FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 31 januari 2005

Nieuwe DNA-wet van kracht

Lexi had ons via de nieuws-submit te melden:

Het ministerie van Justitie start vanaf 1 februari met het afnemen van DNA-materiaal bij veroordeelden. Dit is mogelijk vanwege de nieuwe DNA-wet. Het aantal DNA-profielen dat in de databanken staat zal fors toenemen.

Iedereen, die wordt veroordeeld tot vier jaar celstraf of meer, moet verplicht celmateriaal afstaan. Ook van criminelen, die nu een straf uitzitten, zal er materiaal worden verzameld. K. van der Beek, beheerder van de databank bij het NFI (Nederlands Forensisch Instituut), verwacht eind dit jaar tienduizend DNA-profielen te hebben. Vorig jaar waren het nog maar 2700.

Op korte termijn kunnen oude zaken opgelost worden. Nu nog heeft het NFI twaalfduizend onbekende DNA-sporen in de databanken. Van de nieuwe DNA-profielen zullen er een aantal matchen met de onbekende DNA-sporen, zo verwacht het ministerie. Afhankelijk van de opgelegde straf bewaart het NFI het DNA-profiel twintig of dertig jaar.

Langkawi: O'Neill wint individuele tijdrit

Nathan O'Neill (Navigators ) heeft de vierde etappe van de Tour de Langkawi gewonnen. De Australische tijdritkampioen was in een race tegen de klok iedereen te snel af. Koji Fukushima (Bridgestone) blijft leider.

Het was voor O'Neill alweer zijn tweede zege van het seizoen. Eerder wist de Australiër immers al het nationale kampioenschap tijdrijden op zijn naam te schrijven.

Uitslag vierde etappe
1 Nathan O'Neill (Aus/Navigators) 24.42.76 (49.29 km/h)
2 Ryan Cox (Z-Afr/Barloworld ) 0.04.82
3 Jose Rujano (Ven/Colombia Selle Italia) 0.15.25
4 Tiaan Kannemeyer (Z-Afr/Barloworld) 0.20.94
5 Michael Barry (Can/Discovery) 0.24.19
6 Marlon Perez Arango (Col/Colombia Selle Italia) 0.27.36
7 Bogdan Bondariew (Ukr/Action) 0.36.54
8 David Plaza Romero (Spa/Barloworld) 0.37.81
9 Tom Danielson (USA/Discovery) 0.41.97
10 Fumiyuki Beppu (Jpn/Discovery) 0.43.50

Algemeen klassement na de vierde etappe
1 Koji Fukushima (Jpn/Bridgestone) 11.18.32
2 Nathan O'Neill (Aus/Navigators) 1.20
3 Ryan Cox (Z-Afr/Barloworld) 1.22
4 Jose Rujano (Ven/Colombia Selle Italia) 1.36
5 Tiaan Kannemeyer (Z-Afr/Barloworld) 1.41
6 Michael Barry (Can/Discovery) 1.44
7 Marlon Perez Arango (Col/Colombia Selle Italia) 1.48
8 Tom Danielson (USA/Discovery) 2.02
9 Fumiyuki Beppu (Jpn/Discovery) 2.04
10 Jurgen Van De Walle (Bel/ Landbouwkrediet) 2.14

Duitse prostituee heeft oplossing werkloosheid

De Duitse prostituee Molly Luft vindt dat arbeidsbureaus ook vacatures in de seksindustrie moeten aanbieden om de hoge werkloosheid in Duitsland tegen te gaan. Werknemers in de seksindustrie staan gelijk aan andere beroepen sinds prostitutie in 2001 is gelegaliseerd. Ze betalen belasting en premies. Volgens Luft is de seksindustrie altijd op zoek naar nieuwe mensen. Doordat in bijna elke sector bezuinigd wordt zal de werkloosheid in Duitsland dit jaar waarschijnlijk boven de elf procent uitkomen.

Een woordvoerder van het Arbeidsbureau heeft verklaard niet op zoek te gaan naar mensen die in de prostitutie willen werken. Ook worden er geen banen in de seksindustrie aangeboden als werkzoekenden daar niet expliciet naar vragen.

“Waarom zouden ze geen werklozen in de seksindustrie laten werken?” aldus Luft. “Mensen zijn niet langer werkloos en kunnen hun eigen inkomsten verdienen.”

In Nederland biedt het CWI wel banen aan in de seksindustrie.

Monsterproces tegen Hells Angels gestart

doeka en calvobbes hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe rechtszaak tegen vijftien Limburse Hells Angels, de Nomads, is vanmorgen begonnen in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp. De Nomads staan terecht voor de moord op drie clubgenoten, vorig jaar. Op 13 januari 2004 werden de drie lichamen van Nomads in de Geleenbeek bij Echt gevonden.

Donderdag en vrijdag worden de moorden op de Nomads-president Paul de Vries en andere leden Cor Peijnenburg en Serge Wagener inhoudelijk behandeld. Er moet nog beslist worden of de rechtbank in de 17 dagen dat dit proces gaat duren, ook de moord op de 19-jarige Steven Chocolaad gaat behandelen. Twee van de vijftien Nomads worden daarvan verdacht.

Dinsdag hoort de rechtbank getuige A.D. Deze Carribean Brother heeft verklaringen afgelegd over de drievoudige moord. A.D. zit zelf ook vast. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een ripdeal van 300 kilo cocaine. In de rechtszaal in Osdorp zitten ongeveer zeventig mensen, onder wie de verdachten, hun advocaten en veel beveiligingspersoneel.

Voor belangstellenden is er in de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam een ruimte ingericht waar men via een videoverbinding de rechtszaak kan volgen. Er is overigens weinig animo voor deze mogelijkheid, slechts een handvol Hells Angels zit in de zaal.

Afval stelselmatig verwerkt in veevoer

Icoon Binnenlands nieuws De Nederlandse veevoerindustrie heeft bewust afvalstoffen gebruikt in de productie van veevoer. Doordat de afvalstoffen van onder andere de geneesmiddelenindustrie via het vlees van de dieren weer bij de mensen terecht kan komen, is het mogelijk dat dit schadelijk is voor de volksgezondheid.

Dit alles blijkt uit een geheim rapport van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en de Informatie- en Opsporingsdienst (OID) dat Stichting Wakker Dier vandaag openbaar maakte. Het opvallende is dat het rapport een jaar geleden al is opgemaakt en minister Donner van Justitie het bewust geheim heeft gehouden. Dit zou zijn gedaan omdat het lopende strafzaken in gevaar zou kunnen brengen.

In de periode van 2001 tot 2003 zijn 43 zaken onderzocht. De onderzoekscommissie concludeert in het rapport dat deze milieufraude aan de orde van de dag is. Bij ongeveer tweederde van de zaken zou de volksgezondheid in gevaar zijn geweest. Het is niet de eerste keer dat de Nederlandse Veevoedersector negatief in de publiciteit komt. Enkele jaren geleden zorgde het MPA-hormoonschandaal al voor veel opschudding.

Bartko en Fulst houden stand in Berlijn

De Duitse baanwielrenners Robert Bartko en Guido Fulst gaan na vier avonden nog steeds aan de leiding tijdens de zesdaagse van Berlijn. Ook in de top van het klassement vonden gisteravond geen grote verschuivingen plaats.

In een aardig gevuld velodrome hielden de topppers zich de vierde avond akelig rustig. Ze hadden alleen aandacht voor elkaar, en neutraliseerde elkaars aanvallen tijdens de twee koppelkoersen van de avond.

Het was dan ook geen enkel probleem voor de Duitsers om de leiding in de algemene rangschikking nog een extra nacht te behouden. Met 232 punten staan ze nog 22 punten los van de nummer twee, de Zwitsers Risi/Betschart. Het Nederlandse duo Slippens/Stam volgt op de derde plaats met 201 punten.

Stand na de vierde nacht
1 Robert Bartko/Guido Fulst (Ger) 232 pnt.
2 Bruno Risi/Kurt Betschart (Swi) 210 pnt.
3 Robert Slippens/Danny Stam (Ned) 201 pnt.
Op 2 ronden
4 Andreas Kappes/Andreas Beikirch (Dui) 152 pnt.
Op 3 ronden
5 Marco Villa/Franco Marvulli (Ita/Zwi) 159 pnt.
6 Matthew Gilmore/Joan Llaneras (Bel/Spa) 103 pnt.
Op 5 ronden
7 Juan Curuchet/Walter Perez (Arg) 97 pnt.
Op 8 ronden
8 Jimmi Madsen/Jakob Piil (Den) 40 pnt.
Op 10 ronden
9 Iljo Keisse/Alex Aeschbach (Bel/Zwi) 95 pnt.
Op 13 ronden
10 Andreas Müller/Stefan Löffler (Dui) 110 pnt.

Taxichauffeur Ibrahim ideale matchmaker

XinXin herschreef het volgende bericht en stuurde het via de nieuws-submit naar ons:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen partner vinden in New York is niet gemakkelijk. Als je echter goed genoeg zoekt, dan kun je alles vinden in New York. Voor singles die het zat zijn om bars af te gaan, of bijvoorbeeld geen zin meer hebben om het internet af te struinen, is er nu een nieuwe optie: taxichauffeur Ahmed Ibrahim!

