Koningin viert 67e verjaardag

Icoon Koningshuis nieuwsKoningin Beatrix is vandaag 67 jaar oud geworden. De koningin viert haar verjaardag traditioneel in huiselijke kring op Paleis Huis ten Bosch. Het volk mag op 30 april, Koninginnedag, de verjaardag meevieren. Beatrix en haar familie zullen die dag in Den Haag en Scheveningen doorbrengen.

De 67e verjaardag van de koningin volgt op een moeilijk jaar, waarin zowel haar moeder als haar vader overleed. Het komende jaar moet een beter jaar worden, Beatrix viert haar zilveren jubileum als vorstin. Op 8 februari wordt ze eredoctor van de universiteit van Leiden. En tenslotte verwacht de vorstin twee kleinkinderen erbij, waarmee ze oma van vijf kleinkinderen zal zijn.

Beatrix werd op 31 januari 1938 in Baarn geboren en op 30 april 1980 tot koningin gekroond. Geluiden dat ze weldra het koningschap zal overdragen aan haar oudste zoon zijn er nog niet. Zelf liet ze een keer aan de media doorschemeren dat ze Willem-Alexander en Máxima nog zo lang mogelijk de tijd wil gunnen voor elkaar en hun gezin.

Koningin Beatrix is vandaag 67 jaar geworden