Scott Speed test Red Bull

Roel (jozef444)
De Amerikaan Scott Speed heeft woensdag op het circuit van Barcelona voor het eerst met een Formule 1 wagen getest. De Amerikaan reed zijn eerste rondjes in de oude auto van Red Bull, de 2004 Jaguar onder de naam RB1.

De verwachtingen zijn dat Speed de eerstvolgende Amerikaan in de F1 zal zijn. De 22-jarige heeft in 2002 de eerste ‘Red Bull Search’ gewonnen, daarna bleef hij steun krijgen van Red Bull. Komend seizoen zal hij met steun van het bedrijf in de GP2 klasse rijden.

De kans bestaat dat Speed dit jaar nog als vrijdagtester van Red Bull zal gaan optreden. Als Christian Klien zijn stoeltje na Bahrein kwijtraakt en Liuzzi een racestoeltje aanbied dan mist het team een coureur voor de vrijdag tests.

Volgens teambaas Christian Horner was de test van gisteren een gewone geplande test: "Deze test stond al lang op het programma, we gebruiken de oude auto om de motor te testen. Daarvoor hebben we onze eerste en tweede coureur niet nodig. Wel is dit een goede kans om Scott gewend te laten raken aan de Formule 1."

Speed was niet de enige coureur die voor het team testte, ook de 21 jarige Zwitser Neel Jani kreeg een kans om een paar rondes met de RB1 te rijden. Speed over zijn test: "Mijn droom is om in de Formule 1 te rijden. Door deze test lijk ik weer een stapje dichter bij mijn droom te zijn gekomen."