De 50-jarige Egyptische immigrant organiseert gratis blind-dates vanuit zijn taxi. Naar eigen zeggen lukt hem dat zeker vier keer per week. "New York is een moeilijke stad om te daten. Ik heb veel mensen horen huilen in deze taxi, veel mensen met gebroken harten ontmoet. Soms misten geweldige mensen elkaar op een paar minuten, de een stapte mijn taxi in terwijl de ander net uitgestapt was."

Het grappige is dat het initiatief ook nog werkt. Natalie Dillon kan daar alles over vertellen. Ze stapte met een aantal vrienden in Ahmed’s taxi om naar een feestje te gaan. De taxichauffeur hoorde dat het gesprek op de achterbank ging over hoe moeilijk het wel niet was om een fatsoenlijke vriend te vinden, en vertelde de dames dat hij matches maakte. "Eerst was ik wel sceptisch, maar daarna dacht ik: dit is New York, wat zou het", aldus Dillon. Ze bedacht zich dat Ahmed als taxichauffeur veel mensen ontmoette, beschreef wat voor man ze zocht en gaf haar mobiele nummer. Zes maanden later kreeg ze een telefoontje van de taxichauffeur met de mededeling dat hij een man voor haar gevonden had. "Ik kon het niet geloven", aldus Dillon. Al snel voerde ze enkele telefoongesprekken met de uitverkoren 34-jarige advocaat Martin Karamon. Een paar weken later hadden ze een date. Alles ging goed. Nu, zes maanden later, zijn de twee nog steeds verliefd en hebben ze een goede relatie.

Ahmed kwam op het idee door een gesprek met een meisje in zijn taxi, die geen vriendje kon vinden. Ze gaf Ibrahim haar nummer. Drie dagen later stapte een man in zijn taxi die geen vriendin kon vinden. Ibrahim gaf zijn nummer door aan het meisje. Drie weken later belde ze terug dat ze een date hadden gehad en dat ze geweldig met elkaar konden opschieten. "Ik dacht: oh mijn god, dit is mijn nieuwe project", aldus Ahmed Ibrahim.

Mocht je je afvragen hoe het met het liefdesleven van deze taxichauffeur zelf zit, maak je geen zorgen. Ibrahim zelf is namelijk al voorzien. Hij heeft een vriendin. Een vriendin die hij ontmoette in zijn eigen taxi.

Taxichauffeur Ibrahim
Taxichauffeur Ahmed Ibrahim

Jennifer Aniston 'kluizenaar' dankzij fans

XinXin vertaalde, herschreef en stuurde ons dit bericht via de nieuws-submit.

Actrice Jennifer Aniston wordt soms zó wanhopig van alle aandacht die ze van haar fans krijgt, dat ze geen voet meer buiten de deur zet. De voormalige Friends-actrice, waarvan eerder deze maand bekend werd dat zij van haar man Brad Pitt gaat scheiden, wordt tijdens het winkelen regelmatig door hordes fans achtervolgd.

Ze kiest er daarom voor om zoveel mogelijk binnen te blijven wanneer ze niet hoeft te werken. "Sommige dagen ga je gewoon niet naar buiten omdat je even niet met al die aandacht geconfronteerd wil worden", aldus de Jennifer de kluizenaar. "Ik wil niet naar buiten als het niet hoeft. Ik ga natuurlijk wel gewoon naar mijn werk, maar soms wil je gewoon niet lastiggevallen worden".

Jennifer
Jennifer Aniston: pleinvrees?

PSP media-converter krijgt een datum en prijs

De media-converter voor de PSP, Image Converter 2, zal 8 februari beschikbaar zijn in Japan voor een prijs van 1.500 Yen (ongeveer 11 Euro). Met dit softwarepakket is het mogelijk om films en plaatjes om te zetten naar een formaat, dat de PSP kan lezen.

De media-converter kan AVI, WMV en quicktime converteren en mensen die de trial version hebben aangeschaft zullen de volledige versie gratis kunnen downloaden op de Image Converter pagina.

Boonen wint eerste etappe Qatar

Tom Boonen laat er geen gras over groeien. In de eerste etappe van de Ronde van Qatar wist de Belg alweer naar zijn eerste zege van het seizoen te sprinten.

Het wielerseizoen is zich nog maar net op gang aan het trekken, maar voor de sprinters maakte dat vandaag niets uit. In de eindspurt in Doha streden Hunter, Boonen en Cipollini vol voor de overwinning. Tom Boonen wist deze uiteindelijk te winnen. Daarmee pakte hij tevens de leiding in het algemeen klassement.

Tom Boonen was erg tevreden na de sprint: "In de laatste 500 meter ben ik een groot aantal concurrenten voorbijgereden. Dit was een van mijn beste eindspurten ooit. Hier in Qatar werken we aan de automatismen voor het (spurters)treintje dat voor mij gevormd zal worden dit seizoen. Meteen winnen is belangrijk voor mij en de ploegmaats."

Uitslag eerste etappe:
1. Tom Boonen (Bel) 3.45.17
2. Mario Cipollini (Ita) z.t.
3. Robert Hunter (ZAf) z.t.
4. Aurélien Clerc (Zwi) z.t.
5. Simone Cadamuro (Ita) z.t.

[Upd] Pienaar verdacht van mishandeling

Steven Pienaar, voetballer in dienst van Ajax, is zondagavond aangehouden op verdenking van mishandeling. Zijn vriendin deed die avond op het politiebureau van Diemen aangifte van huiselijk geweld waarop de middenvelder werd gearresteerd.

Ajax heeft maandag in een reactie laten weten "geen enkel commentaar" te geven. Ook de politie Amsterdam-Amstelland en justitie willen niets over de kwestie zeggen. De 22-jarige Pienaar was maandagochtend niet op de training van Ajax aanwezig.

Pienaar is net hersteld van een zware knieblessure en heeft zodoende geen basisplaats in het eerste van de Amsterdamse club. Zondag speelde de middenvelder in de wedstrijd tegen ADO Den Haag één helft mee.

Update:
Steven Pienaar is inmiddels weer door de politie na verhoor vrijgelaten. Zelf ontkent de voetballer zijn ex-vriendin te hebben mishandeld.

Pienaar verbrak gisteren zijn relatie, waarna er een ruzie ontstond. De advocaat van Pienaar, mr. Bénédicte Ficq, betwist namens Pienaar dat er sprake is van mishandeling. Hij overweegt om de vrouw op zijn beurt aan te klagen omdat zij een valse verklaring zou hebben afgelegd.

[update] Ajacied Pienaar verdacht van mishandeling

Steven Pienaar, voetballer in dienst van Ajax, is zondagavond aangehouden op verdenking van mishandeling. Zijn vriendin deed die avond op het politiebureau van Diemen aangifte van huiselijk geweld waarop de middenvelder werd gearresteerd.

Ajax heeft maandag in een reactie laten weten "geen enkel commentaar" te geven. Ook de politie Amsterdam-Amstelland en justitie willen niets over de kwestie zeggen. De 22-jarige Pienaar was maandagochtend niet op de training van Ajax aanwezig.

Pienaar is net hersteld van een zware knieblessure en heeft zodoende geen basisplaats in het eerste van de Amsterdamse club. Zondag speelde de middenvelder in de wedstrijd tegen ADO Den Haag één helft mee.

Update 21.53 uur
Steven Pienaar is inmiddels weer door de politie na verhoor vrijgelaten. Zelf ontkent de voetballer zijn ex-vriendin te hebben mishandeld.

Pienaar verbrak gisteren zijn relatie waarna er een ruzie ontstond. De advocaat van Pienaar, mr. Bénédicte Ficq, betwist namens Pienaar dat er sprake is van mishandeling. Hij overweegt om de vrouw op zijn beurt aan te klagen omdat zij een valse verklaring zou hebben afgelegd.

Meer sportnieuws lees je op de FOK!sportsite!

Meer allochtone 20- tot 64-jarigen in 2030

Icoon Binnenlands nieuws Het Centraal Bureau van Statistiek (CBS) heeft het aantal 20- tot 64-jarigen in 2030 geschat op 9,5 miljoen, wat neerkomt op een daling van half miljoen ten opzichte van 2005. Volgens het CBS is dit het resultaat van een forse daling van het aantal autochtonen in deze leeftijdscategorie ten opzichte van een stijging van het aantal allochtonen.


Bevolking naar leeftijdsgroep


De personen in de leeftijd van 20 tot 65 jaar worden ook wel aangeduid als potentieel werkenden, omdat zij theoretisch gezien in staat zijn om te werken. Het aantal potentieel werkenden onder autochtonen daalt al sinds de jaren negentig. Daarentegen zal het aantal potentiële werkenden van niet-westerse herkomst toenemen tot een aantal van 1,6 miljoen in 2030: bijna 600.000 meer dan in 2005. Ook het aantal potentiële werkenden van westerse herkomst zal toenemen in 2030.


Potentieel werkenden naar herkomst


Het CBS verklaart de toename van het aantal allochtone 20- tot 64-jarigen vooral door de blijvende instroom van migranten en hun nakomelingen. De immigratie stijgt dan nog steeds in 2030 en de emigratie van niet-westerse allochtonen daalt. Ook wordt verwacht dat het aantal westerse immigranten sterk zal toenemen, met minder toenemende emigratie-cijfers in 2030. De westerse immigranten komen vooral voor de arbeidsplaatsen.


