FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 2 oktober 2004

Neptunus landskampioen honkbal

Neptunus is voor de tiende keer in haar bestaan landskampioen in het honkbal geworden. Na een 4-0 zege op HCAW werd de titel in eigen huis een feit.

Neptunus besloot de Holland Series met een sterk duel. Waar verleden jaar HCAW van 2-0 achter in de Series nog langszij kwam, bleef dit deze maal uit.

De Bussumers leken in de tweede inning wel op weg de score te openen, maar Sidney de Jong bleef op het derde honk steken. Rob Cordemans kwam schadevrij uit de inning. Zijn collega bij HCAW Patrick de Lange startte beter en bleef lang uit de problemen. In de zesde inning kreeg hij echter het eerste punt te verwerken. Jeroen Sluijter kwam binnen op een driehonkslag van Harvey Monte. Honkslagen van Percy Isenia en Roel Koolen zorgden vervolgens voor een comfortabele 2-0 voorsprong.

HCAW liet de kansen die het kreeg onbenut en zag zo Neptunus in de achtste inning de wedstrijd beslissen. Op het gooien van Dave Draijer kreeg Raily Legito vier wijd. Hij stal vervolgens twee honken. Dirk van 't Klooster -eveneens vier wijd- vergezelde hem na een tweehonkslag van Shaldimar Daantji naar de thuisplaat (4-0).

Ondanks dat HCAW in de negende slagbeurt nog aandrong bleef het bij 4-0. De Rotterdamers werden zo voor de zesde maal op rij kampioen van Nederland, een record. De club verbetert het stokoude record van OVVO uit Amsterdam dat tussen '49 en '53 aan de hand van de fameuze werper Han Urbanus vijf jaar op rij het landskampioen werd.


Boxscore:

HCAW000000000050
Neptunus000002020471

Werpcijfers HCAW:
Patrick de Lange (5 2/3 +2): 4-2-5-0
Dave Draijer (1 2/3 +1): 0-2-1-0
Michiel van Kampen (2/3): 1-0-1-0

Werpcijfers Neptunus:
Rob Cordemans (6 1/3 +1): 3-3-5-1
Ferenc Jongejan (1 2/3): 1-1-0-0

werper - aantal innings gespeeld - drie slag - 4 wijd - honkslagen tegen - veldfouten

Holland Series 2004

Neptunus - HCAW (2-1)
HCAW - Neptunus (0-8)
HCAW - Neptunus (3-2)
Neptunus - HCAW (4-0)

Neptunus wint Series 3-1

Eén trekje van sigaret beschadigt DNA al

Wetenschappers hebben bewezen dat al één trekje van een sigaret het DNA (Desoxyribo Nucleic Acid) kan beschadigen. Deze beschadiging van het DNA kan zich uitbreiden tot kanker en hartziekten, aldus de onderzoekers van de Universiteit van Pittsburgh.

Willmiam Saunders en zijn collega's hebben de effecten van sigarettenrook op menselijke fibroblasten getest, cellen die in het weefsel zitten dat het vlees bijeenhoudt. Het bleek dat de cellen inderdaad beschadigd werden doordat er dubbelstrengige breuken ontstonden in het DNA. Deze veroorzaken kanker of andere ziekten.

"Dubbelstrengige breuken worden beschouwd als de meest mutagene soort desoxyribonucleinezuur-beschadiging omdat de gebroken uiteinden kunnen fuseren met andere chromosomen in de cel", aldus de professor. De breuken ontstonden al bij zeer kleine hoeveelheden rook.

"Jammer genoeg zal geen enkel wetenschappelijk bewijs een argument zijn om alle rokers te laten stoppen of om ze niet te laten beginnen met roken. Wellicht zou het ontwikkelen van sigaretten, die kunnen voorkomen wat we met de cellen in ons laboratorium hebben zien gebeuren, een oplossing zijn."

Nederlands record borstvoeding geven

Icoon Binnenlands nieuwsIn Overijssel is vandaag het Nederlands record borstvoeding geven gevestigd. Veertig moeders legden in de Overijsselse plaats Wijhe tegelijkertijd hun baby’s aan de borst.

Het doel van de recordpoging, die werd gedaan in kinderspeelparadijs Bal-lorig, was het belang van borstvoeding voor de gezondheid van baby’s extra onder de aandacht te brengen. Eerder werd in Nederland al eens door zeventig moeders op hetzelfde moment de baby aan de borst gelegd, maar omdat bij die gelegenheid een notaris ontbrak kon dat niet als officieel record worden genoteerd.

Paula de Jong van de organisatie zegt blij te zijn met de hoge opkomst. De organisatie, die via internet moeders had opgeroepen mee te doen, wil volgend jaar in het Utrechtse Houten proberen het zojuist gevestigde record te verbreken. Het blijft bij een poging op nationaal niveau. Een internationaal record is volgens De Jong moeilijk te verwezenlijken: dat staat op 1183 moeders in de Verenigde Staten.

'Ongeluk Titanic in scène gezet'

Het legendarische ongeluk met het cruisescrip Titanic is in scène gezet. Sterker nog: het was niet de Titanic, maar haar zusterschip Olympic dat op 14 april 1912 naar de bodem van de Atlantische Oceaan zonk. Dit stellen tenminste Robin Gardiner en Andrew Newton, twee Britse historici.

Het verhaal begint in september 1911. De Titanic is bijna klaar voor gebruik, in een werf wordt de laatste hand gelegd aan het grote cruiseschip. De Olympic, bijna identiek aan de Titanic, is inmiddels al vijf keer heen en weer gevaren naar New York. Maar volgens Gardiner en Newton gaat het de zesde keer mis: de Olympic ramt een marineschip. De reparatiehaven in Belfast (Noord-Ierland) wordt nog wel bereikt, maar daar stellen experts vast dat het schip niet langer kan varen. Een peperdure reparatie is nodig en ook een schadeclaim ligt in het verschiet omdat de kapitein van de Olympic de aanvaring veroorzaakte. Daar komt nog bij dat er maar één werf beschikbaar is voor herstel, precies daar waar men met de Titanic bezig is. Een ramp is geboren voor rederij White Star Line, eigenaar van de twee schepen.

Als de mensen die met de Titanic bezig zijn de Olympic moeten gaan herstellen zal de tewaterlating van het nieuwe schip in het gedrang komen. En het enige tijd uit de vaart hebben van beide schepen kost White Star Line zo'n vijftien miljoen euro. JP Morgan, topman van de rederij, vreest een bankroet en bedenkt een list. De Olympic wordt een beetje opgelapt, haar naam wordt veranderd in Titanic en een aanvaring met een ijsberg wordt in scène gezet. Dit zodat de centen van de verzekering kunnen worden opgestreken. De reddingsboot SS Californian gaat alvast met 3000 wollen truien en dekens naar de plek waar het ongeval zal plaatsvinden, een geniaal plan zou je denken.

Het liep echter anders. De SS Californian vergiste zich van positie en was nergens te bekennen toen de 'Titanic' op weg naar New York tegen de ijsschots knalde. De gevolgen zijn bekend: 1523 passagiers vonden de dood in de ijskoude zee. Morgan zat niet bij de passagiers, hij annuleerde zijn reis twee dagen van tevoren. Dit is voor de historici het zoveelste bewijs dat er bedrog is gepleegd.

Na de ramp ging White Star Line nog 24 jaar door met varen. En dat met de echte Titanic als de Olympic, zo stellen de historici.

Uitslagen HCE (02/10/04)

Vanavond werden er vier duels gespeeld in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

PSV - FC Groningen (3-0)
5' Elshot 1-0 (ed)
32' Beasley 2-0
66' De Jong 3-0

Geel: Bouma, Lucius, Lamey (allen PSV), Elshot, Floren, Pinas, Van der Linden (allen Gro)

Willem II - Vitesse (3-2)
13' Reuser 1-0
33' Reuser 2-0 (pen)
44' Reuser 3-0 (pen)
82' Hofs 3-1
90'+2 Gluscevic 3-2

Geel: Mathijssen, Wau, Van der Struijk, Redan (allen Wil), Fränkel, Vreven, Van den Berg, Jansen, Yakubu (allen Vit)
Bijzonderheid: Arbiter Haverkort heeft negen gele kaarten en twee penalties nodig

NAC - De Graafschap (3-2)
10' Cornelisse 1-0
22' Boussaboun 2-0
38' Loval 2-1
44' Penders 3-1
89' Loval 3-2

Geel: Collen (NAC)

FC Twente - Roda JC (2-3)
8' N'Kufo 1-0
15' Sergio 1-1
39 Cristiano 1-2
62' Van Dijk 1-3
75' N'Kufo 2-3

Geel: Zomer (Twe)

Bekijk de huidige stand

Uitslag WK wegwedstrijd vrouwen

Judith Arndt heeft het WK wielrennen op de weg bij de vrouwen gewonnen. In de laatste afdaling liet ze de concurrenten achter zich en reed naar de zege.

Met een redelijk groot peloton vrouwen werd in de laatste ronde aan de beklimming begonnen. Daar werd een flink tempo gereden en zes vrouwen reden weg. Beltman viel aan, maar zakte terug en kon niet met de voorste groep mee. Melchers moest de beste zes klimsters ook laten gaan.

In de afdaling was de samenwerking tussen de zes slecht. Arndt wilde niet dat er achtervolgers met een betere sprint zouden terugkomen en reed weg bij de groep. Tatiana Guderzo zette de achtervolging in, maar kwam nooit aan het wiel, maar won wel zilver. Judith Arndt bleef redelijk makkelijk weg en won goud.

Uitslag:
1. Judith Arndt (Dui) 3.44.38
2. Tatiana Guderzo (Ita) + 0.10
3. Anita Valen (Noo) + 0.12
4. Trixi Worrack (Dui) z.t.
5. Modesta Vzesniauskaite (Lit) z.t.
6. Nicole Brändli (Zwi) z.t.
7. Joane Somarriba Arrola (Spa) z.t.
8. Svetlana Boenenkova (Rus) z.t.
9. Mirjam Melchers z.t.
10. Edita Pucinskaite (Lit) z.t

Italiaanse overheid steunt Imola

De Italiaanse overheid heeft aangegeven Imola te willen steunen om langdurig behoud van de Formule 1 op het circuit te garanderen.

