FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 22 september 2004

Duitse extreemrechtse partijen samen op lijst

De Nationaldemokratische Partei Deutschland (NPD) en de Deutsche Volksunion (DVU) zullen bij de Duitse parlementsverkiezingen in 2006 hun krachten gaan bundelen. De extreemrechtse partijen willen daarom met een gemeenschappelijke lijst aantreden. Vertegenwoordigers van beide partijen hebben dit vandaag besloten, zo meldde het Duitse journaal Tagesschau.

Bij de deelstaatverkiezingen afgelopen zondag in de oostelijke deelstaten Saksen en Brandenburg scoorden de twee partijen al goed. Zo haalde de nationalistische NPD negen procent van de stemmen in Saksen en koos zes procent van de kiezers in Brandenburg voor de DVU, die geldt als xenofoob. Over deze verkiezingen hadden de twee ook al een afspraak gemaakt, namelijk dat de NPD alleen in Saksen zou meedoen en de DVU alleen in Brandenburg, dit om elkaar niet voor de voeten te lopen.

"Beide partijen zijn het erover eens dat de verdere verarming van brede lagen van de bevolking door belachelijke wetten van de gevestigde partijen een onrecht is, dat de werkloosheid omhoog stuwt. Nationale partijen wijzen ook de EU-toetreding van Turkije beslist af, hetgeen trouwens toch niet te financieren zou zijn," aldus Dr. Gerhard Frey, voorzitter van de DVU.

Door de Duitse autoriteiten is al eens geprobeerd om de NPD te verbieden, dit mislukte echter. Tegen Tagesschau zei een woordvoerder van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken dat er voorlopig niet gepoogd zal worden om de partijen te verbieden.

'Maandag 24-uursstaking ambtenaren A'dam'

De gezamenlijke vakbonden hebben ambtenaren van de gemeente Amsterdam opgeroepen om aanstaande maandag het werk voor 24 uur neer te leggen en zo de hoofdstad plat te leggen. Dit betekent dat er vermoedelijk geen trams, metro's en stadsbussen zullen rijden. De vakbonden deden de oproep dinsdag bij een demonstratie.

Naast gemeentelijke werknemers worden ook mensen die bij bedrijven in de hoofdstad werken opgeroepen mee te doen aan de actie. Op het Beursplein in de binnenstad zal een manifestatie worden georganiseerd. Het is de bedoeling dat behalve het stadsvervoer van het GVB ook het streekvervoer dat op Amsterdam rijdt staakt. De staking is bedoeld als protest tegen het kabinetsbeleid.

Timo Glock beschikbaar

De rijderswisselingen lijken maar niet op te houden. Vandaag maakte Jordan bekend dat Giorgio Pantano in de laatste drie races zal worden vervangen door Timo Glock. De waarde van Glock is voor het managerspel vastgesteld op ¤ 27.000.000. Er wordt geen automatische wissel aangeboden.

Voor de duidelijkheid een overzicht van de coureurs die komend weekend zullen rijden:
Ferrari: Michael Schumacher, Rubens Barrichello

Williams: Juan Pablo Montoya, Ralf Schumacher

McLaren: David Coulthard, Kimi Räikkönen

Renault: Fernando Alonso, Jacques Villeneuve

BAR: Jenson Button, Takuma Sato

Sauber: Giancarlo Fisichella, Felipe Massa

Jaguar: Mark Webber, Christian Klien

Toyota: Olivier Panis, Ricardo Zonta

Jordan: Nick Heidfeld, Timo Glock

Minardi: Gianmaria Bruni, Zsolt Baumgartner

Grote Arden-interesse in Jaguar

F3000 teambaas Christian Horner van Arden heeft bevestigd interesse te hebben om Jaguar te kopen. Hij zegt waarschijnlijk een bod te doen op het team.

Horner vertelde dat het zowel voor het team als Formule 1 een goede stap zou kunnen zijn, vanwege de reputatie van Arden als een winnend team. Hij wil echter wel eerst de lange termijn-plannen op orde hebben voor hij een bod zal doen. Hij is positief gezind voor een bod: "Ik geloof dat je een team redelijk kosteneffectief kan runnen. Zelfs al zijn er een miljoen redenen om het niet te doen."

