FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 20 januari 2005

PSV volgt Zweeds talent

Waar de kwaliteit van de Nederlandse verdediger niet toereikend lijkt, wordt over de grens gekeken. PSV volgt de pas negentienjarige Andreas Granqvist van Helsingborg IF.

De jonge Zweed maakt een goede indruk bij PSV. De Eindhovenaren zouden hem komende zomer willen aantrekken. Echter ook Celtic en Liverpool volgen hem. De vraagprijs zou rond de anderhalf miljoen euro bedragen.

Granqvist ziet de Nederlandse competitie als een prima tussenstation in zijn carriere. "Ik heb nog een contract tot 2008, maar Nederland zou een goede eerste stap zijn." De verdediger speelde pas 21 duels, allen voor Helsingborg.

'Veegactie' in Hoog Catharijne

halkes, Cyberfox en fyful hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De politie heeft donderdagavond in Hoog Catharijne opgetreden tegen groepen jongeren, die zich in grote getale in het Utrechtse winkelcentrum ophielden. Een woordvoerder van de politie verklaarde dat het groepen betrof van veertig tot tachtig personen, met voornamelijk jongeren van Marokkaanse afkomst.

Enkele jongeren stelden zich zeer provocerend op tegenover het winkelend publiek. Toen agenten de jongeren daarop aanspraken, keerden de groepen zich als geheel tegen de politie.

Hierop besloot de politie over te gaan tot een zogenoemde veegactie. Bij die actie waren tientallen agenten betrokken. Ook werden honden en de wapenstok ingezet. De woordvoerder van de politie verklaarde dat weinig geweld gebruikt is. Er werden zes jongeren aangehouden.

Meniscusblessure voor Lurling

Anthony Lurling zal misschien voor lange tijd zijn uitgeschakeld. De aanvaller raakte op de training geblesseerd, maar er is nog onduidelijkheid of een operatie nodig is.

Nadat Lurling op de training bij een sliding geblesseerd was geraakt liet Lurling in Amsterdam een MRI-scan maken. Daar bleek een scheurtje in zijn meniscus uit, waarna werd besloten dat er geopereerd moest worden. Daardoor zou hij er zes tot tien weken uit zijn voor NAC Breda.

Teamarts Alex Fiťvez van NAC en Anthony Lurling besloten echter tot een second opinion bij dokter Heijboer te Rotterdam, die Lurling al eerder aan zijn knie heeft behandeld. Reden hiervoor was dat het mogelijk om een oud haarscheurtje gaat, wat nooit voor last heeft gezorgd. Nadat Heijboer de scans en foto's heeft bekeken is besloten tot maandag te wachten eer een beslissing te nemen. Als Lurling dan nog pijnklachten heeft zal er geopereerd moeten worden.

Lurling zelf was hoopvol na de second opinion van dokter Heijboer: "Zijn bevindingen gaven me toch weer wat hoop. Misschien hoef ik niet geopereerd te worden. We wachten eerst eens een paar dagen af. Blijkt dat het maandag goed gaat, dan kan ik me dinsdag bij de groep aansluiten en kan ik hťťl misschien woensdag tůch voetballen."

Kooijman zet punt achter loopbaan

Dick Kooijman heeft zijn carriŤre noodgedwongen beŽindigd. Een hardnekkige knieblessure noopte hem hiertoe.

De middenvelder kan zich nog wel een keer aan het gewricht laten opereren, maar hij vermoedt zelf dat hij dan slechts nog op amateurniveau kan voetballen. Hij weet nog niet waar hij zich nu mee bezig gaat houden. "Ik ben wel bezig met mijn trainersdiploma's, misschien dat dat wat voor mij is."

Kooijman speelde gedurende 14 seizoenen betaald voetbal, en deed dat bij o.a. Heracles, AZ, FC Groningen en De Graafschap. In de zomer van 2003 kwam hij over naar de laatstgenoemde. "Ik had er meer van verwacht, maar dat komt natuurlijk mede door die knieblessure.", aldus Kooijman tegenover Omroep Gelderland.

Juha Reini blijft gewoon bij AZ

Juha Reini blijft gewoon bij AZ, aldus meldt de club. In de media verscheen afgekopen weekend het nieuws dat de verdediger de club zou mogen verlaten. Dit blijkt op een misverstand te berusten.

De club vermoedt dat de media een verkeerde interpretatie van het evaluatiegesprek dat Reini tijdens het trainingskamp in Cadiz met de technische staf had, hebben opgepikt. De Fin heeft nog immer een contract dat hem tot medio 2006 aan AZ verbindt. De Alkmaarders hebben voorts veel vertrouwen in zijn voetbalkwaliteiten en respect voor zijn mentale weerbaarheid. Hij herstelt langdurig van een blessure.

De exacte afspraak is dat AZ samen met Juha Reini het proces de komende vijf maanden volgt en aan het eind van het seizoen opnieuw met Reini in overleg treedt met betrekking tot invulling van het laatste contractjaar.

Duel met ontplofte bal wordt overgespeeld

thomas26 had ons via de nieuws-submit te melden:

Het duel tussen Anderlecht en La LouviŤre in de Belgische competitie moet worden overgespeeld. Het duel eindigde op 6 november in 2-1 voor Anderlecht Bij de gelijkmaker van Anderlecht ontplofte de bal.

Tegenstander La LouviŤre ging tegen de uitslag in beroep bij de bond. Die wees echter de klacht van de hand. In hoger beroep werd nu dus bepaald dat het duel toch moet worden overgespeeld.

Ook Anderlecht heeft nog een mogelijkheid om beroep aan te tekenen tegen deze uitspraak. Of de club van deze mogelijkheid gebruik maakt, is nog niet duidelijk.

Corus Tournament (20/01/2005)

In de vijfde ronde van het Corus Chess Tournament waren er weer veel remises te melden.

Slechts twee partijen eindigden niet in remise. Viswanathan Anand won met de zwarte stukken van Alexander Morozevich, die tot nu toe geen goed toernooi draait; hij staat onderaan met slechts een half puntje. Verder won de Cubaan Lazaro Bruzon verrassend van Nigel Short. Maar het duel tussen de twee Nederlanders, Loek van Wely en Ivan Sokolov, eindigde in een remise, en de andere partijen ook.

In groep B heeft Daniel Stellwagen, die zelf remise speelde, gezelschap op de tweede plaats gekregen. Cheparinov staat nu naast hem, na een overwinning met zwart. Peter Heine Nielsen was zijn slachtoffer. Verder won Jan Smeets; hij staat nu vierde, gedeeld met nog vier anderen.

In de C-groep waren er juist weinig remises, slechts twee van de zeven partijen. De beide Nederlandse dames hadden een verschillend resultaat. Bianca Muhren versloeg Erwin L’Ami, maar Tea Lanchava verloor van Zeinab Mamedyarova.

De stand in groep A:
1. P. Leko, M. Adams met 3½ punt.
3. A. Grischuk, L. Bruzon, V. Topalov, R. Ponomariov met 3 punten.
7. N. Short, J. Polgar, V. Kramnik, L. van Wely, V. Anand met 2½ punt.
12. I. Sokolov, P. Svidler met 1½ punt
14. A. Morozevich met ½ punt

Geen nieuwe spelers voor World of WarCraft

Door de problemen met de servers van World of WarCraft heeft Blizzard tijdelijk besloten om geen nieuwe spelers meer toe te laten op hun servers. Blizzard heeft nog geen uitspraken gedaan over hoe lang deze noodmaatregel zal duren.
"[...]
“We haven’t requested that any retailers pull the games they already have off their shelves,” Gil Shif, public relations representative, said. “We’re just being careful not to release additional copies to be sold until we feel the game servers can support additional players.”
[...]"


Volgens de charts van MMOG Charts ligt het spelers aantal op ongeveer 350.000 en World of WarCraft is hiermee de vijfde MMORPG gebaseerd op spelersaantallen.

Ferrari test aangepaste F2004

Ferrari lijkt goed op schema te liggen voor seizoen 2005. Vandaag werd voor het eerste getest in de aangepaste F2004, waarmee seizoen 2005 zal worden gestart.

Zoals eerder al was aangekondigd zal Ferrari de eerste races van 2005 met een eengepaste versie van de auto uit 2004 rijden. De F2004M,zoals deze wordt genoemd, had vandaag zijn shake down op het circuit Fiorano.

Testcoureur Andrea Bertolini reed 21 rondes op een nat circuit in de nieuwe auto. De snelste tijd die hij reed was 1'04"287. Op 22 januari zal met wat rechtelijnwerk op Vairano het testen worden voortgezet. Bertolini zal dan opnieuw plaats nemen achter het stuur.

