de politie aangehouden met drank op.

De eerste keer werd de man in de kraag gegrepen tijdens een routinecontrole. De man blies een te hoog alcoholpromillage en kreeg een rijverbod van zes uur.

Een paar uur later werd hij wederom aangehouden voor het rijden tijdens een rijverbod. De politie greep de man nu toen hij zijn auto parkeerde bij zijn huis op de Lekdijk. Ditmaal werd de man zijn rijbewijs in beslag genomen.

Forse subsidie voor taartgooiers

Pim_In_Memoriam had ons via de nieuws-submit te melden:

De stichting Vrijplaats Koppenhinksteeg, die oud-eurocommissaris Frits Bolkestein en vice-premier Zalm in 1999 een taart in het gezicht gegooid heeft, krijgt 40.000 euro subsidie om campagne tegen de Europese grondwet te voeren. De actiegroep uit Leiden heeft namens actiegroep Eurodusnie de aanvraag ingediend. Ze waren ook betrokken bij het taartincident met Pim Fortuyn in 2002.

De krakersgroep ontstond in 1997 om autonome actievoerders die de Europese top in ons land wilden verstieren, onderdak te bieden in hun kraakpand.

VVD-Kamerlid Van Baalen maakt bezwaar tegen de subsidie. Hij vindt dat de referendumcommissie, die de subsidies toekent, daarmee een grove fout heeft gemaakt. "Dit is een klap in het gezicht van alle democratische instellingen die meedoen in de referendumcampagne, voor of tegen. Ik ken die club omdat ik het Leidse nieuws volg en er met de trein af en toe langskom. Het is een organisatie die geweld niet schuwt en op kosten van de belastingbetaler gratis onderdak in Leiden heeft. Ik ga ervan uit dat de referendumcommissie zich hier niet van bewust was en dat ze de toezegging ongedaan maakt. Wij geven toch ook geen geld aan de Hells Angels of voor een clubhuis voor Lonsdale-jongeren?" Het Kamerlid vraagt het kabinet om opheldering.


Ook Pim Fortuyn kreeg een taart zijn gezicht in 2002

Concept Art + Developer's Diary voor Middle Earth Online

De internetpagina van het spel Middle Earth Online heeft een kleine uitbreiding gehad met de Developer's Diary van de Concept Artist Jeff Murchie. In deze diary wordt uitleg gegeven hoe hij te werk gaat en laat de drie onderstaande tekeningen zien.

De concept art van de enige draak in heel Middle Earth Online is hier onder te bekijken en op het eerste plaatje zijn de ruwe schetsen te zien en op het tweede plaatje is de uiteindelijke concept art van deze draak te zien.Naast deze draak is er ook een nieuwe versie gemaakt van de Rogmul, welke een minion is van de Balrog, en deze staat hieronder afgebeeld.Nederlandse assistenten voor Leo Beenhakker

Wim Rijsbergen en Theo de Jong worden de assistenten van Leo Beenhakker, die per 1 mei aan de slag gaat als bondscoach van de eilandengroep Trinidad en Tobago.

Wim Rijsbergen en Leo Beenhakker werkten in het verleden al eens samen bij de Mexicaanse club America, terwijl Theo de Jong de assistent van Arie Haan was in China.

Het trio heeft de opdracht om Trinidad & Tobago naar het WK in 2006 te loodsen. In de CONCACAF-kwalificatie staat het land op de zesde en laatste plaats.

Feyenoord legt zich neer bij straf UEFA

Feyenoord zal de eerste Europese thuiswedstrijd toch zonder publiek moeten spelen. De clubleiding heeft het beroep, dat aangetekend werd tegen de uitspraak van de Europese voetbalbond, ingetrokken, voornamelijk omdat de straf in hoger beroep ook hoger kan worden.

"De voornaamste reden is dat de kans groot is dat de aanklager van de UEFA een zogenaamd cross-appeal in zou kunnen dienen, wat Feyenoord uiteindelijk een nog zwaardere straf op zou kunnen leveren. Bestudering van de ontvangstbevestiging van de UEFA van het beroep heeft dit uitgewezen. Feyenoord zal de opgelegde straf nu respecteren", aldus een woordvoerder van de club.

