FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 19 januari 2005

Antonie Kamerling terug als 'soapie'

Icoon Media nieuwsActeur Antonie Kamerling heeft een rol aanvaard in de Nederlandse soapserie 'Onderweg naar Morgen'. Ruim tien jaar na het vertrek van personage Peter Kelder uit Neerlands langstlopende serie Goede Tijden Slechte Tijden keert de 38-jarige Kamerling daarmee terug in een soap. "Ik heb nooit op soap neergekeken", zegt de acteur woensdag in De Telegraaf.

"Iedereen denkt dat ik alleen maar naar Amerika wil. Inderdaad, ik heb heel lang op film gemikt, televisie jarenlang afgehouden. Maar ik wil nu niet langer meer op filmaanbiedingen wachten. Ik ben dat gehang meer dan zat. Ik wil werken, en hard ook", stelt Kamerling. Zijn laatste filmrol, in de Amerikaanse film 'Exorcist: The Beginning', bleek bij de première gedecimeerd tot een optreden van een paar minuten. De gehoopte internationale carrière van Kamerling is nooit echt van de grond gekomen.

Het is overigens niet duidelijk of het optreden van Kamerling in ONM beperkt blijft tot een gastrol of dat het een langdurige verbintenis betreft. Over vier weken zal de blonde acteur zich in ieder geval melden op de set van de serie.

'Homohuwelijk is als relatie tussen mens en dier'

Icoon politiek buitenland nieuwsHet goedkeuren van het homohuwelijk is te vergelijken met het instemmen met een echtelijke verbintenis tussen mens en dier. Dat is de mening van het belangrijkste Spaanse wetgevingsadviesorgaan, het equivalent van de Nederlandse Raad van State. Het orgaan spreekt zich in een advies aan de regering uit tegen het homohuwelijk.

De omstreden passage is inmiddels uit het advies geschrapt. Van de vijf leden van het als conservatief bekend staande Consejo General del Poder Judicial onderschreven drie de stelling. Twee leden namen afstand van de omstreden zinnen.

De Spaanse regering onder leiding van de sociaal-democratische premier Zapatero diende vorige maand een wetsvoorstel in dat moet leiden tot openstelling van het huwelijk voor homo's. Waarschijnlijk zal het voorstel moeiteloos door het parlement komen, waardoor het katholieke Spanje na Nederland en België het derde Europese land zal worden waar huwelijken tussen personen van hetzelfde geslacht zijn toegestaan.

Bijzondere overval in Milaan

In Milaan vond woensdag een bijzondere roofoverval plaats. Een seksshop in de Italiaanse stad werd opgeschrikt door een gewapende man die de winkel binnenkwam.

De overvaller nam echter speciale dingen mee na zijn overval. Hij verliet de winkel met een opblaaspop en een lederen bondage-setje voor een vrouw. Ook zag hij kans wat kleingeld te stelen. De totale opbrengst van zijn overval was ongeveer zestig euro.

CDA akkoord met vertrek soldaten uit Irak

Icoon politiek binnenland nieuwsDe Tweede-Kamerfractie van het CDA is akkoord met het vertrek van de Nederlandse militairen uit Irak. Dat meldt Kamerlid Henk Jan Ormel. Met de ommekeer van de grootste fractie is een meerderheid in het parlement voor verlenging niet meer mogelijk. Alleen VVD en SGP vinden dat Nederland langer moet blijven.

Het CDA had het kabinet gevraagd om beëindiging van de Nederlandse missie in maart te heroverwegen. Het kabinet leek daar aanvankelijk oren naar te hebben. Premier Balkenende hakte echter maandag na overleg met ministers Kamp en Bot de knoop door om de 1400 militairen uit Irak te halen. "Als het kabinet geen gefaseerde afbouw wil, dan is er voor het CDA onvoldoende draagvlak. Dat is een constatering en daar moeten we ons bij neerleggen", stelt Ormel.

Regisseur Submission II blijft anoniem

Icoon Media nieuwsDe regisseur van Submission II, het vervolg op de omstreden 'Submission part one', blijft anoniem. Ayaan Hirsi Ali maakte dinsdag bekend zich niet tegen te laten houden door extremisten en gaat zeker deel twee maken. Maar na de moord op Theo van Gogh, die het eerste deel regisseerde, wordt de identiteit van de nieuwe regisseur uit veiligheidsoverwegingen geheimgehouden. Hij of zij zal ook niet op de aftiteling te vinden zijn.

In de films belicht de VVD-politica het moslimgeloof vanuit haar gezichtspunt, en dat is niet al te positief. Menig moslim vond deel één heiligschennis en voor Mohammed B. was Submission naar alle waarschijnlijkheid een motief om Van Gogh te vermoorden. In Submission II stelt Hirsi Ali een aantal beginselen van de islam en de hadith aan de kaak. Het gaat dan met name om de onderdrukking van vrouwen, het ontbreken van de scheiding tussen kerk en staat en de gewetensvrijheid. Wanneer Submission II uitkomt is niet bekend.

Jade Empire Limited Edition bevestigd

MicroSoft heeft vandaag bevestigd dat er een Limited Edition komt van het spel Jade Empire. De precieze details zijn nog niet bevestigd, maar op EBGames en GameStop zijn al een paar details te lezen. Volgens deze twee online winkels zal de Limited Edition het volgende bevatten:
Een extra character
Extra Combat Style
Making of DVD

De Limited Edition moet samen met de originele versie uitkomen en in Amerika is de release ongeveer een maand uitgesteld tot eind april. Of dit ook invloed heeft op de Europese release datum is nog niet bekend gemaakt.

'Maximumsnelheid op A15 en A16 verlagen'

Icoon Binnenlands nieuws Als het aan acht gemeenten langs de A15 tussen Rotterdam en Nijmegen en de A16 tussen Rotterdam en Breda ligt, moet de maximumsnelheid op bepaalde stukken snelweg flink verlaagd worden. Dit zou nodig zijn om de luchtvervuiling te verminderen, zodat de gemeenten aan de milieueisen kunnen voldoen. Dat hebben de betrokken wethouders per brief aan minister Peijs van Verkeer en Waterstaat laten weten.

Volgens het plan wordt de maximumsnelheid op de hele A16 verlaagd naar 80 km/u, net als op de A15 ter hoogte van Barendrecht en Ridderkerk. Op de A15 bij Papendrecht en Sliedrecht zou de maximumsnelheid 100 km/u moeten worden. De maatregelen zouden nodig zijn omdat de luchtkwaliteit in de gemeenten beneden de norm is. Uitlaatgassen afkomstig van de snelwegen zijn daarbij de grootste bron van vervuiling.

"De gemeenten beschikken simpelweg niet over het bevoegde gezag om dit probleem zelf aan te pakken. Daarom vragen wij het Rijk maatregelen te nemen", aldus wethouder A. Dost van gemeente Zwijndrecht. Volgens de gemeenten moeten de snelheidsverlagingen wel tijdelijk zijn, totdat "maatregelen aan de bron, zoals schonere voertuigen en brandstoffen, effecten sorteren".

'Virtuele voetbalreclame te opzichtig'

Icoon Media nieuwsHet Commissariaat voor de Media wil dat Studio Sport de virtuele voetbalreclame aanpast. Deze moderne reclame-uitingen zijn sinds kort naast de goals te zien in samenvattingen van wedstrijden. Het commissariaat constateert dat de reclame feller dan afgesproken in beeld verschijnt.

Daarbij zijn de virtuele borden soms te groot en staan ze minder dan de voorgeschreven meter van de achterlijn. "De wijze waarop de borden nu geplaatst zijn en in beeld worden gebracht, is hinderlijk voor het volgen van het spel en in strijd met de beleidsregels die daarvoor gelden", zegt Inge Brakman van het commissariaat. Als de omroep de reclame niet aanpast dan kan er een boete worden uitgedeeld en de toestemming worden ingetrokken.

Virtuele reclameborden verschijnen sinds kort in voetbalsamenvattingen
Virtuele reclameborden verschijnen sinds kort in samenvattingen

Jan de Wit (SP) stelde 112 kamervragen in 2004

Icoon politiek binnenland nieuws Afgelopen jaar werden de meeste kamervragen gesteld door Jan de Wit van de SP. Hij stelde er in totaal 112. Marije Vos (GroenLinks) werd tweede met 99 vragen. Derde op de lijst met de meeste kamervragen werd Agnes Kant (SP) met 83 vragen. In 2004 werden er in totaal 2067 kamervragen gesteld, die zo'n 1750 euro per stuk kostten.