Brit fietst 75 jaar op dezelfde fiets

Toen de Brit William Wagstaff op z'n twintigste een fiets voor veertien pond kocht, kon hij niet weten dat het karretje z'n gewicht in goud waard zou zijn. 75 jaar later kan de inmiddels 95-jarige man namelijk nog steeds op dezelfde fiets fietsen.

In de afgelopen decennia heeft de man bijna dagelijks van de fiets gebruik gemaakt en in totaal 80.000 kilometer afgelegd. Inmiddels zijn er wel drie zadels en vijftien banden doorheen gegaan, maar het stalen ros is nog altijd berijdbaar.

Sinds Wagstaff enige tijd geleden echter door een auto is aangereden, durft hij niet meer op de fiets plaats te nemen. Het voertuig is daarom aan een verkeersmuseum geschonken.

Studenten mogen oefenen op F-16's

FSF-Moses had ons via de nieuws-submit te melden:

Studenten van het ROC Amsterdam Airport en het Vaktechnisch Opleidingscentrum Fokker in Oude Meer mogen binnenkort oefenen op echte F-16's. Twee van de vliegtuigen worden afgeleverd bij de scholen door de Koninklijke Luchtmacht. Studenten van de opleiding Vliegtuigonderhoudstechniek kunnen dan leren hoe zij mechanische onderdelen moeten in- en uitbouwen.

De motor, de schietstoel en de wapens van de F-16's zijn door de Luchtmacht verwijderd voordat de studenten aan de vliegtuigen gaan sleutelen.

'Straatverlichting mag 's nachts minder'

FSF-Moses had ons via de nieuws-submit te melden:

44 Procent van de Nederlanders is van mening dat de straatverlichting na middernacht best uit kan om de lichtvervuiling terug te dringen. Het tegengaan van de lichthinder mag echter niet ten koste gaan van de veiligheid, zo bleek uit het onderzoek van Alterra in opdracht van de Stichting Natuur en Milieu en twaalf provinciale milieufederaties.

Volgens de onderzoekers is Nederland ťťn van de meest lichtvervuilde gebieden ter wereld. Vooral felle koplampen van voorbijrijdende auto's werden door de ondervraagden als een bron van ergernis gezien. Daarnaast zorgden reclameverlichting, laserlicht van disco's en verlichting van kassen eveneens voor irritatie.

Papegaai verraadt overspelige man

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Dankzij de papegaai van haar echtgenoot was een IsraŽlische vrouw in staat om zijn overspelige gewoonten te ontdekken. Het dier begroette de vrouw namelijk steevast met een andere vrouwennaam, waardoor zij achterdochtig werd.

Om haar te imponeren had de man zijn papegaai aangeleerd zijn minnares met haar voornaam te begroeten. Het beest kon de echtgenote en de maitresse echter niet goed uit elkaar houden en sprak de echtgenote telkens met de naam van de minnares aan. De vrouw werd hierdoor achterdochtig en schakelde een detective in. Na drie dagen kon hij de affaire op foto vastleggen.

De bedrogen echtgenote heeft inmiddels een scheiding aangevraagd en probeert de papegaai de begroeting 'tot nooit meer' aan te leren.

Verdachte doodrijden tasjesdief vrijgelaten

De 43-jarige vrouw die in voorlopige hechtenis zat omdat ze wordt verdacht van het doodrijden van de tasjesdief Ali el B. is in vrijheid gesteld. De rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam heeft dit vanavond beslist.

Dat de vrouw nu weer op vrije voeten is, houdt alleen in dat haar voorarrest niet verlengd is. Ze is nog steeds verdachte in de zaak. Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat ze met opzet hard achteruitgereden is met haar auto, wat doodslag tot het gevolg had. De 19-jarige El B. raakte namelijk bekneld tussen het voertuig en een boom en overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De achttienjarige medeverdachte van Ali el B. wordt morgen voorgeleid voor de rechter-commissaris. Hij zou eveneens bij de tasjesroof betrokken zijn geweest.

---
Met dank aan de vele users die dit submitten.

Jongetje leeft twee dagen bij dode moeder

FSF-Moses en _4ever_ hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een vierjarig jongetje uit Duitsland heeft twee dagen opgesloten gezeten met het lijk van zijn moeder. De 34-jarige moeder pleegde in het bijzijn van de kleuter zelfmoord in de afgesloten slaapkamer van hun huis in Herzogenrath, vlak over de grens bij Kerkrade.

De politie trof het dode lichaam van de vrouw vandaag aan in de woning, nadat zowel de deur van het huis als van de slaapkamer opengebroken waren. De werkgever van de vrouw had haar donderdagochtend opgegeven als vermist.

Volgens een arts was de moeder vermoedelijk al twee dagen dood toen ze werd gevonden. In de woning werd een afscheidsbrief aangetroffen. Het ventje mankeerde op het eerste gezicht niets, maar is voor de zekerheid naar het ziekenhuis overgebracht.

KroatiŽ-Hongarije kandidaat voor EK 2012

KroatiŽ en Hongarije zullen zich gezamenlijk kandideren voor organisatie van het EK van 2012.

Het wachten was nog op groen licht van de Kroatische voetbalbond, maar dat werd gegeven. Daarmee is opnieuw een landenkoppel kandidaat voor het organiseren van een EK-eindronde. Nederland en BelgiŽ hadden in 2000 de primeur. Vervolgens werd afgelopen zomer in Portugal gespeeld, maar werd ook alweer het EK van 2008 aan Oostenrijk en Zwitserland toegewezen.

KroatiŽ-Hongarije zijn de derde kandidaat, nadat eerder ItaliŽ en regerend Europees kampioen Griekenland zich al hadden aangemeld. In de wandelgangen gaat het gerucht dat ook OekraÔne en Polen over organisatie van de eindronde in 2012 denken. Aan het eind van deze maand sluit de inschrijvingstermijn bij de UEFA.

Figo blesseert speler voor 8 maanden

Naar nu blijkt heeft Luis Figo (32) een tegenstander voor acht maanden geblesseerd. Hij zal echter niet vervolgd worden daar er geen aanklacht werd ingediend.

Figo blesseerde in het duel van zijn club Real Madrid tegen Real Zaragoza tegenstander Cesar Jimenez. Hij raakte de Spanjaard vol op de knie. Naar nu blijkt veroorzaakte de overtreding van de Portugees een zware knieblessure. De arbiter van dienst zag de overtreding niet of beoordeelde deze als toelaatbaar.

Na medisch onderzoek is vast komen te staan dat Jimenez acht maanden langs de kant zal staan. Jimenez besloot overigens geen aanklacht in te dienen en ook Zaragoza onderneemt geen stappen. Figo blijft daarmee schadevrij.

Wenger en Ferguson staken ruzie

ArsŤne Wenger en Alex Ferguson zullen elkaar de komende weken niet meer publiekelijk bestrijden. Hun clubs zijn tot dit inzicht gekomen na een oproep van de politiecommandant die verantwoordelijk is voor de veiligheid op Highbury.

Al tijdenlang laten Ferguson en Wenger veelvuldig blijken elkaar niet te mogen, met name na de beladen wedstrijd tussen Arsenal en Manchester United van 24 oktober. De afgelopen week was het hoogtepunt in de ruzie. Er ging geen dag voorbij zonder uitspraken van de twee over elkaar in de Engelse kranten.

Met het oog op de wedstrijd tussen Arsenal en Manchester United van 1 februari begon de politiecommandant die verantwoordelijk is voor de veiligheid op Highbury, Barry Norman, zich zorgen maken. Hij uitte zijn angst dat supporters door de constante ruzie zouden worden opgehitst en gaf aan te hopen dat de trainers zich zouden gaan gedragen. Zijn oproep bleek vandaag effect te hebben.

Vandaag werd tijdens een vergadering van de clubs uit de FA Premiership besloten dat de ruzie maar eens afgelopen moet zijn. Vice-voorzitter David Dein en manager David Gill van Manchester United beloofden hun trainers in het gareel te houden. Wenger en Ferguson mogen in de pers alleen nog een voor- en nabeschouwing geven op de wedstrijd.

Eyeworks neemt WK Producties over

WK ProductiesTv-productiebedrijf Eyeworks van Reinout Oerlemans heeft WK Producties van Kees Jansma en Will Moerer overgenomen. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

WK Producties maakt sport- en sportgerelateerde programma's. Zo verzorgt het bedrijf nu op SBS6 de voetbaluitzendingen (thuiswedstrijden Oranje, Amstel Cup, Gouden Gids Divisie) en het darts (Lakeside, International Darts League, Bavaria World Darts Trophy), op Canal+ het Nederlandse Eredivisie Voetbal en op Nickelodeon (voor Talpa van John de Mol) de uitwedstrijden van Oranje. Ook voor zenders als RTL, TROS en BNN werden programma's gemaakt, zoals 'Komt dat schot!', 'Sport in Beeld', 'De vrienden van Van Swieten', 'De voetbaljaren Kieft' en 'Mijn leven als voetbalvrouw'.