Naast Silverstone moet Imola vrezen voor het verdwijnen van de Grand Prix van de Formule 1-kalender. Al in 2005 zou Imola van de kalender kunnen verdwijnen. In tegenstelling tot de Britse overheden wil de Italiaanse overheid wel investeren. In de hoop om Formule 1 nog lang voor het circuit en voor Italië te behouden.

Piero Lunardi, de Italiaanse minister van Transport en Infrastructuur, vertelde: "Na een periode van studie over aanpassingen aan het circuit van Imola, met het doel om het circuit in de Formule 1 te houden, wil het ministerie een deel van de benodigde investeringen voor de modernisering voor haar rekening nemen."

Landelijke vacaturemarkt CWI drukbezocht

Icoon Binnenlands nieuwsDe landelijke banenmarkt die vandaag in de Centra voor Werk en Inkomen(CWI’s) over het gehele land is gehouden is iets beter bezocht dan vorig jaar. Dit ondanks de landelijke demonstratie tegen het kabinetsbeleid die vandaag in Amsterdam plaatsvond.

Zo’n 112.000 mensen brachten een bezoek aan een van de 120 vestigingen die vandaag waren opengesteld. Vorig jaar kwamen er zo'n 110.000 bezoekers. In totaal werden er 53.000 vacatures gepresenteerd, ongeveer 13.000 meer dan vorig jaar, aldus een woordvoerder van de organisatie. Eerder deze week besloot het CWI dat werkzoekenden die vandaag wilden demonstreren niet verplicht waren de banenmarkt te bezoeken. Zij kunnen aanstaande maandag gebruik maken van extra diensten van de voormalige arbeidsbureaus.

Over enkele weken hoopt de organisatie bekend te maken hoeveel van de aangeboden vacatures zijn vervuld.

Pro Tour start met 20 teams

UCI-voorzitter Hein Verbruggen heeft laten weten dat de Pro Tour met 20 ploegen zal starten. De presentatie van het programma is voorlopig uitgesteld.

Eerder was de UCI van plan om de Pro Tour met het eerste jaar met 18 ploegen aan te vangen en deze uit te breiden naar 20 ploegen in het tweede seizoen. Gezien het enthousiasme van de ploegen en de reorganisatie die veel ploegen hebben doorgevoerd wordt het aanvangsaantal nu al op 20 ploegen gebracht. Er zijn al 17 ploegen geselecteerd voor de Pro Tour.

Eigenlijk zou tijdens dit WK het wedstrijdprogramma van de Pro Tour worden gepresenteerd. Dit is voorlopig uitgesteld. De UCI wil hernieuwde gesprekken met de de organisaties van de drie grote ronden, Tour, Giro en Vuelta, afwachten.

Politie treft 100.000 XTC-tabletten aan

In de Limburgse gemeente Herten hebben de fiscale opsporingsdienst FIOD en de nationale recherche vandaag 48 kilo synthetische drugs en 100.000 XTC-tabletten in beslag genomen. Ook waren in het pand een tabletteermachine, stempels, afvalchemicaliën en vijftig munitiepatronen aanwezig.

Drie personen, een 32-jarige man uit Geleen, een 48-jarige vrouw uit Schinnen en een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, konden worden aangehouden. Beide mannen zitten nog vast en zullen maandag worden voorgeleid. De vrouw werd na verhoor naar huis gestuurd.

Het onderzoek naar deze drugszaak loopt sinds juli. Aan de inval in Herten namen 25 mensen van de FIOD en de recherche deel. Een woning in Geleen werd eveneens doorzocht, maar daar werd niets aangetroffen.

'KNVB aanspreken op oranjeliefde voetballers'

"Degenen die de eer hebben het oranje te dragen moeten daarvoor meer respect tonen en niet op een stuk kauwgum staan te kauwen als het Wilhelmus bij aanvang van een wedstrijd klinkt." Die oproep deed het VVD-Kamerlid Gert-Jan Oplaat vandaag op het jaarlijkse congres van de Bond van Oranjeverenigingen. De politicus vindt dat de bond de KNVB moet aanspreken op het gedrag van de voetballers.

De nieuwe voorzitter van de Bond van Oranjeverenigingen, M. Zonnevylle, liet na afloop van het congres weten wel iets te zien in de ideeën van de liberaal. Op het congres ging het verder over de relatie tussen Nederland en de Oranjes. Volgens Zonnevylle is dat meer dan Koninginnedag vieren of iets oranjes dragen tijdens een voetbalwedstrijd. De nieuwe voorzitter wil geld inzamelen voor een bijzondere leerstoel op dat gebied.

"50 Tot 60 procent van de mensen voelt zich toch wat ongemakkelijk bij het erfelijk koningschap, daarom willen we laten zien dat Oranje meer is, onder meer een onschatbaar onderdeel van onze cultuur-historische waarde dat in deze tijd van vervlakking kleur geeft aan onze samenleving", sprak Zonnevylle op het congres. Hij is van mening dat onderzocht moet worden hoe dit nationaal en internationaal kan worden ingepast.

Gokhal in Roosendaal overvallen

Twee gewapende mannen hebben vanochtend een gokhal aan de Molenstraat in Roosendaal (Noord-Brabant) overvallen. De daders liepen rond half elf de gokhal binnen en bedreigden het personeel met een voorwerp dat op een vuurwapen leek.

De overvallers vroegen de twee aanwezige personeelsleden om geld. Ze wisten een nog onbekend geldbedrag buit te maken en reden daarna op een scooter in de richting van het station. Op het moment van de overval waren er geen klanten in de zaak aanwezig.

Twee doden bij ongeval met Belgische lijnbus

Een ongeluk in de Belgische gemeente Oostmalle, waarbij een lijnbus en een bestelbusje betrokken waren, heeft gisteravond aan twee mensen het leven gekost. 22 anderen raakten gewond, van wie drie ernstig.

Het ongeval had rond 21.45 uur plaats, toen de bus van de Belgische maatschappij De Lijn in botsing kwam met een bestelbusje dat wilde afslaan. Het busje werd verscheidene meters meegesleurd voordat het tot stilstand kwam. Ook de lijnbus kwam pas na 200 meter in een weiland tot stilstand. Vermoedelijk kon de chauffeur niet meer remmen doordat zijn voet bij de botsing bekneld was geraakt.

Eén van de inzittenden van het busje, een 24-jarige man, overleed ter plekke. De andere inzittende, eveneens een 24-jarige man, stierf enkele uren later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Zowel de buschauffeur als alle 21 passagiers van de lijnbus raakten gewond. Drie van hen liepen zware verwondingen op.

Arnhemmer door eigen broer doodgestoken

Icoon Binnenlands nieuwsBij een steekpartij gisteravond in een woning in de Arnhemse wijk Klarendal is een 39-jarige man om het leven gekomen. De dader, de 31-jarige broer van het slachtoffer, kon kort na de steekpartij in de buurt van de woning worden aangehouden.

Het slachtoffer, afkomstig uit Arnhem, werd meerdere malen met een mes neergestoken door zijn in Tiel woonachtige broer. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij vanochtend aan zijn verwondingen is overleden. De verdachte wordt nog verhoord, over zijn motief voor de steekpartij is nog niets bekend.

Geen inval in woning Paul Bigley

flyin-hawk had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft bekend gemaakt dat er geen sprake is geweest van een inval in de Amsterdamse woning van Paul Bigley, de broer van de in Irak ontvoerde Brit Ken Bigley. Er was daarentegen sprake van een 'gesprek op vrijwillige basis'.

De Britse krant The Independent meldde vanochtend dat gewapende Nederlandse agenten samen met Britse veiligheidsfunctionarissen een inval hadden gedaan in de woning. Woordvoerder Wim de Bruin spreekt dit tegen. "Omdat de Britten in Nederland geen bevoegdheden hebben, zijn ze begeleid door Nederlandse agenten. De agenten hebben alleen assistentie verleend", aldus De Bruin.

Volgens The Independent werd Bigley verhoord in verband met zijn vermeende contacten met Tawhid en Jihad, een islamitische organisatie onder leiding van de Jordaniër Abu Musab al-Zarqawi, die wordt gezien als de leider van de Iraakse al-Qaida-tak. Bigley heeft alleen toegegeven indirecte contacten te hebben gehad, in een poging zijn broer vrij te krijgen. Omdat het om een Britse zaak gaat, wilde het OM niets kwijt over de inhoud van het gesprek.

Vier zelfmoorden in grote kinderpornozaak

In Australië hebben vier mannen die verdacht werden van het in het bezit hebben van kinderporno zelfmoord gepleegd. Drie van hen zijn de afgelopen week ondervraagd door de politie in het kader van 'operatie Auxin', een actie die gericht is op het ontmantelen van een groot kinderpornonetwerk. Inmiddels zijn al 200 aanhoudingen verricht, maar de politie verwacht er nog zo'n 300 meer. Daarmee is dit het grootste kinderpornoschandaal in Australië.

Onder de mensen die al aangehouden zijn bevinden zich onder andere leraren, een pastoor en zelfs een eigenaar van een kinderopvang. Daarbij ging het niet alleen om het in bezit hebben van foto’s van kinderporno of uitwisseling via internet. Eén van de leraren zou een videocamera hebben verborgen achter een spiegel in een meisjeskleedkamer en zo leerlingen hebben gefilmd.

Bij het onderzoek wordt de Australische politie geholpen door Amerikaanse collega's. Die hebben 95.000 aanwijzingen gevonden bij een bedrijf in Wit-Rusland, dat vijftig websites onderhoudt. Daardoor konden de Amerikanen adressen, creditcard-informatie én hetgeen wat verdachten hadden gedownload aan de Australische autoriteiten overhandigen.

calvobbes, bedankt voor het vertalen, herschrijven en submitten van dit bericht.

Stem voor de "Walk of Game" awards

Vanaf 1 oktober kunnen gamers wereldwijd stemmen voor "Walk of Game", een prijs waarbij game icons en pioniers zoals Shigeru Miyamoto en Sid Meier geëerd worden voor hun werk in de gamesindustrie.