Immigratie en emigratie naar herkomst


De meeste westerse immigranten komen van de tien nieuwe lidstaten van de Europese Unie. Het CBS verwacht dat het aantal immigranten uit de EU zal toenemen hoewel de meeste van hen maar kort in ons land verblijven. Bij de niet-westerse immigratie speelt de Turkse en Marokkaanse huwelijksmigratie de voornaamste rol. Deze zal voorlopig blijven groeien.

Drie gewonden bij steekpartij in Amsterdam

Icoon Binnenlands nieuwsDrie mannen zijn vanmiddag gewond geraakt bij een steekpartij in Amsterdam-Noord. Alledrie moesten ze naar het ziekenhuis worden vervoerd. Eén van de mannen raakte zwaargewond, hij verkeert inmiddels buiten levensgevaar.

De steekpartij vond plaats in een woning op Het Hoogt in Amsterdam-Noord. Hier liep rond vier uur een ruzie tussen 5 mannen flink uit de hand. Bij de ruzie werd een mes getrokken. De twee andere mannen bleven ongedeerd, een van hen is voor verhoor naar het politiebureau meegenomen. De drie gewonden werden eveneens verhoord. Wat de reden van de ruzie is, is op dit moment nog onduidelijk.

PSV verhuurt Vonlanthen

Voetbal International weet te melden dat PSV haar jonge spits Vonlanthen voor de rest van het seizoen zal verhuren aan de Italiaanse club Brescia.
Guus Hiddink ziet liever dat de jonge Zwitser in Italië aan voetballen toekomt dan dat hij in Eindhoven op de tribune zit waardoor zijn ontwikkeling ongetwijfeld zal stagneren.

Ondanks zijn veelbelovende debuut bij PSV vorig seizoen en een aantal aardige speelminuten in de Zwitserse ploeg tijdens het EK, is Vonlanthen - die op 1 februari zijn 19e verjaardag viert - momenteel slechts bankzitter bij de Eindhovense titelkandidaat. Na Jan Vennegoor of Hesselink, Jefferson Farfán, Gerald Sibon en Robert is hij pas de vijfde spits.

FOK!radio: alles over de downtime vanaf 19:30 uur

FOK!radio downtime uitzending
FOK! gaat vanavond in z'n geheel plat. Vanaf 19:30 uur zal er gekeken worden naar 'rode lampjes' die op de server aanstaan. Dat zou kunnen duiden op oververhitting. Wat er vanavond precies gaat gebeuren en hoe het ervoor staat hoor je in FOK!radio. We hebben namelijk regelmatig contact met Admin Breuls. We beginnen dus ook al om 19:30 uur.

Tijdens de downtime kun je op IRC in #fokradio en via dit speciale topic op ActionRadio.nl slowchatten!

Verder gaan we vanavond veel prijzen winnen. Zo kun je enkele Games-prijzen winnen en gaan we drie cd's van 'Schnappi, das kleine krokodil' weggeven. Verder starten we vanavond met een nieuw item. Angel zal ons eens in de twee weken op de hoogte houden van het nieuws op de FP, en daar starten we vandaag mee.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps

Onze vaste onderdelen komen ook weer voorbij. Zo gaan we natuurlijk weer roddelen met Yvonne en neemt Cynix zijn week op het forum met ons door. We pakken er ook weer een letter uit het FOK!woordenboek bij.

Bellen tijdens de uitzending kan live. Voeg ons toe op skype met username Actionradio_utrecht. Vanavond zal de vraag wat jij doet tijdens de downtime centraal staan.

Ook mensen die nieuw zijn op FOK! en iets willen weten kunnen mailen. Via newbie@actionradio.nl. kun je vragen stellen die Martijn als ras-newbie voor je gaat proberen te beantwoorden.

Het is ook weer tijd voor een spelletje. Kom dus ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio en zing mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Meer (technische) informatie op Radio.fok.nl

Veel luisterplezier!

Katamari Damacy komt naar de UK

Het originele spel Katamari Damacy komt deze zomer ook uit in Engeland. Het spel is vorig jaar al uitgekomen in Amerika en heeft daar hele goede reviewscores behaalt. Het spel zou eerst niet in Europa uitkomen, maar daar zijn ze blijkbaar op terug gekomen vanwege het grote succes. De prijs in Amerika is 20 dollar en de verwachting is dat de prijs in Engeland even laag zal zijn. Of het spel in de rest van Europa zal uitkomen is nog niet bekend.

'Tsunami was Allahs straf voor sekstoerisme'

FSF-Moses had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens de Marokkaanse krant Attajdid is de tsunami van vorige maand in Azië een straf van Allah voor de sekstoerisme-industrie in die regio. Het dagblad, een spreekbuis van de oppositionele PJD, stelt verder dat Marokko, dat de laatste jaren een steeds bloeiender toerisme-industrie kent, de volgende bestemming in de industrie van de losbandigheid dreigt te worden en het risico loopt op een gelijksoortige wijze door Allah te worden gestraft.

''Wij allen, regering en bevolking, moeten grondig nadenken en lang stilstaan bij een dergelijke ramp in relatie tot sekstoerisme, homoseksualiteit, kinderhandel en het zwijgen daarover van officiële zijde'', zo stelt de krant en een commentaar, dat al op 6 januari in verscheen.

Omdat er nogal wat tegenstand kwam op het commentaar, van mensenrechtengroepen, politici en andere Marokkaanse kranten, kwamen zaterdag honderden mensen in de Marokkaanse hoofdstad Rabat bijeen om hun solidariteit te betuigen met dagblad Attajdid. Zaterdag hielden ook enkele tientallen tegenstanders van het commentaar een sit-in bij het kantoor van de krant. Er dreigde nog even een confrontatie met de fundamentalistische betogers die vóór het artikel waren, maar tot ongeregeldheden kwam het niet

Schni-Schna-Schnappi-spel aangekondigd

Voor wie maar geen genoeg kan krijgen van de kleine krokodil heeft Phenomedia binnenkort een spel: Schnappi. In Duitsland is Schnappi razendpopulair, wat zich onder andere uit het feit dat het nummer op 1 staat in de verkooplijsten en het enorme aantal keren dat ringtones en logo's gedownload worden. Het nummer heeft een kult-status verkregen en wordt ook veelvuldig op MTV vertoond. Eind februari verschijnt de eerste CD waarop ook nieuwe liedjes zullen staan.

Phenomedia specialiseert zich in "casual games" zoals Moorhuhn en heeft de exclusieve rechten voor heel Europa verworven om een PC-spel uit te geven met Schnappi in de hoofdrol.

Over het spel zelf is nog niet veel bekend. Waarschijnlijk zullen er drie mini-games te spelen zijn. Het Schnappi-spel moet in maart voor rond de tien euro in de winkels liggen; het spel zal ook tegen betaling te downloaden zijn.

Holger Müller, bedrijfsleider van Phenomedia Publishing is erg blij met de licentie: "We zijn meer dan gelukkig over het verkrijgen van deze zeer aantrekkelijke licentie, niet in de laatste plaats omdat Schnappi's successtory perfect bij de marketing-filosofie van Phenomedia past."

Ringweg Eindhoven

Een stad is pas een stad, als er een ringweg ligt. Let wel, een ringweg, en geen belachelijke rondweg. Mijn gedachten gaan uit naar de betreurinswaardige forensen die elke dag vaststaan op de A10 en dergelijke. Nee, geef mij maar de ringweg van Eindhoven. Er bestaat zelfs een echte site.
quote:
Is er dan niets aan te merken op de ring? Toch wel. Er komt geen einde aan, je blijft er op rijden.
Bekijk vooral de routebeschrijving, links of rechtsom. Slechts 16 keer rechtdoor, om weer bij het enige echte startpunt te komen, de Limburglaan.

Met dank aan gr8w8 voor de submit

Ijnthofen, 3614

Ijnthofen, ergens in het jaar 3614 na Christus

Noot van de schrijver: in verband met de onbegrijpelijke taal waarin dit verslag geschreven is, heb ik besloten het in normaal Nederlands te vertalen, zodat het ook voor onze lezers interessant is. Verder denk ik dat ze het hier over een school hebben.

Met een druk op de knop van de hykoliver werden de laatste steenonderdelen van het te onderzoeken object verwijderd. Mijn collega toonde verbazing op zijn gezicht, en hij kleurde een moment naar wat lichter groen dan normaal. Wat wij vonden onder de meer dan duizend jaar oude lavamassa's was een geweldige ontdekking. Het was een gebouw, erg groot voor de periode voor de Grote Uitbarsting. Bijna alles was nog in de oorspronkelijke staat aanwezig, en meteen begonnen we met de kleinere hykolivers de rest van de as, steen en dergelijke weg te stralen.

Ons team bestond uit twaalf Vliipz, waarvan ik aan het hoofd stond, samen met Groc, de eerder beschreven collega. Onder de lagen vonden we iets wat later de bekende 'bakstenen' bleken te zijn, in een erg groot aantal. Het gebouw was echter hol, en binnenin ontdekten we nog veel meer interessante onderdelen. De inwoners, of waarschijnlijk bezoekers, waren kennelijk in hun dagelijkse bezigheden verrast door de Uitbarsting, daarom waren er goed geconserveerde skeletten te vinden. Ook lagen er, op iets wat ooit waarschijnlijk een houten plaat geweest moet zijn met een ijzeren onderstel, instrumenten die kennelijk voor één of ander onderzoek gebruikt moesten zijn.

