MSN-betaalsysteem Bill gelanceerd

De SNS Bank heeft donderdag het nieuwe online betaalsysteem via MSN Messenger gelanceerd. Iedereen die zich al eerder had aangemeld, zal donderdag een e-mail krijgen van 'Bill'.

"Ik moest het nog een tijdje kalm aan doen. Maar vandaag is de grote dag; vanaf vandaag ga ik aan de slag als banking buddy op MSN Messenger. En helemaal top dat jij één van mijn eerste fans bent ... Je kunt bij mij een rekening openen. Deze rekening kan ik uitstekend op een veilige manier beheren. Ik heb ze naar mezelf genoemd: de Bill-rekening. Op zo'n Bill-rekening kun je vanaf je eigen bankrekening geld zetten en hiermee kun je betalen. Maakt mij trouwens niet uit bij welke bank je zit," aldus 'Bill' in de e-mail.

Via MSN kan men een 'Bill' ophalen wat neerkomt op een prepaid-kaart welke kan worden opgeladen voor de te verrichten betalingen. Voor het onderling overmaken van bedragen rekent SNS Bank een provisie. De hoogte hiervan is nog niet bekend gemaakt door de SNS Bank. Wel staat nu al vast dat mensen die iets verkopen, 5 procent van de prijs en maximaal 60 eurocent zullen moeten afdragen aan de SNS Bank.

Met 'Bill' kunnen transacties tot een hoogte van 500 euro worden gedaan. MSN-gebruikers hoeven geen rekening te hebben bij SNS Bank. Ze kunnen met Bill betalen voor internetaankopen en geld naar elkaar overmaken. De afhandeling verloopt wel via deze bank.