UEFA Cup: Uitslag AZ - Villarreal

Icon Sport - UEFA CupAZ heeft thuis tegen Villarreal de halve finale van de UEFA Cup weten te bereiken. In een tumultueuze wedstrijd werd het uiteindelijk 1-1.

Co Adriaanse stuurde zijn ploeg het veld op in een aanvallende opstelling, die de flexibiliteit bood om de verdediging te versterken. Zijn tactische plannen werden echter al snel, zowel in positieve als in negatieve zin, verstoord. Positief was dat AZ al in de achtste minuut op voorsprong wist te komen. Perez krijgt de ruimte om te schieten en het eerste schot op het doel van Villarreal gaat er meteen in.

Negatief was daarna de blessure van Mathijsen. Hij kreeg in de 17de minuut opnieuw last van zijn knie en moest daardoor gewisseld worden. Een rode kaart voor Opdam, na twee keer geel, bezorgde AZ een extra kater. Maar ook Villarreal krijgt een rode kaart. Jose Mari wist zich niet te beheersen in het tumult rond Opdam en trapte na tegen Van Galen, wat door de grensrechter werd gezien.

In de tweede helft wist Villarreal regelmatig AZ vast te zetten, maar af en toe kwam AZ er gevaarlijk uit. Perez en Sektioui kregen kansen de wedstrijd te beslissen, maar misten. In de 72ste minuut viel dan toch het tegendoelpunt. Lucho wist bij de eerste paal een moeilijke bal binnen te schieten en zo de stand gelijk te trekken. Vervolgens werd het voor AZ steeds lastiger. Villarreal zette alles op alles om het benodigde tweede doelpunt te scoren.

In de laatste vijftien minuten schoot Riquelme nog op de paal en Sá kreeg een grote kans, maar verder speelde AZ de wedstrijd professioneel uit. Daarmee gaat AZ wederom verrassend door. De club uit Alkmaar heeft zichzelf met dit resultaat een plaats in de halve finales van de UEFA Cup bezorgd.

AZ - Villarreal 1-1 (2-1)