Eerste info Sjakie en de chocoladefabriek

in september werd aangekondigd dat de verfilming van Sjakie en de chocoladefabriek vergezeld zal gaan van een game. Vandaag heeft Take 2 wat meer informatie over het spel naar buiten gebracht, alsmede de eerste drie screenshots.

De speler neemt de rol van Charlie Bucket op zich. Charlie vindt een gouden kaartje en samen met vier andere kinderen krijgt hij een rondleiding in de chocoladefabriek van Willy Wonka. De andere kinderen kunnen hun hebzucht niet in toom houden en beschadigen hierdoor de fabriek. Door puzzels op te lossen, met "snoepkracht" de Oompa-Loompa's te helpen en machines te repareren, kun je het respect van Willy Wonka winnen. In het spel zal je ook enkele bijzondere fabriekshallen die wel in het boek, maar niet in de film voorkomen kunnen bezoeken.

Het spel komt uit voor GBA, PC, Xbox, GameCube en PlayStation 2. Voor de consoles neemt High Voltage Software de ontwikkeling voor zijn rekening, voor de GBA en de PC is dat Backbone Entertainment. Het spel moet in juli klaar zijn.