Die cijfers werden bekendgemaakt tijdens de traditionele nieuwjaarsborrel van Tweede Kamervoorzitter Frans Weisglas en de Parlementaire Pers Vereniging (PPV). Weisglas zei daar ook 'niet ontevreden' te zijn over het functioneren van de Tweede Kamer. Vooral een aantal debatten sprong er volgens hem positief uit, waaronder het debat na de moord op Theo van Gogh. "Dat debat weerspiegelde de gevoelens die in de samenleving speelden."

Weisglas was minder positief over het klimaat in Nederland. Hij liet onder andere weten dat de parlementaire pers niet meer in de gangen achter de plenaire zaal mag komen. Dit verbod was al sinds september van kracht, omdat de pers te veel lawaai zou maken. Weisglas verklaarde vandaag echter dat een veiligheidsadvies van de AIVD de reden is om de pers daar te weren.

De 'Uitdaging'

IJlien stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Ik zit momenteel bij mijn vriendje, mijn vriend, mijn toekomstige man, hoedanook, we hebben een relatie. Op mijn weg hierheen moest ik denken aan hoe mijn leven zich zal ontwikkelen. Ik ben niet zo’n persoon die ontzettende dromen heeft over wereldreizen en de Nobelprijs winnen, dus erg avontuurlijk zal het niet worden. Ben ik dan een losbandige vrijgezel, die elk weekend gaat stappen, one-night-stands heeft en zich van niets en niemand wat aantrekt omdat het haar eigen leven is?

FOK!forum down

Zoals jullie kunnen merken ligt het FOK!forum eruit. Helaas heeft de webserver problemen. Er wordt op dit moment uiteraard hard gewerkt aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

Buiten het forum kent FOK! nog andere mooie onderdelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze FOK!weblog. Daarnaast kun je al het games-nieuws vinden op FOK!games. Het sportnieuws staat op Sport.fok.nl. Vele users hebben ook nog een Fotoboek waar je eens in kunt kijken.

Ook is het altijd leuk om een uitzending van FOK!radio terug te luisteren of even naar een opname van FOK!tv te kijken.

Uiteraard staat de 'reactie' functie alhier ook tot uwer beschikking

Update
Iteejer, onze server-admin en Breuls, onze admin zijn zojuist de auto ingestapt om naar Amsterdam te rijden. Dit om bij Redbus de server uit het rek te halen en kijken wat er mee aan de hand is. Zodra we meer informatie hebben, laten we dat hier weten.


Lik onze reet, we zijn DOWN JA!?!

Future Boy!

Voor de oude rotten onder jullie zal de term “text-adventure” bekend in de oren klinken, al hebben de mensen uit het PlayStation-tijdperk misschien geen flauw idee waar ik het hier over heb. Wel, Future Boy! is zo\'n text-adventure. Graphics spelen in het spel geen rol, want alles draait om gameplay en een lekker verhaal. The General Coffee Company omschrijft Future Boy! dan ook als een interactief stripboek. Of de game die titel waard is, lees je in deze review.

Vrouw had buikpijn door 50 jaar oude foetus

darkmania had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen bejaarde Vietnamese vrouw die last had van buikpijn blijkt minstens vijftig jaar een dode foetus in haar buik te hebben gehad. Volgens ziekenhuisdirecteur Nguyen Ngoc Tai reageerde de 75-jarige Dinh Thi Thu onthutst op het nieuws. Mogelijk gaat het zelfs om een tweelingzus van de vrouw, die ze haar hele leven meegedragen heeft.

"De vrouw merkte naar eigen zeggen 50 jaar geleden een groei op in haar buik. Ze voelde toen soms wat beweging in haar buik, maar mettertijd vergat ze dat", verklaarden de artsen. De acht maanden foetus is het resultaat van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Omdat de vrucht zich buiten de baarmoeder bevond kon de vrouw gewoon zwanger worden en kinderen krijgen.

De foetus is vandaag operatief verwijderd. Scans wezen eerder deze week uit dat de dode verkalkte vrucht compleet was met schedel, ribben, ruggengraat en ledematen.

Amerikaanse eet hamburger van vijf kilo

RedDevil085 had ons via de nieuws-submit het volgende vertaalde bericht te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsKate Stelnick weegt ongeveer 50 kilo, maar ze heeft een opzienbarende eetlust. De studente uit het Amerikaanse Princeton is de eerste die de uitdaging van een restaurant - het eten van een ruim 2,7 kilo zware hamburger met 2,3 kilo garnering binnen drie uur - kon voltooien. Ze at de burger in twee uur en 54 minuten.

De 19-jarige reed met twee vrienden binnen vijf uur naar Denny´s Beer Barrel Pub nadat ze foto´s van de gigantische burger, bijgenaamd `Ye Old 96er`, had gezien. Stelnick at drie dagen lang niets, om zich voor te bereiden op de uitdaging. "Ik voelde me erg vol, maar omdat ik te blij was dat ik hem op had, merkte ik het niet eens", was haar reactie.

Naast de burger zelf eten de deelnemers een grote ui, twee hele tomaten, een halve krop sla, een halve kilo kaas, twee broodjes met mayonaise, ketchup, mosterd, pepers en augurken. Denny Leigey Jr., de eigenaar van de bar, bood al jaren een bijna één kilo zware burger aan, maar bedacht de 2,7 kilo zware burger nadat zijn dochter hem had verteld over een bar die een 1,8 kilo zware burger aanbood. Sinds de introductie van de eerste zware burger, in 1998, was niemand erin geslaagd om deze geheel te verorberen. "Ik zou het niet gemaakt hebben, als ik niet gedacht had dat het mogelijk was", aldus de eigenaar van de bar.

Kate Stelnick verorbert een hamburger van vijf kilo
Kate Stelnick werkt de hamburger naar binnen

Mercedes gezocht, Opel gevonden

savelkoul had ons via de nieuws-submit te melden:

De Groningse politie is gisteren uitgerukt omdat in het Hoendiep een Mercedes te water was geraakt. Het eveneens gealarmeerde bergingsbedrijf haalde echter een Opel boven water. De Mercedes werd niet gevonden.

Doordat de chauffeur van de Mercedes met zijn klomp bekneld raakte onder het gaspedaal, geraakte hij te water. De bestuurder kon, in tegenstelling tot zijn auto, wel uit het water gehaald worden. Hij is met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar een ziekenhuis.

De gevonden Opel bleek duidelijk in het water gedumpt. Aangezien de kentekenplaten van de wagen verwijderd waren, zoekt de politie uit of de auto mogelijk gestolen is. Toen de Opel op de kant was getild bleek er nog een verrassing in te zitten: hij zat vol met paling.

OM: doodrijden tasjesdief is doodslag

Rakker had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonDe 43-jarige vrouw die vastzit vanwege het ongeluk waarbij de 19-jarige tasjesrover Ali el B. om het leven kwam, wordt door justitie verdacht van doodslag. Morgenmiddag zal ze worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Uit het onderzoek tot nu toe is volgens het Openbaar Ministerie gebleken dat de vrouw met opzet hard achteruit is gereden over een afstand van circa 50 meter in reactie op het stelen van haar tas. Daarbij zijn de brommer en de jongen, die zich op dat moment achter haar bevonden, klem geraakt tussen de auto en een boom.

De verdenking tegen de vrouw richt zich in eerste instantie op het nemen van een onaanvaardbaar risico, hetgeen in juridische zin de verdenking oplevert van doodslag.

Het Parool meldt vandaag dat el B. vier jaar geleden al eens is veroordeeld voor het roven van een tas. In november 2000 werd hij opgepakt voor een tasjesroof in Amsterdam-Oost. Hij kreeg toen 42 dagen jeugddetentie en dertig uur taakstraf.

Het lichaam van el B. zal dit weekend naar Marokko worden overgevlogen. Daar zal hij ter aarde worden besteld.

Lichaam Nuenense vrouw na 4 jaar gevonden

Elgigante had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsIn een woning in het Brabantse Nuenen is vanmiddag een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie gaat ervan uit dat het de sinds vier jaar vermiste Fatima 'Bebe' Paña betreft. Paña was getrouwd met de Nuenense arts Edwin ten W., die altijd beweerd heeft dat de vrouw was teruggekeerd naar haar geboorteland de Filippijnen.