Ondertussen gaan de geruchten ook de Red Bull delen van het team wil overnemen. Ford wil echter liever het team in zijn geheel verkopen en daardoor lijkt Red Bull een onwaarschijnlijk kandidaat.

Ondertussen wordt bij Jaguar gewoon doorgewerkt aan een auto voor volgend jaar. Teambaas David Pitchforth van Jaguar vertelde dat er juist nu extra hard wordt gewerkt. Ford hoopt de waarde van het team hierdoor hoog te kunnen houden en de werknemers hopen als geheel te worden overgenomen door een nieuwe investeerder.

Al meer dan duizend doden door Jeanne

De zware tropische storm Jeanne heeft op Haïti al aan zeker duizend mensen het leven gekost. Meer dan duizend mensen worden nog vermist, er wordt gevreesd voor bijna tweeduizend doden. Haïtiaanse media hebben dit vandaag gemeld.

De stad Gonaïves is met vooralsnog circa zeshonderd doden het zwaarst getroffen door de orkaan, die zaterdag over het Midden-Amerikaanse eiland Hispaniola (Haïti en de Dominicaanse Republiek) joeg. Jeanne zorgde voor grote water- en modderstromen en nu het waterpeil zakt en de modder wordt weggeschept worden steeds meer lijken van verdronken mensen gevonden. "Het aantal slachtoffers groeit per uur en tientallen lichamen zijn naar ons gebracht. Er is geen plaats genoeg voor", aldus een hulpverlener.

Zo'n 250.000 mensen zijn dakloos geworden door de orkaan. Door de Verenigde Naties zullen voedsel en water naar het eiland worden verstuurd. De regering van Haïti heeft inmiddels drie dagen van nationale rouw afgekondigd. Voor Gonaïves werd door interim-premier Gérard Latortue zelfs de noodtoestand uitgeroepen.

Uitslagen Amstel Cup (22/09/04)

Vanavond werden de resterende duels in de tweede ronde van de Amstel Cup gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Roda JC - Excelsior (3-0)
FC Den Bosch - Quick'20 (8-0)
Mourad 4x

FC Twente - Baronie (3-0)
FC Groningen - NAC Breda (0-0/1-2) n.v.

Helmond Sport - De Treffers/Kegro (3-1)
ADO'20 - Rohda Raalte (3-0)
Wedstrijd tien minuten voor tijd gestaakt na lichtuitval

NEC - RBC Roosendaal (4-0)
ADO Den Haag - FC Zwolle (0-0/3-0) n.v.


Vetgedrukte teams zijn geplaatst voor de derde ronde. Europees spelende teams zullen pas in de vierde ronde instromen.

Hamilton geschorst door Phonak

Tyler Hamilton is voorlopig geschorst door zijn team Phonak. Totdat zijn onschuld kan worden bewezen zal de wielrenner niet in wedstrijden uitkomen.

Gisteren werd bekend dat Hamilton bij twee bloedtests positief is bevonden op bloeddoping. Alhoewel het team zegt te geloven in de onschuld van de renner, schorst ze hem toch. De bloedwaarden van Hamilton lijken niet anders te verklaren dan dat hij een bloedtransfusie heeft ondergaan. Een dopingmethode die in de jaren tachtig, voor de komst van EPO, zeer populair was. Het team neemt daarom voorlopig deze beslissing in afwachting van verder onderzoek.

Teambaas Andy Rihs van Phonak vertelde: "Wij geloven Tyler. Voor het moment moeten we ons echter concentreren op de feiten. Deze lijken tegen Tyler te spreken. Echter zo lang er geen 100% zekerheid is dat hij schuldig is, zullen we hem geloven."

