Meniscusblessure voor Lurling

Maurice (mbn)
Anthony Lurling zal misschien voor lange tijd zijn uitgeschakeld. De aanvaller raakte op de training geblesseerd, maar er is nog onduidelijkheid of een operatie nodig is.

Nadat Lurling op de training bij een sliding geblesseerd was geraakt liet Lurling in Amsterdam een MRI-scan maken. Daar bleek een scheurtje in zijn meniscus uit, waarna werd besloten dat er geopereerd moest worden. Daardoor zou hij er zes tot tien weken uit zijn voor NAC Breda.

Teamarts Alex Fiévez van NAC en Anthony Lurling besloten echter tot een second opinion bij dokter Heijboer te Rotterdam, die Lurling al eerder aan zijn knie heeft behandeld. Reden hiervoor was dat het mogelijk om een oud haarscheurtje gaat, wat nooit voor last heeft gezorgd. Nadat Heijboer de scans en foto's heeft bekeken is besloten tot maandag te wachten eer een beslissing te nemen. Als Lurling dan nog pijnklachten heeft zal er geopereerd moeten worden.

Lurling zelf was hoopvol na de second opinion van dokter Heijboer: "Zijn bevindingen gaven me toch weer wat hoop. Misschien hoef ik niet geopereerd te worden. We wachten eerst eens een paar dagen af. Blijkt dat het maandag goed gaat, dan kan ik me dinsdag bij de groep aansluiten en kan ik héél misschien woensdag tóch voetballen."