Inbrekers bestellen taxi na auto-ongeluk

Jorrit (Flem)
De Belgische politie heeft drie inbrekers aangehouden nadat zij midden in de nacht op de snelweg een taxi bestelden. De drie hadden even daarvoor ingebroken bij een warenhuis en daarna een ongeluk gekregen met hun vluchtauto.

Het trio brak in de nacht van donderdag op vrijdag rond kwart over drie in bij een warenhuis in Nieuwpoort door een schuifdeur te forceren. Een buurtbewoner alarmeerde de politie, maar toen die bij het warenhuis aankwam waren de dieven al gevlucht.

Rond kwart over vier ontving de politie een melding dat zich niet ver van het warenhuis een auto-ongeluk had afgespeeld. Agenten haastten zich naar de plek van het ongeval, maar bij de auto was niemand te bekennen. Wel werd een deel van de gestolen spullen aangetroffen, het bleken voornamelijk sigaretten te zijn.

Weer even later vernam de politie van de autowegenpolitie dat iemand even daarvoor via een praatpaal langs de snelweg A18 een taxi had proberen te bestellen. De agenten spoedden zich naar de plek van de praatpaal, waar deze keer wel de dieven werden aangetroffen. De drie mannen van 19, 20 en 35 jaar zijn daarop ingerekend door de politie en zullen binnenkort voor de onderzoeksrechter verschijnen.