Pastorelli verrast tijdens F1-test

Maurice (mbn)
Nicky Pastorelli heeft zijn zeer korte test op een baan indruk weten te maken bij Minardi. In slechts acht rondjes reed hij de snelste tijd van de dag.

Pastorelli zou gisteren eigenlijk slechts zes rondes gaan rijden en door de natte condities maakte dat het zeer moeilijk om te rijden. Naast hem reed gisteren ook Christijan Albers, die 21 rondes reed om aan de eisen voor een superlicentie te voldoen. Tot ieders verbazing was Pastorelli aan het einde van de dag sneller dan Albers.

Pastorelli was na de test dan ook erg tevreden: "Het ging echt geweldig. Ik was goed voorbereid door de instructies van de engineers en het ging me verbazend gemakkelijk af. Het team was erg enthousiast. Ze kenden mij natuurlijk nog niet echt, dus ze waren des te verraster dat het zo goed ging. Ze hebben alle telemetriegegevens erbij gehaald om de rondetijden te analyseren."

Albers was minder tevreden. Hij schoot tijdens de test kortstondig van de baan en kon weinig ronden rijden. Veel had hij er dan ook niet over te zeggen: "Wat moet ik er nog over zeggen. Door het weer konden we eigenlijk niets essentieels doen. Ik heb nu tenminste wel voldoende kilometers gereden voor een superlicentie. Hopelijk kunnen we morgen wat tijd goedmaken."