FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 23 september 2004

Dubbele beroving voor gehandicapte vrouw

Icoon Binnenlands nieuwsTot tweemaal toe is een 88-jarige slechtziende en dove vrouw uit Breda de afgelopen week van haar handtas en portemonnee beroofd. De vrouw, totaal overstuur, is inmiddels door slachtofferhulp opgevangen.

De eerste beroving vond afgelopen zaterdag voor de ingang van haar flat plaats. Gistermiddag werd de vrouw op vrijwel dezelfde plek opnieuw van haar spullen beroofd. De politie zegt dat het om twee verschillende daders gaat die verder niets met elkaar te maken hebben. In totaal is de vrouw zo'n zestig euro afhandig gemaakt.

Scène met Hazes uit koekjesreclame geknipt

De scène met André Hazes is uit de koekjesreclame van United Biscuits Nederland geknipt. In de reclame was de zanger te zien terwijl hij zijn koekje in een biertje doopte. De commercial moet laten zien dat de koekjes voor iedereen zijn.

Een woordvoerder van het bedrijf verklaarde vanmiddag, na de bekendmaking van het overlijden van Hazes, al dat er zo snel mogelijk zou worden geprobeerd om óf de hele reclame van het scherm te halen óf dat de scène waarin Hazes te zien was uit de spot zou worden geknipt. Het laatste is dus gebeurd, ondertussen is de reclame al weer meerdere malen op tv te zien geweest.

De commercial, mèt Hazes, is hier te bekijken. Klik onder 'Commercials' op 'Soppen (2004)'.

Naaktyoga mag op straat in San Francisco

The_Shining had ons via de nieuws-submit te melden:

Een man die in San Francisco bekend staat onder de bijnaam 'Naked Yoga Guy' mag van de rechter in zijn blootje in de openbaarheid yoga beoefenen. Volgens de aanklager is het niet illegaal om naakt over straat te gaan in de Californische stad, zelfs niet op een drukke toeristische plek als Fisherman's Wharf.

Enkele burgers hadden een klacht ingediend tegen George Monty Davis, de yogaman. Davis doet zijn naakte oefeningen om een boek en zijn levensstijl te promoten. Zolang hij daar geen voetgangers of verkeer bij belemmert of opdringerig en obsceen gedrag bij vertoont is er echter geen wet die hem kan beletten, aldus een woordvoerster van de rechtbank.

De Naked Yoga Guy was zelf niet bereikbaar voor commentaar.

ENV denkt aan competitie play-off

De clubs uit de eredivisie gaan bekijken of de opzet van de competitie moet worden veranderd. Dit bleek na een vergadering van de Eredivisie NV.

De belangenvereniging voor eredivisieclubs uit het betaalde voetbal, de ENV, had vandaag een hoop belangrijke dingen te bespreken. Allereerst werd de organisatie veranderd naar een Commanditaire Vereniging. Dit scheelt de vereniging een flink bedrag aan belasting en hierdoor zal de vereniging voortaan als ECV door het leven geen. Daarnaast werden opties, om de competitie spannender te maken, besproken.

Er werd gesproken over de mogelijkheid om een play-off aan het eind van de competitie te gaan spelen. Een aantal clubs zouden dan om de UEFA Cup-plaatsen kunnen spelen. Een ander idee is om op feestdagen te gaan voetballen. Dit naar voorbeeld van de Engelse competitie, waar duels op kerstdagen een enorme populariteit genieten.

Voorzitter van de raad van commissarissen van de ECV, Michael van Praag, hoopt het voorlopig nog even stil te kunnen houden: "We hebben afgesproken om alles nog even stil te houden. Ik ga dus ook niet zeggen of de competitie volgend seizoen al wordt gewijzigd."

FIFA gunt WK voetballers rust

De uitvoerende commissie van de FIFA heeft besloten dat voetballers die aan het WK 2006 deelnemen een week rust toegeschoven krijgen. Dit omdat voetbalexperts dit adviseren.

Spelers zouden momenteel te veel wedstrijden moeten spelen, derhalve zou een extra week vrij voordat de voorbereiding op het toernooi begint een gunstige maatregel zijn. De FIFA heeft derhalve voorgesteld de week na afloop van de nationale competities, 15 tot 22 mei 2006, als rustpauze aan te merken. Spelers kunnen zodoende herstellen. Daarna zullen de gekwalificeerde nationale teams aan hun voorbereiding kunnen beginnen voor het toernooi in Duitsland dat op 9 juni aanvangt. De finales van de Champions League en de UEFA Cup zullen hierdoor een week vroeger plaatsvinden.

De FIFA merkt in haar verklaring verder onder meer op dat de prestaties van de topspelers op zowel het WK 2002 als Euro 2004 onder de algemene verwachting waren.

Ondertussen wensen de commissies van Technische Zaken en Ontwikkeling dat ook het aantal wedstrijden in de nationale competities wordt teruggeschroefd. Dit staat echter niet op de agenda.

Ajax-spelers willen Hazes-eerbetoon

Ook binnen het voetbal is er door veel mensen geschokt gereageerd op het plotselinge overlijden van André Hazes. Het was algemeen bekend dat de zanger graag in het gezelschap van verschillende voetballers vertoefde.

André Hazes was in het verleden regelmatig aanwezig bij trainingskampen van het Nederlands elftal en Ajax. Verschillende voetballers durfden Hazes een vriend te noemen. Als rasechte Amsterdammer werd er zowel van als naar Ajax een verwantschap gevoeld. Daarnaast stond hij bekend als een echte fan van het Nederlands elftal. Zijn nummer "Wij houden van oranje" zal nog vaak bij het Nederlands elftal klinken.

De Ajax-selectie heeft dan ook meteen toegezegd iets te willen doen voor de familie van de zanger. Teammanager David Endt gaf op initiatief van spelers en begeleiders aan: "Helaas zijn we op de dag van de crematie in Duitsland voor de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München. Maar we willen zeker zorgen voor een vorm van eerbetoon. Vanuit de club zal zeker een bloemetje of een ander gebaar komen om de nabestaanden een blijk van onze deelneming te tonen."

De gravin en de dozenman

Het is een vroege lenteochtend. De vogels fluiten uitbundig en de zon schijnt volop. Ik jog in het park van mijn jeugdjaren en volg een kronkelig pad, richting vijver. Het grind knarst allang niet meer, het asfalt is gebarsten en vertoont langgerekte scheuren. Het zonlicht wordt er gefilterd, want het pad wordt overschaduwd door een lange rij knoestige kastanjebomen met laaghangende takken.
Als ik een bocht omga, ontwaar ik in de verte een gestalte, zittend op een bankje in de schaduw. Ik zou haar uit duizenden herkend hebben: het is de "gravin", een levende herinnering uit mijn jeugdjaren. Ze kreeg haar bijnaam door haar ongenaakbare houding; kaarsrechte rug, handen devoot gevouwen op haar schoot en de kille blik in haar lichtgekleurde ogen, - zijn ze blauw of grijs?
Als vanouds zit ze op "haar" bank, omringd door struiken, berkenbomen en hoog opgeschoten varens. Ze is het toonbeeld van eenzaamheid, grijs geworden, magerder ook, maar verder niet veel veranderd.
Automatisch houd ik mijn pas in. Als klein meisje was ik doodsbang voor haar; ik ben het nog steeds, ook dat is niet veranderd.

