Wenger en Ferguson staken ruzie

Arsène Wenger en Alex Ferguson zullen elkaar de komende weken niet meer publiekelijk bestrijden. Hun clubs zijn tot dit inzicht gekomen na een oproep van de politiecommandant die verantwoordelijk is voor de veiligheid op Highbury.

Al tijdenlang laten Ferguson en Wenger veelvuldig blijken elkaar niet te mogen, met name na de beladen wedstrijd tussen Arsenal en Manchester United van 24 oktober. De afgelopen week was het hoogtepunt in de ruzie. Er ging geen dag voorbij zonder uitspraken van de twee over elkaar in de Engelse kranten.

Met het oog op de wedstrijd tussen Arsenal en Manchester United van 1 februari begon de politiecommandant die verantwoordelijk is voor de veiligheid op Highbury, Barry Norman, zich zorgen maken. Hij uitte zijn angst dat supporters door de constante ruzie zouden worden opgehitst en gaf aan te hopen dat de trainers zich zouden gaan gedragen. Zijn oproep bleek vandaag effect te hebben.

Vandaag werd tijdens een vergadering van de clubs uit de FA Premiership besloten dat de ruzie maar eens afgelopen moet zijn. Vice-voorzitter David Dein en manager David Gill van Manchester United beloofden hun trainers in het gareel te houden. Wenger en Ferguson mogen in de pers alleen nog een voor- en nabeschouwing geven op de wedstrijd.