Voetbal: Meerdink scheurt kruisband

Icoon Sport nieuwsVoor voetballer Martijn Meerdink is het debuut bij het Nederlands Elftal op een desillusie uitgelopen. De speler van AZ raakte op de ochtendtraining van vandaag ernstig geblesseerd aan zijn rechterknie. Onderzoek wees uit dat Meerdink een kruisband heeft gescheurd. Hij is naar verwachting zeven tot negen maanden uitgeschakeld.

Meerdink was door bondscoach Marco van Basten opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Roemenië (zaterdag) en Armenië (woensdag). De trainer sprak zijn medelijden uit. "Dit is een enorme tegenvaller en voor hem heel bitter; al met al is het een heel spijtige ervaring. Ik heb nog kort met hem gesproken. Dit hoort jammer genoeg bij het sporten in de top", aldus Van Basten. Romeo Castelen van Feyenoord is opgeroepen als vervanger, nadat Roy Makaay van Bayern München niet fit genoeg bleek.

De 28-jarige Meerdink was met een goed seizoen bezig bij de nummer twee van de eredivisie, AZ uit Alkmaar. Hij werd opgeroepen voor Oranje na zijn goede spel in de UEFA-cupwedstrijd tegen Shaktar Donetsk, waarin hij de Roemeense verdediger Rat keer op keer te snel af was.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!Sport!!