Wat hebben we haar gepest, mijn vriendinnen en ik, en later, toen ze gezelschap kreeg van "Bert, de dozenman", nog erger. We waren toevallig getuige van die bijzondere gebeurtenis, die op een dag als deze plaatsvond. We zagen hoe vieze "Bert" onverstoorbaar plaatsnam naast "de gravin" en hoe hij haar langzaam tot delen dwong.
Niet haar houding, maar haar blik verraadde haar radeloosheid, want zij kon slechts toezien hoe "Bert" er zijn bierflesjes leegde en daarna de helft van "haar" bank in beslag nam om zijn roes uit te slapen.
"Het park is gemeentegoed, hoor!! riep hij met lallende stem.
Vreemd genoeg begon "de gravin" stukje bij beetje te ontdooien. Zij begon "Bert's" gezelschap zelfs op prijs te stellen, zodanig dat hij zelfs besloot om te verhuizen. Hij plaatste zijn doos achter haar bank, niet op een opvallende plaats, maar listig verborgen tussen de struiken.
Waar "de gravin" precies vandaan kwam, is altijd een raadsel gebleven. Zij zat er elke dag, één geworden met de bank, onbeweeglijk en onaangedaan, een standbeeld gelijk.
"Bert" bracht daar verandering in. Ze begon te lachen om zijn platvloerse grappen én te delen: de helft van haar brood was voortaan voor Bert. Hij liet zich eveneens niet onbetuigd en gunde haar af en toe een slokje van zijn bier. Hun saamhorigheid was echter het grootst op de dag waarop de doos van "Bert" afbrandde. "Bert" overleefde het ongeval en reageerde stoïcijns, maar "de gravin" zagen we nooit eerder zo fel.

Terwijl ik aarzelend naderbij kom, kan ik haar gezicht beter bekijken. Ze heeft meer rimpels gekregen en een zorgelijke blik in haar ogen. Ik zie dat ze haar lippen beweegt. Vreemd, dat deed zij vroeger nooit. Ik kijk verbaasd om me heen. De vraag brandt op mijn lippen: waar is "Bert" gebleven?
"Het was zo koud die winter, het vroor... zo vreselijk hard", hoor ik haar plotseling prevelen.
Ik voel een schok en hoe mijn maag ineenkrimpt. Mijn benen voelen plotseling slap, maar toch versnel ik mijn pas en terwijl ik steeds harder begin te rennen, voel ik de blik van "de gravin" op mijn rug branden.

Zou ze mij ook herkend hebben?

Rare vragen aan Schumacher

De Formule 1 is in China aangekomen, maar de kennis van enige Chinese journalisten ligt nog erg ver achter. Dit merkte Michael Schumacher tijdens een persconferentie in Shanghai.

Een vraag van een Chinese journalist aan Michael Schumacher was waarom hij altijd in een rode auto rijdt, of omdat het zijn lievelingskleur is. Schumacher bleef gelaten en gaf het antwoord dat het de kleur van zijn werkgever is. "Ik hoop dat deze kleur ons geluk brengt. We willen deze race winnen", antwoorde Schumi.

De volgende vraag aan de wereldkampioen was of hij dit weekend zijn titel veilig kon stellen. Schumacher legde heel geduldig uit dat hij die titel al in België heeft binnengehaald.

Een andere Chinese journalist had iets beter zijn huiswerk gedaan. Deze wist al dat Jaguar aan het einde van het seizoen uit de Formule 1 stapt. Hij vroeg aan Schumacher hoe hij zich voelde, omdat zijn oude team na Brazilië uit de Formule 1 stapt. Schumacher legde wederom geduldig en met een lach uit dat hij nooit voor Jaguar heeft gereden.

Het is dus duidelijk dat de Chinezen nog een beetje moeten wennen aan de Formule 1, maar dat het na dit weekend waarschijnlijk anders zal zijn.

PS: Zilver en brons voor zeilers

Een gunstige wind vandaag in Griekenland. De Nederlandse zeilers wisten vandaag namelijk twee medailles binnen te halen op de Paralympics.

Het Sonar-team* sleepte een zilveren plak in de wacht, terwijl Thierry Schmitter in de 2.4mR-klasse** naar brons voer. Beide medailles kwamen niet echt als een verrassing.

Het Sonar-team stond gisteravond, voor het varen van de negende en laatste wedstrijd, al op de tweede plaats. Ook Schmitter stond in het tussenklassement al op de derde plaats. Dat het team en de individuele zeiler in de wedstrijd van vandaag pas als respectievelijk zesde en vijfde binnenkwamen, leverde geen gevaar op voor hun klassering.

-
*In de Sonar-klasse varen drie deelnemers en één reservezeiler.
**In de 2.4mR-klasse wordt met een andere boot gevaren, die door een individuele zeiler bezet wordt.

PS: Zilver en brons voor zeilers

Icon Sport - OS Athene 2004Een gunstige wind vandaag in Griekenland. De Nederlandse zeilers wisten vandaag namelijk twee medailles binnen te halen. Het Sonar-team* sleepte een zilveren plak in de wacht, terwijl Thierry Schmitter in de 2.4mR-klasse** naar brons voer.

Beide medailles kwamen niet echt als een verrassing. Het Sonar-team stond gisteravond, voor het varen van de negende en laatste wedstrijd, al op de tweede plaats. Ook Schmitter stond in het tussenklassement al op de derde plaats. Dat het team en de individuele zeiler in de wedstrijd van vandaag pas als respectievelijk zesde en vijfde binnenkwamen, leverde geen gevaar op voor hun klassering.

-
*In de Sonar-klasse varen drie deelnemers en één reservezeiler.
**In de 2.4mR-klasse wordt met een ander soort boot gevaren, die door een individuele zeiler bezet wordt.

Groenland streeft naar onafhankelijkheid

MOSA had ons via de nieuws-submit te melden:

Groenland wil voor 2021 onafhankelijk worden. Het grootste eiland ter wereld hoort nu nog bij het koninkrijk Denemarken, maar heeft sinds vijfentwintig jaar een autonome status.

"Onafhankelijkheid is ons ultieme doel", aldus vice-premier Josef Motzfeldt van Groenland. "Het zal bloed, zweet en tranen kosten, maar ik ben er van overtuigd dat de Groenlanders er klaar voor zijn."

De Verenigde Staten hebben al laten weten de eventuele onafhankelijkheid van het land, dat ruim 56.000 inwoners telt, te zullen steunen. De Amerikanen hebben een belangrijke militaire basis op Groenland.

Nieuwe screens WWE Smackdown vs. RAW!

Soms zeggen beelden meer dan duizend woorden. Soms zijn beelden gewoon wat leuker met een paar woordjes erbij. Eigenlijk geldt dit allebei wel voor de nieuwe screens van WWE Smackdown vs. RAW! voor de PS2, check het zelf maar:


Yeah baby YEAH!


Wie anders dan Bret "The Hitman" Hart in actie!


Rrrrrowdy Roddy Piper!


Jazeker, begonnen als worstelaar! The Rock!


Buiten de ring houdt het niet op!


Voor alle (op dit moment 38) screenshots klik je hier.

NRC Handelsblad komt met ochtendeditie

MOSA had ons via de nieuws-submit te melden:

Klanten van warenhuis De Bijenkorf kunnen volgende week donderdag en vrijdag een gratis krant krijgen als ze in de ochtend komen winkelen. NRC Handelsblad deelt dan een gratis ochtendeditie uit op tabloidformaat bij wijze van experiment. De hoofdredactie van de avondkrant hoopt "de groeiende groep van hoger opgeleide niet-krantenlezers" te bereiken.

De krant wordt grotendeels gefinancierd door De Bijenkorf. Of de testeditie zal leiden tot een permanente ochtendeditie is nog niet besloten door eigenaar PCM.

