Scheidsrechter geeft zichzelf rode kaart

XinXin had ons via de nieuws-submit te melden:

Een scheidsrechter in Engeland heeft zichzelf van het veld gestuurd. Het gebeurde tijdens de voetbalwedstrijd tussen de Engelse clubs Peterborough North End en Royal Mail AYL. Omdat er geen vervangende scheidsrechter was, moest de wedstrijd vervolgens gestaakt worden.

Het gebeurde allemaal in de 63e minuut van de wedstrijd. Na de 2-1 voor Royal Mail AYL vond de keeper van Peterborough North End dat de goal niet mocht tellen, omdat er een overtreding was begaan door een tegenstander. In plaats van de keeper zijn beslissing uit te leggen, verloor de scheidsrechter zijn beheersing.

De scheidsrechter gooide zijn fluitje woedend op de grond, en stormde naar de keeper toe om hem woedend aan te staren. Hij zag zijn fout later in, en gaf toe dat hij het niet had moeten doen. In de dagen voor de wedstrijd had hij persoonlijke problemen gehad. Zijn schoonvader was de de dag voor de wedstrijd overleden en een 38-jarige bekende van hem was net voor de wedstrijd overleden. De scheidsrechter zei achteraf dat hij thuis had moeten blijven.

"Het was totaal niet professioneel. Als een speler dat had gedaan, had ik hem van het veld gestuurd, dus ik heb mezelf er nu afgestuurd.", aldus de 39-jarige scheidsrechter. "Ik hoorde de keeper zeggen dat het altijd hetzelfde met mij is, dat ze nooit iets kregen. Dat was de laatste druppel voor mij."

Meer sportnieuws vind je natuurlijk op sport.fok.nl!