Wat ons meteen opviel was dat er kleinere Menschen allemaal dezelfde kant opkeken, in de richting van een grotere Mensch. Waarschijnlijk was dit een leider. De grotere Mensch had in zijn hand een zelfde instrument als die we aantroffen op de plateaus.

We straalden de rotzooi verder weg, en kwamen tot de ontdekking dat er wel zo'n 30 Menschen aanwezig waren in het complex. Uren later ontdekten we meer van deze kamers. Alle vertrekken waren op dezelfde manier ingedeeld. Ook waren er enkele lege kamers. Na een heleboel ruimtes verkend te hebben, ontdekten we een anders ingedeelde. Er stonden grote machines in, die misschien voor belangrijk onderzoek zouden dienen. Achter de machines zaten kleinere Menschen, die door middel van een ovalen, wit ding met een snoer eraan waarschijnlijk op de een of andere manier in contact stonden met de machines. Misschien straalden zij hun herseninformatie over door dat draadje. In dat geval waren ze nog niet zo ver ontwikkeld dat dit draadloos mogelijk was.
Door het hele gebouw ontdekten wij soortgelijke ruimtes. De meeste hetzelfde als de eerste die we zagen, met rijen platen en kleinere Menschen die in de richting van een grote Mensch waren geplaatst.

Een van de leden van mijn team nam een instrument mee, zo één die op de tableaus lag. Het bestond uit drie delen en enkele staafjes. Het eerste deel was op het eerste gezicht een bundel flinterdunne, misschien houten onderdelen van ongeveer twee centimeter dik. Op de onderdelen stonden zwarte markeringen, en af en toe in kleur. Mijn eerste idee was dat het een primitieve vorm van informatie overgeven was. Het soort wat wij nu gebruiken in onze leerfabrieken, maar dan veel eenvoudiger. De markeringen zouden waarschijnlijk vreemd gevormde chips zijn, die op de een of andere manier feiten door zouden geven naar de kleine Mensch. Ik snap dan alleen niet wat de grote Mensch vooraan in de ruimte zou moeten doen. Misschien bedient hij een schakelaar. Bij nader onderzoek bleek het instrument in de handen van de grote Mensch hetzelfde te zijn als van de kleinere, alleen waren er wat meer markeringen aangebracht op de dunne onderdelen in de bundel.

Het tweede deel van het instrument, wat draadloos verbonden was met de andere delen, bestond uit een zelfde bundel, al zag het er wat slordiger uit. Op de onderdelen waren ook markeringen aangebracht, en een soort illustraties. Deze zagen er echter heel anders uit dan de onze, ze bewogen niet en er was totaal geen diepte in. Misschien betekende dit dat de informatie er al uitgehaald was. Ook waren in dit tweede deel losse onderdelen aangebracht, die er uitgehaald konden worden. Op deze onderdelen, eveneens flinterdun, stonden vooral rijen markeringen, al dan niet in een soort lijnen aangebracht.

Het derde deel was een dunnere bundel. Het was eveneens draadloos verbonden. De tweede helft van de bundel bevatte nog geen markeringen. Wat mij opviel was dat de Mensch waarschijnlijk bezig was met de markeringen aanbrengen, omdat de bundel openlag op de scheiding tussen vol en leeg. Ook had het skelet een staafje in zijn hand wat ongeveer op de plek lag waar de markeringen ophielden. De hele bundel bevatte wel dezelfde, horizontale lijnen, en de markeringen waren ertussen aangebracht. De markeringen waren wél blauw in plaats van het zwart uit deel één. Bij nader onderzoek bleek dat de markeringen af en toe overeenkwamen met de blauwe in het tweede deel. Mijn collega opperde dat de kleinere Menschen hier misschien bezig waren met het programmeren van de flinterdunne onderdelen.

Ik ben benieuwd of wij ooit nog iets zullen kunnen begrijpen van de geavanceerde techniek van de Mensch, de primitieve bewoner van de aarde voor de Grote Uitbarsting.

Ik groet u allen hartelijk.
Vmk, leider van de afgevaardigde groep Vliipz die naar �Ijnthofen�, een erg kleine plaats op de planeet �Aarde� zou gaan.

'Tsunami kwam wegens anti-Israël houding'

De verwoestende tsunami van december in Azië is volgens rabbijn Mordechai Eliahu een staf van God voor diegenen die Israëls plan van terugtrekking uit de Gazastrook steunen. Eliahu was ooit de belangrijkste rabbijn van Israël. De religieuze joodse geleerde zegt dat God boos is op landen die zich met Israëls zaken bemoeien en Israël schade willen berokkenen.

In de jaren '80 en '90 was Eliahu de hoofdrabbijn van de Joodse staat. Nu is hij één van de geestelijke leiders van de joodse kolonisten. Zij verzetten zich hevig tegen het plan van de Israëlische regering om komende zomer nederzettingen te ontruimen.

Welke DS games komen er aan?

Hoewel er al een aantal potentiële toppers voorbij zijn gekomen in de (p)reviews van de laatste paar dagen, zijn er nog veel meer spellen aangekondigd voor de DS. Omdat er erg veel spellen zijn aangekondigd kan het zijn dat je bepaalde informatie niet gezien of gelezen hebt, daarom heeft FOK!Games een selectie gemaakt van mogelijk interessante games die een reden zouden kunnen zijn om een DS te gaan kopen. Op welke game(s) zit jij te wachten?

Houd er bij het bekijken van deze lijst rekening mee dat er nog veel dingen zoals de naam gewijzigd kunnen worden en dat het spel zelfs gecanceld kan worden. Voor de meest recente informatie over een spel kun je terecht op de pagina van het spel zelf. Deze pagina\'s zijn hier te vinden.

Waterink bekent 'aanmoedigingspremie'

In navolging van het uitlekken van een grootschalige Duitse omkooprel heeft Paderborn-speler Thijs Waterink bekend 10.000 euro aan 'aanmoedigingspremie' te hebben aangenomen.


De Nederlander, oud-speler van onder meer TOP Oss en FC Den Bosch, speelde in een bekerduel met zijn ploeg tegen Hamburger SV. Paderborn won deze wedstrijd met 4-2 mede dankzij twee dubieuze penalties.

De scheidsrechter van dit duel, Robert Hoyzer, had al eerder toegegeven omgekocht te zijn door Kroatische uitbaters van een gokcafé.

Waterink heeft verklaard het geld onder zijn ploeggenoten te hebben verdeeld. De club heeft de Nederlander inmiddels op non-actief gesteld.

Geen RE4 censuur in Europa

Capcom Eurosoft heeft verzekerd dat Resident Evil 4 niet gecensureerd zal worden in Europa. Dit in tegenstelling tot de Japanse versie. In de Amerikaanse versie is het mogelijk om de zombies met een welgemikt schot te onthoofden, waarna de zombie soms opstaat om je alsnog aan te vallen. Dit gebeurt dan wel zonder hoofd.

Niet geschikt voor Japanners

In de Japanse versie, met de naam BioHazard 4, zal dit echter niet meer mogelijk zijn. Het is dus niet mogelijk voor de Japanners om de zombies te onthoofden. Capcom heeft voor deze censuur nog geen reden gegeven.
Met de censuur van Ninja Gaiden in het achterhoofd (in Europa waren onthoofdingen niet mogelijk), was er de verwachting dat dit ook met Resident Evil 4 zou gaan gebeuren. Gelukkig heeft vandaag een Capcom Eurosoft medewerker laten weten dat Resident Evil 4 niet hetzelfde lot staat te wachten.

Resident Evil 4 zal op 18 maart exclusief op de GameCube verschijnen. Er wordt echter ook gewerkt aan een PS2-versie.

Supportershome Ajax afgebrand

Afgelopen nacht is het supportershome van Ajax afgebrand.

Het home, dat eigendom is van Ajax, wordt beheerd door een stichting waarin verschillende supportersgroepen vertegenwoordigd zijn. De technische recherche heeft een onderzoek naar de oorzaak van de brand gestart. Ook is er contact gelegd met de verzekeraar, en wordt er naar een alternatieve huisvesting gezocht.

De algemeen directeur van Ajax, Arie van Eijden, heeft geschokt gereageerd. "Dit is een tegenslag voor onze supporters en voor Ajax. Vooral nu het home de laatste jaren van grote waarde bleek te zijn voor vele Ajax-supporters. Tijdens wedstrijden en trainingen kon iedereen van jong tot oud daar terecht. Het home is nu vernietigd en allerlei attributen die van emotionele waarde zijn voor onze supporters, zijn verloren gegaan."

Oudste drieling ter wereld wordt 91 jaar

Was het gisteren nog feest in de Zweedse hoofdstad Stockholm omdat een aldaar woonachtige tweeling honderd jaar werd, vandaag werd er taart gegeten in het Duitse plaatsje Melle. De drielingzussen Amelie, Dora en Alwine zijn namelijk 91 jaar oud geworden en mogen zich vermoedelijk de oudste drieling ter wereld noemen.

De vrouwen hebben bij elkaar opgeteld negen kinderen, 24 kleinkinderen en vijftien achterkleinkinderen. Die hun aandacht vandaag overigens over drie feestjes moeten verdelen, aangezien de zussen er niet veel voor voelden om één gezamenlijk feest te vieren.

Scheidsrechter geeft zichzelf rode kaart

XinXin had ons via de nieuws-submit te melden:

Een scheidsrechter in Engeland heeft zichzelf van het veld gestuurd. Het gebeurde tijdens de voetbalwedstrijd tussen de Engelse clubs Peterborough North End en Royal Mail AYL. Omdat er geen vervangende scheidsrechter was, moest de wedstrijd vervolgens gestaakt worden.