Er zijn twee catogorieen waarop gestemd kan worden:
Game/Character
Lifetime Achievement

"[...]
"The top four games/characters and the top two lifetime achievers will be inducted into Walk of Game and have a 24"x24" customized, brushed-steel star installed on the floors of Metreon. The results of the voting will be announced in November 2004, with groundbreaking in 2005."
[...]"


De 2004 Walk of Game genomineerden:

Lifetime Achievement

* Nolan Bushnell: Pong
* Shigeru Miyamoto: Donkey Kong, Mario, and Zelda
* Sid Meier: Pirates!, Red Storm Rising, and F-19 Stealth Fighter
* Will Wright: Sim City and The Sims
* Yu Suzuki: Outrun, Shenmue and Virtua Fighter.

Games/Characters

* Donkey Kong
* Doom
* Final Fantasy
* Grand Theft Auto
* Half-Life
* Halo
* Lara Croft (Tomb Raider)
* Link (The Legend of Zelda)
* Mario
* Master Chief (Halo)
* Max Payne
* Mortal Kombat
* Ms. Pac-Man
* Myst
* Pac-Man
* Parappa the Rapper
* Pong
* Resident Evil
* Ryu (Street Fighter)
* Sonic the Hedgehog
* Star Wars
* Street Fighter
* Tetris
* Yorda (Ico)
* Zelda (The Legend of Zelda).

62,5 miljoen Amerikanen zien debat

62,5 miljoen Amerikanen hebben vrijdagmorgen Nederlandse tijd naar het debat tussen president Bush en presidents-kandidaat Kerry gekeken. 63.000 Nederlanders hebben het debat live gevolgd. Naar de herhaling later op de ochtend keken 107.000 mensen.

De schatting was aanvankelijk dat er ongeveer 50 miljoen Amerikanen zouden kijken. De uitzendingen op Nederland 2 trokken ongeveer 30.000 kijkers meer dan normaal op die tijdstippen.

Speelgoedgranaat legt treinverkeer stil

stinkie had ons via de nieuws-submit te melden:

Een plastic handgranaat heeft ervoor gezorgd dat het treinverkeer tussen Den Haag en Utrecht vanmiddag tussen twee uur en half drie heeft stilgelegen. Een reiziger had de granaat gefotografeerd op de rails van het station in Voorburg met zijn mobiele telefoon. De foto stuurde hij naar de politie.

De politie schakelde deskundigen in die constateerden dat het om een speelgoedexemplaar ging van bruin plastic. Een kind heeft het vermoedelijk verloren.

Stones-drummer genezen van keelkanker

Goed nieuws voor alle Stones-fans, drummer Charlie Watts is genezen verklaard van keelkanker en de band werkt aan een nieuw album en heeft plannen voor een nieuwe wereldtournee. De 63-jarige Watts kreeg in juni te horen dat hij de ziekte had, en heeft de afgelopen maanden een bestralingsbehandeling ondergaan.

In een interview met de Daily Mirror verklaarde Mick Jagger dat Watts volledig genezen is verklaard. Wel zal hij moeten herstellen van de intensieve behandelingen. Jagger zei te hopen dat Watts zich binnenkort in de studio bij de band kan vervoegen om een reeks nieuwe liedjes op te nemen. "Keith Richards en ik hebben heel veel songs geschreven voor het nieuwe album", vertelde Jagger.

Watts wordt vaak beschreven als de stille motor van de Rolling Stones. Keith Richards zei eens over hem: "Ik zou niets zijn zonder Charlie Watts. Ik realiseer me niet altijd hoe gezegend ik ben om al veertig jaar te mogen werken met een drummer als hij." Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe wereldtournee van start zal gaan.

Charlie Watts
Stones drummer Charlie Watts

Herben wil volkspartij met Geert Wilders

Icoon politiek binnenland nieuwsMat Herben (LPF) wil zijn partij op laten gaan in een nieuwe volkspartij. Volgens Herben zou in die partij ook plaats zijn voor het uit de VVD gestapte Kamerlid Geert Wilders. Herben meldde in het VARA-radioprogramma 'Spijkers met Koppen' dat daarvoor al diverse gesprekken met Wilders zijn gevoerd.

In een reactie ontkende Wilders dat hij met Herben gesproken heeft. Wilders ziet weinig in een samengaan met de leden van de LPF-fractie. De Limburger zei wel verwantschap te voelen met de wijze waarop Pim Fortuyn politiek voerde. Ook werkte hij onlangs samen met de LPF-fractie bij het indienen van een wetsvoorstel om radicale moskeeën aan te pakken.

Zowel Wilders als de LPF'ers in de Tweede Kamer zitten sinds een maand zonder partij. Uit de meest recente peilingen van bureau Interview/NSS blijkt overigens dat Wilders de LPF inmiddels voorbij is gestreefd. De voormalige VVD'er komt uit op drie zetels, de LPF op twee.

Krabbel

Een bekend persoon loopt voorbij, ineens zie je een groepje meisjes/jongens er naartoe lopen.

Mag ik een handtekening alstublieft!!!
Ik ben uw grootste fan.
Zoiets hoor je steevast rondom bekende mensen.

Sommigen verzamelen handtekeningen van bekende mensen, sommige zijn fan van een bepaald persoon en willen alles van hen hebben.
Dan zijn er weer die een handtekening vragen en het doorverkopen om er geld mee te verdienen.

Niet voor niets dat er zoveel mensen de handtekening van Marlon Brando willen hebben, zijn handtekening was iets rond de 600 dollar waard (niet 100% zeker, maar het is veel waard).

En nu heb je een nieuwe handtekeningjager.
Alleen willen ze niet slechts een handtekening, ze willen alles.

Tiende Interactive Fiction wedstrijd van start

Ieder jaar wordt in oktober een Interactive Fiction competitie gehouden. Zowel amateurs als gevorderden kunnen een zelfgeschreven tekstadventure insturen ter beoordeling. Vandaag gaat de jury-ronde van de tiende editie in.

Voor Windowsgebruikers en Mac-gebruikers is er een tooltje met dezelfde interface als een tekstadventure. Dit tooltje randomiseert de games zodat niet iedereen dezelfde volgorde aanhoudt, en houdt bij welke games je al gespeeld hebt.

Op de website van de wedstrijd kan je alle games en interpreters vinden. Elk spel mag maximaal twee uur gespeeld worden voordat je je stem uitbrengt. Dit jaar zijn er 38 inzendingen, maar je hoeft ze niet allemaal te spelen om je stem uit te brengen. Iedereen die minimaal vijf games speelt mag stemmen, of je nu al jaren fan bent van Infocom games of nog nooit een IF-game hebt gespeeld. Je stem uitbrengen kan via de website of via mail. De stemmen moeten uiterlijk 15 november opgestuurd zijn.

Nuttige TV-show

Als ik alle links van het blog hier neerzet dat over Japanners ging, dan was ik lang bezig geweest.
Dus ik zal het algemener doen, je kan ze hier nog eens bekijken.

Natuurlijk heb ik een reden om ze plaatsen, en de meeste weten wel wat er nu aankomt.

Een nieuw filmpje van Japanse makelij..

Dit is toch een filmpje waar ik niet veel van snap.
Wat is het nut hiervan?
Ahja, Japan zal ik maar zeggen.

P.S. Wat kunnen ze hard slaan

Winkelverbod voor dieven toegestaan

Icoon politiek binnenland nieuwsWinkeliers hebben het recht notoire dieven de toegang tot hun zaak te verbieden. Als dergelijke winkeldieven het verbod aan hun laars lappen, riskeren ze een boete van maximaal 4.500 euro of zes maanden cel. Dat heeft minister Donner van Justitie gisteren aan de Tweede Kamer gemeld.

Volgens Donner hoeft de wet niet te worden veranderd om detailhandelaren het wapen van een ‘winkelverbod’ in handen te geven. Winkeliers kunnen een beroep doen op artikel 138 uit het wetboek van strafrecht, dat huisvredebreuk strafbaar stelt. Ook hebben winkeliers de mogelijkheid om een winkelverbod via een kort geding op te leggen. Donner toont zich een warm voorstander van het winkelverbod voor onverbeterlijke dieven. Met de detailhandel heeft hij al afgesproken dat dit middel meer moet worden toegepast. De schade van winkeldiefstal wordt geraamd op jaarlijks 520 miljoen euro.

Gevangenen ontsnappen zingend

Tien Keniaanse gevangenen wisten gisteren te ontsnappen uit een inrichting in de plaats Machakos door liederen te zingen en hardop gebeden uit te spreken. Het lawaai dat de gedetineerden zo produceerden, overstemde het geluid van het doorzagen van de tralies.

De commissaris van Machakos meldde dat de politie weet waar de gevangenen wonen en dat ze snel gevonden zullen worden. Hij ontkende overigens dat de gedetineerden hun ontsnapping wisten te maskeren door gezang. De krant 'Daily Nation' geeft echter aan dat andere gevangenen klaagden over de liederen. "Ze stoorden ons behoorlijk met hun gospels", aldus één van de medegedetineerden die werd geciteerd in de krant.

André Hazes postuum op nummer één

Het lied ‘Zij gelooft in mij’ van André Hazes is vanuit het niets binnengekomen op nummer één in de Top 100. Na het overlijden van Hazes, vorige week donderdag, werd besloten zijn populaire hit nogmaals uit te brengen. Hazes domineerde jarenlang de hitlijsten, maar bereikte nooit de hoogste positie. Met deze notering is het hem postuum alsnog gelukt.

Herdeking Hazes - Amsterdam ArenA


‘Zij gelooft in mij’ is de titelsong van de gelijknamige documentaire uit 1999. Het nummer verdringt Marco Borsato en Ali B van de eerste plaats op de hitlijst. Eerder deze week werd al bekend dat het nummer op de hoogste plek werd verwacht.