Spider-Man 2 naar de Nintendo DS

De succesvolle game Spiderman 2 wordt ook ontwikkeld op de nog uit te komen Nintendo DS. Activision heeft vandaag bekend gemaakt dat Spiderman 2 hun eerste titel zal worden voor de Nintendo DS.
Net als bij de games op de andere consoles zal deze ook gebaseerd zijn op de gelijknamige film. De game zal ontwikkeld worden door Vicarious Visions en Activision zal de game uitbrengen als een launchtitel voor Nintendo DS.

Activision's president Kathy Vrabeck:

"Wij zijn enthousiast over de Nintendo DS en werken nauw samen met Nintendo om Spiderman 2 uit te brengen op dit innovatieve nieuwe platform. Het systeem met de 2 schermen stelt ons in staat om meer interactieve en intuïtieve gameplay te leveren op een handheld dan ooit tevoren."

Stortvloed aan Incredibles screenshots!

De nieuwe kaskraker van Disney en Pixar heet The Inredibles en wat zou een Disney film zijn zonder game? Juist, helemaal niks! Dus wordt er door Heavy Iron (voor de PC, GC, Xbox en PS2) en Helixe (voor de GBA) een bijbehorend spel gelanceerd. Eind november ligt het als het goed is in de winkels, vandaag werden er massa's screenshots gereleased.

PC:

Playstation 2:

Alle screenshots voor de PS2

Gamecube:

Alle screenshots voor de Gamecube

Xbox:

Alle screenshots voor de Xbox

Gameboy Advance:

Einde wielerloopbaan Virenque

Richard Virenque heeft besloten na dit seizoen te stoppen met het professionele wielrennen. Vrijdag zal hij zijn besluit op een persconferentie toelichten.

Na 13 jaar in het profpeloton te hebben rondgereden ziet de Fransman geen grote nieuwe doelen meer. Afgelopen zomer wist hij een record, zeven keer de bolletjestrui te winnen in de Tour de France, neer te zetten. Na een loopbaan met grootse prestaties, maar ook diepe dalen, zal hij de boeken ingaan als één van de beste klimmers ooit in de Tour de France.

Bij Festina werd Virenque een gevierde renner. Hij won verschillende etappes in de Tour de France, verschillende keren de bergtrui en leek voor de eindoverwinning te gaan meestrijden in de Tour. In 1998 komt de ploeg echter terecht in een dopingschandaal. Waar andere renners als Laurent Brochard en Alex Zülle toegeven doping te hebben gebruikt, blijft Virenque lange tijd ontkennen. Tot hij in 2000 uiteindelijk besluit toe te geven doping te hebben gebruikt. Het levert hem een schorsing van negen maanden op.

In het peloton maakt hij zich niet populair door de handelswijze in het dopingschandaal, maar voor het Franse publiek blijft hij een held. Als hij na zijn schorsing weer terug is in het peloton laat hij zien nog steeds een geweldig renner te zijn, al komt hij niet meer mee in het klassement van de grote rondes. In 2002 wint hij in de Tour de France bergrit naar de top van de Mont Ventoux, in 2003 pakt hij een rit en de bergtrui en dit jaar weet hij opnieuw een etappe te winnen en pakt hij voor de zevende keer de bolletjestrui in de Tour de France. Voor hem was dat de ultieme bekroning op zijn wielerloopbaan.

Auto komt in botsing met ambulance

Via de nieuws-submit werd ons gemeld:

Op de kruising Burgemeester Elsenweg/Dijkweg in Naaldwijk is gisteravond een personenauto tegen een ambulance aangereden. De ziekenwagen was op dat moment bezig met spoedvervoer.

Zowel de ambulance als de personenwagen raakten onherstelbaar beschadigd. De inzittenden van de ziekenwagen raakten niet gewond, maar de bestuurder van de auto moest met een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd worden.

De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

91-jarige betrapt op zakkenrollen

lightningthunder had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 91-jarige Japanse vrouw is deze week gearresteerd omdat ze aan het zakkenrollen was. De dief werd betrapt toen ze in een kledingzaak een enveloppe uit de handtas van een vrouw haalde.

De bejaarde vertelde de politie van Tokyo dat ze wist dat ze een 'slecht persoon' was, maar dat ze maar niet kon stoppen met het zakkenrollen. De vrouw is de afgelopen jaren al tien keer eerder aangehouden wegens hetzelfde delict.

Gezien haar hoge leeftijd, werd de vrouw na verhoor onmiddellijk vrijgelaten.

Zwemster Mocanu neemt afscheid

Diana Mocanu heeft haar afscheid als zwemster aangekondigd.

De pas 20-jarige Roemeense was de verrassing van de Olympische Spelen van 2000 in Sydney, toen ze goud pakte op zowel de 100 meter als de 200 meter rugslag. Ook werd ze in 2001 wereldkampioene op 200 meter rugslag en eindigde ze toen als tweede op de 100 rugslag.

De afgelopen twee jaar leed ze echter onder een vormcrisis en slaagde ze er niet in om zich voor de Spelen in Athene te kwalificeren. Mocanu zei dat haar beslissing onheroepelijk is en dat ze nu graag aan de slag wil als trainster.

Weisglas roept kamerleden op het matje

Tweede-Kamervoorzitter Weisglas roept enige kamerleden op het matje, zij zouden aan journalisten hebben verteld wat koningin Beatrix na het voorlezen van de troonrede had gezegd. De kamerleden maakten deel uit van de zogenaamde commissie van in- en uitgeleide, die uit acht Eerste- en Tweede-Kamerleden bestaat. LPF-kamerlid Joost Eerdmans zei daar bovenop nog eens op Yorin Radio dat de koningin praatjes had na afloop van de troonrede.

De Volkskrant berichtte woensdag over de uitspraken die de koningin zou hebben gedaan. Zo zou ze de troonrede als 'een saai verhaal' betiteld hebben. Kroonprins Willem-Alexander zou daarbij grappend hebben opgemerkt dat hij de rede nooit zal voorlezen, hij zal de tekst op cd gaan uitbrengen.

Weisglas vindt de uitlatingen van de kamerleden 'een zeer slechte en te betreuren ontwikkeling.' Hij zal de bewuste kamerleden 'een indringend lesje staatsrecht' gaan geven. Over wat in gesprekken met de koningin wordt gezegd, mag men immers niet spreken, dat is een basisregel waaraan zeker kamerleden zich dienen te houden. Weisglas heeft de koningin inmiddels schriftelijk excuus aangeboden.

Forssel langer aan de kant

De Fin Mikael Forsell is ernstiger geblesseerd dan in eerste instantie werd gedacht.

Een kijkoperatie heeft uitgewezen dat de spits van het Engelse Birmingham City en het Finse nationale elftal een ernstige knieblessure heeft, waardoor hij waarschijnlijk een half jaar is uitgeschakeld.

De Finse voetbalbond had eerder nog gehoopt dat Forssel voor de WK-kwalificatie wedstrijd tegen Nederland weer fit zou zijn. Nu hoopt men dat hij er in Maart in het duel tegen Tsjechië weer van de partij is.

Boogerd derde in Coppa Sabatini

Michael Boogerd is als derde gefinished bij de Italiaanse semi-klassieker Coppa Sabatini.

In de eindsprint werd hij na 197,5 km verslagen door de winnaar Jan Ullrich en de Italiaan Franco Pellizotti. Voor Ullrich was de zege zijn vijfde overwinning dit seizoen.

De Copa Sabatini geldt als voorbereiding op de wegwedstrijd voor het wereldkampioenschap, die op 3 oktober in Verona wordt verreden.

3FM-programma 'Giel' eenmalig ondertiteld

Het ochtendprogramma 'Giel' op Radio 3FM wordt morgenochtend ondertiteld via NOS Teletekst. Via pagina 599 van teletekst onder Nederland 3 is tussen 08:00 en 09:00 uur de ondertiteling te zien.

