André Hazes overleden


André Hazes: 30-6-1951 / 23-9-2004


André Hazes is vanmorgen om half 10 op 53-jarige leeftijd overleden aan het gevolg van twee hartaanvallen. Zijn woordvoerder heeft dit bevestigd. Eergisteren werd de zanger met spoed opgenomen in het ziekenhuis wegens hoge koorts en benauwdheid.

Hazes werd geboren geboren op 30 juni 1951 in de Amsterdamse Pijp. De zanger groeide op in een arm gezin. Als 8-jarig jongetje zong hij al op de Albert Cuypmarkt, waar hij werd opgemerkt door Johnny Kraaykamp, indertijd razend populair met Rijk de Gooijer als het duo 'Johnny en Rijk'. Met Kraaykamp nam de jonge Hazes eind jaren 50 ook zijn eerste plaatje op.

Eenzame kerstDe grote doorbraak voor Hazes kwam pas in 1976 met zijn single 'Eenzame Kerst'. Begin jaren 80 volgden grote sucessen als 'Het is koud zonder jou', 'Een beetje verliefd' en 'Diep in mijn hart'. In totaal maakte Hazes meer dan 50 singles waarvan er ruim 30 de Top 40 haalden. Zijn talloze albums verkochten immer zeer goed.

Hazes is verreweg de populairste volkszanger die ons land de laatste decennia gekend heeft. In zijn privéleven liep het echter niet altijd op rolletjes. Hij scheidde al snel na de geboorte van zijn eerste zoontje en mocht die nooit meer zien. Ook zijn huwelijk met Rachel kende veel ups en downs. Verder kwam vaak zijn grote dorst naar bier ter sprake. Fysiek ging het hem de laatste jaren evenmin goed af. Zo moest hij optredens afzeggen wegens problemen met zijn gehoor en leed hij aan diabetes.


De vlieger, uit 1977, werd nooit een hit maar was wel één van zijn populairste liedjes.


-
Hazes fan-site
Officiële Hazes-site
Condoleance register
Hazes-tijdlijn (NOS)