Britse kids willen Rooney als premier

Naccie had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek buitenland nieuwsAls het aan de Britse schoolkinderen ligt dan wordt de talentvolle jonge voetballer Wayne Rooney de nieuwe premier. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1000 jeugdigen tussen de 9 en 13 jaar oud. Vijftien procent van de jonge ondervraagden wil dat de 19-jarige spits van Manchester United het land gaat leiden.

De huidige minister-president Tony Blair moet het doen met slechts acht procent van de stemmen. De fictieve tovenaar Harry Potter blijft hem zelfs nog voor, met twaalf procent. Overigens doet Blair het qua bekendheid een stuk beter bij de jongeren dan de leiders van de andere grote Britse partijen. 68 procent van de ondervraagden herkende de Labour-leider op foto's, tegenover vijftien procent Michael Howard van de Conservatieven en slecht één procent Liberalen-voorman Charles Kennedy.

In de echte peilingen neemt de voorsprong van Tony Blairs Labour Party toe. In een onderzoek van The Guardian staat de partij van Blair op 39 procent, tegenover 33 procent voor de Conservatieven. De Liberal Democrats zouden met ongeveer 21 procent van de stemmen de derde partij blijven. De Britse verkiezingen vinden plaats op donderdag 5 mei.

Wayne Rooney
'Minister-President' Wayne Rooney