De aanleiding voor de straf van de UEFA is het wangedrag van aanhangers van de Rotterdamse club in de UEFA cup-wedstrijd tegen Sporting Lissabon.

Veel doden door hotelbrand in Parijs

junkieXXXL, Da_Was_Ik_Nie en kepler hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een grote brand in hotel Paris-Opéra in de Rue de Provence (9e arrondissement) in Parijs heeft vanochtend aan ten minste dertien mensen het leven gekost. Zeker twaalf personen raakten ernstig gewond. 45 anderen liepen lichtere verwondingen op of kampten met ademhalingsmoeilijkheden. Waarschijnlijk zal het dodental nog oplopen omdat er nog lichamen onder het puin van het uitgebrande hotel kunnen liggen.

De brand ontstond rond 02:00 uur in het zes verdiepingen tellend hotel in het centrum van Parijs. In paniek sprongen meerdere personen uit ramen. In het nabijgelegen warenhuis Galeries Lafayette, populair bij toeristen, is een noodhospitaal ingericht. Hier zijn in eerste instantie ook de doden opgebaard. Er verbleven 76 mensen in het hotel op het moment van de brand.

In het eenvoudige hotel, vlakbij het historische Garnier Operahuis, verbleven in de nacht van donderdag op vrijdag 76 personen. In de gelegenheid overnachtten volgens omwonenden veel Afrikaanse gezinnen met kinderen. Over de identiteit van de slachtoffers is echter nog geen mededeling gedaan.

Hulpdiensten rukten massaal uit om de brand te bedwingen. Ondanks de inzet van 240 brandweermannen, die het vuur na ruim een uur onder controle hadden, werd het gebouw volledig verwoest. De oorzaak van de brand, een van de ernstigste die zich de afgelopen jaren in Parijs heeft voorgedaan, is nog onbekend.


Ken uw bloggers

We kennen allemaal een beetje de vaste loggers hier. We kennen natuurlijk ook rickmans. De grote baas van de weblog.

We hebben voor de bloggertjes een apart forum achter de schermen waar we ons bezig houden met het reilen en zeilen van de weblog. Daar komen heel erg belangrijke gesprekken langs.

Hier een "kleine selectie"

quote:
Op vrijdag 15 april 2005 08:21 schreef rickmans het volgende:
mèn je ziet met babyzwemmen cameltoes van oma's waarvan je had gehoopt dat ze sexloos waren. Of vrouwen in een witte bikini , die niet door hebben dat het doorschijnt .
quote:
Op vrijdag 15 april 2005 08:32 schreef rickmans het volgende:
echt oma's hè, van die vrouwen die je gewoon sexloos acht als ze in het plooirok met blouse lopen.
quote:
Op vrijdag 15 april 2005 07:15 schreef bonke het volgende:
mijn schaamhaar kan wel es getrimt worden
inclusief konthaar
quote:
Op woensdag 13 april 2005 21:33schreef nietzman het volgende:
Hoi.

'Er zat een engeltje op de lat'

Na de 1-1 in de return van de UEFA cup wedstrijd tegen Villarreal gaf trainer Co Adriaanse volmondig toe dat AZ geluk had gehad.

"We hadden een engeltje op de lat", bekende de succescoach. "Met een vrije trap op de paal en een paar gemiste kansen van dichtbij in de slotfase kwamen we heel goed weg."

De rode kaart voor Opdam in de twintigste minuut, snel gevolgd door een rode kaart voor José Mari van Villarreal, vond Adriaanse een groot nadeel voor AZ. "Natuurlijk stond ook Villarreal met tien man. Maar wij hebben een ploeg waarin alle elf pionnen nodig hebben om een goed team te vormen. Nu vielen door een paar omzettingen veel automatismen weg bij ons. Niettemin hebben we gezamenlijk een unieke prestatie geleverd."