Volgens de website van misdaadverslaggever Peter R. de Vries is het lichaam gevonden na aanwijzingen van Ten W. Hij zou de vrouw bij de woning van zijn tweelingbroer onder een laag asfalt of beton hebben begraven. De broer is net als Ten W. aangehouden. Ten W. verklaart nu dat zijn vrouw zelfmoord heeft gepleegd, en dat hij in paniek het drama verborgen wilde houden. Zijn advocaat Gerard Spong zegt dat de man opgelucht is. "Mijn cliënt is erg opgelucht dat het hele verhaal er nu uit is. Of er bij de dood van Bebe Paña sprake is van een misdrijf of niet zal de rechter moeten bepalen", aldus Spong.

Peter R. de Vries
De mogelijke oplossing van de verdwijningszaak is voor een belangrijk deel te danken aan Peter R. de Vries. De Vries deed onderzoek naar de bewering van Ten W. dat Paña was teruggekeerd naar de Filippijnen en daar als lerares werkzaam was. De arts kon daar echter geen bewijs van leveren en op de Filippijnen werd geen enkel spoor van de verdwenen vrouw gevonden. Vervolgens zette justitie in Den Bosch een rechercheteam op de zaak.

Kinderporno
Drie maanden geleden werd de naar Noorwegen verhuisde Ten W. in Oslo aangehouden. Tegelijkertijd werd zijn voormalige woning in Nuenen doorzocht, maar dat leverde niets op. In afwachting van zijn uitlevering werd de arts weer op vrije voeten gesteld. Afgelopen zondag dook Ten W. plotseling op in Amsterdam, waar hij door de politie werd aangehouden en verhoord. De Noorse politie vond bij een huiszoeking kinderporno op de computer van de man. Of hij daarvoor wordt vervolgd is niet bekend.

Spierscheuring voor Oude Kamphuis

Niels Oude Kamphuis mist de herstart an de Bundesliga aankomend weekeinde.

De Nederlandse verdediger van Schalke 04 liep tijdens de training van de Duitse club een spierscheuring op in zijn kuit en kan zeker twee weken niet in actie komen.

Marco van Hoogdalem werkte een individuele training af mdat hij klaagde over pijn in de borst. Schalke 04 speelt zaterdag thuis tegen Werder Bremen.

Delen Waddeneilanden mogen overstromen

Bepaalde gedeelten van de waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland worden niet meer beschermd tegen overstromingen. Rijkswaterstaat wil alleen in de binnendijkse gebieden droge voeten garanderen. De maatregelen zorgen ervoor dat de dorpjes Oost-Vlieland, Terschelling West en bewoonde gebieden op Ameland niet beschermd worden.

Genoemde dorpen liggen buiten de binnendijkse gebieden en mogen dus van Rijkswaterstaat ten prooi vallen aan een overstroming. Wethouder Piet IJnsen van Ameland laat in een reactie weten dat zijn gemeente een rechtszaak heeft aangespannen tegen Rijkswaterstaat.

Ameland
Ameland: Droge voeten worden niet gegarandeerd

Extra bij pre-orders City of Heroes Deluxe

Als je dacht dat je alleen extra's kreeg als je in Amerika woonde dan heb je het mis. NCsoft heeft een contract gesloten met bol.com over de pre-order versie van hun MMORPG: City of Heroes.

Als je namelijk City of Heroes Deluxe bestelt bij bol.com zal je een pass-code krijgen om deel te nemen aan de beta-fase die rond de kerst is gestart en op 4 februari afloopt. Overigens zal je nog meer vinden in de Deluxe versie, zo zal je in de doos onder andere de drie content updates, een stripboek over City of Heroes en codes voor enkele unieke in-game items vinden.

Om City of Heroes te kunnen spelen hoef je niet per se over een creditcard te beschikken. Er zullen ook bepaalde 'Time Cards' op de markt gebracht worden zodat je voor €25.99 gedurende 60 dagen de game zal kunnen spelen.

Kaalheidssite trekt miljoen Duitsers

Icoon opmerkelijk nieuwsWil je weten wat de kans is dat je later kaal zal worden? Met behulp van een Duitse website kun je uitrekenen hoe groot de kans is dat je je haren gaat verliezen, en rond welke leeftijd dit zal gebeuren. Volgens de krant Die Welt wordt de site massaal bezocht.

Bij de test moeten een aantal vragen worden beantwoord, zoals hoeveel stress je hebt en of er veel familieleden kaal zijn. De 'Glatzenrechner' zou tot dusver door een miljoen nieuwsgierigen zijn bezocht.

[Upd]AGOVV niet verder met Koolhof

AGOVV wil met trainer Jurrie Koolhof om de tafel om een contractverlenging te bespreken. Het contract van de oefenmeester loopt aan het einde van dit seizoen af.

Beide partijen zijn erg te spreken over de samenwerking. De 45-jarige Koolhof laat contractverlenging afhangen van de ambities van de Apeldoornse club. Deze moeten volgens de oefenmeester gelijk zijn aan zijn eigen ambities.

AGOVV denkt er over de naam van de club te wijzigen. De club zou verder moeten gaan onder de naam FC Apeldoorn, om zo meer publiek naar het stadion te lokken.

Update 17.51 uur:
NOS-Teletekst meldt dat AGOVV en Koolhof niet met elkaar verder gaan. "De samenwerking is prima bevallen, maar het is tijd om iets anders te doen", aldus Ted van Leeuwen, technisch directeur bij AGOVV.

Thaise olifanten krijgen echt toilet

Scootmobiel en FSF-Moses hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Zeven olifanten zullen hun grote hopen voortaan niet meer op de straten van het Thaise plaatsje Chiang Mai laten vallen. De dieren wordt momenteel aangeleerd, gebruik te maken van het toilet.

Het betreft hier natuurlijk geen gewoon toilet, maar een extra groot olifantentoilet. Dit schreef het Thaise dagblad The Nation vandaag. Een exploitant van de dieren heeft een aantal grote wc-potten laten maken van witgeverfd beton, uiteraard met een goed rioleringssysteem. Door met hun slurf aan een touw te trekken kunnen de olifanten doortrekken.

De handelaren en exploitanten van de dieren zien in de toilettraining een belangrijke toevoeging aan de kunstjes die de dieren al kunnen, zoals schilderen, muziekinstumenten bespelen en dansen. Het project moet niet alleen een publiekstrekker voor toeristen worden, maar zal ook de straten van Chiang Mai schoner houden.


Het olifantentoilet inclusief de gebruiker (De Telegraaf)

Vrouw (73) jaagt overvallers het huis uit

Mutant01 en WinnarJ hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Een 73-jarige vrouw uit Zaandam heeft haar overvallers letterlijk haar huis uit geslagen. De vrouw werd afgelopen maandagavond verrast door de twee mannen.

Na herhaaldelijk aanbellen, besloot de vrouw toch maar de deur open te doen. Vervolgens probeerden de twee mannen, met vermoedelijk een negroïde uiterlijk, de woning aan de De Wetstraat binnen te dringen. Zo vertelde de 73-jarige later aan de politie.

Beide mannen droegen een bivakmuts en volgens de vrouw had één van hen iets in de hand wat op een mes leek. De daders vroegen om geld. De vrouw werd hier zo boos om, dat ze één van de mannen vol met haar vuist in het gezicht sloeg. Hierop kozen de twee het hazenpad.

Radio 3FM haalt ruim 9 ton op voor Darfur

borisz had ons via de nieuws-submit te melden:

3FM Serious RequestRadio 3FM heeft met de 'Serious Request 'actie' 915.995 euro opgehaald voor de vluchtelingen van Darfur. Dit bedrag is het totaal van alle donaties, veilingen en SMS-acties. In de week voor kerst verzorgde 3FM vanaf de Neude in Utrecht een marathon-uitzending om zoveel mogelijk geld op te halen voor een noodhospitaal van het Nederlandse Rode Kruis.