Oprichters Jansma en Moerer blijven wel aan het bedrijf verbonden en ook de naam WK Producties blijft voorlopig gehandhaafd. Het bedrijf zal ook gewoon in hetzelfde pand als waar het nu zit gevestigd blijven.

Eyeworks lijkt met het binnenhalen van het bedrijf een behoorlijke slag te slaan. "Sport is een belangrijke pijler voor veel televisiezenders", aldus Reinout Oerlemans. "Momenteel gebeurt er veel op dit gebied, een ontwikkeling die al een tijd onze aandacht heeft."

Mede-directeur Van den Bogaard wijst ook op de sportmarkt die danig in beweging is. Onlangs verwierf John de Mol de tv-rechten voor de erediviewedstrijden. Het is onbekend wie de tv-productie daarvan zal gaan verzorgen. Zowel WK Producties als Eyeworks waren daarvoor in de race, en Eyeworks hoopt nu als ťťn bedrijf nog meer bij De Mol in beeld te komen als mogelijke producent.

[upd] Stille tocht tasjesdief wordt rouwtocht

Da_Was_Ik_Nie had ons via de nieuws-submit te melden:

Morgenmiddag wordt er in Amsterdam een stille tocht gehouden voor de dood gereden 19-jarige notoire tasjesdief Ali el B. Vrienden, familieleden en buurtbewoners zullen aan de tocht deelnemen. De gemeente Amsterdam maakt geen bezwaar tegen de stille tocht. Burgemeester Cohen zal zich als hoofd van de politie bezighouden met de route en de begeleiding van de tocht, liet een woordvoerster van de gemeente Amsterdam weten. Vanuit de gemeente wordt er niet deelgenomen aan de tocht.

De vrouw die door het Openbaar Ministerie (OM) verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van El B., de 43-jarige Germaine C., wordt later vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist of ze langer moet blijven vastzitten.

De stille tocht begint vrijdag rond 14.00 uur bij het Centraal Station en voert naar de plek in de Derde Oosterparkstraat waar de tasjesrover de dood vond.

Update 15:53
Kamerlid Geert Wilders spreekt schande van de stille tocht die de nabestaanden van Ali el B. morgen willen houden. Helemaal ''schandalig'' vindt Wilders het dat het OM de uit Suriname afkomstige Germaine C. verdenkt van doodslag. ''De wereld op zijn kop. Ze maken van een slachtoffer een dader en andersom. Onbegrijpelijk en ongepast dat deze vrouw in het nauw nu vervolgd wordt.''

Als het aan Wilders ligt gaan alle Marokkaanse criminele jongeren linea directa het land uit. ''Ik wil alle Marokkaanse raddraaiers het land uitzetten. Ik word hier helemaal gek van. De mensen zijn de raddraaiers in de steden en dorpen zat. Bij herhaalde straatterreur moeten we deze jongens simpelweg het land uitzetten.''

Update 17:08
Er komt gťťn stille tocht voor Ali el B. In goed overleg tussen de gemeente en nabestaanden is besloten tot het houden van een rouwtocht als eerbetoon aan de overledene. Die start morgen om 14.00 uur op de plek waar El B. de dood vond. Vanaf daar vertrekt de rouwstoet naar de Al-Kabir moskee aan de Weesperzijde waar een herdenkingsdienst wordt gehouden.

Het slachtoffer zal zaterdag in Marokko worden begraven.

Update 19:20
Minister Verdonk van Integratie heeft zich gemengd in de discussie over de dodelijk verongelukte tasjesdief El B. De VVD-bewindsvrouw zei vandaag begrip te hebben voor de vrouw die de tasjesrover aanreed. Volgens Verdonk zou als El B. zich normaal had gedragen Germaine C. nu thuiszitten in plaats van in de cel, en zou Ali El B. nu nog fijn op zijn scootertje rondrijden door Amsterdam-Oost.

Verdonk voegde er aan toe dat ze zich verder niet uitspreekt over schuld of onschuld, en de zaak aan het OM overlaat.

De Amsterdamse burgemeester Job Cohen sprak vanmiddag met Marokkaanse organisaties en met familieleden van El B. In dat gesprek riep hij op om alle feiten van het incident onder ogen te zien. Cohen wees er wťl op dat niet ontkend of gebagatelliseerd mag worden dat Ali el B. een tasjesrover was: ''Ik keer me tegen mensen die zeggen dat Ali el B. is vermoord. Men moet wel beseffen dat het begonnen is met een straatroof. Dat hoor ik in die buurt veel te weinig.''

Slecht weer zorgt voor flinke files

Het slechte weer dat op dit moment over Nederland trekt heeft flinke overlast op de weg veroorzaakt. Op dit moment staat er 291 kilometer file. Vooral de wegen rondom Utrecht, Amsterdam en Rotterdam staan bomvol. Zojuist stond er bij elkaar ongeveer 300 kilometer file.

Ook vanochtend had het verkeer last van het weer. Op de A27 tussen Breda en Utrecht stond een forse file nadat een ongeval was gebeurd na regenval. Gisteren werd een gedeelte van de ring A10 rond Amsterdam afgesloten omdat enkele auto's na een hevige hagelbui waren gebotst.

Toch zijn er weken waarin het nog erger is. November 2004 was een recordmaand qua files. Op 22 november stond er bijvoorbeeld ruim 400 kilometer file door slecht weer. Een week met files kost Nederland ongeveer 100 miljoen euro.


Op deze kaart is goed te zien dat het veel vast staat op de Nederlandse wegen. De rode lijnen geven de files aan die er rond 18:00 uur stonden.

Mad Catz gaat NBA-stijl controllers maken

Mad Catz Interactive, 's werelds grootste maker van 3rd party videogamesaccessoires, heeft vandaag aangekondigd dat het een licentie-overeenkomst gesloten heeft met de NBA, zodat het controllers kan gaan maken voor de Xbox en PlayStation 2, met daarop de kleuren van de NBA-teams erop. Mad Catz zal voor ieder van de 30 NBA-teams een controller ontwikkelen, met daarop de teamlogo's en -kleuren.


Een voorbeeld van een PS2-controller

Of en wanneer de controllers in Nederland uitkomen is vooralsnog onbekend.

Ali el B.

Het bericht over de overvaller die afgelopen maandag in Amsterdam-Oost door zijn slachtoffer werd doodgereden, ontlokte bij velen heftige reacties. Hierin reageert iedereen verontwaardigd of boos, niet op het slachtoffer dat het ongeluk veroorzaakte, maar op Ali el B., de omgekomen tasjesdief.
Het merendeel van de reacties is positief en die gaan vooral richting Germaine C., het 43-jarige vrouwelijke slachtoffer. Men koestert grote bewondering voor haar daadkracht, sterker nog, haar wordt bijna alleen maar lof en hulde toegezwaaid. Sommigen gaan nůg een stapje verder en vinden zelfs dat zij een medaille of lintje heeft verdiend, juist omdat de Marokkaanse tasjesdief Ali el B. tijdens het voorval het leven liet.

Petacchi kiest WK boven Tour

Spurtkoning Alessandro Petacchi zal komend jaar waarschijnlijk niet deelnemen aan de Tour de France. De sprinter wil zich volledig richten op het WK in Madrid.

Petacchi wil op het WK in topvorm zijn en daar past een Tour de France niet bij. Hij is wel van plan om de Vuelta, die een week voor het WK in Madrid eindigt, te rijden. Daarnaast blijft voor de Italiaan natuurlijk de Giro erg belangrijk.

Petacchi keek alvast vooruit naar het WK: "Ik heb samen me Ballerini het parkoers (van het WK, red.) bekeken. Het is zwaarder dan dat van Zolder (van 2002), met een heuvel van 400 meter lang en een oplopende finish. Dat spreekt in het voordeel van sprinters als Zabel, Freire en Boonen."

84-jarige leerling blijkt erg lastig

_4ever_ had ons via de nieuws-submit te melden:

De 84-jarige Keniaan Kimani Maruge blijkt een wel erg lastige leerling te zijn. De man is vroeger nooit naar school geweest omdat hij voor de kudde van zijn vader moest zorgen. Vorig jaar beloofde de Keniaanse regering echter dat iedereen gratis onderwijs kon volgen. Het enige wat Maruge hoefde te doen was aan de kledingvoorschriften te voldoen. Hij knipte zijn broek af op kniehoogte en schafte een paar kniekousen aan.

Probleem is dat de man nu zijn klasgenootjes veel te veel afleidt met zijn grappen. Daarom eisen de ouders van de kinderen dat de man van school vertrekt. Of de man van plan is zijn studiecarriŤre op te geven, is nog niet bekend.