Rob en Nico gooien handdoek in de ring

Tv-klusjesman Nico Zwinkels en tuinman Rob Verlinden stoppen met juridische procedures die ertoe moeten leiden dat ze alsnog een nieuw programma op SBS6 krijgen. Het bekende duo van het RTL4-programma ‘Eigen Huis & Tuin’ zou samen met kok Angelique Schmeinck bij SBS het programma ‘Huis, Tuin en Keuken’ gaan maken. Het station besloot die show uit zijn zendschema te halen, nadat klusser Nico afgelopen zomer in opspraak kwam na een publicatie in weekblad Privé. Daarin stond dat hij zich schuldig maakte aan seksuele intimidatie van vrouwelijke collega’s.
Privé moest dit artikel later gedwongen rectificeren na een kort geding, aangespannen door Zwinkels. Daarnaast moest het blad een 5000 euro tellende schadevergoeding betalen, een klein bedrag vergeleken met de eis van Nico, 2 ton. Als klap op de vuurpijl moest het roddelblad beloven geen verhalen meer over de zaak te schrijven ‘op basis van het huidige bewijsmateriaal’.

'Paris Hilton seksvideo the sequel'

P.A. had ons via de nieuws-submit te melden:

Het gerucht dat al een langere tijd geleden de kop op stak, het bestaan van een tweede seksvideo van Paris Hilton, lijkt waar. Het Engelse blad News of the World zegt een 11 uur durende video van de Hilton erfgenaam in handen te hebben, waarop ze de liefde bedrijft met één van haar vriendjes.

Paris Hilton


Op de tape zou de 23-jarige Amerikaanse te zien zijn terwijl ze vrijt met Backstreet Boy Nick Carter. Ook ex-vriendje Jason Shaw, een mannelijk model voor Tommy Hilfiger komt even in beeld. Samen met Paris is hij te bekijken op het moment dat ze een jointje rolt en zegt: “Paris Hilton Part Two: How to roll a joint!”

De beelden zijn naar alle waarschijnlijkheid afkomstig uit privé-materiaal van Paris zelf. Een groepje inbrekers heeft het vermoedelijk meegenomen toen ze afgelopen maand inbraken in haar huis in Hollywood, en een ton aan persoonlijke bezittingen en juwelen buit maakten.

Van Aartsen: vakbonden hitsen op

VVD-fractievoorzitter Jozias van Aartsen heeft vandaag op een partijbijeenkomst in Amersfoort keihard uitgehaald naar de vakbonden. Volgens Van Aartsen hebben de vakbondsleiders Lodewijk de Waal (FNV) en Doekle Terpstra (CNV) hun achterban opgehitst middels ''platte stuitende teksten''. Dat er vandaag 200.000 mensen in de hoofdstad betogen zegt de VVD'er niet veel: ''Een veel groter deel van de beroepsbevolking van Nederland is vandaag gewoon aan het werk.''

Dat het Museumplein vandaag zo vol is gestroomd komt volgens Van Aartsen doordat de demonstranten ''de weg kwijt waren'' nadat ze door de vakbeweging waren ''opgehitst met verhalen die niet deugen''. De VVD'er vroeg zich af of de demonstranten wel goed op de hoogte zijn van de kabinetsplannen: ''Het beeld is dat de onderkant wordt gepakt, terwijl het kabinet juist een hele hoop heeft gedaan om de inkomensverdeling een rechtvaardige te laten zijn.'' Volgens Van Aartsen weten De Waal en Terpstra best wat het kabinet met de ingrepen van plan is, maar willen ze het gewoon niet zien.

Ook PvdA-leider Wouter Bos kreeg er van Van Aartsen van langs. Hem verweet hij een gebrek aan leiderschap: ''Het lijkt wel of Bos denkt: ik ben hun leider en ik doe waarvan ik het gevoel heb dat de achterban dat wil. Bos laat zich mak meevoeren door de massa.''

'Kabinet moet afgezet worden'

Rond 12:00 uur vanmiddag zijn op de Dam in Amsterdam circa 20.000 actievoerders toegesproken door René Danen, coördinator van Platform Keer het Tij. De demonstranten kwamen daar bijeen om te betogen tegen het kabinetsbeldeid.

Danen zei tot zijn toehoorders dat dit kabinet ''moet worden afgezet''. Volgens Danen heeft het kabinet een ''a-sociale rechtse agenda'' en heeft het ''een aanval geopend op de solidariteit''. Na de toespraak van Danen liepen de actievoerders in een stoet naar het Museumplein, om zich aan te sluiten bij de vakbondsmanifestatie tegen het kabinetsbeleid.

Danen is in het dagelijks leven raadslid in Amsterdam voor Amsterdam Anders De Groenen en zeer actief in het linkse actiemilieu. 'Keer het Tij' is een koepel van vijfhonderd kleine organisaties. Vooraf zei Danen op 30- tot 50.000 mensen op de Dam te rekenen.

VN wil dat Nederland meer troepen levert

Icoon Algemeen nieuws De Verenigde Naties (VN) willen dat Nederland meer troepen gaat leveren aan VN-vredesmissies. Dat heeft VN-ondersecretaris-generaal voor vredeshandhaving Jean-Marie Guéhenno zaterdag in een interview met NRC Handelsblad verklaard. Op dit moment zijn er slechts zestien Nederlandse manschappen ingezet bij vredesmissies van de VN, wat in zijn ogen onvoldoende is.

Met vier man burgerpolitie op Cyprus en met twaalf militaire waarnemers in het Midden-Oosten staat Nederland slechts op de 78ste plaats op de lijst met honderd landen die troepen voor vredesmissies leveren. Dat is in het verleden wel anders geweest; tijdens de langdurige VN-missie in Bosnië zette ons land gemiddeld 1200 manschappen in en tijdens de korte missie in Ethiopië en Eritrea leverde Nederland 1300 manschappen.

Dat Nederland op dit moment weinig deelneemt aan VN-vredesmissies wil overigens niet zeggen dat er helemaal geen Nederlandse manschappen in het buitenland actief zijn. Ons land levert nu namelijk wel 2437 manschappen aan missies van de NAVO in Bosnië, Afghanistan en Irak.

Guéhenno maakt zich echter zorgen omdat ontwikkelde landen als Nederland vooral deelnemen aan NAVO-missies, en de VN-missies vooral door ontwikkelingslanden worden uitgevoerd. De grootste troepenleverancier van de VN is op dit moment dan ook Pakistan met 8652 soldaten, terwijl een supermacht als de Verenigde Staten maar 430 troepen levert.

Minardi volgend jaar met "Renault" motoren?

Er zouden wederom verschillende geruchten gaan over de motoren van Minardi en Jordan van volgend jaar. Zoals bekend heeft motorenfabrikant Cosworth de prijs verdubbeld dus zullen de teams of veel geld moeten bezuinigen op ontwikkeling of een goedkopere motorenfabrikant zien te contracteren.

Waar Jordan nog licht flirtte met Toyota om daar voor volgend seizoen een motorendeal los te krijgen lijkt het er na een mogelijke overname van Cosworth door Renault op dat de beide teams volgend jaar alsnog met Renault motoren onder de naam Mecachrome of Cosworth gaan rijden. Volgens de krant Der Kölner Express rijdt Minardi namelijk volgend jaar met ”Renault” motoren. Een investering van Renault in de motoren zou kunnen leiden tot een lagere prijs voor de motoren van zowel Jordan als Minardi.

Met dank aan Vogelman voor het submitten van dit nieuws via IRC.

Federer en Roddick in eindstrijd Bangkok

De finale van het ATP-toernooi in Bangkok gaat tussen Roger Federer en Andy Roddick.

De als eerste geplaatste Federer versloeg de publiekslieveling Paradorn Srichaphan, en Roddick was te sterk voor de als derde geplaatste Rus Marat Safin.

Federer had geen makkelijke wedstrijd tegen Srichaphan. De Zwitser won de eerste set met 7-5, maar moest de tweede set aan de Thai laten met 2-6. In de derde set zette de nummer een van de wereld orde op zaken en won deze met 6-3.

Roddick had het nog moelijker tegen Safin. Pas na drie tiebreaks kreeg de Amerikaan de Rus op de knieën, setstanden waren 7-6, 6-7 en 7-6.

Nieuwe screens The Settlers : Heritage of Kings

Later dit jaar zal er een nieuw deel in de Settlers serie verschijnen. Er is sinds het begin van de serie een hoop veranderd. Bij iedere versie werden de graphics opgepoetst en de gameplay veranderd. Ook met deze versie is het niet anders, zoals uit deze nieuwe screenshots duidelijk blijkt. Zoals je ziet is de game nu volledig 3D, en ligt de nadruk op oorlogje voeren.

De rest van de screenshots vind je hier.

Geen spaceshuttlevluchten tot mei 2005

Icoon Wetenschappelijk nieuws De lancering van de eerste spaceshuttle, na de ramp met de Columbia in februari vorig jaar, is wederom uitgesteld. Volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA kan de eerste shuttle pas op zijn vroegst in mei 2005 weer de lucht in. De nieuwe vertraging van het programma is te wijten aan de schade die orkanen dit jaar aanrichtten aan de installaties van de NASA in Florida.

Nadat het ruimteveer Columbia in februari 2003 bij terugkeer in de atmosfeer ontplofte, werden alle verder geplande ruimtevluchten direct opgeschort. Na een uitgebreid onderzoek trok de NASA de conclusie dat de ramp veroorzaakt werd door een losgeraakt stuk isolatieschuim bij de lancering. Bij de ramp kwamen zeven astronauten om het leven.

Frank Williams vol lof over Ralf Schumacher

In tegenstelling tot eerdere berichten is teameigenaar Frank Williams vol lof over zijn tweede coureur Ralf Schumacher ondanks zijn weigering om de Chinese grand prix te vervolgen.

Er was de afgelopen week heel wat te doen om Ralf’s weigering de Grand Prix van China te vervolgen na de knuffelactie van David Coulthard met zijn bolide. Als we Olav Mol mogen geloven reed de Duitser echter onverzekerd en in combinatie met zijn 2 ronden achterstand is de keus om te stoppen enigszins te verklaren. Blijkbaar is Frank Williams tot dezelfde conclusie gekomen en in combinatie met de goede race die Ralf tot het raceongeluk reed spreekt hij nu met niets dan lof over zijn coureur.

“Sinds zijn terugkeer is zijn werk aan de bolide in zowel de tests als het racen als vanouds snel en consistent geweest. Tevens is zijn bijdrage aan het kampioenschap van groot belang.” Zo meldde Frank Williams de buitenwereld op de officiële Williams website. Waarschijnlijk ziet de teameigenaar meer heil in Ralf dan in zijn eerste coureur Juan Pablo Montoya die er de afgelopen race zeer ongemotiveerd bij zat.

