Uitslagen Australian Open (20/01/05)

Olga (Nuongirl)
Michaëlla Krajicek is uitgeschakeld in de tweede ronde van de Australian Open. De Nederlandse was dicht bij een plaats in de derde ronde in de wedstrijd tegen Patty Schnyder, maar moest in de slotfase van de derde set het hoofd buigen voor de als twaalfde geplaatste Zwitserse, setstanden waren 6-3, 3-6, 4-6.

Beide tennisters hadden vooral in de eerste set dankzij de vlagerige wind moeite om hun eigen service te behouden. Schnyder brak de opslag van Krajicek tweemaal, maar de wereldkampioene bij de junioren zette daar vier breaks tegenover. In de tweede set werd er beter geserveerd. Schnyder brak Krajicek in de achtste game en dat bleek voldoende voor setwinst.

In derde set ging het lang gelijk op. Schnyder brak Krajicek bij de stand 3-3, maar leverde meteen haar eigen opslag in. De Zwitserse kwam echter sterk terug, plaatste in de negende game de beslissende break en serveerde de wedstrijd uit.

Amélie Mauresmo bereikte met pijn en moeite de derde ronde van de Australian Open. De als tweede geplaatste Française knokte zich in Melbourne in drie sets langs Dinara Safina uit Rusland: 2-6, 6-1, 6-0.

De De spannendste wedstrijd was de herenwedstrijd tussen Rafael Nadal en Michail Joezjni. De Spanjaard overleefde tegen Michail Joezjni een matchpoint en won met 6-1, 4-6, 4-6, 7-5, 6-3.

De spelers maakten er in de Rod Laver Arena een waar spektakelstuk van. Met prachtige rally's wisten ze het publiek constant te vermaken. Aanvankelijk leek er voor Nadal niets aan de hand, maar de Rus (15) vocht zich knap terug.

In de derde set brak Joezjni Nadal op 5-4. In de vierde set kreeg de Rus op de opslag van de Spanjaard een matchpoint maar faalde hij met een wilde volley. De fitte Nadal sloeg daarna keihard toe en vocht zich op wilskracht langs de Rus.