Natuurgebied afgesloten wegens vrijende homo's

mrdoctor en JahWe hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Natuurgebied De Uilesprong in Friesland is binnenkort verboden terrein tussen zonsondergang en zonsopgang. Deze maatregel is genomen om de overlast van vrijende homoparen tegen te gaan. Op topdagen zijn er wel veertig homo's in het natuurgebied te vinden die de liefde met elkaar bedrijven.

"Wij hebben al van alles geprobeerd, maar niets helpt om ze daar weg te krijgen", zegt G. Kuiper, burgemeester van de gemeente Skarsterlân. Bewoners van het dorpje Sint Nicolaasga hadden bij hem geklaagd over de homoparen. Ze willen graag gebruik maken van een strandje aan het Tjeukemeer in het natuurgebied. Maar door de vervuiling was dat niet mogelijk. Kuiper: "Het is er een bende, ze laten allemaal rotzooi zoals condooms achter."

Het probleem van de homoparen is niet nieuw in Skarsterlân. Al jaren kwamen de homo's langs de snelweg A7 bijeen. "Rijkswaterstaat heeft toen op ons verzoek de bosjes rond het parkeerterrein langs de snelweg gesnoeid. Maar in een natuurgebied kan je natuurlijk niet alle bebossing snoeien. Het gevolg was dat het parkeerterrein langs de snelweg inderdaad geen problemen meer had, maar alle homo's naar De Uilesprong gingen", legt Kuiper uit.

Kuiper hoopt dat het verbod helpt. "Het gebied is maar via één weg te bereiken. De politie gaat controleren, dus als er mensen na zonsondergang zijn, kunnen zij de politie nauwelijks ontlopen." Ook hoopt de burgemeester dat er fikse boetes worden uitgedeeld aan mensen die zich na zonsondergang wel nog het gebied in wagen. Minimaal vijftig euro. "Want boetes van bijvoorbeeld vijftien euro nemen deze mensen volgens mij op de koop toe", aldus Kuiper.