NBA Street V3 soundtrack bekend gemaakt

Electronic Arts heeft vandaag de soundtrack van het arcade basketbal-spel NBA Street V3 bekend gemaakt. Op de tracklist staan onder andere bekende artiesten als de Beastie Boys en De La Soul. De complete tracklist is de volgende:

24K feat. Elephant Man - "Move Out Remix"
Ak'Sent - "Bounce"
Ali Vegas - "I am Street (NBA Street V3 Mix)"
Beastie Boys - "An Open Letter to NYC"
De La Soul - "Me, Myself and I"
Dirtbag - "I Ain't Going Nowhere"
Don Yute - "A Lot of Girls (NBA Street V3 Mix)"
Duece Poppi feat. Trina - "To The Floor (NBA Street V3 Mix)"
Guerrila Black - "Trixxx"
House of Pain - "Jump Around (Pete Rock Remix)"
MC Lyte - "Ruffneck"
Nitty - "Hey Bitty"
Shells - "Ladies and Gentlemen"

Scenariste Xenosaga weg

Het lijkt erop dat toekomstige delen van de Xenosaga-serie het zullen moeten stellen zonder ťťn van de series originele scenaristen, namelijk Soyara Saga.

Saga, die uitgebreid meegewerkt heeft aan de scenario's voor Episode I en II, liet op haar website weten dat ze "op het moment niet meer werkt aan de Xenosagaserie. Geen vragen alstublieft." Ze laat verder nergens weten waarom ze niet mee zal werken aan Episode III en vervolgen, maar ze laat op haar site weten dat ze niet als kernlid van het project werd beschouwd, ondanks haar grote en essentiŽle bijdragen aan het project (zelfs in het begin). Saga vervolgt: "Enkele jaren geleden heeft het nieuwe team ervoor gekozen om de serie te vernieuwen en simpel gezegd was ik niet uitgenodigd om die reis te maken."

Hoe het verlies van ťťn van de kernschrijvers de serie zal beÔnvloeden is iets wat niemand kan zeggen. De enige manier om dat zeker te weten is om het derde deel af te wachten. Wanneer dat eraan komt is vooralsnog niet bekend.

Nog meer screens Project: Snowblind

Eidos Interactive heeft wat nieuwe screenshots vrijgegeven van de futuristische shooter Project: Snowblind. Het spel speelt zich af in Hong Kong anno 2065. Als Nathan Frost zul je een einde moeten brengen aan een complot dat de wereld wil vernietigen. Dit alles natuurlijk met een breed scala aan high-tech wapens. De game ligt in de USA al vanaf 23 februari in de schappen, maar in Europa moeten we nog even wachten tot maart. De game komt uit op PC, PS2 en Xbox.
PKK-kopstuk mag niet aan Turkije uitgeleverd worden

PKK-kopstuk Nuriye Kesbir mag niet aan Turkije worden uitgeleverd, zo heeft het gerechtshof in Den Haag vanmiddag beslist. De Turken willen Kesbir berechten voor terroristische acties in de periode 1993-1995 in Turkije, waarbij vele doden en gewonden vielen. Zelf heeft ze altijd ontkend dat ze daar iets mee te maken heeft.

Eerder besloot de Haagse rechtbank al dat Kesbir niet uitgeleverd mocht worden. Minister Donner van Justitie ging daartegen in beroep.

De reden dat Kesbir niet aan de Turkse autoriteiten mag worden overhandigd is dat volgens de rechtbank het gevaar bestaat dat Kesbir in Turkije gemarteld zal worden. Kesbirs advocaat Victor Koppe stelde eerder dat in Turkije nog steeds op grote schaal gemarteld wordt. Uit een rapport van de Europese Commissie blijkt dat in de eerste zes maanden van 2004 692 meldingen zijn gedaan van folteringen in Turkije.

Koppe verwacht dat Kesbir volgende week vrijkomt. Officieel is ze dan illegaal in Nederland, omdat haar asielverzoek eerder al tot aan de Hoge Raad aan toe is afgewezen.

Ivo Niehe naar televisiezender Talpa

Ivo Niehe gaat naar de nieuwe televisiezender van John de Mols bedrijf Talpa om daar de divisie content te gaan leiden. Dat weet het RTL4-programma 'RTL Boulevard' te melden.

De presentator werkt nu al meer dan 20 jaar voor de TROS. Daarnaast is hij actief als producent van programma's. In november 2002 bundelde hij zijn krachten met producent Renť Stokvis in Stokvis-Niehe, een bedrijf waarin Endemol de belangrijkste aandeelhouder is.

Downloads voor PoP:WW en RBS3:BA

Binnenkort kunnen we voor Prince of Persia: Warrior Within en voor Rainbow Six 3: Black Arrow nieuwe downloads verwachten. Wanneer deze downloads beschikbaar komen is nog niet bekend, maar de verwachting is dat dit snel zal gebeuren.

Voor PoP zal de download gratis beschikbaar gesteld worden. In de download zullen waarschijnlijk extra arena's zitten voor Xbox-live. Ook zal het spel een auto-update krijgen waarmee een aantal bugs en foutjes in het spel worden opgelost.

De download voor RBS3:BA zal de naam Assault Pack 2 mee krijgen en net als voor de vorige download zal ook hiervoor betaald moeten worden. De prijs zal 4.99 euro bedragen. In deze download zullen een aantal nieuwe maps te vinden zijn.

Boek: Spreken in het openbaar voor Dummies

Een praatje houden voor anderen, misschien wel wildvreemden. Velen krijgen alleen al de kriebels als ze er aan denken. Ben jij ook zo iemand, waarbij het openbaar spreken niet vanaf de geboorte in het bloed zit? De alom bekende ‘voor dummies’-serie leeft met je mee, en probeert je zelfs te helpen met een boek vol tips. Useful? Let’s find out.

"Het boek is geschreven in de typische ‘Voor Dummies’-manier."

"De ‘Voor Dummies’-reeks heeft in de loop der jaren een bekende, doch schampere naam opgebouwd. Spreken in het openbaar voor Dummies verdient deze spottende benadering zeer zeker niet."

"Chelsea toont interesse in Maxwell"

Naast verschillende Italiaanse clubs, met Juventus als meest concrete, toont nu ook Chelsea interesse in vleugelverdediger Maxwell. De Ajacied verbeterde onlangs zijn contract, maar een vertrek lijkt aanstaande.

Bij Chelsea zou de Braziliaan de opvolger moeten worden van Engels international Wayne Bridge. Chelsea-trainer Josť Mourinho lijkt het vertrouwen in Bridge kwijt te zijn, en ziet Maxwell als de ideale opvolger voor Bridge.

Ponk nieuwe keeper De Graafschap

De Graafschap heeft zich dan eindelijk versterkt. Doelman Renť Ponk verdedigt per direct de kleuren van de Superboeren.

Ponk is afkomstig van FC Utrecht, waar hij tweede keus was achter Joost Terrol. Door een blessure van Terrol pakte Ponk dit seizoen nog een aantal wedstrijden mee als keeper van FC Utrecht. De club werkt mee aan de transfer van de keeper en gaat zelf op zoek naar een vervanger voor Ponk.

Gibbs definitief naar Feyenoord

De komst van Cory Gibbs naar Feyenoord is definitief. De Rotterdamse club bereikte overeenstemming met de Major Soccer League, waardoor Gibbs nu naar Feyenoord mag vertrekken.

De Amerikaan kwam eerder al tot een akkoord met Feyenoord. De centrale verdediger is voor 4,5 jaar Feyenoorder. Of Gibbs dit weekend al zijn debuut kan maken voor Feyenoord, is twijfelachtig. Het ontbreekt Gibbs nog aan een werkvergunning en er zijn nog andere formaliteiten die vanuit Amerika moeten worden geregeld.

Marokkaanse kunstenaar bedreigd

Kunstenaar Rachid Ben Ali wordt sinds de opening van een tentoonstelling van zijn werk in het Amstelveense Cobra Museum bedreigd. Van de uit Marokko afkomstige Ben Ali hangen in het museum werken die hij schilderde na de moord op Theo van Gogh. Op cartooneske tekeningen zijn onder meer uit hun mond poepende imams en naakte mannen en vrouwen met koranteksten op hun lichaam te zien.

Ben Ali wil met zijn kunst een discussie losmaken over haatzaaiende imams en extremisme binnen de islam. Maar sedert de expositie-opening op 15 januari leeft hij ondergedoken op een ander adres en heeft hij beveiligers om zich heen. ''Op straat werd ik achtervolgd door jongens die teksten riepen in de trant van 'we krijgen je nog wel' en refereerden aan de moord op Van Gogh. Ik ben toen keihard weggerend'', aldus de kunstenaar vandaag.

Ook op diverse internetforums valt dreigende taal jegens Ben Ali te lezen. De expositie van de kunstenaar duurt nog tot 6 maart.