Dj Giel Beelen heeft de actie georganiseerd vanwege Wereld Doven Dag. Op televisie zijn tegelijkertijd de programma's Pipi Langkous, Villa Achterwerk en Kindertijd. Giel is van plan de tv-programma’s van passend commentaar te voorzien en alle interessante combinaties van teletekst en radio uit te proberen.

Buffel denkt aan vertrek

Nu Thomas Buffel bij Feyenoord genoegen moet nemen met een plaats op de reservebank, denkt hij aan een vertrek in de winterstop. Buffels zaakwaarnemer Paul Courant lijkt daar ook op aan te sturen.

Buffel heeft dit seizoen in het eerste elftal nog maar weinig speeltijd gekregen. Waar hij onder Van Marwijk een belangrijke speler was, is hij onder Gullit de tweede man achter Kalou. Buffel heeft nog een contract tot 2006 bij Feyenoord. Feyenoord hoopt dat contract te verlengen, maar Buffel ziet dat met zijn huidige situatie niet zitten.

Afgelopen dinsdag speelde Buffel in de beker mee met Jong Feyenoord en vooral zijn zaakwaarnemer is daar boos over. Paul Courant vertelde: "Sorry, maar dat was niet meer het niveau voor Thomas. En dus niet voor herhaling vatbaar. Thomas mag vooral niet stagneren. Een opwaartse lijn mag niet afgebroken worden door één man: Ruud Gullit."

Buffel zelf vond het niet zo erg: "Andere jongens met een groot ego zouden de neus ophalen voor een match met het tweede elftal. Ik dus niet, ik zocht er mijn vertrouwen." Hij heeft voorlopig echter weinig zin om bij te tekenen en filosofeert over een vertrek: "Feyenoord wil mijn contract openbreken, maar als mijn situatie niet wijzigt, zal ik niet happig zijn om bij te tekenen. In dat geval zal de club me in december misschien willen verkopen. Een transfer in december behoort dus tot de mogelijkheden."

Inhoud HL2 limited edtion bekend?

De hele wereld zit te wachten op Half-Life 2. Bij een web winkel staat HL2 de limited edition te koop en wordt de volgende inhoud vermeld:

- Een limited edition DVD-ROM versie van Half-Life 2
- Counter-Strike: Source
- Half-Life: Source
- Een limited edition T-shirt. Alleen maat XL
- Een Half-Life 2 Prima guide

Of dit ook de daadwerkelijke inhoud is, is nog niet bekend, want Valve heeft nog niets bevestigd.

Bloed

Met trillende vingers toetst ze het nummer in. Het nummer dat ze helemaal uit haar hoofd kent, na al die tijd, die geweldige tijd die ze samen hadden. Ze had genoten, maar waarom was het nu over?
Het toetstel gaat over aan de andere kant, en wordt opgenomen. Zijn stem, zijn naam.
Ze fluistert, gemene woorden. Hij hangt op. Als ze het overnieuw probeert krijgt ze het antwoordapparaat, hij heeft zijn toestel uitgeschakeld.
Ze pakt een blaadje, van een plank, uit een kast.
Met rode inkt schrijft ze woorden, zinnen. Ze probeert haar gevoelens neer te zetten maar het lukt niet. Ze schrijft een brief, aan hem. Geen slijmerige woordjes meer, zoals vroeger. Bijna is de brief klaar. De woorden schreeuwen, ze kan nauwelijks geloven dat zij ze heeft neergepend.
Een traan welt op in haar ogen, glijdt over haar wang, drupt op het blaadje. Ze verscheurt de brief. Hij mag niet weten dat ze huilt. Ze zou niet moeten huilen om hem, hij zou moeten huilen om haar. Ze hadden het zo goed! Ze neemt haar hoofd in haar handen, het jeukt, van binnen. Ze krabt haar wangen kapot. Rode striemen lopen van haar slaap naar haar kin.
Ze pakt haar telefoon, belt nog een keer. In gesprek. Wil hij haar niet horen? Ze was toch zijn schatje, zijn liefje, zijn alles? Door een waas van tranen ziet ze zijn foto staan op het nachtkastje naast haar bed, het bed waar ze samen op gelegen hadden, waar mooie dingen ontstonden.
Ze gooit haar pen er naar toe. Mis, het valt met een zacht plofje op het tapijt waar ze hem een keer helemaal in een deuk had gekieteld. Ze loopt naar haar bed, ploft neer boven op het donzen dekbed, wat zo vaak op de grond was gevallen en wat hij dan lachend over haar heen drapeerde. De foto gooit ze op de grond. Het glas breekt, het geluid doet haar goed. Een glimlachje verschijnt op haar lippen.
Nog een keer belt ze, is hij in gesprek, nog een keer begint ze aan een nieuwe brief. Een brief die hem bang moet maken. Die hem moet laten voelen wat zij voelt. Een brief waardoor hij spijt krijgt. Hij had haar nooit moeten laten vallen, ze waren voor elkaar gemaakt. Ze hadden het zo geweldig samen, al die tijd…
Ze verscheurt ook deze brief, het zal nooit goed genoeg worden. Nooit goed genoeg voor hem. Ze voelt zich verschrikkelijk. Haar vingers beven en ze heeft het koud.
De snippers dwarrelen door haar kamer, dezelfde kamer als waar hij ook geweest was. Waar hij zo bewonderend rondgekeken had, waar hij haar dicht tegen zich aan hield, keer op keer.
Ze vallen op de grond tussen de scherven van het fotolijstje. Ze snijdt zich aan een stuk glas, haar blote voet, maar het doet geen pijn. Het overstemt toch de pijn in haar hart niet.
Ze valt op haar knieën. Haar lange haren, die hij zo liefdevol had gestreeld, hangen sliertig voor haar gezicht. Haar knie bloedt, het vermengt zich met de tranen die naar beneden vallen. Ze zet haar handen op de grond, snijdt zich ook daar, maar ze voelt het niet.
Waarom was het over, na al die tijd. Ze hadden het toch goed samen? Ze hield van hem, hij zei dat hij ook van haar hield, maar kennelijk niet genoeg. Ze balt haar handen tot haar vuist. Haar nagels snijden in haar handpalmen, krabben verse wonden nog verder open. Een heet vuur begint in haar te branden. Wat ze voelt is pure woede. Hij zal ervoor boeten.
Weer pakt ze een nieuw blaadje, het op een na laatste van de stapel. Ze schrijft met bloed, haar bloed. Het bloed veroorzaakt door zijn scherven. Ze schraapt het met haar vingers van haar voeten, knieën en handpalmen en veegt ermee over het papier. Dan voelt ze de pijn. De pijn van de wonden, van het missen, van de woede diep in haar. Afgrijselijk veel pijn, maar het jut haar op. Ze schrijft, zo ruw dat het blaadje kapot gaat, maar dat maakt niet uit, als het maar leesbaar is. Ze schrijft, vanuit het diepst van haar hart.

Koeznetsova moeizaam door in Peking

De Russische Svetlana Koeznetsova heeft zich met moeite weten te plaatsen voor de kwartfinale van het WTA-toernooi in het Chinese Peking.

De Chinese qualifier Na Li bezorgde de Russin, winnares van de US Open , handen vol werk met een erg sterk optreden. Koeznetsova opende de wedstrijd sterk, maar Li vocht in de tweede set met succes voor elk punt dat ze kon halen.

In de twaalfde game van de tweede set werkte Li drie matchpoints weg, en daarna pakte ze voor een uitzinnig thuispubliek de tiebreak met 8-6, waardoor er een derde set nodig was voor de beslissing.

