Man wil met duikboot 'Nessie' opsporen

FatalException had ons via de nieuws-submit te melden:

Een onderzoeker uit Hardeeville, Groot Brittannië, heeft een 15 meter lange duikboot aangepast tot een onderzoeksvaartuig waarmee hij in de diepten van het Schotse meer Loch Ness het monster Nessie kan opsporen. Dit meldt de nieuwssite Island Packet.

PlesiosaurusDe 64-jarige man Dan Taylor hoopt dat hij geluk heeft met zijn duikboot genaamd Nessa. In 1969 is hij eerder met een kleiner schip het meer ingegaan, maar toen had hij weinig geluk. Met zijn nieuwe aanwinst hoopt hij deze lente aanwijzingen te vinden dat het monster werkelijk bestaat.

Taylor denkt dat het monster van Loch Ness in werkelijkheid een reuzenaal is, en niet zoals veel anderen denken, een Plesiosaurus. Het schip, dat tot 600 meter diepte kan duiken, heeft een sonar aan boord en camera's waarmee eventueel foto's van het dier kunnen worden gemaakt. Er zijn ook harpoenen aan boord, maar Taylor hoopt deze niet te hoeven gebruiken.

Hij geeft toe dat hij wellicht helemaal niets zal vinden: "We zullen waarschijnlijk een hoop troep op de bodem vinden", zo zegt hij. "We gaan voornamelijk voor het sonar en fotografische bewijs".