Het gebeurde allemaal in de 63e minuut van de wedstrijd. Na de 2-1 voor Royal Mail AYL vond de keeper van Peterborough North End dat de goal niet mocht tellen, omdat er een overtreding was begaan door een tegenstander. In plaats van de keeper zijn beslissing uit te leggen, verloor de scheidsrechter zijn beheersing.

De scheidsrechter gooide zijn fluitje woedend op de grond, en stormde naar de keeper toe om hem woedend aan te staren. Hij zag zijn fout later in, en gaf toe dat hij het niet had moeten doen. In de dagen voor de wedstrijd had hij persoonlijke problemen gehad. Zijn schoonvader was de de dag voor de wedstrijd overleden en een 38-jarige bekende van hem was net voor de wedstrijd overleden. De scheidsrechter zei achteraf dat hij thuis had moeten blijven.

"Het was totaal niet professioneel. Als een speler dat had gedaan, had ik hem van het veld gestuurd, dus ik heb mezelf er nu afgestuurd.", aldus de 39-jarige scheidsrechter. "Ik hoorde de keeper zeggen dat het altijd hetzelfde met mij is, dat ze nooit iets kregen. Dat was de laatste druppel voor mij."

Meer sportnieuws vind je natuurlijk op sport.fok.nl!

Dertiende Nederlandse tsunami-dode

oldenzaaltjuh.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft laten weten dat het officiële Nederlandse dodental naar aanleiding van de ramp in Azië is verhoogd van twaalf naar dertien. Het laatste slachtoffer is een 53-jarige vrouw uit Nijverdal. Zij was samen met haar man, dochter en aanstaande schoonzoon op vakantie in het Thaise Phuket. De andere drie overleefden de vloedgolf.

Nog 25 Nederlanders worden vermist. Van hen is zeker dat zij zich ten tijde van de vloedgolf in het getroffen gebied bevonden. Vijf Nederlanders vallen in de categorie moeilijk-traceerbaar. Zij bevonden zich mogelijk in het rampgebied en hebben sindsdien geen contact opgenomen met familie of vrienden.

Het ministerie houdt er rekening mee dat het aantal doden nog verder zal stijgen.

Scheidsrechter geeft zichzelf rode kaart

Een scheidsrechter in Engeland heeft zichzelf van het veld gestuurd. Dit had als gevolg dat de wedstrijd moest worden gestaakt.

De scheidsrechter kwam tot dit besluit in de wedstrijd tussen Peterborough North End en Royal Mall AYL. Na de 2-1 voor Peterborough vond de keeper van North End dat de goal niet mocht tellen; hij vond dat er een overtreding was begaan door een tegenstander. Maar in plaats van de keeper even zijn beslissing uit te leggen, verloor hij zijn geduld.

De scheidsrechter gooide zijn fluitje woedend op de grond, en liep naar de keeper toe om hem toe te staren, voordat hij zijn fout inzag. Hij gaf toe dat hij het niet had moeten doen, en dat hij thuis had moeten blijven. In de dagen voor de wedstrijd had hij namelijk wat persoonlijke problemen gehad.

"Het was totaal niet professioneel. Als een speler dat had gedaan, had ik hem van het veld gestuurd, dus ik heb mezelf er nu afgestuurd.", aldus de 39-jarige scheidsrechter. "Ik hoorde de keeper zeggen dat het altijd hetzelfde met mij is, dat ze nooit iets kregen. Dat was de laatste druppel voor mij."

De toekomst van de scheidsrechter hangt nu aan een dun draadje. Ook moest hij de wedstrijd staken, omdat er geen vervangende scheidsrechter was.

Serena Williams klimt op ranglijst

Door haar winst in de Australian Open is Serena Williams maar liefst vijf plaatsen gestegen in de WTA-ranglijst. Zij neemt daar nu de tweede positie in achter Lindsay Davenport.


Bij de mannen blijft Roger Federer, ondanks dat hij in de halve finale werd verslagen door Marat Safin, eerste op de ATP-ranglijst.

Safin, die na in zijn derde opeenvolgende finale in Melbourne eindelijk de winst wist te behalen, blijft vierde.

WTA-ranglijst:

1. (1) Davenport, Lindsay (VS) 5058
2. (7) Williams, Serena (VS) 4336
3. (2) Mauresmo, Amelie (Fra) 4322
4. (4) Sharapova, Maria (Rus) 3934
5. (3) Myskina, Anastasia (Rus) 3738
6. (5) Kuznetsova, Svetlana (Rus) 3668
7. (6) Dementieva, Elena (Rus) 3639
8. (9) Williams, Venus (VS) 2476
9. (20) Capriati, Jennifer (VS) 2359
10. (12) Molik, Alicia (Aus) 2343

ATP-ranglijst:

1. (1) Federer, Roger (Zwi) 5975
2. (3) Hewitt, Lleyton (Aus) 4140
3. (2) Roddick, Andy (VS) 3885
4. (4) Safin, Marat (Rus) 3360
5. (6) Coria, Guillermo (Spa) 2570
6. (5) Moya, Carlos (Spa) 2480
7. (7) Henman, Tim (GBR) 2360
8. (10) Gaudio, Gaston (Arg) 1960
9. (9) Nalbandian, David (Arg) 1945
10. (8) Agassi, Andre (VS) 1900

Screenshots van Retribution

Retribution is een spel dat ontwikkeld voor de Xbox 2. De uitgever U-235 studio's heeft negen ingame screenshots uitgegeven. De game draait op de Reality Engine van Artificial Studio's en zal een physics engine bevatten die volgens de verwachtingen de Havok-engine van Half-Life 2 zal kunnen verslaan.
Het spel zal zich in het open veld afspelen en de speelervaring zal volgens de makers nooit hetzelfde zijn. Je kan zelf bepalen hoe je een missie gaat aanpakken. Je kan natuurlijk in je eentje de held gaan uithangen, maar je zult ook mensen kunnen huren en zelfs kunnen trainen.

Wanneer dit spel zal uitkomen is nog niet geheel duidelijk, maar de verwachting is dat het ergens in 2007 pas uitkomt. U-235 zegt zelf pas eind 2005 op zoek te gaan naar een uitgever en het spel zal pas begin 2007 klaar zijn volgens de planning.

Wade helpt Heat langs Rockets

Het was een mooi affiche; Shaq vs. Yao Ming en Van Gundy vs. Van Gundy. Maar het was Dwyane Wade die de show stal in het duel tussen Miami Heat en Houston Rockets. Dankzij zijn sterke tweede helft wonnen de Heat van de Rockets; 104-95.

Vooraf aan deze wedstrijd werd er vooral gesproken over het duel tussen Shaquille O'Neal en Yao Ming. De twee beste centers van dit moment zouden de wedstrijd moeten beslissen was de algemene opvatting. Dit verliep echter anders. Beide centers hadden een min of meer onopvallende rol. O'Neal had al snel in de wedstrijd 5 fouten, en speelde maar 27 minuten. Hierin scoorde hij 15 punten en pakte vijf rebounds. Yao Ming had 22 punten en negen rebounds.

"Toen Shaq op de bank zat, wist ik dat de coach naar me toe zou komen," vertelde Wade. "Ik moest de wedstrijd naar me toe trekken, penetreren en kansen voor mezelf en mijn teamgenoten creëren. Op sommige avonden, zoals vanavond wanneer Shaq niet op de vloer is, --I'm the one who has to step up."

Tracy McGrady werd topscorer bij de Rockets met 28 punten en pakte daarbij negen rebounds. Bob Sura maakte 21 punten.

Cavs winnen ook zonder Lebron
Dankzij Drew Gooden (30 punten) en Zydrunas Ilgauskas (28 punten) wonnen de Cleveland Cavaliers met 104-87 van de Milwaukee Bucks. Cleveland, voor de tweede maal op rij zonder sterspeler Lebron James, hielden Milwaukee in het laatste kwart op tien punten.

Tweedejaars NBA-speler Lebron James blesseerde in het duel met de Grizzlies zijn enkel. Vooralsnog is het niet duidelijk wanneer hij terugkomt. Lebron scoort gemiddeld 25 punten per wedstrijd.

Dan Gadzuric kon geen potten breken, in 16 minuten kwam hij tot vier punten en twee rebounds. Michael Redd van de Bucks scoorde 23 punten. Redd is momenteel het middelpunt van geruchten rond een vertek naar de Cavaliers.

Overige uitslagen:
Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings: 84-94
Toronto Raptors - Phoenix Suns: 105-123
LA Lakers - Charlotte Bobcats: 101-90

EA Los Angeles ontslaat 60 medewerkers

Electronic Arts heeft plannen om ongeveer 60 employees van de redelijk nieuwe afdeling in Los Angeles te ontslaan. Neil Young, algemeen manager van EA LA, zegt dat deze actie bedoeld is om de studio's voor te bereiden op next generation console gaming. Dit is tegenstelling tot eerdere geruchten die zeiden dat de ontslagen de oorzaak waren van het niet al te best verkopende spel Goldeneye: Rogue Agent.

Young gaf als commentaar

"[...]
We need to make sure this studio can be a powerhouse for the next gen platforms. It has nothing to do with GoldenEye or titles we've shipped in the past and a lot more to do with where we want to take this studio in the future.
[...]"