In de derde set waren de rollen omgedraaid. De Chinese verspeelde op 5-4 haar game, waardoor de Russische in de tiebreak alsnog orde op zaken kon stellen en de wedstrijd naar zich toe trok.

Hardware PSP is klaar voor gebruik

Ken Kutaragi, CEO van Sony, heeft gisteren in een persconferentie bekend gemaakt dat de hardware van de PSP helemaal af is. Ook heeft hij in datzelfde bericht gezegd dat Sony van plan is om de PSP nog dit jaar te lanceren.

Sony wil verder nog helemaal niks kwijt of de precieze datum en prijs van de PSP. Het gerucht dat de PSP 33,000 Yen (244 euro) zal gaan kosten wordt door Sony afgedaan als pure speculatie. Op de Tokio Games Show die morgen begint zullen er 100 PSPs beschikbaar zijn om te proberen, te samen met 20 speelbare games. De lancering van de games zal goed verspreid worden om te voorkomen dat er een overkill ontstaat tijdens de launch. Tijdens de TGS zal Sony waarschijnlijk meer info bekend maken over de prijs en datum.

Ook aan de mogelijkheid om films af te spelen van de UMD-schijven wordt nog hard gewerkt. Op dit moment bevinden deze ontwikkelingen zich in de laatste fase. Helaas zal het voor de gebruiker niet mogelijk zijn om zelf een UMD-schijf te beschrijven, maar volgens Sony zou dit in de toekomst wel eens kunnen veranderen. Hiervoor moeten ze wel eerst overleggen met de filmmaatschappijen in verband met de eventuele kopieerbeveiliging.

Fredericks zet punt achter loopbaan

Frankie Fredericks heeft een punt gezet achter zijn atletiekloopbaan.

Donderdag liep de bijna 37-jarige sprinter uit Namibië in het Japanse Yokohama zijn laatste 100 meter, waarin hij vierde werd. De winst in die wedstrijd ging naar olympisch kampioen Justin Gatlin in 9,97.

Fredericks nam afscheid in hetzelfde land, als waar hij in 1991 zijn atletiekloopbaan begon met de tweede plaats op de 200 meter tijdens het wereldkampioenschap.

Fredericks werd de Joop Zoetemelk van de atletiek. Hij werd vaker tweede, dan dat hij een wedstrijd won. Zo won hij vier maal olympisch zilver.

Wel werd hij wereldkampioen op de 200 meter in 1993. Zijn mooiste overwinning was in 1996 in het Noorse Oslo, waar hij op de 200 meter een einde maakte aan de ongeslagen reeks van twee jaar van de Amerikaan Michael Johnson.

Tijdens de afgelopen olympische spelen in Athene werd Fredericks vierde op de 200 meter en hij werd in de tweede ronde van de 100 meter uitgeschakeld.

FIFA vindt straf Petö te laag

De wereldvoetbalbond, FIFA, is het niet eens met de opgelegde straf voor Tamás Petö van NAC Breda.

De Hongaarse middenvelder werd door de tuchtcommissie van de KNVB voor twintig duels geschorst, waarvan tien voorwaardelijk, vanwege het gebruik van doping. Maar volgens de wereldvoetbalbond had Petö volgens de internationale regels voor zes maanden onvoorwaardelijk moeten worden geschorst.

De FIFA liet hun bezwaar schriftelijk aan de KNVB weten. Volgens KNVB-woordvoerder Frank Huizinga krijgt de voetbalbond de gelegenheid om hun handelswijze toe te lichten. Al kan de FIFA zelf niets meer aan de schorsing veranderen, enkel een boete aan de KNVB uitdelen.

Petö werd op 4 februari van dit jaar, na de Amstel Cup-wedstrijd tegen PSV, betrapt op het gebruik van een afbraakproduct van het verboden middel Nonandrosterone. Ook de contra-expertise viel positief uit.

Full Spectrum Warrior sequel in ontwikkeling

Pandemic Studios maakte deze week bekend dat ze bezig zijn met een sequel van Full Spectrum Warrior. Ze zijn er nog niet over uit of deze game nog uitkomt voor de Xbox of voor een van de nextgen consoles.

"Ja, we werken aan een sequel, het staat nog niet vast wat we er precies mee gaan doen," vertelde iemand van Pandemic tegen een IGN-reporter. "Dat is een van de dingen die we onderzoeken,"vertelde hij over de mogelijkheden van consoles waar hij voor zal verschijnen, "of het het voor deze generatie uitkomt of voor de volgende."

Interessanter nieuws voor de fans van het eerste deel is dat er vanaf 4 oktober nieuwe content te downloaden zal zijn, met als eerste item een nieuwe missie genaamd "Epilogue 1".

Een tweede extra missie, "Epilogue2" zal ongeveer een maand later uitkomen, uitgever THQ is er nog niet over uit of hier een kleine vergoeding voor gevraagd zal worden.

Pandemic zegt dat de twee nieuwe levels iets moeilijker zullen zijn en dat er een paar subtiele veranderingen in zullen zitten. Zo zullen er meer vijanden op balkons en daken zitten. OP deze manier wordt de derde dimensie wat meer gebruikt, iets wat in de originele missies een beetje miste.


Van der Weerden lang aan de kant

Chris van der Weerden zal dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komen.

De 31-jarige verdediger van de Belgische club GBA heeft zijn voorste kruisbanden gescheurd, en is daardoor minimaal zes maanden uitgeschakeld. Van der Weerden liep de blessure afgelopen zaterdag op, in de met 2-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen FC Brussels.

De verdediger speelt sinds afgelopen zomer voor GBA. Daarvoor kwam hij in actie voor NEC, Vitesse, PSV en FC Twente.

Update: Enkele WK-selecties bekend

Dit weekend werden een aantal selecties voor het WK in Verona van bekend gemaakt. Op de Nederlandse selectie is het nog even wachten.

Opvallende afwezige bij Italië is Davide Rebellin, die zal uitkomen voor het Argentijnse nationale team. in de selectie die Ballerini maakte moeten nog drie renners afvallen. Bij Spanje moeten er daarentegen nog drie renners bijkomen. Omdat Astarloa de regerende wereldkampioen is mag Spanje een renner meer afvaardigen naar Verona. In de Belgische selectie heeft de nummer drie van vorig jaar, Peter van Petegem, beslist om toch mee te gaan. Eerder was er onduidelijkheid omdat de "zwarte" lange tijd ziek was.

Update:
De Spaanse selectie is nu volledig gemaakt metr Jiminez, Horillo en de Vuelta-revelatie Santiago Perez. Opvallend is dat de leider in die Vuelta, Roberto Heras, niet geselecteerd werd door bondscoach Francisco Antequera.