Rachid Ben Ali

© Cobramuseum © Cobramuseum
Twee van de werken die er te zien zijn

Schiphol spil in mensensmokkel

In de afgelopen vijf jaar heeft de marechaussee op Schiphol 675 medewerkers van de luchthaven aangehouden wegens mensensmokkel. Een woordvoerder van de luchthaven zegt niet te weten hoeveel illegalen ze in Nederland hebben geholpen maar het gaat volgens hem vermoedelijk om enige duizenden.

De personeelsleden die zich bezighielden met de mensensmokkel konden met hun Schipholpas van het onbeschermde naar het beschermde gebied komen. Op deze manier lukte het hen illegalen via onder meer personeelsingangen binnen te smokkelen. De betrokken medewerkers waren werkzaam bij verscheidene op de luchthaven gevestigde ondernemingen. Er moet worden gedacht aan schoonmaakbedrijven, luchtvaartmaatschappijen en belastingvrije winkels. Van de 60.000 werknemers op Schiphol zijn er ongeveer 30.000 in het bezit van een Schipholpas. Op de luchthaven zitten circa zeshonderd bedrijven.

Achter de mensensmokkel zitten vrijwel altijd internationale criminele organisaties maar dat is moeilijk te bewijzen. Deze organisaties betalen de geronselde medewerker per binnengesmokkelde illegaal gemiddeld tussen de 3000 en 5000 euro. De opgepakte werknemers lopen kans op een straf van tussen de vier en acht jaar wegens mensensmokkel. Volgens de zegsman zijn vrijwel alle Schipholwerknemers veroordeeld.

Marokkaans manifest tegen anti-terreurbeleid

Een geschakeerd gezelschap van Nederlandse Marokkanen heeft een manifest opgesteld waarin ze zich keren tegen de strijd van de regering tegen het islamitisch terrorisme. De opstellers van het stuk zeggen dat de spanningen tussen de diverse bevolkingsgroepen alleen maar toenemen, ''omdat de regering repressie centraal stelt en meegaat met degenen die de islam als de oorzaak van terrorisme zien''.

Het manifest is opgesteld naar aanleiding van de moord op film- en opiniemaker Theo van Gogh. Volgens de verklaring leidt de strijd van de regering vooral tot meer haat en onbegrip en vergroot het de kans op het ontstaan van radicalisme en extremisme.

In het stuk wordt ook de houding van Nederland in de Irak-oorlog onder vuur genomen. Ons land steunt volgens de opstellers ten onrechte de ''bezetting'' van Irak. Daarmee vervreemdt de regering zich vooral van Nederlanders met een islamitische achtergrond, zo menen de schrijvers van het manifest.

Gelijke behandeling
Het manifest roept met name op tot een gelijkwaardige plaats van Marokkanen in de Nederlandse samenleving. Volgens Fenna Ulichki van de Marokkaanse vrouwenvereniging valt er nog veel te verbeteren aan de rechts- en arbeidspositie van vrouwen. De Nederlandse overheid zou er volgens haar voor moeten zorgen dat Marokko echtscheidingen die in ons land zijn uitgesproken, gaat erkennen.

Marokkaanse jongeren, die zich nu vaak buitengesloten voelen, moeten gelijke kansen op de arbeidsmarkt krijgen. Ook moet er een einde komen aan alle vormen van discriminatie.

Voormalig GroenLinks-lijsttrekker Mohammed Rabbae, zelf van Marokkaanse afkomst en medeopsteller van het manifest, vindt dat minister Rita Verdonk ''een minister van desintegratie'' is: ''Ze wil allochtonen zonder overleg disciplineren''. Volgens hem moet Verdonk haar toon veranderen, en niet langer met een ''arrogante en koloniale'' houding regeren, maar ook luisteren naar Marokkanen.

Het manifest, dat inmiddels wordt gesteund door 170 Marokkanen en Marokkaanse organisaties, roept het met de dood bedreigde Kamerlid Ayaan Hirsi Ali op nu eens in het openbaar met de Marokkanen in debat te gaan.


Rabbae: Verdonk moet stoppen met arrogant en koloniaal reageren.

-
Bij het manifest behorende website: Marokkaansinitiatief.nl.

Problemen WK zwemmen 2005

Nog meer onduidelijkheid over waar in 2005 het WK Zwemmen zal worden gehouden. Nadat eerder de Montreal de organisatie werd afgenomen, zien nu Melbourne en Long Beach af van organisatie.

In juli worden de WK Zwemmen gehouden, maar de wereldzwembond FINA is nog op zoek naar een locatie en organisatie die het evenement wil organiseren. Montreal had de kampioenschappen toegewezen gekregen, maar na financiŽle problemen van de organisatie ontnam de FINA die stad de organisatie.

Op zoek naar een nieuwe locatie kwamen Melbourne, dat ook de kampioenschappen in 2007 organiseert, en Long Beach, dat voor het WK van 2005 de strijd van Montreal verloor, in beeld. Beide organisatoren uit de steden zeggen nu geen interesse te hebben. Melbourne wil niet twee keer achter elkaar de organisatie dragen en is al te druk met het WK van 2007. Long Beach vreest financiŽle moeilijkheden, nadat ze vorig jaar op de stijf uitverkochte Amerikaanse Olympische kwalificatiewedstrijden ook al een verlies draaide.

Op de FINA wordt nu wel druk gezet om de financiŽle eisen aan organiserende steden te veranderen. Nu moeten de organisaties een groot deel van de inkomsten uit sponsorgelden afstaan aan de zwembond, waardoor er weinig mogelijkheden overblijven om geen verliezen te lijden.

F16's onderscheppen Boeing

Twee F16-straaljagers van de Koninklijke Luchtmacht hebben woensdag een Boeing 747 onderschept. De Boeing drong het Nederlandse luchtruim in de buurt van Twente binnen, hij was afkomstig uit Duitsland.

De Boeing werd onderschept omdat er geen communicatie tussen de luchtverkeersleiding en de Boeing was. Uit voorzorg moesten de F16 toestellen het vliegtuig identificeren en begeleiden tot het radiocontact hersteld was.

Tijdens het op weg zijn naar de Boeing doorbrak ťťn van de straaljagers boven Amersfoort de geluidsbarriŤre. Dat leidde tot overlast en verschillende telefoontjes met vragen bij de Luchtmacht.

Onder visuele instructies van de F16-piloten werd het contact met de Luchtverkeersleiding en de Boeing tot stand gebracht. Er bleek uiteindelijk 'niets aan de hand', aldus de Luchtmacht. Waarom er in eerste instantie geen radiocontact was, is onduidelijk.

Werkstraf voor digitaal bewerken foto

De 28-jarige L. de V. uit Wageningen is door de Arnhemse rechtbank veroordeeld tot 180 uur werkstraf wegens het digitaal bewerken van een naaktfoto van een minderjarig meisje en het bezit van kinderporno. De V. moet het slachtoffer, een 17-jarige meisje, 1.000 euro schadevergoeding betalen. De uitspraak ligt vrijwel gelijk aan de eis van twee weken geleden.

De V. manipuleerde de foto van het meisje omdat ze geroddeld zou hebben over een relatie van hem en zijn vriendin. Uit wraak plakte hij op een pornofoto het gezicht van het meisje en plaatste dit op een datingsite met de vermelding dat zij op zoek was naar mannen voor seks. Het nietsvermoedende slachtoffer werd vervolgens door allerlei mannen lastiggevallen.

Nadat het slachtoffer aangifte deed bij de politie werd bij De V. huiszoeking verricht. Daarbij werd op diens computer kinderporno aangetroffen.

Werkloosheid in Nederland stijgende

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Na correctie voor seizoeninvloeden blijkt uit de jongste cijfers van het CBS dat het aantal werklozen in het vierde kwartaal van 2004 uitkwam op 492.000. Dit is 13.000 hoger dan in de periode september-november 2004 en 28.000 hoger dan in het derde kwartaal van vorig jaar.

De afgelopen drie maanden was gemiddeld 6,3% van de beroepsbevolking werkloos. Een jaar eerder was dit 5,5%. In het vierde kwartaal van 2004 waren er 57.000 meer werklozen dan een jaar eerder. De werkloosheid vertoont momenteel een trendmatige groei van 6.000 werklozen per maand.

Het jaargemiddelde van de werkloosheid is voor 2004 uitgekomen op 479.000, een stijging van 83.000 ten opzichte van 2003 toen het jaargemiddelde uitkwam op 396.000.

"Feyenoord wou Stefanovic"

Volgens een fansite van Portsmouth heeft Feyenoord geprobeerd Dejan Stefanovic aan te trekken. Volgens Portsmouth is dit niet volgens de regels gegaan.

Nadat de Engelse club een bod op de oud-verdediger van Vitesse had afgewezen, zou Feyenoord met de speler zelf zijn gaan onderhandelen. Stefanovic weigerde de aanbieding van Feyenoord echter en sprak bij voorzitter Milan Mandaric de wens uit bij Portsmouth te blijven.