Het grootste deel van de opbrengst (ruim vijf ton) werd binnengehaald via betaalde verzoekplaten. Bedrijven brachten 250.000 euro op. De marathonuitzending is door 2,8 miljoen mensen beluisterd, meer dan 6 miljoen mensen hebben de uitzending gevolgd via Nederland 2. Dit blijkt uit een onderzoek dat de afdeling Kijk- en Luisteronderzoek. De uitzendingen werden gewaardeerd met een 7,6.

Zendercoördinator Florent Luyckx van de publieke popzender is erg tevreden. "Wij zijn ontzettend trots op onze luisteraars. Ze hebben massaal gehoor gegeven aan de Serious Request met veel geld voor veel mooie muziek. De muziekkeuze van de luisteraars heeft ons overigens geïnspireerd. Het is gebleken dat de muziek op 3FM goed aansluit bij de voorkeur van de luisteraar én we hebben ook een aantal interessante nieuwe ideeën opgedaan. Die hoor je in 2005 zeker terug op 3FM."

Soul Calibur 3 in oktober?

Volgens een aantal bronnen bij Namco zal Soul Calibur 3 in oktober 2005 te koop zijn in Europa. De opvolger van de populaire fighter zal in de herfst in de arcades verschijnen en kort daarna dus ook op de homeconsoles.

Net als deel 2 zal Soul Calibur 3 op de PS2, GameCube en Xbox uitkomen. Maar het blijft hier niet bij, Soul Calibur 3 zal ook op een andere console uitkomen. Welke dit zal zijn is nog onbekend. Het kan gaan om de DS, de PSP of natuurlijk de Xbox 2. Welke het zal worden wordt in de toekomst duidelijk.

Groningen trekt Sankoh aan

FC Groningen heeft Gibril Sankoh aangetrokken. De verdediger maakt per direct deel uit van de selectie van de Groningers, waar hij een contract tekende voor 3,5 jaar.

De 21-jarige Sankoh is afkomstig van Stormvogels/Telstar, waar hij pas bezig was aan zijn eerste seizoen als profvoetballer. Daarvoor was Sankoh actief in de eerste klasse van het amateurvoetbal bij De Kennemers. De uit Sierra Leono afkomstige Sankoh verraste iedereen door vanaf de oefenwedstrijd in de voorbereiding tegen SC Heerenveen als basisspeler deel uit te maken van de eerste selectie.

Door zijn goede prestaties besloot het bestuur van Stormvogels/Telstar het contract met Sankoh open te breken en een optie in zijn contract te lichten. FC Groningen moet nu een gelimiteerde afkoopsom betalen. Over deze afkoopsom worden verder geen mededelingen gedaan.

Loovens niet naar De Graafschap

De beoogde transfer van Glenn Loovens naar De Graafschap gaat niet door. De verdediger schermt met interesse vanuit Engeland.

Lang zag het er naar uit dat Loovens de rest van het seizoen in Doetinchem zou spelen. De verdediger mag bij Feyenoord op huurbasis vertrekken. Loovens maakte echter bekend de komende maanden bij een club uit Engeland te spelen. Over welke club het gaat, is nog niet duidelijk.

De Graafschap is niet gelukkig deze transferperiode. Het afketsen van de transfer van Loovens naar de club is niet de eerste tegenslag voor de Superboeren. Eerdere pogingen om versterkingen aan te trekken mislukten, doordat er andere kapers op de kust waren en doordat de spelers in kwestie geen interesse in een overgang naar De Graafschap hadden.

Hooiveld op proef in Schotland

Het Schotse Livingstone heeft SC Heerenveen-verdediger Jos Hooiveld op proef. Hooiveld probeert deze week een contract te verdienen bij de hekkensluiter van de Schotse competitie.

De 21-jarige Hooiveld kwam bij Heerenveen dit seizoen nog niet aan spelen toe, waarna de Drent op zoek ging naar een nieuwe club. Livingstone is door de laatste plaats in de competitie naarstig op zoek naar versterkingen om degradatie af te wenden. Inmiddels contracteerde de club al 4 nieuwe spelers.

How to prevent homosexuality?

Soms is het erg grappig om in de VS bepaalde dingen serieus te nemen. Lobbygroepjes en extreem conservatieve religieuze groeperingen komen zelfs met handleidingen How To Prevent Homosexuality om mensen te wijzen op de zonden in het leven.

Lijstjes ontbreken daarbij ook niet. Wanneer zijn jongens risicogevallen:

1) Fear of rough and tumble play

2) Lack of same-sex playmates

3) Dislike of team sports

4) Doll play

5) Cross dressing or interest in women's clothes or shoes

6) Effeminate speech or mannerism

7) Playacting in which the boy takes a feminine part.

8) Frequent statements that he wants to be a girl or is a girl.

Bron

Voor mensen die serieuze interesse hebben in dit soort preventies en die hun zoon ervan verdenken een heaumeautje te worden, misschien staan er vast "handige" dingen bij en anders gewoon nog een paar keer neuken en proberen om te kijken of het dit keer toch echt een hetero wordt! succes gegarandeerd!!

Carlisle adopteert gestrande goudvis

De Engelse voetbalclub Carlisle United heeft een nieuwe mascotte. Nadat het complex overspoeld was geraakt, is goudvis Judy de nieuwe aanwinst.

De grootste overstroming van de rivier Petterrill sinds 1822 bracht Judy en de club bij elkaar. De nummer twee van de Nationwide Conference (vijfde niveau in Engeland) heeft de goudvis geadopteerd om de club te vertegenwoordigen.

Judy werd door de dochter van voorzitter Fred Story levend aangetroffen in het blank staande strafschopgebied in Brunton Park, het stadion van Carlisle. De goudvis woonde oorspronkelijk in een huis tegenover het stadion, maar het eigenlijke baasje heeft besloten Judy aan de club te schenken. De fans zijn verheugd met Judy, die volgens hen "goed past bij het strijdvaardige karakter van de club."

Carlisle zal het eigen stadion overigens voorlopig niet meer kunnen gebruiken. Twintig miljoen liter water en drab overspoelden het veld. Op het hoogtepunt reikte het water tot aan de lat. De club zal zijn thuiswedstrijden derhalve voorlopig bij Workington spelen.

Carlisle kent op FOK! overigens een eigen fantopic

Multiplayer screenshots F.E.A.R.

'If you have a problem, and no one else can help... maybe you can hire: F.E.A.R' Juist, F.E.A.R is een anti terreur eenheid (First Encounter Assault and Recon) die alleen word ingeroepen als de situatie zelfs voor het leger niet meer in de hand te houden is.

Vandaag zijn de eerste multiplayer screenshots van deze First-Person shooter, die gemaakt wordt door Monolith, vrijgegeven. Een opvallend detail is dat je ook in de multiplayer bullettime kan gebruiken. Ditmaal om je tegenstanders te vertragen.
[Gerucht] Info nieuwe Need for Speed

Eerder werd al bekend dat de volgende Need for Speed geen deel in de Underground reeks zou worden. Nu heeft een medewerker van EA tijdens een seminar op een Amerikaanse universiteit wat meer informatie over het nieuwe deel in de Need for Speed-serie gegeven. De titel van de game zal Need for Speed: Most Wanted worden. Deze naam is eerder al eens opgedoken voordat de eerste Underground uitkwam. Het spel zal terugkeren naar de roots van de serie: niet meer tunen, maar racen met snelle wagens. Er zullen acht racemodes komen: multiple point races, toll booth races, speed trap photos, outrun, outrun best route, circuit, sprint en knockout. Er is nog geen officiële bevestiging van het bericht.

Fiat Xbox Limited Edition aangekondigd

In de UK worden deze maand twee speciale uitvoeringen van de Fiat Stilo en de Fiat Punto geïntroduceerd. De twee auto's hebben de toevoeging Xbox gekregen. Fiat en Microsoft werken dit jaar samen en de limited edition Punto en Stilo zijn gemaakt om dit partnerschap te vieren. Bij de auto's komt ook het spel Forza Motorsport. Wil je meer informatie over de partnerschap klik dan hier.Advocaat steekt inbreker neer

Icoon Binnenlands nieuws In het centrum van Amsterdam zijn vandaag bij een advocatenkantoor aan de Langestraat twee gewonden gevallen. Getuigen melden dat een advocaat twee inbrekers in zijn kantoor op heterdaad betrapte, waarbij hij er vervolgens eentje met een schroevendraaier neerstak.

De metgezel van de neergestoken inbreker wist te ontkomen. De gewonde inbreker is gearresteerd. Hij verkeert niet in levensgevaar.