Ook de Nederlandse selectie was al bekend evenals die van de Verenigde staten, weliswaar zonder al te veel grote namen

Australische selectie
Michael Rogers (Quick.Step-Davitamon), Cadel Evans (T-Mobile), Stuart O'Grady (Cofidis), Scott Sunderland (Alessio-Bianchi), Allan Davis (Liberty Seguros), Scott Davis (Panaria), Matt Wilson (FDJeux.com), Matt Hayman (Rabobank), Matt White (Cofidis), Paul Crake (Corratec), Simon Gerrans (Ag2r stagiaire), Luke Roberts (Comnet-Senges), Bradley McGee (FDjeux.com)

Volledige selectie Spanje
Igor Astarloa (Lampre), Oscar Freire (Rabobank), Alejandro Valverde (Comunidad Valenciana-Kelme), Juan Antonio Flecha (Fassa Bortolo), Francisco Mancebo and Iván Gutiérrez (Illes Balears), Jose Luis Rubiera (US Postal-Berry Floor), Santiago Pérez (Phonak), Marcos Serrano, Isidro Nozal (Liberty Seguros), Pedro Horrillo (Quickstep-Davitamon), Eladio Jimenez en Santiago Perez (Phonak)

Voorselectie Italië
Paolo Bettini (Quick Step-Davitamon), Luca Paolini (Quick-Step-Davitamon), Leonardo Bertagnolli (Saeco), Damiano Cunego (Saeco), Dario Frigo (Fassa Bortolo), Dario David Cioni (Fassa Bortolo), Roberto Petito (Fassa Bortolo), Franco Pellizotti (Alessio-Bianchi), Cristian Moreni (Alessio-Bianchi), Luca Mazzanti (Ceramiche Panaria-Margres), Emanuele Sella (Ceramiche Panaria-Margres), Ivan Basso (CSC), Stefano Garzelli (Vini Caldirola), Daniele Nardello (T-Mobile), Filippo Simeoni (Domina Vacanze)

Belgische selectie
Marc Wauters (Rabobank), Serge Baguet (lott-domo), Tom Boonen (Quickstep-davitamon), Nick Nuyens (Quickstep-davitamon), Jurgen Van Goolen (Quickstep-davitamon), Nico Sijmens (landbouwkrediet), Maxime Monfort (landbouwkrediet), Geert Verheyen (Chocolade-Jacques), Philippe Gilbert (FDJeux.com), Wim Vanhuffel (Vlaanderen T-interim), Johan Vansummeren (Relax-Bodysol), Peter Van Petegem (lotto-domo)

Amerikaanse selectie
Fred Rodriguez (Acqua e Sapone), Jason McCartney (Health Net), Chris Horner (Webcor), Chris Baldwin en Kirk O'Bee (Navigators), Patrick McCarty, Antonio Cruz en Michael Creed (US Postal-Berry Floor), Tom Danielson en Guido Trenti (Fassa Bortolo), Christian Vande Velde (Liberty Seguros), David Zabriskie (US Postal-Berry Floor)

André Hazes overleden


André Hazes: 30-6-1951 / 23-9-2004


André Hazes is vanmorgen om half 10 op 53-jarige leeftijd overleden aan het gevolg van twee hartaanvallen. Zijn woordvoerder heeft dit bevestigd. Eergisteren werd de zanger met spoed opgenomen in het ziekenhuis wegens hoge koorts en benauwdheid.

Hazes werd geboren geboren op 30 juni 1951 in de Amsterdamse Pijp. De zanger groeide op in een arm gezin. Als 8-jarig jongetje zong hij al op de Albert Cuypmarkt, waar hij werd opgemerkt door Johnny Kraaykamp, indertijd razend populair met Rijk de Gooijer als het duo 'Johnny en Rijk'. Met Kraaykamp nam de jonge Hazes eind jaren 50 ook zijn eerste plaatje op.

Eenzame kerstDe grote doorbraak voor Hazes kwam pas in 1976 met zijn single 'Eenzame Kerst'. Begin jaren 80 volgden grote sucessen als 'Het is koud zonder jou', 'Een beetje verliefd' en 'Diep in mijn hart'. In totaal maakte Hazes meer dan 50 singles waarvan er ruim 30 de Top 40 haalden. Zijn talloze albums verkochten immer zeer goed.

Hazes is verreweg de populairste volkszanger die ons land de laatste decennia gekend heeft. In zijn privéleven liep het echter niet altijd op rolletjes. Hij scheidde al snel na de geboorte van zijn eerste zoontje en mocht die nooit meer zien. Ook zijn huwelijk met Rachel kende veel ups en downs. Verder kwam vaak zijn grote dorst naar bier ter sprake. Fysiek ging het hem de laatste jaren evenmin goed af. Zo moest hij optredens afzeggen wegens problemen met zijn gehoor en leed hij aan diabetes.


De vlieger, uit 1977, werd nooit een hit maar was wel één van zijn populairste liedjes.


-
Hazes fan-site
Officiële Hazes-site
Condoleance register
Hazes-tijdlijn (NOS)

Politie in actie tegen Hells Angels Amsterdam

De politie is afgelopen avond en nacht in actie gekomen tegen de Amsterdamse motorclub de Hells Angels. Drie leden (50, 48 en 47 jaar) zijn daarbij gearresteerd. De politie wil niet bevestigen dat zich daaronder de afgezette Angels-president Willem van Boxtel bevindt. Maar kringen uit de Angels hebben al laten weten dat 'Big Willem' aangehouden is.

De drie arrestanten worden verdacht van het beramen van een moordplan tegen oud-Heinekenontvoerder Willem Holleeder. Eerder lieten de Hells Angels al via hun advocaat weten dat Van Boxtel de club oneervol uitgezet was wegens het beramen van een moordplan.

De politie doorzocht gisteren ook diverse woningen en twee Amsterdamse cafés en coffeeshops die in het bezit zijn van de Angels.

Het Parool meldde gisteren dat 'Big Willem' van Boxtel er al langer over nadacht om na bijna 30 jaar leiderschap er de brui aan te geven. Hij zou op een Angels-conferentie vorige week in Zwitserland hebben toegegeven dat hij geld had aangenomen van de geliquideerde vastgoedmagnaat Willem Endstra, om een moordplan tegen Holleeder te beramen. Hij bood daarvoor zijn excuses aan.

De Amsterdamse Hells Angels worden beschouwd al leidinggevende chapter over alle Europese Hells Angels. De algemene leiding zit in de Verenigde Staten. Deze week wezen de Amsterdamse Angels de Zuid Molukker Daniel Uneputty (Unu) aan als nieuwe leider. Uneputty, één van de weinige kleurlingen binnen de Angels, is al decennia lang lid en een van de meest gerespecteerde leden binnen de club.


Hells Angels-lid

E-mail waarschuwt voor nep-flitspaal

Gabberhead en Mkleinman64 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Veel automobilisten zijn al ten onrechte waakzaam geweest voor een nieuw type flitspaal, uitgerust met een videocamera. Deze paal kan op deze manier ook bumperklevers betrappen. De e-mail ging van bedrijf naar bedrijf en heeft inmiddels al tienduizenden mensen bereikt.

In de mail staat ook een lijst met locaties waar het apparaat zou staan, gevolgd door een oproep om anderen te waarschuwen. Volgens de website Flitspaal.nl bestaat de nieuwe paal helemaal niet. Het Ministerie van Justitie is inmiddels door diverse media benaderd over de e-mail. Een woordvoerder bevestigt dat de paal inderdaad niet bestaat.

Maaseik wil verbod op burka

burkaBurgemeester Creemers van het Belgische Maaseik laat onderzoeken of hij juridische maatregelen kan nemen tegen het dragen van burka's. Reden is het onveiligheidsgevoel dat de totaal gesluierde vrouwen bij de inwoners van Maaseik opwekken. In het ruim 20.000 inwoners tellende Vlaamse plaatsje lopen zo'n vijf Marokkaanse vrouwen rond met een burka.

De burgemeester, verbonden aan de CD&V (Christen-Democratisch en Vlaams partij) wil wel eerst gaan praten met de moslimgemeenschap alvorens een verbod op het dragen van burka's uit te vaardigen. Hij wil weten wat de precieze motivatie voor het dragen van een dergelijk kledingstuk is.

De Belgische gemeente Molenbeek heeft al een burka-verbod. Dat is gestoeld op basis van een oud carnavalsreglement, dat het gemaskerd over straat gaan buiten het carnaval verbiedt op straffe van een boete van 150 euro.

Bartoli op zoek naar sportieve wraak

Michele Bartoli is ontgoocheld dat hij niet naar het WK in Verona mag. HIj aast daarom in Lombardije weer op sportieve wraak.

