Satanisme wint terrein in Frankrijk

Uit een rapportage van de Franse overheid blijkt dat het satanisme in Frankrijk in opmars is. Er wordt een toename van gevallen van grafschennis en anti-christelijke rituelen gesignaleerd. Sommige satanische groepen zouden zich verbonden hebben met neonazi's. De satanisten opereren niet in gestructureerde netwerken, maar vinden hun informatie op het internet.

In 2003 werden er 18 gevallen van grafschennis in Frankrijk geconstateerd. In de eerste helft van 2004 waren dat er al 23. Op christelijke, joodse en islamitische begraafplaatsen werden afgelopen jaar geschilderde swastika's en satanische symbolen op grafstenen aangetroffen. Dat gebeurde vooral in Oost-Frankrijk. In Zuid-Frankrijk gaan satanisten geregeld de grens met Spanje over om daar wilde feesten te houden.

Afgelopen jaar zijn er twee zelfmoorden en twee moorden gerapporteerd die gerelateerd zijn aan satanische praktijken. Niet alleen in Frankrijk, maar ook in Scandinavië, Italië, Duitsland, Spanje, Rusland, Griekenland en Polen zou het satanisme aan een opmars bezig zijn.