Young zei ook dat er na de ontslagen nog steeds 320 man werkzaam zijn bij het bedrijf in LA.

Heidfeld wint strijd Williams-stoeltje

Williams heeft bekend gemaakt dat Nick Heidfeld komend seizoen als tweede rijder voor het team zal rijden. Hij wint daarmee de strijd van Antonio Pizzonia.

Nadat beide coureurs een contract hadden gekregen voor komend seizoen, moest er alleen nog beslist worden wie van de twee naast Mark Webber aan het seizoen zou mogen beginnen. Vandaag werd dan eindelijk de beslissing bekend gemaakt. Nick Heidfeld krijgt eindelijk de kans om zijn faam als talent te gaan waarmaken.

Frank Williams gaf over de beslissing aan: "Het was geen makkelijke beslissing voor ons om te nemen. Er was weinig verschil tussen de twee en we waren in de gelukkige positie om tussen twee coureurs te kunnen kiezen die bij ieder Formule 1-team thuis zouden horen. Uiteindelijk is het echter Nick geworden die onze keus is, maar ik ben blij dat we ook sterkte hebben in de diepte doordat Antonio als onze officiële test- en reserverijder op gaat treden."

Uiteraard was Nick Heidfeld erg blij met de beslissing: "Ik wilde deze baan erg graag hebben. Rijden voor Williams is de grootste kans in mijn carrière. Ik zal alles doen wat ik kan om aan te tonen dat ik deze positie waard ben. Ik tel nu de dagen af tot de eerste Grand Prix."

Europese City of Heroes servers krijgen naam

NCSoft heeft vandaag de namen bekend gemaakt van de servers voor de MMORPG City of Heroes. Aan de benaming van de servers was een prijsvraag gekoppeld, waarmee de winnaars City of Heroes-merchandise konden winnen.

De volgende namen hebben de prijzen gewonnen:
Engelse Servers
Union
Defiant

Franse Server
Vigilance

Duitse Server
Zukunft

"[...]
"We were especially pleased by the response from across Europe, and the creativity of our community in choosing these names," says Stephen Reid, Content and Community Manager at NCsoft Europe. "This really gives our servers the personal touch. Our thanks also go out to the websites too, who were incredibly helpful in organising this competition."
[...]"


Sociolotron: Een sci-fi S&M MMORPG

Er zijn tal van MMORPG's. Zo heb je World Of Warcraft, EverQuest 2, City Of Heroes en nu is er ook een MMORPG voor de volwassen gamer die geïnteresseerd is in de wereld van fetisjisme en S&M.

Sociolotron begint net als elk ander MMORPG door een character te maken. Je kunt niet alleen uit de standaard beroepen (smid, ridder, enz.) kiezen, maar ook prostitutie, succubus, slaaf en meester behoren tot de vele mogelijkheden van dit aparte spel.

Voor drie dollar ben je beta-tester van het spel (ook bedoeld als leeftijdsverificatie). Het spel speelt als een oude RPG. Een text chat window bevindt zich in de onderste helft van het scherm. Er zijn de standaard dingen zoals inventory en het upgraden van de skills. De graphics zijn echter wat teleurstellend. Je kunt niet zoomen, roteren or scrollen.

Log je eenmaal in, dan kom je de meest aanstootgevende namen en kledij tegen die je ooit in een MMORPG gezien hebt. Een kuisheidsgordel is daarbij een heel belangrijk item, anders loopt een speler de kans regelmatig door andere spelers te grazen worden genomen. Is dat zonder bescherming gebeurd, dan loop je de kans op nakomelingen.

Voer je missies goed uit, dan word je beloond met items. Dit kan variëren van wapens tot seksspeeltjes en upgrades voor je lichaam.

Reviewer Shawn Rider van GamesFirst schrijft er onder andere het volgende over:

quote
Of course I discovered I needed to find a doctor, which I did find in a character dressed and acting like Wonder Woman who happened to be a doctor and a slave. I asked her if she thought the bigger breasts thing would make me some freakish transsexual, which sounded like more fun than bulking. She wasn't sure. It turned out it didn't work. So instead, Wonder Woman offered to prostitute herself to me as a sex slave. And, of course, I took her up on that offer.

Videoland stopt met videobanden

De verhuur van videobanden uit de videotheek is de laatste tijd gigantisch teruggelopen. Marktleider Videoland heeft aangegeven mogelijk daardoor dit jaar al te stoppen met de levering van vhs-banden aan hun zaken en zich uitsluitend te richten op de dvd's.

Willem van Teeseling, directeur van brancheorganisatie NVDO waaronder onder meer Moviemax, BVDO/Filmstation, Filmclub en Stervideotheken vallen, wil nog niet zeggen per wanneer dit zal zijn. Wel zei hij maandag dat het verdwijnen van vhs binnen korte tijd te verwachten is.

Proces tunnelbrand Mont Blanc van start

In de Franse stad Bonneville gaat vandaag het proces van start naar aanleiding van de brand in de Mont Blanc-tunnel op 24 maart 1999. In de vuurzee kwamen 39 mensen om het leven, onder wie één Nederlander. Zestien personen en bedrijven moeten zich voor de rechtbank verantwoorden wegens dood door schuld.

Volgens de Franse media is het een proces van ongekende omvang. Meer dan tweehonderd mensen uit negen verschillende landen hebben zich burgerlijke partij gesteld in het proces. De komende maanden zullen ruim 160 getuigen en een twintigtal experts aan het woord komen. Het Paleis van Justitie van Bonneville is door de enorme belangstelling te klein. In plaats daarvan vinden de zittingen plaats in een nabij gelegen feestzaal. De zitting wordt simultaan vertaald in het Engels, Duits en Italiaans.

Na de brand is de tunnel die Frankrijk met Italië verbindt jarenlang gesloten geweest. Door de vele schade moest hij grotendeels opnieuw opgebouwd worden. Bovendien zijn de veiligheidsmaatregelen aanzienlijk verbeterd. In januari 2002 is de tunnel uiteindelijk heropend.

Subheader
De tunnel tijdens de brand in 1999
Foto: © AFP/TV5 - Philippe Desmazes

Krokodil uit zwembad gehaald

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Een openbaar zwembad in de Australische stad Darwin is zondag ontruimd toen bleek dat een krokodil zich onder de zwemmers had gemengd. "Mensen waren bezig hun baantjes te zwemmen toen een vrouw kwam vertellen dat er een krokodil was", verklaarde badmeester Maxine Cross tegen de Australische televisie.

Niemand wist hoe het dier in het bad was gekomen. Het zwembad werd gesloten totdat medewerkers van de gemeente het dier hadden gevangen. Volgens deskundigen ging het om een jong exemplaar dat een niet al te gezonde indruk maakte. Volwassen krokodillen kunnen wel zes meter lang worden.

FOK! Prijswinnaars week 4

Vorige week maakte je op FOK! kans op de allereerste passe-partout voor Dance Valley 2005. Bijna 800 mensen hadden hier wel oren naar, maar uiteraard kon er maar 1 iemand winnen. En dat is geworden

*tromgeroffel*Thurtje


Van harte! Uiteraard wist bijna iedereen ons te vertellen dat het kantoor van UDC aan de Volume gevestigd is.

Daarnaast gaven we nog 5 Blade Trinity prijzen weg. Die gaan naar:

deliberator
Lievelientje
gijsbert2002
jayke
fiebel5


Bijna iedereen wist dat Jessica Biel de rol van Abigail speelt.

Iedereen van harte gefeliciteerd!

Real blijft in het spoor van Barcelona

Real Madrid heeft zondag met 1-2 de competitiewedstrijd uit tegen Numancia gewonnen. Voor Real waren Beckham en Salgado trefzeker, Miguel Lopez scoorde in de slotfase van het duel tegen.

In de eerste helft van de wedstrijd verzuimde de thuisploeg om op voorsprong te komen doordat Tevenet een strafschop miste. Door het verlies blijft Numancia op de laatste plaats staan in de Primera Division, het verschil met Real Mallorca, de nummer voorlaatst, liep op naar drie punten omdat die met 3-1 wisten te winnen van Getafe.

Door de overwinning blijft Real Madrid enigszins in het spoor van Barcelona. De Madrilenen staan zeven punten achter op de Catalanen.De ploeg van trainer Frank Rijkaard won zaterdagavond al met 4-0 van Sevilla

RFID-chip mogelijk verplicht voor bezoekers VS

Scootmobiel en street011 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Waar onze vee- en huisdierenstapel de laatste jaren massaal is voorzien van een gele flap aan het oor of een onderhuidse identiteitschip, gaan in de Verenigde Staten stemmen op om in het kader van de niet aflatende strijd tegen het internationale terrorisme een soortgelijke vorm van identificatie toe te passen op mensen die het land willen binnen komen. Zij zouden dan een zogeheten RFID-chip (RFID: Radio Frequency Identification Design) moeten krijgen.

Allereerst wordt er een proefproject van een jaar opgestart, dat slechts op een aantal plaatsen in de VS zal worden uitgevoerd. Hoe de RFID-tags precies bevestigd gaan worden is nog niet duidelijk, maar een reeds toe te passen mogelijkheid is het aanbrengen van de chip in het visum of paspoort van de bezoeker. Deze zal dan wel te allen tijde door de persoon in kwestie moeten kunnen worden getoond. Toch is deze vorm van identificeren niet onomstreden daar men nog steeds in staat zal zijn om mensen onopgemerkt te 'scannen'.