Duitsland gaat bumperkleven aanpakken

Icoon Buitenlands nieuwsDe regering van Duitsland wil het bumperkleven door automobilisten op snelwegen harder aan gaan pakken. Een woordvoerder van het ministerie van Verkeer stelde dat straffen waarschijnlijk zullen worden aangescherpt. De zegsman reageerde op een bericht in de krant Saarbrücker Zeitung.

In het bericht werd gemeld dat de boete voor ernstige overtredingen verhoogd gaat worden van 150 tot 250 euro. Daarbij zou een langere ontzegging van het rijbewijs mogelijk moeten worden; drie maanden tegen één maand nu. De woordvoerder van het ministerie wilde deze details echter niet bevestigen.

Geen Nederlanders in UEFA Team van het jaar

Het UEFA Team van het Jaar 2004 bevat geen Nederlandse spelers.

De bezoekers van de website UEFA .com kozen Thierry Henry voor de vierde opeenvolgende maal in de selectie. Met Ricardo Carvalho (Chelsea/FC Porto), Cristiano Ronaldo (Manchester United) en Maniche (FC Porto) is Portugal hofleverancier. Ook de coach is Portugees: José Mourinho (Chelsea/FC Porto).

Europees kampioen Griekenland levert evenals Nederland geen spelers. Vorig jaar was Ruud van Nistelrooy nog één van de geselecteerde spelers en Clarence Seedorf was in 2002 van de partij. De UEFA organiseert de verkiezing voor het Team van het Jaar sinds 2001.

UEFA.com Team van het Jaar 2004

Gianluigi Buffon (Juventus) - Cafu (AC Milan), Ricardo Carvalho (Chelsea/FC Porto), Alessandro Nesta (AC Milan), Ashley Cole (Arsenal) - Cristiano Ronaldo (Manchester United), Maniche (FC Porto), Ronaldinho (FC Barcelona), Pavel Nedved (Juventus) - Thierry Henry (Arsenal), Andrei Shevchenko (AC Milan).

Coach: José Mourinho (Chelsea/FC Porto).

Groningse disco verbiedt alle Urban Wear

Karl KaniDiscotheek 2Night in het Groningse Delfzijl heeft het verbod op het kledingmerk Karl Kani geschrapt. Dat zegt advocaat P. Holtrop van de importeur van het kledingmerk. In plaats van een specifiek verbod op Karl Kani-kleding wil de disco alle zogenaamde Urban Wear gaan weren. Kledingimporteur Urban Trends kan hiermee leven.

"Dit is een meer objectieve regel. Wat ons betreft is hiermee de lucht geklaard", stelt Holtrop in zijn reactie. De disco kwam vorige week in het nieuws omdat het het dragen van Karl Kani-kleding verbood. Eigenaar Van der Zweep stelde dat veel bezoekers zich ergerden aan de opzichtige kleding. Urban Trends noemde de maatregel discriminerend voor het merk.

"We blijven wel opletten of de kledingregels niet worden ingezet als ongewenst middel om bepaalde groepen buiten de deur te houden. Dat is verkapte discriminatie", zegt advocaat Holtrop. 2Night heeft beloofd zich niet meer in negatieve zin over het merk Karl Kani uit te laten.

Doodgereden tasjesdief was net bij rechter geweest

Opnosforatou, Ome.Fleer, dragonkiss, blue_sky, FSF-Moses, kodak, The_T, junkieXXXL, bascom, klootmongool en vele anonieme FOK!kers hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De in Amsterdam doodgereden tasjesdief blijkt die dag net bij de rechter vandaan te zijn gekomen. Dat meldt een woordvoerster van de rechtbank vandaag. De 19-jarige Ali el B. moest voorkomen wegens betrokkenheid bij een gewapende overval op een Xenos-filiaal, gepleegd in mei 2004.

Na zijn arrestatie destijds zat Ali vier maanden in hechtenis. In september werd hij vrijgelaten, nadat zijn broer hem een alibi voor de overval verschafte.

Maandagavond kwam Ali el B. om het leven nadat hij op een scooter klem kwam te zitten tussen een auto en een boom. De auto die hem klemreed was van een vrouw, waarvan Ali haar tas had gejat. Zij zette vervolgens de achtervolging in, met het noodlottig ongeval als gevolg. Onduidelijk is nog of de aanrijding opzettelijk gebeurde, of dat het een ongeluk was.

Gisteren werd Ali herdacht in een spontaan georganiseerde bijeenkomst. De aanwezigen spraken onder leiding van een imam van de nabijgelegen moskee een gebed in het Arabisch uit. Volgens vrienden was Ali een jongen met een gouden hart. Dat Ali een dief is, gelooft men in zijn vriendenkring niet. "Hij werkte hard voor zijn geld."

Bossche jongeren opgepakt na vernielingen

Pim_In_Memoriam had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie in Den Bosch heeft met de aanhouding van een jongerenbende waarschijnlijk een einde gemaakt aan een reeks vernielingen, bedreigingen en pesterijen in de Graafsewijk in de Brabantse hoofdstad. Dit heeft een woordvoerder woensdag gemeld. De jongeren, vier meisjes en negen jongens in de leeftijd van dertien tot 21 jaar, zijn afkomstig uit de wijk zelf.

De groep wordt verdacht van het gooien van eieren tegen ramen, het ruiten laten springen met vuurwerk, het gooien van hondenpoep door brievenbussen, het stichten van brand in vuilcontainers en het bekladden van muren en deuren. Ze hadden het daarbij vooral voorzien op buurtbewoners die bij de politie zouden hebben geklaagd over het gedrag van de jeugd. Zo werd er bij sommige personen het woord 'verrader' op de voordeur gekrast. Tegen de jongeren is procesverbaal opgemaakt. Enkele van hen hebben meerdere dagen in de cel moeten doorbrengen.

Oekraïner slaapt al 20 jaar niet meer

Icoon opmerkelijk nieuwsFjodor Nestersjoek uit het Oekraïense Kamen Kasjirskie kan maar niet in slaap komen. Niet sinds een paar dagen of een paar weken, de laatste keer dat de Oekraïner sliep moet begin jaren tachtig zijn geweest. De precieze datum weet de 63-jarige Nestersjoek niet meer, wel dat het niet meer dan een hazenslaapje was.

Dokters staan voor een raadsel. Nestersjoek heeft verschillende therapieën geprobeerd, maar niets hielp. De man voelt zich goed, heeft nergens pijn, is niet oververmoeid en is naar hun oordeel niet ziek. Soms doezelt hij een beetje, als zijn ogen vermoeid raken bij het lezen van een boek. "Maar eigenlijk ben ik weer klaarwakker zodra ik ophoud met lezen", vertelt de man die in het dagelijks leven verzekeringsagent is. "Ik heb me er inmiddels maar bij neergelegd."

World Championship Poker naar de DS

Crave Entertainment heeft aangekondigd dat World Championship Poker ook naar de Nintendo DS komt. Het spel is al verkrijgbaar op de PlayStation 2, Xbox en GameBoy Advance. De Nintendo DS-versie zal de volgende features bevatten:
12 verschillende soorten poker games
Multiplayer
Quick Play mode
Casino omgevingen
Career mode.

World Championship Poker voor de DS komt 5 april uit in Amerika en een Europese release ontbreekt nog.

Irakees door Nederlanders doodgeschoten

Sori4Fun en omegaproject hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In het zuiden van Irak is woensdagochtend door Nederlandse militairen een Irakees doodgeschoten. De man reed met een burgervoertuig door bij een Nederlandse controlepost waarbij hij een stopteken en Nederlandse waarschuwingsschoten negeerde. Vervolgens werd door de militairen gericht op het voertuig geschoten. Hierbij kwam een van de inzittenden om het leven. De andere inzittende is waarschijnlijk ongedeerd gebleven.

Het incident vond woensdagochtend rond 05.00 uur lokale tijd plaats (03.00 Nederlandse tijd) in de woestijn van de 'Nederlandse' provincie Al Muthanna in het zuiden van Irak. De plaats van het incident ligt op ongeveer 80 kilometer ten zuiden van As Samawah. Het is volgens Defensie nog onduidelijk waarom het voertuig het stopteken en de waarschuwingsschoten negeerde. De Iraakse politie en de Koninklijke Marechaussee stellen een in onderzoek naar de toedracht van het incident.

