Radiohead doneert muziek voor stemmen

Icoon Muziek nieuwsEen website heeft de steun gekregen van bands als Radiohead en Pearl Jam om jonge Amerikanen te bewegen te gaan stemmen bij de komende presidentsverkiezingen. Bezoekers van de site MustVote.com krijgen een gratis exclusieve download voor elke persoon die ze kunnen overtuigen zich als kiezer te registreren.

In de Verenigde Staten moet je als kiezer bekend zijn voor je daadwerkelijk de gang naar de stembus mag maken. Veel jonge Amerikanen nemen die moeite niet. De website hoopt met haar actie minimaal 100.000 nieuwe stemmers te werven. Naast genoemde bands dragen ook onder meer Death Cab For Cutie, Bright Eyes, Talib Kweli, de Distillers, The Faint, Fever en Von Bondies een track aan.

'Vote for change'
Twee andere grote rockacts, Bruce Springsteen en R.E.M., hebben gisteren in Philadelphia de aftrap gegeven voor de pro-Kerry rocktour 'Vote for Change'. In de komende anderhalve week trekken bekende Amerikaanse bands door de zogenoemde 'battleground states', staten waar een nek-aan-nek-race wordt verwacht tussen de belangrijkste presidentskandidaten, om steun te verwerven voor de Democraat John Kerry.

Bruce Springsteen en Michael Stipe op de bres voor John Kerry
Bruce Springsteen en Michael Stipe (R.E.M.)