Michele Bartoli van CSC is zwaar ontgoocheld dat hij niet door bondscoach Franco Ballerini geselecteerd is voor het WK in Verona. Hij vertelde dat hij bondscoach Franco Ballerini speciaal gebeld had vorige maand om te zeggen dat hij verwachtte in goede doen te zijn in het najaar. "Jammer genoeg heeft hij me niet geloofd", was de reactie van de 34-jarige Italiaan, die al vanaf 2001 niet meer deelnam aan een wereldkampioenschap.

De Italiaan was zelfs zo teleurgesteld dat hij even overwoog na dit seizoen te stoppen. Maar na een korte denkpauze heeft hij besloten nog één seizoen langer door te gaan. In 2005 is de Giro zijn belangrijkste doel. Maar voor die tijd wil Bartoli in de Ronde van Lombardije aan bondscoach Ballerini laten zien dat die er helemaal naast zat.

Buren dode peuter (3) woest op politie

Buurtbewoners van de 3-jarige peuter uit Alphen aan den Rijn, die twee dagen geleden dood in de achterbak van een auto werd gevonden, zijn boos op de politie en hulpverlening. De buren zeggen beiden instanties meermalen te hebben gewaarschuwd dat de situatie in het gezin, waar ook nog een baby in verbleef, niet normaal was.

Volgens buurtbewoners probeerden zij al anderhalf jaar om tot de politie en de Raad voor de Kinderbescherming door te dringen. Diverse mensen in de flat waar het gedode meisje woonde, waaronder de naaste buren Abdellaoui, zeggen gemeld te hebben dat de peuter mishandeld werd en het gedrag van de moeder abnormaliteiten vertoonde. Buurjongen Nordin: ''Over die baby deed die vrouw ook zo raar. Ze verborg steeds onder haar kleren dat ze zwanger was. Toen haar dikke buik op een dag weg was en mijn zus geïnteresseerd vroeg naar de bevalling, kreeg ze een snauw. ‘Ik ben helemaal nooit zwanger geweest!' zei ze toen. Later zagen we haar lopen met een baby in haar armen, diep verborgen onder haar jas.''

Buren hoorden de gedode peuter, een blond meisje dat Savannah heette, en de baby, Rowena genaamd, regelmatig huilen. Vaak zette haar moeder of haar vriend dan de muziek heel hard aan zodat het gehuil overstemd werd. Volgens de buurtbewoners had de moeder al twee oudere kinderen, van 8 en 11 jaar, die haar zijn afgenomen en elders wonen.

Bureau Jeugdzorg had het gezin, dat wordt omschreven als een probleemgezin, onder zijn hoede. Maar tegen het RTL-Nieuws zei het bureau gisteren al dat ze er van uitgaan dat hen niets te verwijten valt. De politie doet geen mededelingen, maar heeft buurtbewoners wel gesommeerd verklaringen af te leggen op het bureau. ''Daar zijn ze lekker laat mee'', aldus buurtbewoner Jeffrey Kriele.

Vervroegde vakantie voor Tom Steels

Voor de Belgische wielrenner Tom Steels is het wielerseizoen voorbij.

Zijn ploegleiding van Landbouwkrediet heeft de viervoudig nationaal kampioen vervroegd met vakantie gestuurd, omdat de renner last heeft van een hardnekkige verkoudheid en bovendien moet hij geopereerd worden aan zijn voet.

"We willen Tom gezond de winter in laten gaan", aldus ploegleider Gerard Bulens over de renner die aankomend seizoen overstapt naar Davitamon-Lotto. "Hij verdient dit, omdat hj een groot renner is met een mooie erelijst. We hopen dat 2005 een geslaagd jaar voor hem wordt."

Dean Lester over Longhorn, XNA en de Xbox 2

Dean Lester (Microsoft Gaming) heeft een aantal interessante dingen verteld over Windows Longhorn, XNA en de Xbox 2.

Windows Longhorn (geplande release 2006) moet gamen net zo toegankelijk maken als gameconsoles, maar niet ten koste van de kracht van de PC (krachtige graphics en geluidshardware, online services en content downloads).


Een concept van Windows Longhorn

Microsoft is ondertussen ook al in onderhandeling met hardwaredevelopers als ATI, Nvidia en Intel om kant-en-klare PC's in de winkel te krijgen waarmee gebruikers direct aan de slag kunnen.

De verschillende PC's variëren van gemiddeld tot high-end (mbt CPU, Videokaart en RAM) en krijgen een klasse. Zo is een level 5 PC gemiddeld en een level 7 PC bijvoorbeeld high-end. Hoe hoger het level, hoe duurder de PC. Dit klassesysteem voor PC's wil Microsoft ook gaan gebruiken voor de systeemeisen voor PC games zodat het voor de gewone gebruiker allemaal wat duidelijker wordt. De gewone systeemeisen zouden ook moeten blijven bestaan.

Lester vertelde verder nog dat hij wil dat het gamen op de PC makkelijker moet worden als het gaat om drivers en laadschermen "we need to make that go away". Gamen op de PC moet ook plug and play worden, net als op de console waar je simpelweg een cd in de console doet en klaar bent om te beginnen.

Waar Microsoft in voorgaande jaren wilde concurreren met PC topgames als Doom 3 en Halflife 2 wil het zich nu meer richten op games uit genres die onderbezet zijn en ook meer de gewone gamer aanspreken die niet om de twee maanden nieuwe hardware koopt.


Een render gemaakt met behulp van XNA

Om dit te bereiken zal Longhorn ook XNA ondersteunen en Xbox 2 accessoires ondersteunen: "Xbox 2 peripherals will all work on PC" (dus de controllers en racesturen van je Xbox 2 zijn te gebruiken op de PC straks). Bovendien zal er ondersteuning zijn voor Xbox live volgens Lester. Door XNA ondersteuning in Longhorn te stoppen hoopt Microsoft dat het ontwikkelen voor games op de Xbox 2 en de PC straks gemakkelijker gaan, ze willen met XNA een standaard maken.

Tegen de tijd dat Longhorn uitkomt zal er ook, zoals gepland, een nieuwe versie van DirectX komen (DirectX 10). Tot die tijd zal DirectX 9 ondersteund worden en zal daar meer en meer gebruik van gemaakt worden.

Als laatste kwam er de mededeling dat er nog niets gezegd wordt over de Xbox 2 met betrekking tot het gebruikte OS. Zoals blijkt uit bovenstaand verhaal is Longhorn zeer waarschijnlijk, maar officieel is er niets bekend.

Interessante links:

Microsoft XNA
Microsoft Longhorn

TGS 2004 bijna van start

Let the games begin

Het is zover. De Tokyo Game Show zal morgen haar deuren openen voor de game-wereld en zal tot en met zondag 26 september duren. Sony en Microsoft zullen daar hun laatste creaties onthullen en ook een flink aantal third party developers zijn aanwezig om te laten zien wat we kunnen verwachten. De grote afwezige is echter Nintendo.

We houden alle nieuwtjes en ontwikkelingen in de gaten en jou dus op de hoogte. Voor meer informatie over de TGS 2004 kan je deze site raadplegen.

11-jarige wilde 76-jarige vrouw verkrachten

marcoadam2003 had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Amerikaanse stad Milwaukee is een 11-jarige jongen gearresteerd die een 76-jarige vrouw wilde verkrachten. De knaap was het huis van de vrouw binnengedrongen en eiste dat ze zich zou uitkleden en naar de slaapkamer moest gaan. Toen de bejaarde dame dat weigerde, deed hij een condoom om en wilde hij zich aan haar vergrijpen.