Hoewel het team vierde staat met een onoverbrugbaar verschil van 32 punten op Renault in het constructeurs kampioenschap dreigt het McLaren team wat 6 punten achter staat met zijn goede prestaties van de afgelopen races het Williams team alsnog voorbij te streven. Het is de teameigenaar er ongetwijfeld veel aan gelegen zijn huidige vierde positie vast te houden.

CD: Oh No - The Disrupt

PBW1Het is weer tijd voor een nieuwe release op het Stones Throw label. Labelmanager Peanut Butter Wolf streek met zijn hand over zijn hart toen Otis Jackson Jr, beter bekend als Madlib, vroeg of zijn broertje Michael een kans mocht krijgen. Onder zijn pseudoniem Oh No werkt hij al een aantal jaar als producer, DJ en MC. Na enkele producties voor onder andere Wildchild, Murs en Medaphoar is hier zijn eerste officiële album, The Disrupt.

[update] KRO wil Anne Frank naturaliseren

De KRO wil alsnog proberen om Anne Frank Nederlander te laten worden. De bekende schrijfster van het dagboek stierf in 1945 als statenloos burger in het Duitse concentratiekamp Bergen-Belsen. Ze is genomineerd voor het tv-programma 'De Grootste Nederlander'.

"Het programma eindigt in de verkiezing, half november, van de grootste Nederlanders aller tijden. Anne Frank heeft nu geen nationaliteit. Ze heeft meermalen gezegd dat ze graag Nederlander zou willen worden. Het zou fantastisch zijn als we dat voor elkaar krijgen", aldus een woordvoerster van de omroep.

Anne Frank werd in 1929 geboren in Frankfurt, en week in de jaren 30 met haar familie uit naar Nederland. In 1941 bepaalde de Duitse wetgever dat iedereen die naar het buitenland uitgeweken was, het Duitse staatsburgerschap verloor. Hierdoor was de familie Frank officieel statenloos.

Update 14:50
Het ministerie van Justitie laat weten dat het voorgestelde plan van de KRO onuitvoerbaar is. ''Hoe sympathiek we het idee ook vinden, de wet staat niet toe dat mensen postuum het Nederlanderschap krijgen. Daarvoor kunnen we de wet niet wijzigen'', zegt een woordvoerster

'Ruim 200.000 demonstranten in Amsterdam'

Herr_Ratt en Fastolph hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De vakbond FNV meldt dat er inmiddels ruim 200.000 betogers bijeen zijn gekomen op het Museumplein om te betogen tegen de bezuinigingen op de sociale zekerheid. Het plein zou zo vol zijn dat demonstranten die nu nog op Amsterdam CS arriveren worden opgeroepen niet meer naar de betoging toe te gaan.

Nog tienduizenden zouden per trein onderweg zijn. Ook de straten van het Centraal Station richting het Museumplein zouden vol staan. De vervoerscapaciteit van de NS werd vanochtend op het laatste moment met enkele duizenden zitplaatsen uitgebreid, nadat de 65.000 extra zitplaatsen die vooraf waren geregeld onvoldoende bleken te zijn. Intercity's uit Leeuwarden en Groningen zaten bij vertrek al zo vol, dat onderweg niemand op tussenstations kon instappen.

Het komt in Nederland zelden voor dat demonstraties zo massaal bezocht worden. Slechts bij twee demonstraties in 1981 en 1983 tegen de plaatsing van kernwapens waren meer betogers op de been, namelijk respectievelijk 400.000 en 500.000.

Man zet porno op bibliotheekfilms

Een 40-jarige man uit de Amerikaanse staat Illinois heeft op ongeveer 250 videobanden van de plaatselijke bibliotheek in Decatur na de aftiteling nog zo'n drie minuten porno toegevoegd. Hij deed dit bij alle soorten films, op kinderfilms na.

Na klachten van andere leners besloot de politie het lenersbestand te gaan onderzoeken en kwamen ze bij Randall Wells uit. Bij de man thuis vonden agenten vijf videobanden van de bieb, opnamemateriaal en 300 pornofilms. Wells werd meteen aangehouden en is aangeklaagd wegens het veelvuldig vernielen van bibliotheekmateriaal.

"In mijn twintigjarige carrière heb ik al vaak te maken gekregen met vandalisme zoals uitgescheurde pagina's uit boeken, maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt", aldus de hoofdbibliothecaris. De 250 films behoorden tot de permanente collectie van de bibliotheek, die uit ongeveer 16.000 films bestaat.

Cañas, Bergsmüller in finale Sjanghai

De finale van het ATP-toernooi in het Chinese Sjanghai gaat tussen Guillermo Cañas en Lars Bergsmüller.

De als derde geplaatste Cañas maakte veel indruk in zijn halve finalewedstrijd tegen de Tsjech Jiri Novak. Novak wist slechts drie games te pakken tegen de Argentijn, setstanden waren 6-1 en 6-2.

De Duitser Bergsmüller had ook weinig moeite met de Deen Kenneth Carlsen. In twee sets wist hij zijn finaleplaats veilig te stellen, 7-5 en 6-3.

'Prinselijk paar ontsnapt aan aanslag'

Via de nieuws-submit werd ons gemeld:

Volgens de scheidende hoofdcommissarissen Jelle Kuiper en Joop van Riessen zijn kroonprins Willem-Alexander en Máxima op hun trouwdag op het nippertje aan een aanslag ontsnapt. De politie pakte op 2 februari 2002 namelijk een man op die een nepbom in zijn rugzak had. Hij stond langs de route die de gouden koets die dag zou volgen.

Van Riessen noemt het voorkomen van de aanslag met de nepbom op de koets één van zijn grootste successen. "Er kon bij de rijtoer zó veel misgaan. Het was zo tricky. Ik had daarom langs de route 1000 tot 1500 man extra in burger laten inzetten. Zij moesten bij elke verdachte beweging ingrijpen, aldus Van Riessen. Volgens hem is het Amsterdamse korps door het oog van de naald gekropen. Aangezien de bom er 'griezelig echt' uitzag, had bij een zogenaamde aanslag "de rijtoer moeten worden gestopt, hadden Willem-Alexander en Maxima halsoverkop de koets moeten verlaten en in veiligheid moeten worden gebracht. En dat terwijl de hele wereld meekeek."

Het incident met de namaakbom is niet eerder naar buiten gebracht.

'Internet zorgt voor meer seksverslaafden'

Icoon Digital nieuwsHet enorme aanbod van vrij toegankelijke sekssites en chatrooms op internet zorgt voor een stijging van het aantal seksverslaafden. Dat beweren Duitse psychotherapeuten. De therapeuten krijgen in hun praktijken steeds meer mensen die verslaafd zijn aan seks. Een kwart van hen is vrouw.

Volgens klinisch psycholoog Steffen Fliegel werkt het anonieme karakter van internet drempelverlagend. Precieze cijfers zijn er niet, omdat het onderwerp nog een groot taboe is. Om aan de hulpvraag te kunnen voldoen zijn er in Duitsland steeds meer gespecialiseerde zorgverleners nodig. Een effectieve behandeling duurt minimaal een jaar.

Naturalisatieprocedure Kalou gestart

Feyenoord is bezig om Salomon Kalou aan een Nederlands paspoort te helpen.

Begin september zei de Ivoriaan dat hij graag de Nederlandse nationaliteit wil hebben, om zo kans te maken op een plek in het Nederlands elftal. Bondscoach Marco van Basten heeft gezegd dat hij positief tegenover de plannen staat.

Kalou kan voor Oranje uitkomen, omdat hij nog nooit uitkwam voor het Ivoriaans elftal. De naturalisatie zal nog wel even duren, omdat Feyenoord en Kalou eerst nog moeten voldoen aan alle door de Europese Unie gestelde eisen, die nodig zijn voor een naturalisatie.

Meulendijks en Lie naar halve finale

Yao Jie en Judith Meulendijks hebben zich voor de halve finale van het open Nederlandse badmintonkampioenschap geplaatst.

Titelverdedigster Lie versloeg vrij makkelijk Rachel van Kutsen met 11-2 en 11-4, en Meulendijks was te sterk voor de Britse Lizzy Cann, 11-0 en 11-9.

Lie moet het nu in de halve finale gaan opnemen tegen de Duitse Xu Huaiwen, die eerder in het toernooi te sterk was voor Brenda Beenhakker. Meulendijks treft de als eerste geplaatste Française Pi Hongyan.

Dicky Palyama werd bij de heren in de kwartfinales verrast door de Duitser Marc Ziebler, die 100 plaatsen lager staat dan de Nederlander. Ziebler won vrij gemakkelijk met 15-8 en 15-12.

Radiohead doneert muziek voor stemmen

Icoon Muziek nieuwsEen website heeft de steun gekregen van bands als Radiohead en Pearl Jam om jonge Amerikanen te bewegen te gaan stemmen bij de komende presidentsverkiezingen. Bezoekers van de site MustVote.com krijgen een gratis exclusieve download voor elke persoon die ze kunnen overtuigen zich als kiezer te registreren.

In de Verenigde Staten moet je als kiezer bekend zijn voor je daadwerkelijk de gang naar de stembus mag maken. Veel jonge Amerikanen nemen die moeite niet. De website hoopt met haar actie minimaal 100.000 nieuwe stemmers te werven. Naast genoemde bands dragen ook onder meer Death Cab For Cutie, Bright Eyes, Talib Kweli, de Distillers, The Faint, Fever en Von Bondies een track aan.

'Vote for change'
Twee andere grote rockacts, Bruce Springsteen en R.E.M., hebben gisteren in Philadelphia de aftrap gegeven voor de pro-Kerry rocktour 'Vote for Change'. In de komende anderhalve week trekken bekende Amerikaanse bands door de zogenoemde 'battleground states', staten waar een nek-aan-nek-race wordt verwacht tussen de belangrijkste presidentskandidaten, om steun te verwerven voor de Democraat John Kerry.

Bruce Springsteen en Michael Stipe op de bres voor John Kerry
Bruce Springsteen en Michael Stipe (R.E.M.)