Zweedse miljonair ontvoerd

In Zweden is een massale zoektocht op poten gezet om de erfgenaam van het Zweedse zakenimperium Siba te vinden. Fabian Bengtsson, de 32-jarige directeur van Siba, is ontvoerd, aldus de politie.

Maandagochtend vernam de familie van Bengtsson voor het laatst iets van Fabian. Via zijn mobiele telefoon werd een smsje verzonden waarin zou staan dat hij ontvoerd is.

Siba is een bedrijf dat 51 discountwarenhuizen in Scandinavië heeft. De geschatte waarde van het bedrijf is 2 miljard kroon (230 miljoen euro).

[upd] Arrestaties na gooien van tegel op auto

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie Haaglanden heeft vier arrestaties verricht in de zogenoemde 'stoeptegelzaak'. Op zondagavond 9 januari raakte de 30-jarige Louise Donk uit Uden zwaar gewond nadat er vanaf een viaduct in de buurt van Rijswijk een stoeptegel op haar auto werd gegooid. De vrouw overleed later in het ziekenhuis.

Kort voor dit incident werd vanaf een nabijgelegen viaduct een zak puin op een vrachtwagen gegooid. De vrachtwagenchauffeur kwam met schrik vrij. Het is niet duidelijk of beide zaken met elkaar te maken hebben. Ook heeft de politie nog niet bekend gemaakt hoe zij de verdachten op het spoor is gekomen. Het rechercheteam doet nog onderzoek naar het motief en de precieze toedracht.

De stoeptegelzaak zorgde voor veel beroering. Minister Karla Peijs van Verkeer zei in een commentaar de zaak als moord te beschouwen. Zij wil extra veiligheidsmaatregelen bij risicoviaducten en kondigde boetes aan voor aannemers die hun spullen niet opruimen. De Haagse rockband Golden Earring droeg haar nieuwste single op aan de overleden Louise Donk.

Update 12:40 uur
De verdachten zijn vier meerderjarige mannen afkomstig uit Rijswijk. De vier werden opgepakt na een tip van een getuige. Ze worden vrijdagochtend voorgeleid.

-
Met dank aan macromarkt.nl, FSF-Moses, rembo1987, Scuderia_Mark, qltel en GnAgn voor het submitten van dit bericht.

World of WarCraft kampt met problemen

De Amerikaanse versie van de MMORPG World of WarCraft kampt met server- en stabiliteitsproblemen. Het was voor de spelers bijna onmogelijk om normaal World of WarCraft te spelen. Ongeveer 20 van de 88 servers waren afgelopen donderdag onbereikbaar.
"[...]
"The servers were outright broken the evenings of Thursday, Friday, Saturday, and Sunday," grumbled one upset player to GameSpot editors. As a result of the downed servers, many gamers were kicked off the servers or forced to endure waits of more than one hour...if they could log on at all. Finally, on Sunday, all the servers were again brought down for "emergency service."
[...]"


Als tijdelijke oplossing heeft Blizzard besloten om op het moment minder mensen op een server toe te laten. Dit is een tijdelijke oplossing om de spelers te laten spelen en zo kan Blizzard makkelijker de problemen opsporen. Ter compensatie krijgen alle spelers twee dagen gratis spelen extra.

Take Two in gesprek met Major League Baseball

Publisher Take Two is in overleg met de Major League Baseball voor de exclusieve rechten van deze competitie. Nu Electronic Arts de rechten bezit van ESPN en de NFL moet Take Two snel handelen om deze rechten te verzekeren. Een deal tussen Take Two en de MLB zal geen invloed hebben op de strategie van Electronic Arts, want deze heeft geen MLB-gelicenseerde spellen.

Doordat Grand Theft Auto: San Andreas erg goed heeft verkocht, heeft Take Two meer geld te besteden om een exclusieve licentie te bemachtigen. De grootste concurrent voor deze licentie is Sony, die met de MLB-reeks op de markt zit. Vooralsnog is Take Two de enige die in overleg is met de MLB. Meer nieuws volgt binnenkort.

Snelweg A10 afgesloten na ernstig ongeval

Op de snelweg A10 bij Amsterdam heeft zich voor de tweede keer in korte tijd een ernstig ongeval voorgedaan. Op de buitenring Noord, richting Zaanstad, vond rond 11.15 uur een kop-staartbotsing plaats. Hoeveel voertuigen erbij betrokken zijn, is nog niet bekend. Ook kon de politie nog niet zeggen of er gewonden zijn gevallen. Alle rijstroken van de A10 zijn afgesloten.

Afgelopen dinsdag vond er op dezelfde snelweg al een ongeluk plaats. Daar waren zo'n tien voertuigen bij betrokken.

'Bleken van tanden kan gevaarlijk zijn'

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Medisch nieuwsHet bleken van tanden kan zeer slecht zijn voor het gebit. Dat beweert Joost Roeter, verbonden aan het UMC St. Radboud in Nijmegen. Hoge concentraties waterstofperoxide maken het glazuur poreuzer en veranderen de weefselstructuur van het tandbeen. Roeters pleit ervoor dat bij het bleken van tanden altijd een tandarts betrokken is.

"Mensen willen vaak snel witte tanden en laten zich allerlei producten aansmeren", stelt de hoofddocent tandheelkunde. In navolging van beroemdheden als Tom Cruise, Gerard Joling of Estelle Gullit zou Nederland zich momenteel massaal op de tandbleekmiddelen storten, die te koop zijn bij drogist, supermarkt, internet en via Tel Sell-achtige televisieprogramma's. Veel middelen kunnen bij ondeskundig gebruik gevaarlijk zijn. "Het enige goede en veilige middel is een gel op basis van waterstofperoxide, aangebracht door de tandarts. Maar mensen willen vaak snel witte tanden en laten zich allerlei producten aansmeren", aldus Roeter.

Veel fabrikanten houden zich niet aan de wettelijke limiet van 0,1 procent waterstofperoxide, omdat middelen met minder nauwelijks effectief zouden zijn. Een hoge concentratie kan echter een verbrandingsreactie opleveren, die bloedende wonden veroorzaakt. Roken en alcoholgebruik leveren in combinatie met hoge concentraties waterstofperoxide mogelijk een extra gezondheidsrisico op. Verder is het voor personen met lekkende vullingen, kronen of gevoelige tanden niet erg verstandig om het gebit te bleken.

Uytdehaage richt zich op vijf kilometer

Jochem Uytdehaage zal tijdens de skate-off op vrijdag 21 januari alleen gaan starten op de vijf kilometer.

De Europees kampioen allround twijfelde enige tijd over deelname, omdat de skate-off zijn voorbereiding op het WK allround hinderde.

Momenteel is de Nederlander op trainingkamp in Collalbo en zal speciaal voor de skate-off even van Italië naar Nederland reizen. Als Uytdehaage de skate-off aan zich voorbij had laten gaan, was na het WK allround, begin februari in Moskou, zijn seizoen voorbij.

Uytdehaage meldde zich wel af voor de selectiewedstrijden over 1500 en 10.000 meter. Ook teamgenoot Carl Verheijen laat de skate-off over 1500 meter schieten.

Totale omzet videogamesindustrie afgenomen in 2004

Volgens een rapport van marktonderzoeksgroep NPD is de totale omzet binnen de gamesindustrie in 2004 met 1 procent gedaald van 10 miljard dollar (2003) naar 9,9 miljard dollar. Ondanks dat de omzet lager was, is het totale aantal eenheden dat verkocht is gestegen met 4 procent.

Opvallend is dat handheld gaming groot lijkt te worden, daar de grens van één miljard dollar dit jaar voor het eerst doorbroken werd. Verkopen van videogames bereikten vorig jaar een hoogte van 6,2 miljard dollar, terwijl er in 2003 voor 5,8 miljard dollar verkocht werd.

De mindere beschikbaarheid van hardware in het kerstseizoen lijkt ervoor gezorgd te hebben dat er 27 procent minder consoles verkocht zijn. De draagbare hardware lijkt de mindere verkopen enigszins gestimuleerd te hebben, aangezien daar een stijging van 10 procent waar te nemen was in het aantal verkochte eenheden ten op zichte van 2003.

