'Tsunami was Allahs straf voor sekstoerisme'

FSF-Moses had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens de Marokkaanse krant Attajdid is de tsunami van vorige maand in AziŽ een straf van Allah voor de sekstoerisme-industrie in die regio. Het dagblad, een spreekbuis van de oppositionele PJD, stelt verder dat Marokko, dat de laatste jaren een steeds bloeiender toerisme-industrie kent, de volgende bestemming in de industrie van de losbandigheid dreigt te worden en het risico loopt op een gelijksoortige wijze door Allah te worden gestraft.

''Wij allen, regering en bevolking, moeten grondig nadenken en lang stilstaan bij een dergelijke ramp in relatie tot sekstoerisme, homoseksualiteit, kinderhandel en het zwijgen daarover van officiŽle zijde'', zo stelt de krant en een commentaar, dat al op 6 januari in verscheen.

Omdat er nogal wat tegenstand kwam op het commentaar, van mensenrechtengroepen, politici en andere Marokkaanse kranten, kwamen zaterdag honderden mensen in de Marokkaanse hoofdstad Rabat bijeen om hun solidariteit te betuigen met dagblad Attajdid. Zaterdag hielden ook enkele tientallen tegenstanders van het commentaar een sit-in bij het kantoor van de krant. Er dreigde nog even een confrontatie met de fundamentalistische betogers die vůůr het artikel waren, maar tot ongeregeldheden kwam het niet