Eiergooier 'terroriseert' Venrayse wijk

Een eiergooier zorgt in het Limburgse Venray al maanden voor overlast. Keer op keer vinden bewoners van de wijk Landweert afdrukken van kapot gegooide eieren op hun woningen. "Ze worden met kracht gegooid. Ik durf nu haast mijn tuin niet meer in. Dit is toch een zekere vorm van terreur", reageert een bewoonster vandaag in het Algemeen Dagblad.

De vrouw die anoniem wil blijven is het zat. "Het is onderhand pure ernst. Als de dader ooit wordt opgepakt, zou ik hem het liefst aan zo'n middeleeuwse schandpaal zetten, zodat we zelf eens een paar eieren kunnen gooien." In zeker zeven straten is sprake van eieroverlast. De politie vermoedt dat het wel eens een topje van de ijsberg kan zijn. Niet alle bewoners doen aangifte.

De anonieme klaagster heeft inmiddels een camera laten installeren aan de voorkant van haar huis. Eén keer is de inslag van een ei opgenomen, maar van de gooier geen spoor. "Daar begrijpen we niets van. Misschien dat de eieren vanuit een dakraam worden gekatapulteerd. Het zal nog wel even duren voordat we echt beet hebben", aldus de vrouw.