GPWC bezig met concrete plannen

Roel (jozef444)
De Grand Prix World Championship organisatie is bezig met concrete plannen om vanaf 2008 met een concurrerende raceklasse voor de F1 te komen.

Binnen GPWC wordt nu gewerkt om vier teams samen te stellen die zorg moeten dragen voor het opstellen van de reglementen. Deze vier teams hebben elk een apart kader gekregen waarvoor ze de regels op moeten stellen die nodig zijn om de nieuwe raceklasse van de grond te krijgen.

Het technische gedeelte zal worden gemaakt door mede-eigenaar van het BMW Williams F1 team Patrick Head en algemeen directeur van McLaren Mercedes Martin Whitmarsh.

Team manager van Mclaren Dave Ryan draag de zorg over de sportieve reglementen. Het gedeelte met betrekking tot de media en de PR zal worden geregeld door de marketing directeur van BAR Honda Alistair Watkins.

Het juridische gedeelte, een soort vervanging van de Concorde Agreement, zal onder supervisie van Minardi teambaas Paul Stoddart en een advocaat van het Williams team worden opgesteld.

Het doel is dat de vier teams met voorlopige reglementen komen, waarna deze gepresenteerd kunnen worden tijdens een tweedaagse vergadering in april. Daar willen de leden van het GPWC: Mercedes-Benz, BMW, Renault, Honda en Toyota, de andere teams over de streep trekken die nog geen nieuw Concorde Agreement hebben getekend.

Verder is het zeer waarschijnlijk dat er een andere naam komt voor het initiatief. Dit komt omdat nieuwkomers Honda en Toyota duidelijk willen maken dat er een andere samenstelling van de groep is ten opzichte van de oude GPWC. De naam die het dan waarschijnlijk zal krijgen is ‘Grand Prix Racing’ of GPR.