Mandaric onthulde de werkwijze van Feyenoord op een supportersavond van Portsmouth. Het zou gaan om een "financieŽl uitstekend bod" dat de Rotterdammers bij Portsmouth zouden hebben neergelegd.

Simr op proef bij Amica Wronki

Jarda Simr traint deze week mee bij Amica Wronki. De middenvelder is bij NEC op een zijspoor beland, en hoopt met Wronki op trainingskamp te gaan.

De nieuwe trainer Cees Lok ziet het niet zitten in de 25-jarige Tsjech. Na zijn aanstelling zette de oefenmeester Simr, die onder Neeskens dit seizoen ook al weinig in actie kwam, terug naar het tweede elftal. De clubleiding sprak daarop de wens uit dat Simr zou worden verhuurd.

Jarda Simr speelde voordat hij naar Nijmegen vertrok twee seizoenen voor Excelsior. Daar maakte hij in zijn laatste seizoen 17 treffers in 33 duels. De afgelopen drie jaar was Simr een basisspeler bij NEC. In totaal kwam de Tsjech tot 90 wedstrijden voor de club, waarin hij zes keer scoorde.

Ierland kiest definitief voor kilometer

Ierland gaat steeds meer deel uitmaken van Europa. Sinds de Engelse overheersing werden op het eiland mijlen gebruikt om afstanden en snelheden aan te duiden, maar vanaf vandaag is dat voorbij. Ierland heeft definitief gekozen voor de 'Europese' kilometer.

Door het hele land moeten zo'n 58.000 verkeersborden worden aangepast die de maximumsnelheid aangeven. Daarbij vinden ook kleine wijzigingen plaats. Op provinciale wegen was de snelheidsgrens altijd 60 mijl per uur. Vanaf vandaag wordt dat echter 80 kilometer (49,7 mijl) per uur. Wel mogen de Ieren harder gaan rijden op de snelweg. De snelheid stijgt daar van 70 mijl naar 120 kilometer (74,5 mijl).

De omschakeling op het metrisch systeem kost de Ierse regering negen miljoen euro. Daarvan gaat 2,5 miljoen op aan een grote informatiecampagne voor het publiek. Ook voor de Ierse burgers hangt er nog een prijskaartje aan de omschakeling. Voor het ombouwen van de snelheidssystemen in de auto moet ongeveer 750 euro worden neergelegd.

"Mido naar Tottenham Hotspur"

Achmed Hossam, voetbalnaam Mido, voetbalt naar eigen zeggen de komende tijd voor Tottenham Hotspur. Dat maakt de aanvaller bekend op zijn website.

De ex-Ajacied verwacht snel te kunnen handelen. "De deal zal binnen enkele uren worden bevestigd. De contracten moeten nog worden ondertekend", zo schrijft Mido, die ook in de belangstelling van Southampton stond. Tottenham, onder leiding van trainer Martin Jol, heeft inmiddels de contacten met Mido en zijn huidige werkgever AS Roma bevestigd.

Pastorelli verrast tijdens F1-test

Nicky Pastorelli heeft zijn zeer korte test op een baan indruk weten te maken bij Minardi. In slechts acht rondjes reed hij de snelste tijd van de dag.

Pastorelli zou gisteren eigenlijk slechts zes rondes gaan rijden en door de natte condities maakte dat het zeer moeilijk om te rijden. Naast hem reed gisteren ook Christijan Albers, die 21 rondes reed om aan de eisen voor een superlicentie te voldoen. Tot ieders verbazing was Pastorelli aan het einde van de dag sneller dan Albers.

Pastorelli was na de test dan ook erg tevreden: "Het ging echt geweldig. Ik was goed voorbereid door de instructies van de engineers en het ging me verbazend gemakkelijk af. Het team was erg enthousiast. Ze kenden mij natuurlijk nog niet echt, dus ze waren des te verraster dat het zo goed ging. Ze hebben alle telemetriegegevens erbij gehaald om de rondetijden te analyseren."

Albers was minder tevreden. Hij schoot tijdens de test kortstondig van de baan en kon weinig ronden rijden. Veel had hij er dan ook niet over te zeggen: "Wat moet ik er nog over zeggen. Door het weer konden we eigenlijk niets essentieels doen. Ik heb nu tenminste wel voldoende kilometers gereden voor een superlicentie. Hopelijk kunnen we morgen wat tijd goedmaken."

Quote: Nina Brink had een sm-relatie

DouweJones had ons via de nieuws-submit te melden:

Zakenblad Quote publiceert in haar nieuwste editie een ware seksrel omtrent zakenvrouw Nina Brink. Volgens Quote onderhield Brink in haar World Online-periode een seksrelatie met president-commissaris Mickey Schulhof. Gisteren gaf Jort Kelder in de sjieke Amsterdamse hoerentent Yab Yum een persconferentie waarin hij de jongste editie van zijn blad ten doop hield.

In het artikel, geschreven door Quote-journalist Erik Smit, worden twee anonieme voormalige medewerkers van World Online opgevoerd. Zij onthullen dat Brink in 1998 met Schulhof de koffer indook en daar aan lichte sm deed. ''Ze gingen met elkaar naar bed en knoopten elkaar op. Ik weet van Nina dat daarbij sjaaltjes van het merk HermŤs een belangrijke rol speelden'', aldus een ex-werknemer. In het stuk wordt ook gesteld dat Schulhof op een gegeven moment door Nina aan de kant werd geschoven omdat ''hij niet meer met haar het bed wilde delen''. Toen de relatie was beŽindigd zou Brink opdracht hebben gegeven Schulhofs bordeelbezoek vast te leggen met verborgen camera's, zodat ze van hem af kon komen.

Juridische stappen
Nina Brink heeft inmiddels laten weten dat het juridische stappen zal ondernemen tegen Quote. Ze ontkent dat ze een seksuele verhouding met Schulhof had en dat er dus van een sm-verhouding al helemaal geen sprake kan zijn.

Volgens Kelder lag het in de lijn der verwachting dat Brink Quote zou aanklagen: ''Het is een vrouw die altijd zegt: ’ik heb het niet gedaan’. Eerder werden 150.000 kleine beleggers ook al het slachtoffer van haar capriolen.''


’Ohhh… Nina, de perverse praktijken van een powerlady’, zo kopt Quote over Brink en haar voormalige president-commissaris.

-
Zie ook 'Genaaid door Nina', Kelders eigen visie op het artikel.

Ceesay keert terug bij Willem II

Aanvaller Jatto Ceesay keert terug bij Willem II. De voetballer, die al eerder tussen 1995 en 2003 bij de Tilburgse club onder contract stond, zal donderdag een contract bij de club tekenen, wat hem tot het eind van dit seizoen aan de club uit het Willem II-stadion bindt.

Ceesay vertrok in 2003 naar Al Hilal in Saudi ArabiŽ, waar Aad de Mos destijds trainer was. Na het ontslag van De Mos, raakte de Gambiaan ook op het tweede plan. Aankomend weekend is Ceesay in de competitiewedstrijd tegen FC Twente al inzetbaar.

Ferrari tot 2012 in Formule 1

Ferrari heeft met de FIA en Formula One Management (FOM) een nieuw contract afgesloten over deelname aan de Formule 1. Het merk blijft ook tussen 2008 en 2012 actief in de hoogste autosportklasse.

Met de overeenkomst lijkt de poging van verschillende autofabrikanten, waaronder Ferrari's moederbedrijf FIAT, om een nieuw autosportkampioenschap te starten weer in de kast te kunnen. Met het contract is deelname van Ferrari tot en met 2012 in de Formule 1 verzekerd. Met het huidige Concorde Akkoord lag dat tot en met 2007 vast.

Uiteraard werd vanuit de verschillende organisaties verheugd gereageerd. Ferrari-president Luca di Montezemolo benadrukte met name de stabiliteit die de Formule 1 en de organisaties erachter bieden. Max Mosley van de FIA en Bernie Ecclestone van FOM zien in het akkoord een belangrijke stap voor de toekomst van de Formule 1.

Uitslagen Australian Open (20/01/05)

Australian OpenMichaŽlla Krajicek is uitgeschakeld in de tweede ronde van de Australian Open. De Nederlandse was dicht bij een plaats in de derde ronde in de wedstrijd tegen Patty Schnyder, maar moest in de slotfase van de derde set het hoofd buigen voor de als twaalfde geplaatste Zwitserse, setstanden waren 6-3, 3-6, 4-6.

Beide tennisters hadden vooral in de eerste set mede door een vlagerige wind moeite om hun eigen service te behouden. Schnyder brak de opslag van Krajicek tweemaal, maar de wereldkampioene bij de junioren zette daar vier breaks tegenover. In de tweede set werd er beter geserveerd. Schnyder brak Krajicek in de achtste game en dat bleek voldoende voor setwinst.

