Billenkoek geneest verslaafden

-chuckie- en Eeliejun hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsPsychiater Marina Tsjoechrova heeft een nieuwe methode om drank- en drugsverslaafden van hun slechte gewoonte af te helpen: een flink pak slaag op de blote billen. In het Siberische Novosibirsk heeft Tsjoechrova tot nu toe tien patiënten behandeld. Hiervan zijn er zes compleet van hun verslaving af, vier anderen kwamen na een aantal sessies niet meer opdagen.

De patiënten moeten de eerste drie weken van hun behandeling minstens één keer per week een sessie van driehonderd slagen met een flexibele stok op het achterwerk ondergaan. Daarna worden zij geslagen op eigen verzoek, maar minstens één keer per maand. Volgens de psychiater hebben verslaafden vaak een gebrek aan de stof endorfine, het zogenaamde gelukshormoon. Hierdoor worden de bovenste lagen van de huid minder gevoelig en voelt de patiënt zich 'niet thuis in eigen lichaam'.

Door de sessies billenkoek gaan de cliënten hun lijf weer voelen en verlangen zij niet naar alcohol of drugs, aldus Tsjoechrova. Het Russische ministerie is niet zo blij met de aanpak van de psychiater. Een ambtenaar van het ministerie liet weten niet erg overtuigd te zijn van het nut van de methode.