Frank Williams vol lof over Ralf Schumacher

Paladijn
In tegenstelling tot eerdere berichten is teameigenaar Frank Williams vol lof over zijn tweede coureur Ralf Schumacher ondanks zijn weigering om de Chinese grand prix te vervolgen.

Er was de afgelopen week heel wat te doen om Ralf’s weigering de Grand Prix van China te vervolgen na de knuffelactie van David Coulthard met zijn bolide. Als we Olav Mol mogen geloven reed de Duitser echter onverzekerd en in combinatie met zijn 2 ronden achterstand is de keus om te stoppen enigszins te verklaren. Blijkbaar is Frank Williams tot dezelfde conclusie gekomen en in combinatie met de goede race die Ralf tot het raceongeluk reed spreekt hij nu met niets dan lof over zijn coureur.

“Sinds zijn terugkeer is zijn werk aan de bolide in zowel de tests als het racen als vanouds snel en consistent geweest. Tevens is zijn bijdrage aan het kampioenschap van groot belang.” Zo meldde Frank Williams de buitenwereld op de officiële Williams website. Waarschijnlijk ziet de teameigenaar meer heil in Ralf dan in zijn eerste coureur Juan Pablo Montoya die er de afgelopen race zeer ongemotiveerd bij zat.

Hoewel het team vierde staat met een onoverbrugbaar verschil van 32 punten op Renault in het constructeurs kampioenschap dreigt het McLaren team wat 6 punten achter staat met zijn goede prestaties van de afgelopen races het Williams team alsnog voorbij te streven. Het is de teameigenaar er ongetwijfeld veel aan gelegen zijn huidige vierde positie vast te houden.