In derde set ging het lang gelijk op. Schnyder brak Krajicek bij de stand 3-3, maar leverde meteen haar eigen opslag in. De Zwitserse kwam echter sterk terug, plaatste in de negende game de beslissende break en serveerde de wedstrijd uit.

Amťlie Mauresmo bereikte met pijn en moeite de derde ronde van de Australian Open. De als tweede geplaatste FranÁaise knokte zich in Melbourne in drie sets langs Dinara Safina uit Rusland: 2-6, 6-1, 6-0.

De spannendste wedstrijd was de herenwedstrijd tussen Rafael Nadal en Michail Joezjni. De Spanjaard overleefde tegen Michail Joezjni een matchpoint en won met 6-1, 4-6, 4-6, 7-5, 6-3.

De spelers maakten er in de Rod Laver Arena een waar spektakelstuk van. Met prachtige rally's wisten ze het publiek constant te vermaken. Aanvankelijk leek er voor Nadal niets aan de hand, maar de Rus (15) vocht zich knap terug.

In de derde set brak Joezjni Nadal op 5-4. In de vierde set kreeg de Rus op de opslag van de Spanjaard een matchpoint maar faalde hij met een wilde volley. De fitte Nadal sloeg daarna keihard toe en vocht zich op wilskracht langs de Rus.

Meer sportnieuws vind je op Sport.fok.nl!

Uitslagen Australian Open (20/01/05)

MichaŽlla Krajicek is uitgeschakeld in de tweede ronde van de Australian Open. De Nederlandse was dicht bij een plaats in de derde ronde in de wedstrijd tegen Patty Schnyder, maar moest in de slotfase van de derde set het hoofd buigen voor de als twaalfde geplaatste Zwitserse, setstanden waren 6-3, 3-6, 4-6.

Beide tennisters hadden vooral in de eerste set dankzij de vlagerige wind moeite om hun eigen service te behouden. Schnyder brak de opslag van Krajicek tweemaal, maar de wereldkampioene bij de junioren zette daar vier breaks tegenover. In de tweede set werd er beter geserveerd. Schnyder brak Krajicek in de achtste game en dat bleek voldoende voor setwinst.

In derde set ging het lang gelijk op. Schnyder brak Krajicek bij de stand 3-3, maar leverde meteen haar eigen opslag in. De Zwitserse kwam echter sterk terug, plaatste in de negende game de beslissende break en serveerde de wedstrijd uit.

Amťlie Mauresmo bereikte met pijn en moeite de derde ronde van de Australian Open. De als tweede geplaatste FranÁaise knokte zich in Melbourne in drie sets langs Dinara Safina uit Rusland: 2-6, 6-1, 6-0.

De De spannendste wedstrijd was de herenwedstrijd tussen Rafael Nadal en Michail Joezjni. De Spanjaard overleefde tegen Michail Joezjni een matchpoint en won met 6-1, 4-6, 4-6, 7-5, 6-3.

De spelers maakten er in de Rod Laver Arena een waar spektakelstuk van. Met prachtige rally's wisten ze het publiek constant te vermaken. Aanvankelijk leek er voor Nadal niets aan de hand, maar de Rus (15) vocht zich knap terug.

In de derde set brak Joezjni Nadal op 5-4. In de vierde set kreeg de Rus op de opslag van de Spanjaard een matchpoint maar faalde hij met een wilde volley. De fitte Nadal sloeg daarna keihard toe en vocht zich op wilskracht langs de Rus.

Muizen bouwen nestjes in F16's

Vier F16's die stonden te wachten op een onderhoudsinspectie op de vliegbasis in Leeuwarden zijn een tijdje bewoond geweest door muizen. De beestje hadden nestjes gebouwd van bekabeling in de vliegtuigen. Ze konden dit doen omdat er wat minder controle was op de toestellen.

Volgens Luitenant Regnery zijn de hangars inmiddels 'muisonvriendlijk' gemaakt. Er is geen sprake van grote materiŽle of financiŽle schade, zo heeft hij laten weten. "De bedrading van de toestellen is wel vervangen."

De ongediertebestrijdingsdienst van de Koninklijke Landmacht heeft met gif en vallen de muizen verjaagd.

Man wil met duikboot 'Nessie' opsporen

FatalException had ons via de nieuws-submit te melden:

Een onderzoeker uit Hardeeville, Groot BrittanniŽ, heeft een 15 meter lange duikboot aangepast tot een onderzoeksvaartuig waarmee hij in de diepten van het Schotse meer Loch Ness het monster Nessie kan opsporen. Dit meldt de nieuwssite Island Packet.

PlesiosaurusDe 64-jarige man Dan Taylor hoopt dat hij geluk heeft met zijn duikboot genaamd Nessa. In 1969 is hij eerder met een kleiner schip het meer ingegaan, maar toen had hij weinig geluk. Met zijn nieuwe aanwinst hoopt hij deze lente aanwijzingen te vinden dat het monster werkelijk bestaat.

Taylor denkt dat het monster van Loch Ness in werkelijkheid een reuzenaal is, en niet zoals veel anderen denken, een Plesiosaurus. Het schip, dat tot 600 meter diepte kan duiken, heeft een sonar aan boord en camera's waarmee eventueel foto's van het dier kunnen worden gemaakt. Er zijn ook harpoenen aan boord, maar Taylor hoopt deze niet te hoeven gebruiken.

Hij geeft toe dat hij wellicht helemaal niets zal vinden: "We zullen waarschijnlijk een hoop troep op de bodem vinden", zo zegt hij. "We gaan voornamelijk voor het sonar en fotografische bewijs".

Reuzenbaby geboren in BraziliŽ

FSF-Moses en junkieXXXL hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In een ziekenhuis in het Braziliaanse Salvador heeft een vrouw dinsdag het leven geschonken aan een zoon van ruim vijftien pond. Dat hebben de artsen van het ziekenhuis gisteren bevestigd.

De jongen, door zijn moeder Ademilton genaamd, moest vanwege zijn omvang via een keizersnede ter wereld worden gebracht. Zowel moeder als zoon maken het goed.

In BraziliŽ wegen jongensbaby's bij de geboorte gemiddeld zo'n zeven pond. Met zijn geboortegewicht van vijftien pond heeft Ademilton volgens een kinderarts nu al het gewicht dat een normale baby van zes maanden oud zou moeten hebben.

NCSoft en Redbus gaan samenwerken

Gisteren kon je al lezen dat NCSoft een deal had gesloten met bol.com en vandaag hebben ze naar buiten gebracht dat ze een deal hebben gesloten met Redbus Interhouse Germany. Deze deal brengt NCSoft dichter bij hun doel om een MMO netwerk in Europa te realiseren
"[...]
Sebastian Vidal, COO of NCsoft Europe, said, "Games are becoming more graphic-intensive and resource-hungry. We need partners like Redbus Interhouse, with the ability and expertise to provide the level of service to support this new generation of games and deliver them to our core markets."
[...]"


Lineage II was al in november vorig jaar gereleased en City of Heroes volgt in februari van dit jaar. Na de release van City of Heroes zal NCSoft meerdere spellen in Europa uitbrengen.

Vrouw verstopt dode vader om pensioen

FSF-Moses had ons via de nieuws-submit te melden:

Een vrouw uit de Duitse plaats Emmerich heeft drie jaar lang verzwegen dat haar vader overleden was. Ze verstopte bovendien het lijk in een compostvat. Op deze manier hoopte de 55-jarige vrouw haar vaders pensioen te kunnen incasseren.

De man stierf op 82-jarige leeftijd een natuurlijke dood. In plaats van haar vader te begraven, liet de dochter het lichaam echter in het compostvat wegrotten. De politie trof het lijk, dat in verregaande staat van ontbinding verkeerde, afgelopen dinsdag aan. De dag ervoor had de vrouw haar vader als vermist opgegeven.

Omzet Laurus daalt fors

Het gaat slecht met supermarktconcern Laurus. De omzet van het bedrijf daalde vorig jaar met bijna tien procent. De netto-omzet kwam in 2004 uit op 3,45 miljard euro tegen 3,81 miljard een jaar eerder. Vooral de Edah-winkels zorgden voor een sterke omzetdaling.

Het supermarktconcern gaat nu door met de vernieuwing van zijn winkelformules. Laurus kondigde eerder aan daarvoor de komende twee jaar tussen 263 miljoen en 273 miljoen euro uit te trekken. De Edah-winkels die zijn omgebouwd naar de nieuwe discountformule 'Lekker & Laag', lieten omzetgroei zien, aldus Laurus.

Super De Boer wist zich goed staande te houden in de prijzenslag tussen de supermarkten.


