Eyeworks neemt WK Producties over

WK ProductiesTv-productiebedrijf Eyeworks van Reinout Oerlemans heeft WK Producties van Kees Jansma en Will Moerer overgenomen. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

WK Producties maakt sport- en sportgerelateerde programma's. Zo verzorgt het bedrijf nu op SBS6 de voetbaluitzendingen (thuiswedstrijden Oranje, Amstel Cup, Gouden Gids Divisie) en het darts (Lakeside, International Darts League, Bavaria World Darts Trophy), op Canal+ het Nederlandse Eredivisie Voetbal en op Nickelodeon (voor Talpa van John de Mol) de uitwedstrijden van Oranje. Ook voor zenders als RTL, TROS en BNN werden programma's gemaakt, zoals 'Komt dat schot!', 'Sport in Beeld', 'De vrienden van Van Swieten', 'De voetbaljaren Kieft' en 'Mijn leven als voetbalvrouw'.

Oprichters Jansma en Moerer blijven wel aan het bedrijf verbonden en ook de naam WK Producties blijft voorlopig gehandhaafd. Het bedrijf zal ook gewoon in hetzelfde pand als waar het nu zit gevestigd blijven.

Eyeworks lijkt met het binnenhalen van het bedrijf een behoorlijke slag te slaan. "Sport is een belangrijke pijler voor veel televisiezenders", aldus Reinout Oerlemans. "Momenteel gebeurt er veel op dit gebied, een ontwikkeling die al een tijd onze aandacht heeft."

Mede-directeur Van den Bogaard wijst ook op de sportmarkt die danig in beweging is. Onlangs verwierf John de Mol de tv-rechten voor de erediviewedstrijden. Het is onbekend wie de tv-productie daarvan zal gaan verzorgen. Zowel WK Producties als Eyeworks waren daarvoor in de race, en Eyeworks hoopt nu als één bedrijf nog meer bij De Mol in beeld te komen als mogelijke producent.