Een andere, meer omstreden manier van RFID-tagging is de manier van aanbrengen onder de huid door middel van een injectie, zoals bijvoorbeeld ook al gebeurt met betaalchips. Door de minuscule afmetingen van de chip, te vergelijken met een rijstkorreltje, zullen dragers van een dergelijke chip er fysiek geen hinder van ondervinden, aldus Applied Digital Solutions, een ontwikkelaar van dergelijke systemen. In Nederland is het bij een discotheek in Rotterdam al mogelijk om met zo'n onderhuidse chip je consumpties te betalen.

Voorstanders wijzen op de voordelen van deze vorm van identificatie. Met een scanner kunnen opsporingsambtenaren heel snel informatie over de identiteit, aankomst- en vertrekdata van een persoon vaststellen. Dit zou bijvoorbeeld de wachttijd bij controlepunten, zoals het inchecken op vliegvelden, enorm versnellen. Mensenrechtenorganisaties hebben al furieus op de voorgenomen 'Big Brother'-plannen gereageerd.

Doom: Het bordspel

Doom fan? Wat dacht je van een heus bordspel?

Het bordspel is geschikt van 2 tot 4 spelers en komt met de volgende inhoud:

1 Rule Book
1 Scenario Guide
4 Reference Sheets

66 Plastic Miniatures, including:

3 Marine figures
3 Cyberdemon figures
6 Archvile figures
6 Demon figures
6 Hell Knight figures
6 Mancubus figures
12 Trite figures
12 Imp figures
12 Zombie figures

6 Custom Dice, including:

1 Yellow dice
1 Red dice
2 Green dice

In Doom: The Boardgame zijn de demonen van een andere dimense naar de Union Aerospace Corporations Mars basis gekomen. Mariniers dienen de basis te beschermen. Tot drie spelers zullen deze rol op zich nemen, terwijl één speler het demonenleger beheert. De bedoeling is om de kamers te onderzoeken, nieuwe wapens en items op te pikken en de demonen een lesje te leren. Samenwerken is van groot belang om de missies tot een goed einde te brengen. Eén potje zal ongeveer één tot twee uur duren. Het spel kost ongeveer 55 dollar en is hier online te bestellen.

Wat is dit - seizoen 3 - Deel 11

En weer een nieuwe ronde van Wat is dit Deeltje 11 alweer.... Suc6 allemaal

Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (maandag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Nicolas Anelka tekent voor 3,5 jaar bij Fenerbaçhe

De Fransman Nicolas Anelka tekent voor 3,5 jaar plus een optie voor nog een jaar voor Fenerbaçhe.

Na lang overleg is de transfer rond. Fenerbahçe betaalt ¤ 5 miljoen euro aan Manchester City en ieder jaar ¤ 2 miljoen euro aan de aanvaller zelf. Onder andere Barcelona en nog meer clubs zaten achter Anelka aan, maar hij koos tóch voor Fenerbaçhe.

Reden dat hij vertrekt bij zijn huidige club Manchester City is dat hij een nieuwe uitdaging aan wilt gaan. Fenerbahçe speelt dit jaar in de UEFA Cup. Anelka speelde hiervoor onder andere voor Real Madrid, Arsenal, Liverpool en Paris St. Germain.

Radio 2 marktleider door Top 2000

Door het uitzenden van de Top 2000 tussen kerst en oud & nieuw is Radio 2 net als vorig jaar koploper in radioland. De publieke radiozender wist daarmee Radio 538 van de eerste plaats te stoten. Dat blijkt uit de luistercijfers over de periode november / december 2004 die het bureau Intomart GfK vanochtend bekend heeft gemaakt. Het marktaandeel steeg met 1,5 procent.

Ook Sky Radio deed het traditoneel goed rond de kerstdagen. Radio Veronica profiteerde ook van het uitzenden van de Top 1000 Allertijden. Radio 3FM beperkte de schade dankzij de actie voor Darfur.

Een volledig overzicht is hier te vinden.

Juventus loopt verder uit op Milan

Juventus is in de Italiaanse serie A verder uitgelopen op AC Milan. De koploper won met 2-1 bij Atlanta Bergamo, terwijl AC Milan verrassend thuis met 0-1 verloor van Bologna.

Juve kwam tegen de hekkensluiter van de Serie A niet in de problemen. Ruben Olivera bracht al na 23 minuten de 1-0 voorsprong op het scorebord. Pas tien minuten voor tijd loodste Alessandro Del Piero zijn ploeg vanaf de strafschopstip in veilige haven.

AC Milan verslikte zich in Bologna. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd na een half uur gespelen gemaakt door Thomas Locatelli. Het gat tussen AC Milan en Juventus is nu opgelopen tot acht punten

Dankzij een 0-2 overwinning in de uitwedstrijd tegen Palermo, klom Internazionale naar de derde plaats. Man of the match bij Inter was Christian Vieri, die beide treffers voor zijn rekening nam.

Straatmuzikanten? Deporteren die hap!

Van de week bereikte ons het nieuws uit Duitsland dat er een paar honderd moslims gedeporteerd gaan worden. In Nederland komt daar geen bevolkingsgroep, maar een beroepsgroep voor in aanmerking: De straatmuzikant. Als ik érgens een tyfushekel aan heb. En het erge is dat je ze o-ver-al tegenkomt. Niet alleen als je vanuit de provincie afreist naar Amsterdam, waar je nog kunt verwachten dat ze er staan. Maar ze staan ook in Alkmaar, Amersfoort, Zwolle en Oss. Ze zijn overal en ze spelen allemaal dezelfde quasi gezellige volkse kutmuziek. Bovendien is het pure broodroof, want waar zijn de draaiorgels gebleven?

Brand in supportershome Ajax

CSI_MIAMI had ons via de nieuws-submit te melden:

Een brand heeft een deel van het Ajax Supportershome bij de Amsterdam ArenA verwoest. Volgens de brandweer brak de brand gisteravond rond 23:30 uur uit en was het vuur binnen een uur onder controle. Volgens de politie vielen er geen gewonden.

Het houten gebouwtje ligt naast het voetbalstadion en is het clubhuis van de Ajax-supporters. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Zondagmiddag speelde Ajax tegen ADO Den Haag. Supporters van de tegenpartij waren niet welkom in verband met spreekkoren.

ADO stopt Ajax reeks in ArenA

Het feit dat Ajax afgelopen zondag tegen ADO Den Haag niet tot scoren kon komen leverde voor de Amsterdammers een onverwacht puntverlies op. Het markeerde daarbij ook het einde van een mooie serie: het had 63 thuiswedstrijden lang minimaal één doelpunt gescoord. De "nul" tegen ADO Den Haag markeerde het einde van deze reeks.
De laatste keer dat Ajax in eigen huis geen doelpunt had weten te maken was in het met 1-0 verloren thuisduel tegen PSV op 8 april 2001. Sindsdien had het (tot afgelopen zondag dus) altijd het net weten te vinden in de ArenA. ADO Den Haag maakte daar dus een einde aan.

Het absolute record in de eredivisie is overigens nog steeds in handen van Ajax. Tussen december 1968 en april 1974 wisten de Amsterdammers in maar liefst 94 opeenvolgende thuiswedstrijden minimaal een doelpunt te maken.

CD: Feeder - Pushing The Senses

De tragische zelfmoord van Feeder-drummer Jon Lee in januari 2002 heeft de band geen windeieren gelegd. Sinds zijn dood is het trio populairder dan ooit en heeft zelfs de serieuze muziekpers aandacht voor de band gekregen. Dat geeft je toch te denken. Gek genoeg is de muziek er alleen maar beter op geworden. Alsof Feeder in één klap al haar onschuld heeft verloren. Om maar weer een rotcliché te gebruiken: de overgebleven mannen van Feeder zijn 'volwassen' geworden. Dat was al goed te horen op Comfort of Sound uit 2002 waar nummers als 'Just The Way I’m Feeling' en 'Forget About Tomorrow' meer dan ooit zijn voorzien van melancholie. Was het een voorteken van hoe de band zich in de toekomst zou gaan ontwikkelen?

Feeder zonder Jon Lee

FOK! downtime maandag 31 januari 19.30

Op twee van onze servers branden rode lampjes. Dit zijn Alicia en Aphrodite. Afgezien van het feit dat dit er feestelijk uit ziet, is dit eigenlijk niet heel okay: ze worden namelijk te heet doordat de configuratie nu anders in elkaar steekt dan voorheen. Dus naast dat iedereen een stuk sneller FOK! kan raadplegen, krijgen deze twee dames ook stukken meer werk en daar krijgen ze het warm van.

Vanavond wordt daar dan ook wat aan gedaan. Omdat we de indeling van het rack iets gaan wijzigen moeten alle servers uitgeschakeld worden. Dit zal rond 19:30 gaan gebeuren; we hopen dit zo spoedig mogelijk gereed te hebben doch een downtime van 2 uur zit er wel in. De man die dit op zijn geweten gaat hebben is onze server admin iteejer, wens hem succes, het zou toch zonde zijn als die de verkeerde knoppen beroert. Ben je bang dat je die twee uur niet doorkomt? Lees dan sexverhaaltjes of als je iets kuisers hebt hier niet zo zeer sexueel getinte verhalen.