Einde seizoen voor Mathijsen

Joris Mathijsen zal de halve finales van de UEFA cup moeten missen.

De centrale verdediger van AZ scheurde in de 15e minuut van de wedstrijd tegen Villarreal een kniepees af. "Hij is direct naar het ziekenhuis gegaan en meteen door onze dokter geopereerd", aldus trainer Co Adriaanse.

Voor de rest van het seizoen zal Mathijsen niet meer inzetbaar zijn. De verdediger had al langer last van een kniekwetsuur, maar hij was net weer opgelapt voor de return donderdag tegen de Spanjaarden.

Event en content planning voor Matrix Online geupdate

Door het succes van het eerste live event (The Race to Find the One) hebben Warner Bros en Monolith een lijst opgesteld met de aankomende evenementen. Naast de evenementen staan ook de Content Updates op diezelfde planning. De planning is voor zes maanden en hieronder vind je de complete lijst.
"[...]
Week of April 18th
· Global Event
· New Cinematic
· New Critical Mission Pack

Week of May 16th
· Major Global Event (5 Days)
· New Cinematic
· New Critical Mission Pack

Week of June 6th
· Global Event (3 Days)
· New Cinematic
· New Critical Mission Pack

Week of June 27th
· Major Global Event (5 Days)
· New Cinematic
· New Critical Mission Pack

Week July 18th
· Global Event (3 Days)
· New Cinematic
· New Critical Mission Pack

Week of August 7th
· Major Global Event (5 Days)
· New Cinematic
· New Critical Mission Pack

Week of August 29th
· Global Event (3 Days)
· New Cinematic
· New Critical Mission Pack

Week of September 18th
· Major Global Event (5 Days)
· New Cinematic
· New Critical Mission Pack

Week of October 10
· Global Event (3 Days)
· New Cinematic
· New Critical Mission Pack
[...]"


Dead To Rights laat zijn gezicht zien op PSP

Jack Slate is terug, en ditmaal op de PSP met Dead To Rights: Reckoning. In dit avontuur moet de keiharde politieagent samen met zijn politiehond Shadow een gegijzelde politieinformant redden. De game staat voor release gepland in de zomer van 2005.
"[...]
# Dead to Rights has gone mobile! - Gritty beat cop, Jack Slate is back in an all-new, hardboiled action adventure for the Sony PSP

# High-adrenaline gameplay, cutting-edge graphics, intricate level design, special effects, 3-D audio design, and sophisticated enemy AI push the limits of Sony PSP technology

# New immersive storyline, new weapons, new lethal disarms, new hardware - Dead to Rights style!

# Trusty dog Shadow returns! - Send Shadow in to wrestle enemies to the ground and finish the attack

# Go head-to-head with your friends - wireless multiplayer DeathMatch gameplay adds hours of replay value

# The perfect mix of mayhem! - Slow-motion choreographed dives, hardcore melee fighting, devastating disarms and super slick kill moves

# Advanced camera system - takes full advantage of the PSP widescreen, allowing players to simultaneously track multiple enemies.
[...]"


Nieuwe releasedata Sony

Sony heeft vandaag de nieuwste releasedata voor een aantal games vrijgegeven:

April:
- Death by Degrees, 14-4-2005

Mei:
- Roland Garros 2005: Powered by Smash Court Tennis, 18-5-2005
- MotoGP 4, 25-5-2005

Juni:
- SingStar: THE DOME, 1-6-2005
- SingStar: THE DOME / Micro-Bundle, 1-6-2005
- Brave: The Search for Spirit Dancer (working title), 8-6-2005
- Jak 3 (platinum), 15,6,2005
- Killzone (platinum), 15-6-2006
- Ratchet & Clank 3, (platinum), 15-6-2006
- WRC 4, (platinum), 15-6-2006
- Formula one 2005, 29-6-2005

3e kwartaal 2005:
- Tekken 5, exacte release nog niet bekend

Het ziet ernaar uit dat Sony dit jaar haar klanten genoeg nieuwe dan wel goedkope games biedt in de traditioneel slappe zomer.

