Evenement: InQontrol 2012

Voordat ik begin met deze review wil ik graag Noxxa bedanken voor zijn oplettende oog op InQontrol 2012. Doordat het een groot feest was kon ik niet overal op dezelfde tijd zijn. Maar Noxxa kwam met een leuk stuk over DJ's die ik niet gehoord heb. Dus bedankt Noxxa.

De RAI in Amsterdam is een verdomd moeilijk gebouw om daar een goed feest in te geven. Het is kaal, groot en heeft veel gangen. Vorig jaar ging er dan ook nog wel wat fout in de gangen. Het kwam toen namelijk regelmatig voor dat je geen stap meer kon verzetten daar. Dit jaar was het naar mijn idee een stuk beter geregeld. De zalen waren allemaal beter ingedeeld zodat je geen last had van mensen die door wilden lopen naar de volgende zaal, en ik heb persoonlijk niet stil hoeven staan in de gangen.

De gangen waren dit keer compleet felgroen (bijna Xbox-groen) verlicht. En bijna alle gangen waren eenrichtingsverkeer. Dit keer stonden er wel vanaf het begin mensen die de feestgangers terug stuurden via een andere weg. De Hypnotized, Intoxicated, Infected en Chill zaten allemaal bij elkaar, daarvoor hoefde je dus niet een stuk te lopen. Voor de Dominated zaal wel, maar dit was dan ook de grootste zaal van allemaal dus de main.
Dominated
Vorig jaar stonden er lange bars aan de zijkant van deze zaal, met daar bovenop decks waar mensen op konden staan. Dit keer was het net even iets anders opgesteld. De twee VIP-decks stonden dit keer aan het einde van de zaal iets uit elkaar. De bar was een stuk korter dan vorig jaar maar stonden nog wel aan de zijkant van de zaal. Ook heel erg handig waren de muntloketten die er naast stonden. Het DJ-podium stond helemaal in het begin van de zaal. Onder het podium hing een scherm waarop je de plaat
zag draaien. Heel gaaf gedaan want je kreeg er een heel gaaf effect door. Naast de DJ hingen twee grote schermen waarop je de DJ kon zien, en achter de DJ hing het grote InQontrol logo.

Hypnotized
De DJ stond in deze zaal in het midden op een ronddraaiend podium zoals je wel vaker ziet. Langs het dak van de RAI kwamen hypnotiserende dingen naar beneden alsof het bloembladeren waren. Deze hypnotiserende rondjes waren ook nog verder op andere plekken in de zaal te vinden. Verder waren er faciliteiten te vinden zoals wc's, een kraam en twee bars.

Intoxicated
Deze zaal werd vorig jaar de "doorloopzaal" genoemd. Dat kwam door de opzet van deze zaal. De bar stond toen in het midden en het podium bij de doorloop naar de andere zalen toe. Gelukkig was dat dit jaar anders. De bars stonden aan de zijkant en er stond achterin de zaal een podium waar mensen op konden gaan staan. In het midden van de zaal hing een reusachtige discobal en naast de DJ stond een soort van Gif-opslagtank uit de toekomst.
Infected
In deze zaal was net zoals vorig jaar ook weer de chill te vinden. Daarbij komen natuurlijk ook een grote hoeveelheid bars en eetstands kijken. In het midden van deze zaal hingen hersenen. Echt heel lang ben ik hier niet binnen geweest. Het was namelijk hardcore en ongelofelijk druk.