Dubbelslag voor Fukushima in Langkawi

Koji Fukushima heeft de derde etappe van de Tour de Langkawi op zijn naam geschreven. De Japanner kwam gisteren na een solo van 172,5 kilometer als eerste over de meet. Fukushima is ook meteen de nieuwe leider van de ronde.

De Bridgestone-renner is pas de tweede Aziaat die het presteert om een etappe van de Maleisische ronde op zijn naam te schrijven.
De overwinnig liet Fukushima dan ook niet onberoerd. "Ik ben zeer blij met deze overwinning. Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen", aldus de danig ontroerde winnaar.

Fukushima begon bijna gelijk na de start in Gerik aan zijn lange solo. Na anderhalve kilometer koers, koos de Japanner alleen het hazenpad. In zijn eentje verteerde hij de eerste bergen van de rit, en zag hij zijn voorsprong snel oplopen. Halverwege de koers was de voorsprong dan ook gestegen tot meer dan elf minuten.

Toen twintig kilometer voor de finish de voorsprong nog steeds een kleine negen minuten bedroeg, begon ook de Japanner zelf te geloven in een mooie climax van zijn onderneming. En niets was minder waar. Fukushima behield op de streep in Tanah Merah een voorsprong van 2.35 op het jagende peloton, waarin de Italiaan Denis Bertolini (Acqua & Sapone) zich naar een tweede plaats sprintte. De Australiër en voormalig leider Graeme Brown (Ceramiche Panaria) passeerde als derde de meet.

Vandaag staat de renners in en rondom Bachok een individuele tijdrit van 20,3 kilometer te wachten.

Uitslag derde etappe:
1 Koji Fukushima (Jpn/Bridgestone) 4.25.01
2 Denis Bertolini (Ita/Acqua&Sapone) 2.35
3 Graeme Brown (Aus/Panaria) z.t
4 Stefan Van Dijck (Ned/Mr Bookmaker) z.t
5 Antonio Salomone (Ita/Barloworld) z.t
6 Cristian Bonfanti (Ita/Domina Vacanze) z.t
7 Geoffroy Lequatre (Fra/Credit Agricole) z.t
8 James Van Landschoot (Bel/ Landbouwkrediet) z.t
9 David Kopp (Ger/Wiesenhof) z.t
10 Jens Renders (Bel/Mr Bookmaker) z.t

Algemeen Klassement
1 Koji Fukushima (Jpn/Bridgestone) 10.52.10
2 Graeme Brown (Aus/Panaria) 2.38
3 Guillermo Bongiorno (Arg/Panaria) 2.44
4 Oleg Grishkine (Rus/Navigators) 2.50
5 Takashi Miyazawa (Jpn/Bridgestone) 2.51
6 Fallanie Ali (Mal/Proton) 2.54
7 Dennis Kraft (Ger/Action) 2.55
8 René Joergensen (Den/Barloworld) z.t
9 Christopher Bradford (Aus/Wismilak) 2.56
10 Ryan Cox (Z-Afr/Barloworld) 2.57


Punten ronde 10 / Snel wisselen

De eerste ronde van het nieuwe jaar was er eentje van veel kaarten en weinig doelpunten. Naast aanvaller Vennegoor of Hesselink brachten verdedigers de meeste punten op.

De scores waren deze keer aan de lage kant, toch werd de 100 punten grens doorbroken. Happadipidos werd winnaar van de ronde met 103 punten. BiGTASTY en FX volgden deze user op de voet met 101 stuks. Wolfje4u kwam met 99 net naast het podium van ronde tien terecht.

In de kop van de ranglijst werden geen grote verschillen gemaakt. sander4444 kon met 84 punten het beste resultaat tonen, hij staat daarmee op een gedeelde zesde plaats. Leider reffie liep twee punten uit op nummer twee MSNMGH. Het verschil in punten - 35 nu - blijft daarmee aanzienlijk. Daaronder is het spannend. Jappio en Franco79 moesten een veer laten deze ronde met mindere scores.

Bij de subleagues was deze keer Football-united de beste met 78 punten. Minge deed het ook best met slechts een puntje minder. Het combiteam (?) FC-Utrecht - NEC greep de derde weekscore van 72 punten. Aan kop verandert er echter weinig. Il Mondo blijft fier voorop, veertien punten voor op Top 25 van vorig seizoen only. Minge is echter bezig aan een inhaalrace, nu op een vijfde plaats.

Aanstaande woensdag is om 19:00 uur de nieuwe deadline. Indien je wijzigingen in jouw selectie wilt aanbrengen, wees snel !

FOK!Managercrew


Speelronde: 11
02-02 PSV - RBC Roosendaal
04-02 Willem II - NEC
05-02 ADO Den Haag - FC Den Bosch
05-02 De Graafschap - Feyenoord
05-02 SC Heerenveen - AZ
06-02 FC Utrecht - NAC Breda
06-02 RKC Waalwijk - FC Groningen
06-02 AFC Ajax - FC Twente
06-02 Vitesse - Roda JC
11-02 FC Groningen - Vitesse
12-02 Roda JC - SC Heerenveen
12-02 FC Twente - RKC Waalwijk
12-02 AZ - PSV
12-02 RBC Roosendaal - FC Utrecht
13-02 FC Den Bosch - De Graafschap
13-02 Feyenoord - Willem II
13-02 NAC Breda - AFC Ajax
13-02 NEC - ADO Den Haag

Foto's van het leven

Aan mijn muur hangt een rijtje van foto’s. Silhouetten van mij in de ondergaande zon van de Himalaya, of een plaatje van mij, zittend met de benen gekruist bij de zonsverduistering van enkele jaren geleden. Als ik ze bekijk zie ik niet mezelf, maar een verlangen. Een symbiose tussen mens en natuur. Deze foto’s zijn in mijn beleving tijdloos. Panorama’s zonder menselijk ingrijpen geven de inzittende macht over de eeuwen. Ze kan kijken naar het begin van een planeet en de geboorte van beschavingen.

Koningin viert 67e verjaardag

Icoon Koningshuis nieuwsKoningin Beatrix is vandaag 67 jaar oud geworden. De koningin viert haar verjaardag traditioneel in huiselijke kring op Paleis Huis ten Bosch. Het volk mag op 30 april, Koninginnedag, de verjaardag meevieren. Beatrix en haar familie zullen die dag in Den Haag en Scheveningen doorbrengen.

De 67e verjaardag van de koningin volgt op een moeilijk jaar, waarin zowel haar moeder als haar vader overleed. Het komende jaar moet een beter jaar worden, Beatrix viert haar zilveren jubileum als vorstin. Op 8 februari wordt ze eredoctor van de universiteit van Leiden. En tenslotte verwacht de vorstin twee kleinkinderen erbij, waarmee ze oma van vijf kleinkinderen zal zijn.

Beatrix werd op 31 januari 1938 in Baarn geboren en op 30 april 1980 tot koningin gekroond. Geluiden dat ze weldra het koningschap zal overdragen aan haar oudste zoon zijn er nog niet. Zelf liet ze een keer aan de media doorschemeren dat ze Willem-Alexander en Máxima nog zo lang mogelijk de tijd wil gunnen voor elkaar en hun gezin.

Koningin Beatrix is vandaag 67 jaar geworden

Veel PSP klachten

In Japan zijn er in totaal zo'n 5000 PSP's al terug gebracht omdat er problemen zijn met de knop 'vierkantje'. De meestgehoorde klacht is dat de knop niet goed uitgelijnd is en vaak blijft hangen als de knop ingedrukt is.

Het probleem is geen probleem volgens Ken Kutaragi van Sony. Bij het ontwerp van de PSP is er rekening mee gehouden, Sony wilde namelijk niet een kleiner scherm of een grotere PSP. Hierdoor moet 'vierkantje' dus wat ruimte inleveren en kan het zijn dat de respons van deze knop wat minder is.

"[...]
This is the design that we came up with. There may be people that complain about its usability, but that's something which users and game software developers will have to adapt to. I didn't want the PSP's LCD screen to become any smaller than this, nor did I want its machine body to become any larger.
[...]"


Aldus Kutaragi.
"[...]
The button's location is [architectured] on purpose.It's according to specifications. This is something that we've created, and this is our specification. There was a clear purpose to it, and it wasn't a mistake.
[...]"


De onderstaande foto laat duidelijk zien hoe de knop zit in vergelijking met de andere knoppen:

Kuturagi is echter gewoon hartstikke trots op de PSP:

"[...]
I believe we made the most beautiful thing in the world. Nobody would criticize a renowned architect's blueprint that the position of a gate is wrong. It's the same as that.
[...]"


En daar moeten we het dus mee doen. Verwacht wordt dat het design niet aangepast gaat worden voor de Europese en Amerikaanse markt.

Romero prijst Nintendo

Game Daily had een interview met John Romero (de man achter de Doom serie). Romero deed een aantal uitspraken over het veranderen van de games-industrie vanaf het ontstaan van Doom tot nu.

Ook had de goede man wat te vertellen over de volgende generatie consoles:

GD:
Lastly, what are some of the changes that gamers will see over the next couple of years with the launches of new consoles from Microsoft, Sony and Nintendo?

JR:
Expect a ton of graphics of high quality. I don't see any revolutions in game design on the XBOX2 and PS3, but we'll see something interesting on the Nintendo Revolution and the Nintendo DS is already doing some cool stuff with the dual screens. I truly respect Nintendo's forward thinking.

Het volledige interview is hier te lezen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
©FOK.nl e.a.