De nieuwe formule van Edah als een van de weinige met een flinke omzetstijging op

Huisartsen gaan protesteren in Utrecht

Huisartsen uit het hele land gaan vandaag protesteren in Utrecht. Ze willen meer geld om patiŽnten beter te kunnen helpen. De Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) verwacht minstens 3000 van de ongeveer 8000 huisartsen in Nederland. Volgens de LHV hebben ze vervanging geregeld voor patiŽnten, huisartsenposten ingeschakeld en er rekening mee gehouden door bijvoorbeeld geen afspraken te maken.

In de Jaarbeurs hebben ze 's middags een debat met Tweede-Kamerleden en presenteren de regionale huisartsenverenigingen hun eigen acties. Een aantal regio's begint volgende week met actievoeren. De meesten doen dit volgens Twents-model. Het sneller doorverwijzen naar specialisten zou ziekenfondspatiŽnten echter hun no-claim kunnen kosten. PatiŽntenverenigingen zijn dan ook niet blij met de actie.

Joesjtsjenko president van OekraÔne

Viktor Joesjtsjenko wordt definitief de nieuwe president van OekraÔne. Dat heeft het hooggerechtshof in het land bepaald. Het hof verwierp ook het laatste beroepschrift van de verliezer van de verkiezingen van 26 december, ex-premier en de favoriet van Rusland, Viktor Janoekovitsj.

Joesjtsjenko zal naar aller verwachting in het weekeinde worden ingezworen als de opvolger van president Leonid Koetsjma. Hij won de verkiezingen uiteindelijk met een verschil van acht procentpunten. Voorzitter Jarema van het hooggerechtshof heeft nu gezegd dat dit laatste oordeel "definitief is en beroep is niet meer mogelijk". De klagende partij heeft haar claims niet kunnen hard maken, aldus het hof.

De pro-Russische premier Viktor Janoekovitsj won eerst de verkiezingen met een nipte meerderheid. Zowel de oppositie, als de internationale waarnemers waren echter van mening dat er massaal gefraudeerd was met de stemmen. De oppositieleider en Joesjtsjenko weigeren de uitslag te erkennen. Hierop werden de verkiezingen ongeldig verklaard.

De Nintendo Play-Yan nu te bestellen

Nintendo's eigen movieplayer, de Play-Yan, is vanaf nu te bestellen op de Japanse website van Nintendo. Het apparaatje kost kaal zo'n $50,- en met MediaStage software zo'n $60,-.

De Play-Yan gebruikt SD-kaartjes als geheugen en is evengroot als een standaard GBA game. Het apparaat je te gebruiken op je GBA SP of je Nintendo DS. NIET op een gewone GBA.

De volledige specificaties vind je hieronder:

Name: Play-Yan (Model AGS-006)
Size: 58.5mm x 43.4mm x 11mm
Weight: 16 grams
Media: SD Memory Card (64MB to 1GB)
Headphone output: Stereo Minijack
Battery Life, GBA SP: Movie - 4 hours; Audio - 16 hours*
Battery Life, DS: Movie - 5 hours; Audio - 20 hours *
* Battery life calculated with use of earphones; may differ depending on environment and SD card.

Compatible Files:

Video

File Format: ASF (SD-VIDEO Standard)
Video Format: MPEG-4 Video
Screen Resolution: 128x96 (Sub-QCIF), 176x144 (QCIF), 240x176, 320x240 (QVGA), 352x288 (CIF)
Bit Rate: 64kbps to 1Mbps
Frame Rate: 6fps to 30fps
Sound Format: Bit rate - 32kbps; Sampling rate - 8kHz

Audio

File Format: MP3 (MPEG1 Layer-3)
Bit Rate: 32kbps, 40kbps, 48kbps, 56kbps, 64kbps, 80kbps, 96kbps, 112kbps, 128kbps, 160kbps, 192kbps, 224kbps, 256kbps, 320kbps, CBR, VBR, ABR
Sampling Frequency: 32KHz, 44.1KHz, 48KHz
ID3 Tag: v1, v1.1, v2, v1/v2 mixed, v1.1/v2 mixed

Examples of Recordable Length on a 512MB SD Card:
Movie Recorded on a DIGA DVD recorder:
Superfine Mode (320x240, 15fps), 1050kbps: Approximately 1 hour
Fine Mode (320x240, 12fps), 430kbps: Approximately 2.5 hours
Normal Mode (176x144, 12fps), 300kbps: Approximately 3.5 hours
Economy Mode (176x144, 6fps), 100kbps: Approximately 11 hours

Movie Recorded on a PC Using MediaStage:
512kbps 240x176 (30fps): Approximately 2 hours
384kbps 240x176 (30fps): Approximately 3 hours
256kbps 240x176 (15fps): Approximately 4 hours

Audio:
128kbps: Approximately 9 hours (accomodates about 170 three-minute songs)

Er is nog geen releasedatum en/of prijs bekend voor de Westerse markt.

'De N-Gage blijft!'

Volgens enkele geruchten zou Nokia de stekker uit hun N-Gage project willen halen. Nokia weerlegt dit echter en zegt dat ze de N-Gage nog volledig steunen:
"[...]
Nokia have no intention of shutting down the N-Gage. We are completely committed to the platform. It's not going anywhere.
[...]"


De N-Gage is ook niet bang voor concurrentie met de PSP en Nintendo DS. De mensen bij Nokia geloven in hun eigen titels (onder andere de oorlogsim Pathway to Glory en de MMORPG Pocket Kingdoms).
"[...]
"We're looking at the strongest line-up of games yet for N-Gage. There's been so much money and effort poured into the system we're not going to pull out now.
[...]"


KNWU gunt Utrecht tourstart

Als het aan de Koninklijke Nederlandse WielerUnie (KNWU) ligt dan start de Tour de France in 2008 in Utrecht. Ook Rotterdam stelde zich eerder kandidaat, de bond spreekt echter de voorkeur uit voor de Domstad.

Zowel Utrecht als Rotterdam dingen naar ontvangst van de Tourkaravaan in 2008. Nu de KNWU Utrecht als kandidaatstad steunt, heeft Utrecht daarbij een streepje voor. Rotterdam trekt haar kandidatuur echter niet in. KNWU voorzitter Joop Atsma zei eerder te verwachten met ťťn kandidaatstad meer kans te maken.

Voor Utrecht zal een Grand Dťpart -mits gegund- bestaan uit een proloog door het stadscentrum en een etappe door het rivieren- en heuvelland.

Het is overigens niet zeker dat de Tour van 2008 in Nederland verreden wordt. Ook Londen en DŁsseldorf hebben zich bij de Sociťtť du Tour de France kandidaat gesteld.

[Gerucht] Xbox 2 al deze kerst in Amerika?

De geruchten gaan dat de Xbox 2 al met kerst in Amerika verkrijgbaar zal zijn. Zo schijnt er vorige week al een EA-medewerker gezegd te hebben dat ze bezig zijn met een titel voor de Xbox 2 en hij had het erover dat die titel met kerst in de schappen zou moeten liggen.
In een praatje met een aantal zakenlieden heeft nu ook een medewerker van Microsoft, General Counsel Brad Smith, zijn mond voorbij gepraat.
"[...]
"Technologically, our developers are focused on a number of products you'll see come to market, ranging from search technologies online and on your desktop to things you'll see as we get to the next holiday season with the next generation of Xbox and holiday devices."
[...]"


Hierna probeerde hij het nog wel goed te praten door het volgende te vermelden:
"I did not mean to imply anything about when it comes out," he said. "I was just talking about all the energy that's going into working on it."

Er is nog niks bevestigd door Microsft, er is alleen maar verteld dat ze binnenkort met meer info over de Xbox 2 komen. De verwachting is dat dit met de E3 in Los Angeles gebeurt, deze vindt plaats in mei.

Ali B. zal Ali el B. niet eren

Icoon Muziek nieuwsRapper Ali B. zal de maandagavond omgekomen tasjesdief Ali el B. niet eren met een lied. Die suggestie werd eerder vandaag door onder andere de Amsterdamse tv-zender AT5 verspreid. Volgens de zender wilde de rapper de dood van zijn bijna naamgenoot verwerken in een song, waarin ook de vorig jaar doodgeschoten bokser Nordin ben Salah herdacht zou worden.

De rapper spreekt op zijn website over 'een hoop foute speculaties' en zegt dat er geen sprake is van het uitbrengen van een speciaal nummer. De familie van Ali B. kende de overleden Ali el B. wel, en om de nabestaanden een hart onder de riem te steken was de muzikant vanmiddag bij een herdenkingsdienst in Amsterdam-Oost. Op verzoek van de familie El B. riep Ali B. de aanwezige jongeren op hun hoofd erbij te houden en de rust te bewaren. Volgens de verklaring op zijn website weigerde Ali B. te praten met de aanwezige media omdat zijn aanwezigheid puur als steun voor de nabestaanden was bedoeld.
Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.