Nieuwe game van... de Verenigde Naties

De Verenigde Naties ziet in dat games erg populair zijn tegenwoordig en komt met 'Food Force'. In Food Force is het de bedoeling dat je inzicht krijgt in het helpen van landen waar hongersnood heerst. Ook leer je wat er allemaal bij komt kijken.

In totaal zijn er zes missies om te spelen:

1) Air Surveillance
Pilot a helicopter over a crisis zone in Sheylan to locate the hungry.
2) Energy Pacs
Within your budget, create a good balanced diet for the local population in Sheylan.
3) Air Drop
Drop food from the air if at first you lack cheaper routes into Sheylan.
4) Locate and Dispatch
Buy food and transport it to Sheylan as quickly and cheaply as you can.
5) Food Run
Guide a convoy of trucks safely to a WFP feeding centre in Sheylan. The trip won't be easy.
6) Future Farming
Distribute food aid within a Sheylanese community to help the residents rebuild.

Neil Gallagher, World Food Program:

"[...]
Children in the developed world don't know what it's like go to bed threatened by starvation. In an exciting and dynamic form, Food Force will generate kids' interest and understanding about hunger, which kills more people than AIDS, malaria and tuberculosis combined.
[...]"


Je kan de game hier downloaden.

[Gerucht] Xbox 2 met 512MB geheugen

Teamxecuter, maker van modchips voor de Xbox, stelt dat het uit de nieuwste ontwerpdocumenten van de Xbox 2 heeft gehaald dat de Xbox 2 512MB geheugen zal bevatten. Dit is acht keer zo veel als de Xbox heeft en dit zal in ieder geval op het vlak van intern geheugen ervoor zorgen dat de Xbox weinig performanceproblemen zal hebben.
"[...]
The Xenon retail console will include 512 MB of UMA system memory. This is eight times the amount of memory that was available in the Xbox. The Xenon system software will still reserve six percent (32 MB) of total memory for system components, such as the visible features of the Xenon HUD, as well as the non-visible background system tasks.
[...]"


Toch geen Blu-Ray voor de PS3?

Het leek duidelijk, de Xbox 360 zou HD DVD gaan gebruiken en de PS3 zou Blu-Ray gaan gebruiken als opslagmedium. Op dit moment is het echter niet zo zeker meer omdat Sony is gaan twijfelen of ze wel Blu-Ray moeten gaan gebruiken.
"[...]
Listening to the voice of the consumers, having two rival formats is disappointing and we haven't totally given up on the possibility of integration or compromise
[...]"


aldus Ryoji Chubachi van Sony.

Even een kleine vergelijking: HD DVD wordt ondersteund door 230 bedrijven en kan zo'n 30 GB opslaan; Blu-Ray wordt ondersteund door Sony, Panasonic, Phillips en Samsung en kan meer dan 50 GB aan data bewaren. Er worden al vergelijkingen getrokken met Beta-Max en VHS, Beta-Max was de betere maar VHS werd meer ondersteund. Men verwacht hetzelfde lot nu ook bij Blu-Ray, beter dan HD DVD, maar minder ondersteund.

Wekelijkse gamesverkopen Japan

De nieuwe Japanse verkoopcijfers voor de week van 04 april tot en met 10 april zijn bekend geworden.

#TitelPlatformWekelijkse verkopenTotaal
1Kidou Senshi Gundam: Ichinen SensouPS2159.000159.000
2Seitoushi Seiya: Seiiki Juunikyuu HenPS289.00089.000
3Pro Yakyuu Spirits 2PS255.00055.000
4Tekken 5PS244.000218.000
5Winning Eleven 8: Liveware EvolutionPS224.000330.000
6Touch! KirbyNDS20.000128.000
7Baldr Force EXEPS212.00012.000
8Wild Arms: The 4th DetonatorPS210.000169.000
9Uchuu Senkan Yamato: Nijuu Ginga no HoukaiPS29.0009.000
10WRC 4PS29.0009.000

DVD: Sky Captain and the World of Tomorrow

Sky Captain and the World of TomorrowNeem vliegende machines, enorme robots, een krankzinnige geleerde en een onvermijdelijk einde van de wereld. Voeg daar een superheld en een portie Adobe After Effecs aan toe en je hebt een typische avonturenfilm uit de jaren veertig van de vorige eeuw in een modern jasje. Een vogel? Een vliegtuig? Jazeker, het is Sky Captain and the World of Tomorrow. Vanaf volgende maand te koop en vanaf nu te huur op dvd.