Naast de 11-jarige jongen werden nog drie jongens, 11, 12 en 13 jaar, opgepakt. Ze zouden de alleenstaande vrouw al een week hebben getreiterd door via een raam bij haar naar binnen te klimmen en spullen te stelen.

''Italiaanse hulpverleensters geëxecuteerd''

Calella had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuwsIn een boodschap van een groep islamitische extremisten die vannacht verscheen op een website staat dat de twee Italiaanse hulpverleensters die eerder werden ontvoerd, zijn geëxecuteerd.

De groep die de executie claimt zegt zichzelf de Jihad Organisatie te noemen. Zij hebben meer dan twee weken geleden de vrouwen Simona Pari en Simona Torretta samen met twee Irakese medehulpverleners ontvoerd.

Eerder stelde een groep met vrijwel dezelfde naam namelijk Islamitische Jihad Organisatie al een ultimatum aan Italië, dat zondag afliep. De groep eiste dat de regering binnen 24 uur hun troepen uit Irak zou terugtrekken, anders zouden de dames worden onthoofd.

Italiaanse hulpverleensters
De twee Italiaanse hulpverleensters

Voetblessure Feyenoorder Saïdi

Feyenoord- speler Karim Saïdi heeft tijdens de training woensdag een blessure aan zijn voet opgelopen.

De Tunesiër kwam hard in botsing met ploeggenoot Dirk Kuijt. De medische staf van de club uit de Kuip vreesde voor een breuk, maar onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat het om een forse kneuzing gaat. De verwachting is dat hij zaterdag in de uitwedstrijd tegen RBC Roosendaal nog niet hersteld is.

Gitarist Dirk van der Horst van BZN overleden

weet_ik_veel had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon Muziek nieuwsIn een ziekenhuis in Alkmaar is gisteravond Dirk van der Horst, gitarist bij BZN, overleden. Hij leed al geruime tijd aan kanker. Van der Horst is 57 jaar geworden.

Begin 1988 kwam Van der Horst bij de band na het opstappen van Cees Tol. Hij speelde eerder bij de Dizzy Man's Band. De gezondheid van de gitarist was al sinds 2002 ernstig verslechterd. Bij de jaarwisseling krijgt hij te horen dat hij ernstig ziek is. Hierdoor breekt voor hem een moeilijke tijd aan zonder de mogelijkheid om op te treden. Met zijn overlijden is aan die moeilijke tijd een einde gekomen.


Dirk van der Horst is 57 jaar geworden

Nieuwe Tony Hawk Underground 2 video's

In de aankomende Tony Hawk game zal je moeten strijden voor een van de twee kampen: Team Hawk en Team Bam. Hierbij zal je skaters moeten recruteren en zoveel mogelijk graffiti-tags van jouw team achterlaten. Naast deze 'story mode' zal ook de klassieke Tony Hawk speelstijl beschikbaar zijn, hierbij moet je vooraf bepaalde objectives halen.

Hij staat gepland op 7 oktober, maar hier zijn alvast wat filmpjes voor je!


Film 1
Film 2
Film 3
Film 4
Film 5
Film 6
Film 7
Film 8
Film 9
Film 10

Tales of Eternia details bekend

Naast info over Tales of Rebirth is er ook meer bekend gemaakt over Tales of Eternia op de PSP.

Tales of Eternia zal een remake zijn van het origineel van de PSOne (toen nog Tales of Destiny II genaamd) en de drie cd's zullen waarschijnlijk in zijn geheel op één UMD (Universal Media Disc) passen. Bovendien moet het heldere PSP scherm het gehele spel een betere uitstraling geven. Een release datum (en of de game naar Europa komt) is nog niet bekend.

Voetbal: Loting derde ronde Amstel Cup

KNVBDe tweede ronde van de Amstel Cup zit er vrijwel op. Verrassend is het team van De Graafschap er niet meer bij, dat verloor gister van Go Ahead Eagles (0-4). VVV-Venlo werd uitgeschakeld door Jong Feyenoord (0-2). FC Groningen ging tenonder in de zware confrontatie met NAC Breda (1-2 nv). De amateurploegen van ADO'20 en Rohda Raalte konden na lichtuitval niet verder spelen (tussenstand: 3-0).

De loting voor de derde ronde ziet er als volgt uit:
ADO Den Haag - Emmen
Jong Feyenoord - RKC Waalwijk
Go Ahead Eagles - Roda JC
BV Veendam - Willem II
Helmond Sport - TOP OSS

FC Volendam - Heracles Almelo
ADO'20/Rohda Raalte - NAC Breda
Stormvogels/Telstar - FC Dordrecht
FC Den Bosch - Vitesse
NEC - FC Twente

De derde ronde wordt gespeeld op 9 en 10 november. De Europees spelende clubs zullen in de vierde ronde instromen.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Loting derde ronde Amstel Cup

Er is in Groningen geloot voor de derde ronde van de Amstel Cup. Hierbij de uitkomst van de loting.

ADO Den Haag - Emmen
Jong Feyenoord - RKC Waalwijk
Go Ahead Eagles - Roda JC
BV Veendam - Willem II
Helmond Sport - TOP OSS

FC Volendam - Heracles Almelo
ADO'20/Rohda Raalte - NAC Breda
Stormvogels/Telstar - FC Dordrecht
FC Den Bosch - Vitesse
NEC - FC Twente

De derde ronde wordt gespeeld op 9 en 10 november. De Europees spelende clubs zullen in de vierde ronde instromen.

André Hazes met spoed naar ziekenhuis

Volkszanger André Hazes (53) is met spoed in het ziekenhuis opgenomen. De zanger kampt als gevolg van een longontsteking met hoge koorts. Hazes' gezondheid laat al langere tijd te wensen over. Onlangs bleek dat zijn gehoor dusdanig is aangetast dat concerten voorlopig moesten worden uitgesteld.

Hazes' familie is volgens bronnen rond de zanger gisteravond voortijdig van vakantie teruggekeerd. Echtgenote Rachel wijkt sindsdien geen moment van zijn zijde. Er zou grote ongerustheid zijn over de gezondheid van de populaire zanger, temeer omdat de weerstand van Hazes zwaar lijkt aangetast. De Amsterdammer kampt al enkele jaren met een ernstige vorm van suikerziekte.

Op verschillende internetsites deed woensdag al het valse gerucht de ronde dat de zanger inmiddels zou zijn overleden.

André Hazes
André Hazes is met spoed in het ziekenhuis opgenomen

Basketballers verliezen weer

Het Nederlandse basketbalteam is niet extra geinspireerd geraakt door de eerste zege in drie jaar die verleden week geboekt werd. Nu werd voor EK kwalificatie van Bosnië Herzegovina verloren (86-59).

Oranje werd in de eerste helft onder de voet gelopen door de Bosniers. Spoedig stond het team met 17-0 achter. Nederland deed het na rust nog wel aardig, maar kon geen moment een rol van betekenis spelen. Ton Timmermans werd topscorer aan Nederlandse zijde met 17 punten.

Nederland had al geen uitzicht meer op één van de plaatsen die rechtstreeks rechtgeven op deelname aan het EK. Indien het de laatste wedstrijd van Estland wint, mag het met de andere nummers drie en vier uit de poules om één ticket strijden. Estland verloor vanavond zeer nipt van het favoriete Turkije, dat zich al van kwalificatie verzekerd had.

Estland - Turkije (76-78)
Bosnië Herzegovina - Nederland (86-59)

1. Turkije * 5-10 (398-316)
2. Bosnië Herzegovina * 5- 6 (362-349)
3. Estland 5- 2 (357-397)
4. NEDERLAND 5- 2 (359-414)

* naar eindronde EK (september 2005 in Servië/Montenegro)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.