Armstrong breekt met Ferrari

Lance Armstrong heeft de samenwerking met dokter Ferrari voorlopig stopgezet. Na de veroordeling van de dokter wegens dopingpraktijken wil Armstrong de onderbouwing van de uitspraak eerst bekijken voor hij definitieve conclusies trekt.

Armstrong heeft Ferrari lange tijd verdedigd en geloofde niet dat de dokter bij dopingverstrekking betrokken was. Hij ging daarbij zo ver dat hij collega Simeoni een leugenaar noemde. Nu de rechtbank in Bologna Ferrari heeft veroordeeld voor betrokkenheid bij dopingpraktijken neemt Armstrong de tijd om een oordeel te vellen.

Ferrari werd vrijgesproken van het verstrekken van doping en dat stemde Armstrong toch enigszins opgelucht: "Hij is altijd een vriend en vertrouwensman geweest voor mij en het US Postal-team. Hij heeft nooit gesuggereerd verboden stimulerende producten te nemen, noch ze voorgeschreven dan wel verstrekt. Ik was blij dat hij is vrijgesproken van de aanklacht dat hij illegale producten aan sporters zou hebben verstrekt. Dat heeft me niet verbaasd."

Sam & Max team vormt nieuwe gamestudio

Voor de vele teleurgestelde adventurefans die het vervolg op Sam & Max gecancelled zagen worden door LucasArts is er hoop. Dan Connors, Kevin Bruner, Troy Molander en nog een paar leden van het team dat werkte aan de ontwikkeling van Sam and Max: Freelance Police voor LucasArts, hebben een nieuwe gamestudio opgericht met de naam Telltale Games. Samen willen ze proberen het adventuregenre nieuw leven in te blazen.

Volgens Connors speelde de reactie van fans op het cancellen van het vervolg op Sam & Max Hit The Road een grote rol bij de beslissing van het team om een eigen bedrijf op te richten. "Toen Sam and Max: Freelance Police abrubt werd gecancelled in maart, werden we enorm geraakt door de vloedgolf van steunbetuigingen vanuit de fancommunity, inclusief een online petitie om de ontwikkeling voort te zetten."

"Toen we die petitie zagen, en hoe overstuur mensen waren, wisten we gewoon dat we Telltale Games moesten beginnen,"voegt Kevin Bruner daar aan toe.

LucasArts heeft een groot aantal adventuregames ontwikkeld, bijvoorbeeld Maniac Mansion, The Secret of Monkey Island, Sam and Max Hit The Road en Grim Fandango. Later vonden ze adventures niet langer rendabel en concentreerden ze zich op Star Wars-games.

Telltale hoopt games te creëren die gebaseerd zijn op populaire licenties om de interesse van het publiek te trekken. GameSpot heeft een exclusief interview met Dan Connors geplaatst, daarin verwijst hij onder andere naar het succes van games op basis van de TV-series Law and Order en CSI.

Telltale wil nog niets vertellen over de eerste game waar ze mee bezig zijn. Het is "the design phase on a well-loved license." Of dit inderdaad een vervolg op Sam & Max is, is nog even afwachten. De website van Telltale Games zegt daarover het volgende: "We've quietly begun development on an exciting license that we can't wait to tell you about! Well, actually we HAVE to wait to tell you about it, but we can tell you it's something many of you already know and love, and that Telltale's only a part of the exciting things that are brewing around it. If you've enjoyed any of the products we've helped create in the past, you're sure to love this one! Check back frequently, or join our mailing list to find out when the big announcement will be! And please, no peeking!"

Sjarapova naar finale in Seoul

De Russische Maria Sjarapova heeft de finale van het WTA-toernooi in Seoul behaald.

De 17-jarige Russin overklaste in drie kwartier de Luxemburgse Anne Kremer, setstanden waren 6-0 en 6-2.

In de finale moet de winnares van Wimbledon het zondag gaan opnemen tegen de Poolse Marta Domachowska. Domachowska was in twee sets te sterk voor de Amerikaanse Abigail Spears, setstanden waren 7-6 en 6-1.

Lampen voor grasmat PSV

Sinds het volbouwen van de hoeken van het Philips-stadion heeft PSV moeilijkheden met de grasmat. De club gaat het proberen op te lossen door speciale lampen te plaatsen.

Bij de constructie om de hoektribunes te bouwen is speciale aandacht besteed aan de lichtinval en doorvoer van lucht. Deze moesten worden behouden om de grasmat goed te houden. De laatste tijd is er echter veel moeite met het goed houden van de grasmat.

Vandaar dat PSV binnenkort dicht boven de grasmat lichtinstallaties plaatst. Deze zouden moeten zorgen voor een betere grasgroei. Niet het eigen Philips, maar een bedrijf uit Aalsmeer voert de opdracht uit. Bij het Engelse Sunderland werden goede resultaten geboekt met de lichtinstallaties. De lampen zullen dag en nacht branden.

Eiergooier 'terroriseert' Venrayse wijk

Een eiergooier zorgt in het Limburgse Venray al maanden voor overlast. Keer op keer vinden bewoners van de wijk Landweert afdrukken van kapot gegooide eieren op hun woningen. "Ze worden met kracht gegooid. Ik durf nu haast mijn tuin niet meer in. Dit is toch een zekere vorm van terreur", reageert een bewoonster vandaag in het Algemeen Dagblad.

De vrouw die anoniem wil blijven is het zat. "Het is onderhand pure ernst. Als de dader ooit wordt opgepakt, zou ik hem het liefst aan zo'n middeleeuwse schandpaal zetten, zodat we zelf eens een paar eieren kunnen gooien." In zeker zeven straten is sprake van eieroverlast. De politie vermoedt dat het wel eens een topje van de ijsberg kan zijn. Niet alle bewoners doen aangifte.

De anonieme klaagster heeft inmiddels een camera laten installeren aan de voorkant van haar huis. Eén keer is de inslag van een ei opgenomen, maar van de gooier geen spoor. "Daar begrijpen we niets van. Misschien dat de eieren vanuit een dakraam worden gekatapulteerd. Het zal nog wel even duren voordat we echt beet hebben", aldus de vrouw.

Gemoederen lopen op bij Arsenal

Na de Champions League-wedstrijd tegen Rosenborg zijn bij Arsenal de gemoederen hoog opgelopen. Patrick Vieira en verdediger Lauren kregen flinke ruzie.

Na het gelijkspel kregen de spelers ruzie en gingen met elkaar op de vuist. Toegesnelde Noorse agenten wisten de ruzie snel te sussen, maar stonden achteraf wel versteld van het voorval. De vechtpartij zou zijn ontstaan nadat Vieira de schuld voor het doelpunt van Rosenborg bij Lauren legde. Lauren zou Øyvind Storflor hebben laten lopen, waarna die de assist voor de 1-1 kon geven.

Politiecommandant Stokken van het Lerkendal-stadion in Trondheim was verbaasd over het voorval: "Er was een vechtpartij in de spelersbus en er werd hard geschreeuwd. Enkele beveiligingsmensen zijn naar binnen gegaan om de boel te sussen. Toen de Engelse ambassade me belde, zei ik dat er meer problemen met de spelers waren dan met 800 meegereisde Arsenal-fans."

Chinese in finale Guangzhou

De Chinese Na Li heeft de finale bereikt van het WTA-toernooi in Guangzhou.

De Chinese won in de halve finale van haar landgenote Ting Li met 6-3 en 6-3. Daarmee werd Li de eerste Chinese tennisster in de finale sinds Li Fang in 1998.

In de finale zal Li het nu moeten opnemen tegen de Slowaakse Marina Sucha. De 23-jarige tennisster was in de andere halve finale te sterk voor de Tsjechische Barbara Strycova, setstanden waren 6-2 en 7-5.

DVD: Monster

'Monster' is een film die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Charlize Theron en Christina Ricci spelen de hoofdrol in een film over de eerste vrouwelijke seriemoordenaar in de Verenigde Staten. Een rol waarvoor Theron een Academy Award heeft gewonnen voor beste actrice. Deze film is sinds kort te koop op DVD en dat is een goede reden om te kijken of de film en de DVD de moeite waard zijn.


Halo 2 is gold

Bungie heeft goed nieuws voor zijn fans; Halo 2 is af. In de nieuwste Halo 2 update wist Frankie, de man achter de Halo 2 updates, dit te vertellen:
quote
"We are basically done making Halo 2. Seriously. Barring any unexpected shenanigans, Halo 2 is done and dusted, simultaneously, for every region it will be released in worldwide. Oh, and Parsons has been hitting the sushi again..."


quote
"Roger handed off the tapes in LA yesterday, and as I write this, Alta, the Bungie Princess, is picking some discs up at Seatac Airport. There are still many steps between now and the game's arrival on shelves, including the not-insignificant process of actually manufacturing MILLIONS of copies of the game."


De volledige update is hier te vinden.

We hoeven overigens niet te verwachten dat dit betekent dat de game eerder in de winkels zal liggen, aangezien er nog veel gedaan moet worden tussen nu en de uiteindelijke release, maar de game zal nu zeer waarschijnlijk niet vertraagd worden en ook echt op 11 november uitkomen.

"Williams maakt een goede kans in Japan"

Na een succesvolle test in Jerez door het team van Williams is Ralf Schumacher positief over de kansen van zijn team.

"Ik vind Suzuka één van de meest interessante circuits op de Formule 1-kalender, dus ik heb erg veel zin in deze race.", aldus Ralf, die zich aan het voorbereiden is op zijn tweede Grand Prix na zijn enorme crash in Amerika.

De Duitser verwacht echter niet dat het een gemakkelijke race gaat worden: "Je hebt een perfecte wagen nodig voor de snelle secties van de baan." Het zal dus nog een harde dobber worden voor Ralf om boven zijn grote broer te finishen in Japan, waar hij zulke goede herrineringen aan heeft. In 1996 reed hij daar mee in het Formule 3000 kampioenschap wat hij dat jaar ook gewonnen heeft.

Ontvoerders vrouwen eisen vrijlating Bashir

Een groepering die in Irak twee Indonesische vrouwen gegijzeld houdt, eist dat Indonesië de extremistische moslimgeestelijke Abu Bakar Bashir vrijlaat. Bashir zit in Indonesië in de cel wegens staatsondermijnende activiteiten. Hij werd daarvoor tot 4 jaar veroordeeld. Wanneer Bashir vrijgelaten wordt, zullen de gijzelnemers de twee vrouwen laten gaan.

