Lunch zonder pintje voor managers Inbev

Icoon Buitenlands nieuwsNu het Belgische Interbrew gefuseerd is met het Braziliaanse Ambev is het voor de managers van het hoofdkantoor in Leuven gedaan met het gebruikelijke pintje tijdens de lunch. In het nieuwe hoofdkantoor van de brouwersgroep, die nu opereert onder de naam Inbev, zullen in het bedrijfsrestaurant geen biertjes meer worden geschonken.

Managers die alcohol drinken tijdens de lunch passen niet langer bij de bedrijfscultuur nu het bedrijf door de fusie internationaler is geworden, aldus woordvoerster Marianne Ansoms. De vakbonden reageerden in eerste instantie onthutst omdat ze niet waren betrokken bij het tot stand komen van dit besluit. Maar dat heeft aan de zaak verder niets veranderd. Toch is er ook goed nieuws: na werktijd kunnen de managers in de bar van de hoofdvestiging nog wel terecht om een pilsje pakken.

De nieuwe maatregel geldt overigens alleen voor het kantoor in Leuven. In de andere Belgische vestigingen kunnen werknemers nog steeds gewoon een biertje drinken tijdens de maaltijd.