Ajax-spelers willen Hazes-eerbetoon

Ook binnen het voetbal is er door veel mensen geschokt gereageerd op het plotselinge overlijden van André Hazes. Het was algemeen bekend dat de zanger graag in het gezelschap van verschillende voetballers vertoefde.

André Hazes was in het verleden regelmatig aanwezig bij trainingskampen van het Nederlands elftal en Ajax. Verschillende voetballers durfden Hazes een vriend te noemen. Als rasechte Amsterdammer werd er zowel van als naar Ajax een verwantschap gevoeld. Daarnaast stond hij bekend als een echte fan van het Nederlands elftal. Zijn nummer "Wij houden van oranje" zal nog vaak bij het Nederlands elftal klinken.

De Ajax-selectie heeft dan ook meteen toegezegd iets te willen doen voor de familie van de zanger. Teammanager David Endt gaf op initiatief van spelers en begeleiders aan: "Helaas zijn we op de dag van de crematie in Duitsland voor de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München. Maar we willen zeker zorgen voor een vorm van eerbetoon. Vanuit de club zal zeker een bloemetje of een ander gebaar komen om de nabestaanden een blijk van onze deelneming te tonen."