Bashir wordt gezien als de leider van de radicale groepering 'Jemaah Islamiyah'. De groep wordt onder meer verantwoordelijk gehouden voor de bloedige aanslag op Bali, waarbij veel Australische toeristen om het leven kwamen. Bashir zelf ontkent de leider te zijn van 'Jemaah Islamiyah'. Volgens hem is het enige wat hij deed pleiten voor de invoering in Indonesië van de islamitische wetgeving, de sharia.

De leider van de grootste moslimorganisatie in Indonesië, oud-president Wahid, heeft toegezegd met de gijzelnemers te zullen bemiddelen.

Play-offs? Nee, slecht idee!

De wijze heren van de KNVB en de ECV brachten vorige week een opmerkelijk bericht naar buiten. Per komend seizoen is de opzet van de Nederlandse voetbalcompetitie drastisch gewijzigd. Na de reguliere competitie zullen de deelnemers aan de Europese competities namelijk niet meer op basis van hun eindklassering worden aangewezen, maar dienen zij nog eens aan te treden in zogeheten play-offs. De reden? Geld!

NK Baan : Bos sterkste op keirin

Theo Bos is bij het Nederlandse Kampioenschap baanwielrennen in Alkmaar kampioen geworden op het onderdeel keirin.

De winnaar van olympisch zilver op de sprint was vrijdag in de finale te sterk voor Teun Mulder en Tim Veldt, die respectievelijk zilver en brons wonnen.

Yvonne Hijgenaar won haar tweede nationale titel door de 500 meter tijdrit op haar naam te schrijven. Haar tijd van 35.11 was een nieuw baanrecord, het oude stond op naam van Ingrid Haringa in een tijd van 35.97.

Het goud bij de puntenkoers was voor Peter Schep en Adrie Visser was de sterkste op de scratch.

Van Scheppingen onderuit in Bangkok

Dennis van Scheppingen heeft zich niet weten te plaatsen voor de halve finale van het toernooi in Bangkok.

De Nederlander ging in twee sets onderuit tegen de lokale favoriet Paradorn Srichaphan, setstanden waren 2-6 en 5-7. Eerder het toernooi had van Scheppingen nog indruk gemaakt door titelhouder Taylor Dent te verslaan, maar tegen Srichaphan kon hij niet stunten.

Roger Federer en Andy Roddick plaatste zich wel voor de halve finale. Federer won vrij eenvoudig van de Zweed Robin Söderling. Dankzij zijn machtige opslag besliste de Zwitser de wedstrijd met een 14e ace. Voor de Zwitserse nummer één van de wereld was het zijn 67e overwinning van dit seizoen.

De Amerikaan Roddick versloeg een andere Zweed, Thomas Johansson, en ook Roddick maakte veel indruk met zijn opslag. Met zijn 21e ace van het duel won hij de wedstrijd.

Inval in A'dams huis van broer Britse gijzelaar

Volgens Paul Bigley, de broer van de in Irak gegijzelde Brit Kenneth Bigley, heeft de politie afgelopen donderdag een inval gedaan in zijn Amsterdamse woning. Paul Bigley, die in Nederland woont, zet zich de laatste weken vol in om zijn gegijzelde broer vrij te krijgen. Bij de inval was volgens hem ook een Britse functionaris aanwezig.

De Britse krant The Independent, die het nieuws als eerste meldde, schrijft dat Paul Bigley enige tijd is verhoord. Zijn computer is onderzocht en gegevens van de harde schijf zijn voor analyse naar Londen gestuurd. Reden voor de inval zouden contacten zijn die Paul Bigley onderhoudt met 'Tawhid en Jihad', een militante islamitische organisatie die zijn broer gegijzeld houdt. 'Tawhid en Jihad' staat onder leiding van de beruchte terrorist Abu Musab al-Zarqawi, een Jordaniër die volgens de VS banden heeft met al-Qaeda.

Paul Bigley heeft de afgelopen weken verscheidene malen de publiciteit gezocht in een poging druk uit te oefenen op de Amerikaanse en Britse autoriteiten. Die weigeren tot dusver in te gaan op de eisen van de ontvoerders. De gijzelnemers willen dat alle vrouwelijke gevangenen in Irak worden vrijgelaten. Samen met Ken Bigley werden er ook twee Amerikanen ontvoerd. Die zijn inmiddels al onthoofd. Afgelopen week zond de tv-zender al-Jazeera een videoband uit waarop Ken Bigley premier Blair smeekte om zijn leven te redden.

Paul Bigley zegt door de inval 48 uur kostbare tijd te zijn kwijtgeraakt in zijn strijd om de vrijlating van zijn broer. Hij ontkent dat hij directe contacten onderhoudt met de terreurgroep van al-Zarqawi. Er waren wel indirecte contacten via de Arabische nieuwszender al-Jazeera.

Nederlandse autoriteiten hebben de inval tot nu toe niet bevestigd. Een woordvoerder van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken in Londen zei vanochtend van geen inval door Britse of Nederlandse agenten te weten. Gisteren ontstond er bij de Nederlandse politie enige ophef toen een weblogger contact zocht met iemand die betrokken zou zijn bij de ontvoering.


Ken Bigley, door ontvoerders gefilmd in een kooi

Dennis Rodman wil rentree maken

Dennis Rodman is klaar voor een comeback in de Amerikaanse NBA. De 43-jarige Amerikaan traint op het moment mee bij de Denver Nuggets, de ploeg waar ook de Nederlander Francisco Elson speelt.

In het seizoen 1999-2000 speelde de forward voor het laatst in de NBA. In 14 seizoenen won Rodman titels met Chicago en Detroit, en was hij vele keren de beste rebounder van het jaar. Hij baarde veel opzien met zijn felgekleurde kapsels, tatoeages, piercings en opvliegend gedrag.

"Ze geloofden niet dat ik al 43 ben. Ik ben terug, en als Denver me geen contract aanbiedt, zal er vast en zeker wel een ander team komen," aldus Rodman.

Alonso wil punten met beide auto’s

Fernando Alonso heeft zijn team, Renault, opgeroepen om goed samen te werken en om beide auto’s in de punten te krijgen in Suzuka.

Renault heeft in de laatste races maar met één auto weten te scoren. BAR, de concurrent voor de tweede plaats in het constructeurskampioenschap, is in de laatste races vaak wél met twee auto’s in de punten geëindigd.

“Na Spa-Francorchamps vind ik Suzuka het leukste circuit.”, zei Alonso. “Het is een circuit dat de rijders tot het uiterste test. Het is een circuit waar je de afstelling goed moet hebben.” Hij zegt dat je de voorkant goed af moet stellen, om de juiste manier van sturen te vinden, maar ook dat je een stabiele achterkant moet hebben, zodat je met maximale snelheid door de snellere bochten kan.

Hij vindt Suzuka een circuit waar je enorm veel risico kan en moet nemen. Vooral in de bochten. Je moet daar, volgens Alonso, écht op het randje zitten. Je kan bij een aantal bochten ook niet zien wat er na die bocht komt, dus je moet echt vertrouwen hebben in de auto.

“Ik heb na de race in Shanghai gezegd dat ik dacht dat de vijf punten die we daar scoorden belangrijk zouden zijn aan het einde van het jaar. Omdat we snel kunnen zijn op de laatste twee circuits.” Volgens Alonso is de auto dit jaar enorm verbeterd en ook veel constanter dan eerder in het seizoen. “We moeten de juiste band vinden en de auto goed afstellen, en dan kunnen we met de besten meedoen in Suzuka.” Hij zei verder dat het waarschijnlijk een erg spannende race zou zijn, maar dat hij persoonlijk, nooit meer motivatie heeft gehad om BAR te verslaan dan hier, op één van hun thuisbanen.

Clijsters naar halve finale in Hasselt

De Belgische Kim Clijsters heeft zich geplaatst voor de halve finale van het WTA-toernooi in Hasselt.

Clijsters, die in dit toernooi haar rentree maakt na een polsblessure die haar vijf maanden aan de kant hield, won vrij gemakkelijk van de Bulgaarse Magdalena Maleeva, setstanden waren 6-3 en 6-4.

In de halve finale moet de Belgische het nu gaan opnemen tegen de Russische Elena Bovina, die de als vijfde geplaatste Italiaanse Francesca Schiavone met 7-6 en 6-1 versloeg. De andere halve finale gaat tussen de als eerste geplaatste Elena Dementieva en Maria Elena Camerin. (Ita)

Nederlandse logger belt met 'terrorist'

julekes en Herr_Munk hadden ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonDe Nederlandse weblogger Jeroen Otten van Zeikerdje.com heeft volgens een huisvriend van de in Irak gegijzelde Brit Kenneth Bigley 'zeer onverstandig' gehandeld door telefonisch contact op te nemen met iemand die betrokken is bij een ''terreur-site''. Op die site staan geregeld onthoofdingsfilmpjes van in Irak omgebrachte gijzelaars. Omdat die site ze als eerste publiceert moeten ze wel contact hebben met de ontvoerders, zo redeneerde Otten.

Het was overigens het weblog Volkomenkut die als eerste ging speuren naar de mensen achter de website. Ze deden dat in samenwerking met Otten van Zeikerdje.com. Via zoekwerk op internet kwamen ze uiteindelijk achter een naam, een telefoonnummer en andere gegevens. De loggers hebben vervolgens contact gelegd via instant messaging. Omdat dat niet opschoot - ze werden niet wijs uit de taal - besloot Otten om te bellen.

In het on-line geplaatste telefoongesprek, gevoerd in het Engels, is te horen hoe Otten direct vraagt naar Kenneth Bigley. De man aan de andere kant van de lijn vraagt met wie hij spreekt en verbreekt keer op keer de verbinding. Uiteindelijk vraagt Otten of hij met een terrorist van Al-Qaeda spreekt. Antwoord krijgt hij niet, want weer wordt de verbinding verbroken. De man aan de andere kant van de lijn zegt wel zich niet in Irak, maar in Libanon te bevinden.

