Scheidsrechter geeft zichzelf rode kaart

Sierd (Legolas_Greenleaf)
Een scheidsrechter in Engeland heeft zichzelf van het veld gestuurd. Dit had als gevolg dat de wedstrijd moest worden gestaakt.

De scheidsrechter kwam tot dit besluit in de wedstrijd tussen Peterborough North End en Royal Mall AYL. Na de 2-1 voor Peterborough vond de keeper van North End dat de goal niet mocht tellen; hij vond dat er een overtreding was begaan door een tegenstander. Maar in plaats van de keeper even zijn beslissing uit te leggen, verloor hij zijn geduld.

De scheidsrechter gooide zijn fluitje woedend op de grond, en liep naar de keeper toe om hem toe te staren, voordat hij zijn fout inzag. Hij gaf toe dat hij het niet had moeten doen, en dat hij thuis had moeten blijven. In de dagen voor de wedstrijd had hij namelijk wat persoonlijke problemen gehad.

"Het was totaal niet professioneel. Als een speler dat had gedaan, had ik hem van het veld gestuurd, dus ik heb mezelf er nu afgestuurd.", aldus de 39-jarige scheidsrechter. "Ik hoorde de keeper zeggen dat het altijd hetzelfde met mij is, dat ze nooit iets kregen. Dat was de laatste druppel voor mij."

De toekomst van de scheidsrechter hangt nu aan een dun draadje. Ook moest hij de wedstrijd staken, omdat er geen vervangende scheidsrechter was.