Het team heeft wel verklaard het contract van Hamilton te ontbinden als hij uiteindelijk schuldig bevonden wordt. Hamilton zelf houdt vol dat hij onschuldig is. Hij zegt dat iedereen die hem een beetje kent niet zal geloven dat hij een bloedtransfusie heeft ondergaan. Met name omdat hij daarmee zichzelf, zijn vrouw en zijn gezin in gevaar zou brengen. Een groot gevaar bij bloedtransfusies is het oplopen van ziektes, waaronder AIDS.

Huygens zegeviert na 300 jaar over Newton

Karboenkeltje vertaalde en herschreef het volgende bericht, waarvoor dank!

Icoon Wetenschappelijk nieuwsEen zeventiende eeuws meningsverschil tussen de Nederlandse wetenschapper Christiaan Huygens en de Brit Sir Isaac Newton is in het voordeel van de Nederlander beslecht. Edward Cussler van de universiteit van Minnesota boog zich over de eeuwenoude vraag: 'Zwemmen mensen langzamer in siroop dan in water?'

Samen met student en competitiezwemmer Brian Gettelfinger gooide hij 300 kilo verdikkende eetbare gom in een zwembad, en liet hij zestien vrijwilligers rondjes zwemmen. De vloeistof was ongeveer twee keer zo dik als water en zag er volgens Cussler uit als snot. "Ik kan het niet poëtischer beschrijven", verklaarde de wetenschapper. Ongeacht de gebruikte slag varieerden de zwemtijden met minder dan vier procent, waarbij siroop noch water consequent sneller bleek. Volgens Cussler is dat te verklaren doordat de extra weerstand op het lichaam gecompenseerd wordt door een extra voorwaartse kracht die elke slag door de dikkere vloeistof oplevert.

Cardenas wint na vlucht

Meestal levert een lange vlucht in een zware bergetappe uiteindelijk een grote achterstand op voor de vluchters. Cardenas wist vandaag echter een vlucht te bekronen in de Vuelta.

De renners konden vandaag de borst nat maken. Een zeer zware bergetappe naar het skioord La Covatilla stond vandaag op het programma. Vijf man lieten zich niet afschrikken en gingen bij de start weg. In het peloton voerde de ploeg van klassementsleider Heras, Liberty Seguros, de achtervolging aan.

De vijf vluchters kregen maximaal negen minuten en kwamen de twee lange beklimmingen van de eerste categorie goed over. Het leek er echter op dat op de beklimming na de finish de toppers de vluchters nog wel terug zouden pakken. Na een eerste versnelling van Felix Cardenas bij de vluchters konden alleen José Arriete en Tadej Valjavec nog volgen.

In het peloton ging het hard tegen hard. Heras en Valverde stonden in het peloton op vijf seconden verschil en daarachter loerde Santiago Pérez nog. Liberty Seguros speelde het spel weer als een goed blok en loodste Heras in de goede positie. Toen die zelf ging rijden kon alleen Pérez nog volgen. Valverde zalte door het ijs en moest uiteindelijk ruim twee minuten prijs geven op Heras.

Cardenas liet zijn medevluchters op de beklimming achter en bleek nog wat over te hebben. Pérez liet Heras achter en probeerde op volle kracht zijn derde etappezege te halen en Heras verder op achterstand te zetten, maar hij kon Cardenas niet bijhalen. Na een geweldige vlucht pakte die de overwinning. Pérez pakt 32 seconden op Heras en komt in het algemeen klassement nu op de tweede plaats op 1 minuut 13. Met nog een zware bergrit zaterdag en een tijdrit zondag lijkt nog alles mogelijk deze Vuelta.

Uitslag:
1. Félix Cárdenas (Col) 4.52.08
2. Santiago Pérez (Spa) + 0.29
3. Roberto Heras (Spa) + 1.01
4. Francisco Mancebo (Spa) + 1.15
5. Luis Perez (Spa) + 2.05
6. Angel Gomez (Spa) + 2.18
7. Jorge Ferrio (Spa) + z.t.
8. Francisco-José Lara (Spa) + z.t.
9. Carlos Sastre (Spa) + 2.45
10. Martin Perdiguero (Spa) + 3.03
11. Samuel Sanchez (Spa) + 3.06
12. Carlos Garcia Quesada,Spa + 3.11
13. José Luis Arrieta (Spa) + z.t.
14. Alejandro Valverde (Spa) + z.t.
15. Marcos Serrano (Spa) + z.t