Vlak nadat Volkomenkut zijn bevindingen op internet had geplaatst reageerde het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD). Die verzochten om een en ander van het web te halen. Ook de site NU.nl, die melding deed van het voorval, werd verzocht de gegevens weg te halen. Het KLPD is totaal niet te spreken over de hele actie en noemt het onderzoek van de loggers 'flinterdun'. Volgens de huisvriend van de familie Bigley heeft de gebelde man overigens wel degelijk met de ontvoering te maken.

Overigens lijkt het verzoek tot weghalen weinig uitgehaald te hebben. In reacties op Vokomenkut is alles nog te lezen, en Zeikerdje.com heeft sowieso het hele artikel nog on-line staan, inclusief het telefoongesprek, en lijkt ook niet van plan dat te verwijderen. Zeker niet gezien het feit dat hij een kopie van het verwijderde NU.nl bericht erbij heeft gezet.

-
Géén gegevens in reacties op FOK! plaatsen. Wat andere sites doen moeten zij weten.

Franse moslima scheert hoofd kaal

Nordic_Blue en Pim_In_Memoriam hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Frankrijk heeft een 15-jarige moslima haar hoofd kaalgeschoren vanwege het daar sinds dit schooljaar geldende hoofddoekverbod. Het meisje was wekenlang de toegang tot het schoolgebouw in Straatsburg geweigerd, omdat ze haar hoofddoekje niet af wilde doen.

De tiener, Cennet Doganay, had volgens haar moeder alles geprobeerd om toch met iets op haar hoofd op school toegelaten te worden, zelfs een baret en een bandana. Omdat het meisje ''de wet van God'' niet wil overtreden, en ook niet de Franse wet, heeft ze nu maar haar hoofd kaalgeschoren, om zodoende weer lessen te kunnen volgen.

Volgens de religieuze overtuiging van het meisje van Turkse komaf is een hoofddoek niet nodig voor vrouwen zonder haar. Overigens is het in Turkije zelf ook niet toegestaan om met een hoofddoek op het hoofd op school te verschijnen.


Cennet Doganay

Grote opkomst verwacht bij demonstratie

Bij de landelijke demonstratie tegen het kabinetsbeleid wordt zaterdag een grote opkomst verwacht. Opiniepeiler Maurice de Hond verwacht op basis van onderzoek 200.000 demonstranten, de organiserende vakcentrales hopen op minimaal 100.000. "Dit zou wel eens de grootste demonstratie kunnen worden die in de laatste tien jaar in Nederland heeft plaatsgevonden", stelt De Hond.

Op de Dam begint om 11:00 uur een manifestatie van Keer het Tij, een platform waarbij enkele honderden maatschappelijke organisaties zich hebben aangesloten. Na een optreden van de band Bots zullen verschillende sprekers het woord voeren, alvorens rond 12:00 uur het startsein wordt gegeven voor een demonstratie naar het Museumplein. Daar vindt dan al vanaf 10:00 de manifestatie van de vakbonden FNV, CNV en MHP plaats. Naast protest en sprekers zullen hier optredens plaatsvinden van onder meer reggaeband Beef en zangeres Sita.

Minister en voormalig vakbondsbestuurder Aart Jan de Geus (Sociale Zaken) liet vrijdag in een commentaar weten dat 'demonstreren het goed recht is van iedereen'. Hij staat echter voor het kabinetsbeleid dat volgens hem nodig is voor de toekomst van Nederland. "We doen dit niet om de mensen te pesten", aldus De Geus. Overigens is het mogelijk via Internet virtueel mee te demonstreren. De FNV heeft een speciale site geopend waar je online je afkeuring kunt laten horen over de kabinetsplannen.

Men of Valor: Vietnam multiplayer demo uit

Vanaf vandaag is er een multiplayer demo van Men of Valor: Vietnam te downloaden. Men of Valor: Vietnam is een spel van 2015, mede ontwikkelaar van Medal of Honor: Allied Assault.

Men of Valor: Vietnam is een realistische oorlog shooter met de Vietnam oorlog als scenario. In de demo zal je online kunnen strijden met en tegen anderen in twee verschillende speelvelden.

Je kan hem bij een van de volgende mirrors downloaden:
3d gamers
worthplaying
gamespot
gamershell

Inbrekers bestellen taxi na auto-ongeluk

De Belgische politie heeft drie inbrekers aangehouden nadat zij midden in de nacht op de snelweg een taxi bestelden. De drie hadden even daarvoor ingebroken bij een warenhuis en daarna een ongeluk gekregen met hun vluchtauto.

Het trio brak in de nacht van donderdag op vrijdag rond kwart over drie in bij een warenhuis in Nieuwpoort door een schuifdeur te forceren. Een buurtbewoner alarmeerde de politie, maar toen die bij het warenhuis aankwam waren de dieven al gevlucht.

Rond kwart over vier ontving de politie een melding dat zich niet ver van het warenhuis een auto-ongeluk had afgespeeld. Agenten haastten zich naar de plek van het ongeval, maar bij de auto was niemand te bekennen. Wel werd een deel van de gestolen spullen aangetroffen, het bleken voornamelijk sigaretten te zijn.

Weer even later vernam de politie van de autowegenpolitie dat iemand even daarvoor via een praatpaal langs de snelweg A18 een taxi had proberen te bestellen. De agenten spoedden zich naar de plek van de praatpaal, waar deze keer wel de dieven werden aangetroffen. De drie mannen van 19, 20 en 35 jaar zijn daarop ingerekend door de politie en zullen binnenkort voor de onderzoeksrechter verschijnen.

Lunch zonder pintje voor managers Inbev

Icoon Buitenlands nieuwsNu het Belgische Interbrew gefuseerd is met het Braziliaanse Ambev is het voor de managers van het hoofdkantoor in Leuven gedaan met het gebruikelijke pintje tijdens de lunch. In het nieuwe hoofdkantoor van de brouwersgroep, die nu opereert onder de naam Inbev, zullen in het bedrijfsrestaurant geen biertjes meer worden geschonken.

Managers die alcohol drinken tijdens de lunch passen niet langer bij de bedrijfscultuur nu het bedrijf door de fusie internationaler is geworden, aldus woordvoerster Marianne Ansoms. De vakbonden reageerden in eerste instantie onthutst omdat ze niet waren betrokken bij het tot stand komen van dit besluit. Maar dat heeft aan de zaak verder niets veranderd. Toch is er ook goed nieuws: na werktijd kunnen de managers in de bar van de hoofdvestiging nog wel terecht om een pilsje pakken.

De nieuwe maatregel geldt overigens alleen voor het kantoor in Leuven. In de andere Belgische vestigingen kunnen werknemers nog steeds gewoon een biertje drinken tijdens de maaltijd.

Nog minstens vier jaar Oerol

Ook de komende vier jaar zullen de vele liefhebbers weer kunnen genieten van het jaarlijkse Oerol Festival op het eiland Terschelling. Het bestuur van de festivalstichting heeft dit vrijdag bekendgemaakt.

Er was de laatste tijd veel twijfel over de toekomst van Oerol, omdat de financiële steun aan het culturele festival te klein was geworden. Uit de Cultuurnota 2005-2008 bleek vorige week echter dan de overheidssubsidie verhoogd zal worden. Dit was voor de organisatie van Oerol genoeg reden om nog minstens vier jaar door te gaan met het festival.

Oerol 2005 zal plaatsvinden van 10 tot en met 19 juni, zo valt te lezen op de website van het festival.

'Amerikanen beschieten konvooi met Franse gijzelaars'

Icoon Irak nieuwsDe twee Franse journalisten, Christian Chesnot en Georges Malbrunot, die in Irak zijn gegijzeld, zitten daar nog vast. Eerder vandaag werd vanuit Irak gemeld dat de vrijlating van de gijzelaars op handen zou zijn. Volgens het Franse parlementslid Didier Julia, is het konvooi dat met de twee gegijzelde journalisten op weg was naar de Iraaks-Syrische grens om hen in Syrië vrij te laten, onderweg beschoten door het Amerikaanse leger. Hierbij zijn volgens Julia zes Irakezen omgekomen, waarop de gijzelnemers met de twee journalisten rechtsomkeert hebben gemaakt.

Het Amerikaanse leger heeft in een eerste reactie ontkend dat er een aanval is uitgevoerd in de buurt van de grens tussen Irak en Syrië. Het Franse ministerie van buitenlandse zaken wil nog niet reageren op het incident.

De bemiddelingspoging van Julia, die buiten de Franse overheid om aan de vrijlating van de twee journalisten werkt, heeft irritatie gewekt bij de ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie en de voorzitter van het parlement. Zij vrezen dat het handelen van Julia tot verwarring leidt, aangezien namens de Franse overheid ook bemiddelingspogingen worden ondernomen, en hebben zich van Julia’s poging gedistantieerd.

Hamster bijt baasje dood

Phaedrus had ons via de nieuws-submit het volgende vertaalde en herschreven bericht te melden:

In Japan heeft een hamster zijn baasje doodgebeten, zo heeft de Japanse krant Mainichi Shimbun gemeld. De man kreeg na een aantal beten van het beestje een anafylactische shock: een zeer hevige allergische reactie, veroorzaakt door een eiwit in het speeksel van de hamster.

Kort na de beten begon de man te hoesten en piepend te ademen. Tegen de tijd dat hij in het ziekenhuis aankwam functioneerden zijn hart en longen niet meer. Sinds 1995 zijn in Japan 17 gevallen van een anafylactische shock na een beet van een huisdier geregistreerd. Dit gebeurde echter zelden met een dodelijke afloop.

CD: Dry Kill Logic - The Dead And Dreaming

Dry Kill LogicDry Kill Logic kon mij met hun vorige album, 'The Darker Side Of Nonsense', totaal niet overtuigen. Het enige pluspunt van dat album was het drumwerk van Phil Acuri. De rest was standaard Nu Metalcrap dat rond die tijd sowieso veel trommelvliezen vervuilde. De band schijnt gegroeid te zijn en misschien dat de overstap van Roadrunner Records naar SPV meegeholpen heeft in dat groeiproces om een wat meer volwassen plaat te maken.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1049
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
review
Remnant II
special
Random Pics van de Dag #1048
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
©FOK.nl e.a.