Armstrong breekt met Ferrari

Maurice (mbn)
Lance Armstrong heeft de samenwerking met dokter Ferrari voorlopig stopgezet. Na de veroordeling van de dokter wegens dopingpraktijken wil Armstrong de onderbouwing van de uitspraak eerst bekijken voor hij definitieve conclusies trekt.

Armstrong heeft Ferrari lange tijd verdedigd en geloofde niet dat de dokter bij dopingverstrekking betrokken was. Hij ging daarbij zo ver dat hij collega Simeoni een leugenaar noemde. Nu de rechtbank in Bologna Ferrari heeft veroordeeld voor betrokkenheid bij dopingpraktijken neemt Armstrong de tijd om een oordeel te vellen.

Ferrari werd vrijgesproken van het verstrekken van doping en dat stemde Armstrong toch enigszins opgelucht: "Hij is altijd een vriend en vertrouwensman geweest voor mij en het US Postal-team. Hij heeft nooit gesuggereerd verboden stimulerende producten te nemen, noch ze voorgeschreven dan wel verstrekt. Ik was blij dat hij is vrijgesproken van de aanklacht dat hij illegale producten aan sporters zou hebben verstrekt. Dat heeft me niet verbaasd."