Als laatste presenteert NPD de meestverkopende consoletitels van 2004, gebaseerd op het aantal verkochte eenheden:

1. Grand Theft Auto: San Andreas (PS2)
2. Halo 2 (Xbox)
3. Madden NFL 2005 (PS2)
4. ESPN NFL 2K5 (PS2)
5. Need For Speed: Underground 2 (PS2)
6. Pokemon Fire Red (GBA)
7. NBA Live 2005 (PS2)
8. Spider-Man 2 (PS2)
9. Halo (Xbox)
10. ESPN NFL 2K5 (Xbox)

Man wil busje opblazen bij Witte Huis

Een man heeft dinsdag gedreigd om zijn bestelbus op te blazen in de buurt van het Witte Huis in Washington. De politie wist de man na 4.5 uur te bewegen zich over te geven.

De man wilde met zijn actie de voogdij over zijn kind terug krijgen. Door de actie van de man werd een deel van Washington afgesloten en ontstonden er opstoppingen in het centrum. Ook werden gebouwen in de directe omgeving ontruimd.

De autostoet van president George Bush, die in Washington op een andere plek in Washington een toespraak hield, werd omgeleid naar de zij-ingang van het Witte Huis.

Vrouw omgekomen bij brand in huis

Bij een brand in een woning in Drachten is dinsdagavond een vrouw om het leven gekomen. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

De brand in het huis werd rond 20.30 ontdekt. De snel gearriveerde brandweer bracht de mensen uit het pand in veiligheid. Een woordvoerder van de politie verklaarde: "Na die twee mensen dacht men dat iedereen eruit was." Dat bleek echter niet het geval.

Een half uur later was de brand onder controle. Toen de brandweer daarna het pand binnenging vonden zij de vrouw in een slaapkamer. Het slachtoffer was nog in leven, maar overleed op weg naar het ziekenhuis. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Schut mist hervatting competitie

Verdediger Alje Schut van FC Utrecht mist door een flinke vleeswond in zijn onderbeen de hervatting van het seizoen.

De 23-jarige Schut raakte dinsdag geblesseerd tijdens de training. In een duel met een ploeggenoot werd zijn onderbeen geraakt door een schoen.

"Ik wist meteen dat het mis was", zei Schut op de website van FC Utrecht. "Ik schrok toen ik mijn sok naar beneden deed. Het lag van boven tot onder helemaal open en je zag de spieren zitten."

Schut, die net hersteld is van een knieblessure, moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De wond werd met veertien hechtingen gedicht. "Gelukkig is er geen zenuw geraakt", zei hij. "Ik moet voorlopig rust houden en afwachten hoe de wond geneest."

Man mishandeld door ex-vrouw

De politie heeft afgelopen maandag een 28-jarige vrouw uit Schoonrewoerd aangehouden, omdat zij haar ex-man uit Leerdam zou hebben mishandeld. Ook zou zij zijn auto hebben vernield.

De mishandeling vond plaats nadat de vrouw besloot om bij haar man langs te gaan. De man durfde echter zeer waarschijnlijk niet open te doen, omdat hij bang was voor de vrouw. Zijn ex-vrouw werd daar alleen maar bozer om en toen zij de man uiteindelijk tegen kwam in een onder zijn huis gelegen winkel, sloegen de stoppen bij haar door.

De ex-vrouw bedreigde het slachtoffer, scheurde zijn shirt kapot en gooide een mes naar hem toe. Daarnaast gooide ze een bloempot door de voorruit van zijn auto.

De politie heeft de vrouw aangehouden voor lokaalvredebreuk, vernieling, bedreiging en mishandeling.

Uitslagen Australian Open (19/01/05)

Australian Open Van de overgebleven Nederlanders kwam alleen Peter Wessels in actie op de derde dag van de Australian Open, waar geen echte verrassingen te zien waren.

Wessels moest het opnemen tegen Joachim Johansson, die in de eerste ronde Sjeng Schalken naar huis had gestuurd. De Zweed verkeert in prima vorm en is als elfde geplaatst. Wessels, die de laatste tijd door zeges in de Challenger toernooien de top honderd binnenkwam, kon hem goed bijbenen. Het verschil was maar klein. In elke set had de Nederlander een slechte servicegame, wat voldoende was voor Johansson om de partij te winnen: 3-6 5-7 4-6. Alle Nederlandse heren zijn daarmee uitgeschakeld. Komende nacht speelt Michaella Krajicek haar tweede ronde partij tegen Patty Schnyder.

Bij de heren wist verder Andre Agassi zich op overtuigende wijze te plaatsen voor de derde ronde. De als achtste geplaatste Amerikaan, viervoudig winnaar in Melbourne, had niets te duchten van de Duitser Rainer Schüttler: 6-3, 6-1, 6-0.

Voor de Duitser Tommy Haas viel het doek woensdag. De als zestiende geplaatste Duitser verloor van de Slowaak Karol Beck, ondanks dat hij met 2-0 in sets voorkwam. Setstanden waren 7-5, 6-2, 2-6, 6-7(5), 3-6.

Bij de vrouwen bereikte Amelie Mauresmo de derde ronde, de als als tweede geplaatste Française had wel drie sets nodig tegen de Russin Dinara Safina, het zusje van Marat Safin, 2-6, 6-1, 6-0.

Ook Serena Williams bereikte de derde ronde. De 23-jarige Amerikaanse, winnares in 2003, versloeg in drie kwartier Dally Randriantefy uit Madagascar: 6-3 6-0.

Williams produceerde zes aces en won 84 procent van haar eerste service. Daarmee toonde zij aan een van de favorieten te zijn voor de eindzege van de Australian Open.

Meer sportnieuws vind je op Sport.fok.nl!

Australian Open (19/01/05)

Van de overgebleven Nederlanders kwam alleen Peter Wessels in actie op de derde dag van de Australian Open, waar geen echte verrassingen te zien waren.

Peter Wessels moest het opnemen tegen Joachim Johansson, die in de eerste ronde Sjeng Schalken naar huis had gestuurd. De Zweed verkeert in prima vorm en is als elfde geplaatst. Wessels, die de laatste tijd door zeges in de Challenger toernooien de top honderd binnenkwam, kon hem goed bijbenen. Het verschil was maar klein. In elke set had de Nederlander een slechte servicegame, wat voldoende was voor Johansson om de partij te winnen: 3-6 5-7 4-6.

Bij de heren wist Andre Agassi zich op overtuigende wijze te plaatsen voor de derde ronde. De als achtste geplaatste Amerikaan, viervoudig winnaar in Melbourne, had niets te duchten van de Duitser Rainer Schüttler: 6-3, 6-1, 6-0.

Voor de Duitser Tommy Haas viel het doek woensdag. De als zestiende geplaatste Duitser verloor van de Slowaak Karol Beck, ondanks dat hij met 2-0 in sets voorkwam. Setstanden waren 7-5, 6-2, 2-6, 6-7(5), 3-6.

Bij de vrouwen bereikte Amelie Mauresmo de derde ronde, de als als tweede geplaatste Française had wel drie sets nodig tegen de Russin Dinara Safina, het zusje van Marat Safin, 2-6, 6-1, 6-0.

Wimbledon-kampioene Maria Sharapova moest alles uit de kast halen om zich de Amerikaanse Lindsay Lee-Waters van het lijf te houden: 4-6, 6-0, 6-3.

Ook Serena Williams bereikte de derde ronde. De 23-jarige Amerikaanse, winnares in 2003, versloeg in drie kwartier Dally Randriantefy uit Madagascar: 6-3 6-0.

Williams produceerde zes aces en won 84 procent van haar eerste service. Daarmee toonde zij aan een van de favorieten te zijn voor de eindzege van de Australian Open.

ANWB vindt bromfietskenteken te duur

FSF-Moses had ons via de nieuws-submit te melden:

Het nieuw in te voeren kenteken voor brommers en snorfietsen wordt te duur, meent de ANWB. De 350.000 brom- en snorfietsen in Nederland dienen vanaf 1 september aanstaande te worden voorzien van een eigen kentekenplaat. Dit gaat zo'n 50 tot 60 euro per bromfiets kosten, en volgens de ANWB is dat te veel. De ANWB suggereert een 'adviesprijs' van 25 euro. Om dat te bekostigen vraagt de organisatie een extra investering van de overheid van 13,5 miljoen euro.