Klassement:
1. Roberto Heras (Spa) 63.28.41
2. Santiago Pérez (Spa) + 1.13
3. Alejandro Valverde (Spa) + 2.15
4. Francisco Mancebo (Spa) + 2.16
5. Isidro Nozal (Spa) + 5.55
6. Carlos Sastre (Spa) + 7.56
7. Angel Gómez (Spa) + 10.08
8. Carlos Garcia Quesada,Spa + 11.09
9. Manuel Beltran (Spa) + 11.51
10. Luis Pérez (Spa) + 12.25
11. David Blanco (Spa) + 14.09
12. Stefano Garzelli (Ita) + 17.23
13. Marcos Serrano (Spa) + 19.53
14. Francisco José Lara (Spa) + 19.54
15. Mi.A.Martin Pergiguero,Sp + 21.50

Cultregisseur Russ Meyer (82) overleden

Russ Meyer, regisseur van erotische klassiekers als 'Faster, Pussycat! Kill! Kill!' en 'Vixen!', is zaterdag op 82-jarige leeftijd in zijn huis in Hollywood overleden. Volgens een woordvoerster leed Meyer aan dementie en overleed hij aan de gevolgen van een longontsteking.

Meyer gold als pionier van de Amerikaanse porno-industrie, hoewel zijn films tegenwoordig als relatief onschuldig kunnen worden beoordeeld. Zijn handelsmerken waren rondborstige dames gekoppeld aan geweld. De regisseur begon zijn carrière in de Tweede Wereldoorlog door trainingfilms voor het leger te maken. Later werkte hij als fotograaf voor Playboy. In 1959 volgde zijn eerste echte film, 'The Immoral Mr Teas'.

Hoewel zijn films als baanbrekend worden gezien en bijvoorbeeld Quentin Tarantino hem als voorbeeld zag, becommentarieerde Meyer in 1999 zijn eigen werk met de opmerking dat hij slechts een grote liefde had voor 'grote borsten en wespentailles'.

Faster Pussycat
'Faster, Pussycat! Kill! Kill!' is één van Meyers bekendste films

Mooiste EK-goals Larsson en Maniche

De zweefduik waarmee de Zweed Henrik Larsson op het afgelopen EK Voetbal de 2-0 maakte tegen Bulgarije is door de UEFA bestempeld als mooiste doelpunt op het EK via veldspel. Het schot van de Portugees Maniche, in de halve finale tegen Nederland werd verkozen tot mooiste goal uit een dood spelmoment.

De doelpunten zijn opgenomen in een statistische balans die de Europese voetbalbond UEFA heeft gemaakt na het toernooi. Hieruit bleek ook bijvoorbeeld dat de Italianen het meest op doel schoten, gemiddeld 8,6 keer per wedstrijd. Dat geldt als zeer verassend, aangezien Italië bekendstaat als een verdedigend team. Maar misschien was hun aanvallende spel ook wel de reden dat ze al in de eerste ronde uitgeschakeld werden. Europees kampioen Griekenland schoot overigens opvallend weinig op goal, gemiddeld slechts 3,5 keer per wedstrijd. Het Nederlands Elftal vuurde 8,3 keer per wedstrijd op het vijandelijke doel.

De Grieken verdedigden wel het beste, ze kregen slechts 0,67 goals tegen per wedstrijd. De Engelsen scoorden aanvallend het best: gemiddeld 2,5 treffers per duel. En de Duiters? Die hebben misschien toch nog iets om trots op te zijn. Onze oosterburen hadden namelijk gemiddeld het meeste balbezit per wedstrijd.

Soetaers verdedigt Sonck

De kritiek in de Nederlandse media op Wesley Sonck houdt de Belgische media flink bezig. Hoewel Sonck niet wil reageren, verdedigt zijn Belgische teamgenoot Soetaers hem wel.

