Star Wars: Republic Commando

Martijn (Tain)
Star Wars Republic Commando begint waar de film Episode II eindigt. In de eerste missie word je als leider van het Delta Team alleen in het strijdgebied gedropt met het doel om je teamleden te zoeken. Je teamleden hebben elk hun eigen specialiteit en hebben ook hun eigen persoonlijkheid, wat door de dialogen goed naar boven komt.

In het eerste level worden de controls uitgelegd en krijg je ook tips hoe je sommige objecten of stukjes van het level moet gebruiken. Zo staan er in elk level bacta-tanks waar je jezelf kan healen of je teamgenoten de opdracht kan geven om zichzelf te healen. Ook kunnen er sommige stukken in de levels gebruikt worden om je teamgenoten te laten snipen of om een turret te laten gebruiken.

De snipe- en turretplekken zijn erg nuttig om gebruik van te maken. Je teamgenoten zullen door te sniperen meer schade doen dan normaal en gerichter schieten. In de ruimtes waar deze plekken voorkomen kan je als speler redelijk veel tegenstanders tegen je krijgen en dan is het zaak om deze zo snel mogelijk uit te schakelen.

In je strijd tegen het goede zul je vijanden tegenkomen in verschillende sterktes en kan je je team de opdracht geven om met zijn allen één tegenstander aan te vallen. Om je tegenstanders dood te krijgen krijg je de beschikking over een klein wapenarsenaal. Je begint met een pistool en een machinegeweer, waar je tijdens het spelen uitbreiding voor vindt. De uitbreidingen bestaan onder andere uit een sniper en een grenade launcher-uitbreiding. Naast deze wapens zijn er ook andere wapens te vinden zoals een shotgun.