Heidfeld wint strijd Williams-stoeltje

Williams heeft bekend gemaakt dat Nick Heidfeld komend seizoen als tweede rijder voor het team zal rijden. Hij wint daarmee de strijd van Antonio Pizzonia.

Nadat beide coureurs een contract hadden gekregen voor komend seizoen, moest er alleen nog beslist worden wie van de twee naast Mark Webber aan het seizoen zou mogen beginnen. Vandaag werd dan eindelijk de beslissing bekend gemaakt. Nick Heidfeld krijgt eindelijk de kans om zijn faam als talent te gaan waarmaken.

Frank Williams gaf over de beslissing aan: "Het was geen makkelijke beslissing voor ons om te nemen. Er was weinig verschil tussen de twee en we waren in de gelukkige positie om tussen twee coureurs te kunnen kiezen die bij ieder Formule 1-team thuis zouden horen. Uiteindelijk is het echter Nick geworden die onze keus is, maar ik ben blij dat we ook sterkte hebben in de diepte doordat Antonio als onze officiële test- en reserverijder op gaat treden."

Uiteraard was Nick Heidfeld erg blij met de beslissing: "Ik wilde deze baan erg graag hebben. Rijden voor Williams is de grootste kans in mijn carrière. Ik zal alles doen wat ik kan om aan te tonen dat ik deze positie waard ben. Ik tel nu de dagen af tot de eerste Grand Prix."