Monsterproces tegen Hells Angels gestart

doeka en calvobbes hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe rechtszaak tegen vijftien Limburse Hells Angels, de Nomads, is vanmorgen begonnen in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp. De Nomads staan terecht voor de moord op drie clubgenoten, vorig jaar. Op 13 januari 2004 werden de drie lichamen van Nomads in de Geleenbeek bij Echt gevonden.

Donderdag en vrijdag worden de moorden op de Nomads-president Paul de Vries en andere leden Cor Peijnenburg en Serge Wagener inhoudelijk behandeld. Er moet nog beslist worden of de rechtbank in de 17 dagen dat dit proces gaat duren, ook de moord op de 19-jarige Steven Chocolaad gaat behandelen. Twee van de vijftien Nomads worden daarvan verdacht.

Dinsdag hoort de rechtbank getuige A.D. Deze Carribean Brother heeft verklaringen afgelegd over de drievoudige moord. A.D. zit zelf ook vast. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een ripdeal van 300 kilo cocaine. In de rechtszaal in Osdorp zitten ongeveer zeventig mensen, onder wie de verdachten, hun advocaten en veel beveiligingspersoneel.

Voor belangstellenden is er in de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam een ruimte ingericht waar men via een videoverbinding de rechtszaak kan volgen. Er is overigens weinig animo voor deze mogelijkheid, slechts een handvol Hells Angels zit in de zaal.