[update] Ajacied Pienaar verdacht van mishandeling

Steven Pienaar, voetballer in dienst van Ajax, is zondagavond aangehouden op verdenking van mishandeling. Zijn vriendin deed die avond op het politiebureau van Diemen aangifte van huiselijk geweld waarop de middenvelder werd gearresteerd.

Ajax heeft maandag in een reactie laten weten "geen enkel commentaar" te geven. Ook de politie Amsterdam-Amstelland en justitie willen niets over de kwestie zeggen. De 22-jarige Pienaar was maandagochtend niet op de training van Ajax aanwezig.

Pienaar is net hersteld van een zware knieblessure en heeft zodoende geen basisplaats in het eerste van de Amsterdamse club. Zondag speelde de middenvelder in de wedstrijd tegen ADO Den Haag ťťn helft mee.

Update 21.53 uur
Steven Pienaar is inmiddels weer door de politie na verhoor vrijgelaten. Zelf ontkent de voetballer zijn ex-vriendin te hebben mishandeld.

Pienaar verbrak gisteren zijn relatie waarna er een ruzie ontstond. De advocaat van Pienaar, mr. Bťnťdicte Ficq, betwist namens Pienaar dat er sprake is van mishandeling. Hij overweegt om de vrouw op zijn beurt aan te klagen omdat zij een valse verklaring zou hebben afgelegd.

Meer sportnieuws lees je op de FOK!sportsite!