Het besluit tot invoering van het bromfietskenteken viel vorig jaar, nadat dit jaren lang was uitgesteld. Door de invoering van dit kentekenregister hoopt de overheid dat brommers en hun eigenaren gemakkelijker op te sporen zijn dan met het huidige verzekeringsplaatje. De veelal jonge snelheidsduivels en overlastveroorzakers kunnen zo eenvoudiger in de kraag worden gevat, waarmee men hoopt dat er per jaar zo tien doden en driehonderd gewonden minder zullen vallen in het verkeer. Ook verwacht men de diefstal van bromfietsen door deze registratie veel beter aan te kunnen pakken.

De regeling is zo opgezet dat alle nieuwe brommers die vanaf 1 september worden verkocht, automatisch een kenteken mee krijgen. Voor de bestaande bromfietsen kan vanaf die datum ook het kenteken worden aangevraagd en de eigenaar heeft daarvoor tot en met 31 oktober 2006 de tijd om z'n brommer van een nieuwe plaat te voorzien. Deze verplichting gaat gelden voor alle brommers, snorfietsen, bromscooters, brommobielen en 'Spartamet'-fietsen met een hulpmotor tot 50 cc.

Regisseurs herdenken Van Gogh met filmpjes

Icoon Media nieuwsDe moord op Theo van Gogh is hard aangekomen bij collega regisseurs. Daarom hebben vele Nederlandse filmmakers hun gevoelens rond zijn dood in een gezamenlijk project gestalte gegeven onder de naam 'Allerzielen'. In vijftien filmpjes van samen negentig minuten wordt de moord en de onrust die daarop volgde vormgegeven.

De naam van het project komt van de Rooms-Katholieke dag waarop doden worden herdacht. Deze heeft plaats op 2 november, tevens de dag waarom Van Gogh werd afgeslacht. Het geld is bijeengebracht door onder meer het Nederlands Fonds voor de Film, de NPS en het Nederlands Film Festival.

Allerzielen werd gemaakt door regisseurs Eddy Terstall (Hufters en Hofdames, Simon), Martin Koolhoven (Het Zuiden, De Grot), Karim Traïdia (De Poolse Bruid, Eilandgasten), Nicole van Kilsdonk (Johan, Ochtendzwemmers) en Rita Horst (Knofje, De Daltons). De scenario's werden geschreven door Maria Goos (Cloaca), Robert Alberdingk Thijm (Dunya en Desie), Mieke de Jong (Lepel, Het Zuiden), Mijke de Jong (Bluebird), Michiel van Jaarsveld (Drift) en acteur Jack Wouterse.

De NPS zendt alle 15 filmpjes uit op 20 april.

Veiligheidsglas voor Eindhovens bier

ikke_ook had ons via de nieuws-submit te melden:

Als het aan de horecaondernemers van Stratumseind, de uitgaansstraat in Eindhoven, ligt wordt bier binnen nu en zes maanden alleen nog maar in veiligheidsglazen geschonken. Dergelijke glazen verbrokkelen meteen als ze kapot geslagen worden.

De achterliggende gedachte van het voornemen is het aantal incidenten met glas terug te brengen. Begin januari werd een 23-jarige inwoner van Geldrop met een kapotgeslagen glas in zijn nek gestoken. Hij overleefde ternauwernood een halsslagaderlijke bloeding. In een jaar tijd was dit het 24ste glasincident.

Volgens de ondernemers is het veiligheidsglas niet alleen een goede vervanging voor het normale bierglas, maar ziet het geharde glas er mooier uit dan het andere alternatief: plastic bierglazen. De Eindhovense horecabelangenorganisatie VHS onderzoekt of alle in de horeca gebruikte soorten glaswerk in veiligheidsglas leverbaar zijn of kunnen worden ontwikkeld.

Automobilist omgekomen na achtervolging in Sittard

Een nog onbekende automobilist is vannacht omgekomen in Sittard tijdens een achtervolging door de Duitse en Nederlandse politie. In het Duitse Saeffelen had een automobilist een stopteken van de politie genegeerd. Die zette daarop de achtervolging in tot in Sittard toe. Daar raakte de auto van de weg en kwam terecht in een beek bij de Sportcentrumlaan.

De Duitse politie in Heinsberg wil niets over de achtervolging zeggen. Het stoffelijk overschot is overgebracht naar een ziekenhuis voor verder onderzoek.

Mental Theo naar nieuwe SlamFM

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

ID&T Radio zal vanaf 1 februari verder gaan als SlamFM met daarop dancemuziek afgewisseld met Top 40 hits. Dat heeft directeur Duncan Stutterheim van ID&T bevestigd. Eerder werd al bekend dat de radiozender het roer fiks zou omgooien. Als dj wordt onder andere Mental Theo aangetrokken.

De naam ID&T moet weg uit alle uitingen van media die het bedrijf doet. "Iemand die naar Thunderdome gaat ziet ID&T heel anders dan een bezoeker van Convertible. Dat vind ik wel een hele grote misvatting van mezelf", zo zegt Stutterheum. Dat is volgens hem dan ook de reden waarom het bij ID&T Radio mis ging. "Je denkt toch bij ID&T aan 'boem, boem, boem'. Op je werk de hele dag 'boem, boem, boem' dat werkt niet. Ikzelf kon er ook niet naar luisteren de hele dag en ik denk dat de hele dag dance gewoon niet te doen is. Dan gaat zelfs dance vervlakken. Er is zit toch een energie in dance en continu dance op de radio zuigt je energie binnen een half uur gewoon leeg. Wij hadden de kortste luistertijd van al die stations. 35 minuten hadden we, andere stations negentig. Veronica, Arrow, allemaal."

Volgens de ID&T directeur had de zender toch 350.000 luisteraars. "Ik dacht dat je daarmee wel geld kon verdienen, maar wij konden zelfs niet aan adverteerders uitleggen dat je rondom Q-radio moest adverteren. Onbegrijpelijk vind ik het. Dan luisteren er 40.000 mensen naar zo'n show. Hetzelfde verhaal als vroeger met Thunderdome. Dat de grote bedrijven toch denken 'ja, ach… bij 538 bereik ik meer mensen'."

Yahoo vervijfvoudigt de winst in 2004

De inkomsten uit advertenties op internet heeft internetonderneming Yahoo in het vierde kwartaal van 2004 een vervijfvoudiging van de winst opgeleverd. In totaal steeg de winst tot 373 miljoen dollar. In 2003 was dat nog 75 miljoen dollar.

De inkomsten uit advertenties op internet stegen van 511 miljoen dollar tot 785 miljoen dollar. Ook het aantal klanten van de betaalde diensten van Yahoo is het afgelopen jaar sterk gestegen. Op 31 december had Yahoo 8,4 miljoen betalende klanten tegen 4,9 miljoen een jaar eerder.

Analisten houden voor dit jaar rekening met een winstsprong van 45 procent.

Verstappen praat met drie CART teams

Jos verstappen is in vergevorderde gesprekken met drie Champcar teams. Volgens het tijdschrift Racereport, is “Jos the Boss” in gesprek met Rocketsports, Conquest en een derde team, waarvan Verstappen de naam niet wilde geven. Mogelijk zou hij zelfs al binnen twee weken kunnen tekenen.

Verstappen is echter ook nog steeds bezig met een terugkeer naar de Formule 1. Momenteel heeft hij alleen nog kans op een zitje bij Minardi of een van de twee bij Jordan. Jos heeft ook de optie om later dit jaar een coureur te vervangen zoals hij eerder bij Steward deed.

Nederlander Nicky Pastorelli is ook op zoek naar een zitje in de Champcar series, hij heeft over enkele weken een testrit bij Walker Racing.

Wesp steekt Leeuw

Het is zover, het doek is gevallen over Johan Museeuw, de Leeuw van Vlaanderen. Wie had kunnen vermoeden dat de grootste klassieke wielrenner sinds Eddy Merckx genadeloos van zijn voetstuk zou worden gegooid door de wespen en het gesneden brood van een 'veterinair'. Een veearts, een dierendokter voor de non-verstaanders. Akkoord, we weten al veel langer dat wielrennen een beestenstiel is, maar om je daarvoor nu door een veearts te laten behandelen?

Subheader
Het dopingproduct ARANESP, in de Museeuw-logica bekend onder de codenaam WESP
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
©FOK.nl e.a.