Alonso wil punten met beide auto’s

Fernando Alonso heeft zijn team, Renault, opgeroepen om goed samen te werken en om beide auto’s in de punten te krijgen in Suzuka.

Renault heeft in de laatste races maar met één auto weten te scoren. BAR, de concurrent voor de tweede plaats in het constructeurskampioenschap, is in de laatste races vaak wél met twee auto’s in de punten geëindigd.

“Na Spa-Francorchamps vind ik Suzuka het leukste circuit.”, zei Alonso. “Het is een circuit dat de rijders tot het uiterste test. Het is een circuit waar je de afstelling goed moet hebben.” Hij zegt dat je de voorkant goed af moet stellen, om de juiste manier van sturen te vinden, maar ook dat je een stabiele achterkant moet hebben, zodat je met maximale snelheid door de snellere bochten kan.

Hij vindt Suzuka een circuit waar je enorm veel risico kan en moet nemen. Vooral in de bochten. Je moet daar, volgens Alonso, écht op het randje zitten. Je kan bij een aantal bochten ook niet zien wat er na die bocht komt, dus je moet echt vertrouwen hebben in de auto.

“Ik heb na de race in Shanghai gezegd dat ik dacht dat de vijf punten die we daar scoorden belangrijk zouden zijn aan het einde van het jaar. Omdat we snel kunnen zijn op de laatste twee circuits.” Volgens Alonso is de auto dit jaar enorm verbeterd en ook veel constanter dan eerder in het seizoen. “We moeten de juiste band vinden en de auto goed afstellen, en dan kunnen we met de besten meedoen in Suzuka.” Hij zei verder dat het waarschijnlijk een erg spannende race zou zijn, maar dat hij persoonlijk, nooit meer motivatie heeft gehad om BAR te verslaan dan hier, op één van hun thuisbanen.