Wade helpt Heat langs Rockets

Het was een mooi affiche; Shaq vs. Yao Ming en Van Gundy vs. Van Gundy. Maar het was Dwyane Wade die de show stal in het duel tussen Miami Heat en Houston Rockets. Dankzij zijn sterke tweede helft wonnen de Heat van de Rockets; 104-95.

Vooraf aan deze wedstrijd werd er vooral gesproken over het duel tussen Shaquille O'Neal en Yao Ming. De twee beste centers van dit moment zouden de wedstrijd moeten beslissen was de algemene opvatting. Dit verliep echter anders. Beide centers hadden een min of meer onopvallende rol. O'Neal had al snel in de wedstrijd 5 fouten, en speelde maar 27 minuten. Hierin scoorde hij 15 punten en pakte vijf rebounds. Yao Ming had 22 punten en negen rebounds.

"Toen Shaq op de bank zat, wist ik dat de coach naar me toe zou komen," vertelde Wade. "Ik moest de wedstrijd naar me toe trekken, penetreren en kansen voor mezelf en mijn teamgenoten creëren. Op sommige avonden, zoals vanavond wanneer Shaq niet op de vloer is, --I'm the one who has to step up."

Tracy McGrady werd topscorer bij de Rockets met 28 punten en pakte daarbij negen rebounds. Bob Sura maakte 21 punten.

Cavs winnen ook zonder Lebron
Dankzij Drew Gooden (30 punten) en Zydrunas Ilgauskas (28 punten) wonnen de Cleveland Cavaliers met 104-87 van de Milwaukee Bucks. Cleveland, voor de tweede maal op rij zonder sterspeler Lebron James, hielden Milwaukee in het laatste kwart op tien punten.

Tweedejaars NBA-speler Lebron James blesseerde in het duel met de Grizzlies zijn enkel. Vooralsnog is het niet duidelijk wanneer hij terugkomt. Lebron scoort gemiddeld 25 punten per wedstrijd.

Dan Gadzuric kon geen potten breken, in 16 minuten kwam hij tot vier punten en twee rebounds. Michael Redd van de Bucks scoorde 23 punten. Redd is momenteel het middelpunt van geruchten rond een vertek naar de Cavaliers.