"The world will tremble..."

Origineel kenteken verraadt wanbetaler

JahWe had ons via de nieuws-submit te melden:

Wie tankt zonder te betalen met een vals kenteken op zijn auto, moet wel opletten als hij dit kenteken weer verwisselt voor de originele kentekenplaat. Een 38-jarige man uit Koog aan de Zaan was niet zo slim en werd dan ook gisteravond opgepakt.

De man had bij het tankstation op de Coentunnelweg (A8) getankt zonder te betalen en had hierbij een valse kentekenplaat gebruikt. Een getuige zag echter hoe de verdachte bij het tankstation de kentekenplaat verwisselde. Het bleek dat de man kort daarvoor had getankt zonder te betalen. De camerabeelden wezen uit dat het kenteken overeenstemde met het valse kenteken dat de getuige had doorgegeven. Zodoende kon de man twee uur later, ondanks het originele kenteken op zijn auto, worden aangehouden.

Operation Flashpoint 2 nog steeds in de maak

Omdat Codemasters niet op de E3 verschijnt zijn er vraagtekens gezet rond Operation Flashpoint 2. Eurogamer heeft voor de zekerheid Codemasters maar even gevraagd naar de ontwikkeling van het spel dat bijna twee jaar geleden werd aangekondigd en waarvan nog geen enkele screenshot is verschenen.

Dit had Codemasters te zeggen:

"[...]
"Operation Flashpoint 2 has not been cancelled," said spokesman Richard Eddy, dismissing what he described as "scurrilous rumour-mongering."
"Very much like the first game, it continues at its own pace," he added. "It's very much a 'ready when it's ready' title."
[...]"

Massale vechtpartij na burenruzie in Roermond

Icoon Binnenlands nieuwsEen burenruzie in het Limburgse Roermond is donderdagavond op een massale vechtpartij uitgelopen. Hierbij waren zo'n zestig mensen betrokken en raakten er drie mensen gewond.

Aanleiding van de vechtpartij was een langdurige ruzie tussen twee buren in de Sweelinckstraat. Eerder op de dag werd al een 47-jarige bewoner in de straat opgepakt wegens bedreiging. Uiteindelijk sloeg later op de avond de vlam in de pan. Ongeveer zestig personen sloegen met houten knuppels op elkaar in, met drie gewonden als gevolg. Deze zijn naar een ziekenhuis vervoerd, niemand is aangehouden.

Leiden eist forse boete voor nieuw zonnescherm

swaabie had ons via de nieuws-submit te melden:

De gemeente Leiden wil dat de Leidse sigarenboer Eric Opdam 2500 euro boete per week betaalt. De reden voor de eis is, dat hij geen bouwvergunning heeft aangevraagd voor het plaatsen van een nieuw zonnescherm op zijn gevel. Dit meldde De Telegraaf vandaag.

Opdam heeft al meer dan twintig jaar een zonnescherm aan de gevel van zijn winkel hangen in de Leidse Haarlemmerstraat. Om de zaak netjes te houden, vervangt hij het scherm elke drie jaar door een nieuw scherm. Zo ook vorig jaar. Het oude blauwe scherm was vies en gebleekt, daarom koos Opdam nu voor een fris rood doek. "Ik kies elke keer een andere kleur", aldus de sigarenboer in De Telegraaf.

