Kovalainen vervanger Montagny

Roel (jozef444)
Het lijkt erop dat het jonge Finse racetalent Heikki Kovalainen tijdens de GP’s van Canada en Amerika op zal treden als reservecoureur voor het team van Renault.

Kovalainen kan het volgende Finse talent worden, na Häkkinnen en Räikkönen, wat het in de Formule 1 gaat maken. Hij is vooral afgelopen jaar bekend geworden met het verslaan van Michael Schumacher tijdens de race of champions in het Stade de France in Parijs.

Kovalainen rijdt komend seizoen in de nieuwe GP2 klasse mee, maar er bestaat een kans dat hij tijdens bovengenoemde races als reservecoureur van Renault aanwezig is. Reden hiervoor is dat de officiële reserverijder van Renault, Franck Montagny, dan verplichtingen heeft omdat hij aan Le Mans meedoet.

Kovalainen: "Ik heb nog niks officieel gehoord, maar ik heb uit het geruchtencircuit wel gehoord dat er over mij gepraat wordt. Wanneer Fernando of Giancarlo niet kunnen rijden dan moet er iemand zijn die hun plek in kan nemen. Het is nog niet helemaal zeker of ik als invaller wordt ingeschakeld, er moet onder andere ook nog gekeken worden naar mijn eigen schema voor de betreffende weekends."