De kleursverandering aan het monumentale pand ontging de gemeente Leiden echter niet. "Het scherm was blauw en nu is het rood. Dus is de situatie nu anders. Als de heer Opdam dezelfde kleur had genomen, was er geen bouwvergunning nodig geweest, maar nu wel", zo merkt de gemeente op. Opdam begrijpt er niets van. "Als nou iedereen hier in de straat een scherm van dezelfde kleur had, dan zat er logica in. Maar om mij heen zie ik alle kleuren van de regenboog", aldus de verbaasde winkelier die van mening is dat het hier om een typisch geval van 'ondernemertje pesten' gaat.

Vergunning
Voor de sigarenboer blijft het overigens niet bij de problemen rondom het zonnescherm. Opdam heeft eveneens nog een vergunning nodig voor het aanpassen van de wettelijk verplichte waarschuwingstekst op het tabaksreclamebord. En tevens zou de gemeente willen dat hij zijn anti-diefstalrolluik vervangt door een ander rolluik, dat de verzekeringsmaatschappij niet goedkeurt. Opdam: "Dan zou ik dus niet verzekerd zijn."

De man ontving deze week een aangetekende brief van de gemeente. Daarin stond dat hij de monumentenwet en de woningwet overtreedt, door geen bouwvergunningen te hebben aangevraagd voor de gewijzigde waarschuwingstekst en de nieuwe kleur zonwering. In de brief stond ook dat het geen nut heeft de vergunningen alsnog aan te vragen, aangezien deze toch niet gehonoreerd worden.

Rockstar komt met The Warriors

Rockstar (Manhunt, GTA) komt met een nieuwe game genaamd The Warriors. Deze game is gebaseerd op de film uit 1979 over moderne gangs in New York. Een gevecht van epische proporties is op komst in de neon buurten van New York City. De gangmembers zijn uit op de Warriors met 100.000 man. De Warriors zijn onterecht beschuldigd voor moord op een rivaliserende gang leader.

De Warriors moeten van de ene kant van de stad proberen te komen in hun eigen gebied dat aan de andere kant ligt. Het enige wat tussen hen en hun territorium ligt is 30 kilometer en duizenden gangmembers die wraak willen nemen. De gebundelde krachten van de bendes hebben de straten in hun macht en er is geen weg meer terug.

The Warriors zal eind dit jaar uitkomen op de PS2 en de Xbox

Snowboard Kids komt naar de DS

Na een Nintendo 64 avontuur zijn de Snowboard Kids nu terug. Atlus heeft bevestigd dat Snowboard Kids op de Nintendo DS zal verschijnen. De game zal de mogelijkheid bieden om met vier mensen tegen elkaar te spelen en er zullen acht beschikbare characters zijn.

Het bovenste scherm wordt gebruikt om het snowboarden te laten zien, het onderste wordt gebruikt om speciale bewegingen en items te selecteren.

De eerste twee screens komen van een scan die niet in kleur is. Over hoe het er echt uitziet valt dus nog niet veel te zeggen:

Memory Stick Duo's populair door PSP

Sinds de komst van de PSP zijn de Memory Stick Duo's een stuk populairder geworden in Amerika. Voorheen werden ze eigenlijk alleen gebruikt in de fotocamera's van Sony, maar nu dus ook in de PSP.

Third party memory-leverancier SanDisk is op de vraag ingesprongen en levert felgekleurde sticks, speciaal voor de PSP. Ze krijgen op de verpakking ook het label "compatible with PSP". Deze tactiek heeft gewerkt, want 20 tot 30% van de PSP kopers hebben er meteen een SanDisk stick bij gekocht. Vooral de 512MB en 1GB varianten zijn populair vanwege de multimedia-mogelijkheden van de PSP.

"[...]
It's been hard to keep up with the demand. It's a good problem to have, but we don't want to have people frustrated
[...]"


aldus Christina Day, SanDisk.

SanDisk verwacht binnen een maand of twee á drie ook 2GB sticks te kunnen leveren:

"[...]
We're getting a lot of questions about 2GB Memory Sticks. We're doing our best to meet demand.
[...]"Erg populair, en binnenkort een grote broer erbij
Laatste reviews en specials
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
special
20 jaar FOK! - wat cijfers op een rijtje
review
LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag
©FOK.nl e.a.