Kritiek vanuit de hoek van Voetbal International en verschillende analisten in tv-programma's hebben Sonck doen besluiten voorlopig niet in de media te reageren. Hij hoopt het op het veld te kunnen laten zien. In de Belgische media begrijpt men niet dat er zo weinig krediet is voor de spits.

Clubgenoot Tom Soetaers relativeert het voor de Belgen: "We zijn dat hier wel gewoon. Bij Ajax moet er altijd iets gebeuren. Is het stil, dan maken ze er wel iets van. De media wil gewoon onrust stoken. We zijn dat ondertussen wel gewend."

Hij denkt dat Sonck het best nog gaat maken: "Ach, Wesley leest geen kranten. En hoe meer kritiek ze spuwen, hoe meer zin hij heeft om hen terug te pakken. Sonck moet gewoon eens kunnen scoren."

Mooiste goals EK van Larsson en Maniche

De zweefduik waarmee de Zweed Henrik Larsson op het afgelopen EK Voetbal de 2-0 maakte tegen Bulgarije is door de UEFA bestempeld als mooiste doelpunt op het EK via veldspel. Het schot van de Portugees Maniche, in de halve finale tegen Nederland werd verkozen tot mooiste goal uit een dood spelmoment.

De doelpunten zijn opgenomen in een statistische balans die de Europese voetbalbond UEFA heeft gemaakt na het toernooi. Hieruit bleek ook bijvoorbeeld dat de Italianen het meest op doel schoten, gemiddeld 8,6 keer per wedstrijd. Dat geldt als zeer verrassend, aangezien Italië bekendstaat als een verdedigend team. Maar misschien was hun aanvallende spel ook wel de reden dat ze al in de eerste ronde uitgeschakeld werden. Europees kampioen Griekenland schoot overigens opvallend weinig op goal, gemiddeld slechts 3,5 keer per wedstrijd. Het Nederlands Elftal vuurde 8,3 keer per wedstrijd op het vijandelijke doel.

De Grieken verdedigden wel het beste, ze kregen slechts 0,67 goals tegen per wedstrijd. De Engelsen scoorden aanvallend het best: gemiddeld 2,5 treffers per duel. En de Duiters? Die hebben misschien toch nog iets om trots op te zijn. Onze oosterburen hadden namelijk gemiddeld het meeste balbezit per wedstrijd.

Drie doden bij zelfmoordaanslag in Jeruzalem

Icoon Israel / PalestinaBij een zelfmoordaanslag in Jeruzalem zijn vandaag drie doden gevallen. Ook raakten er zestien mensen bij de aanslag gewond. De aanslag is inmiddels door de Al Aqsa Martelarenbrigades opgeëist.

De aanslag vond dichtbij een bushalte plaats. Hier blies een 19-jarige Palestijnse zelfmoordactiviste zichzelf op. Dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen is te danken aan twee leden van de grenspolitie. Ze hielden de vrouw tegen toen de vrouw richting de bushalte wilde lopen, waar op dat moment veel mensen stonden te wachten. Het tweetal heeft de explosie, net als de dader, niet overleefd.

Hoe de vrouw, afkomstig uit het vluchtelingenkamp Askar bij Nablus op de Westoever, met drie tot vijf kilo explosieven Jeruzalem in kon komen is volgens de Jeruzalemse politiechef een raadsel. Omdat er een aantal Joodse feestdagen voor de deur staan, zijn er extra veiligheidsmaatregelen van kracht. Hierdoor is het voor Palestijnen niet toegestaan richting Jeruzalem te reizen. Een grondig onderzoek zal meer duidelijk moeten schaffen over hoe de vrouw deze maatregelen heeft weten te omzeilen, aldus de politiechef.

Eerste Nederlandse goud bij Paralympics

Wheeler Kenny van Weeghel heeft vandaag voor de eerste Nederlandse gouden medaille op de Paralympische Spelen gezorgd.

De 24-jarige kwam op de 400 meter wheelen niet alleen als eerste over de finish, hij verbeterde ook nog eens zijn persoonlijk record, welke nu op 47,45 staat. Gisteren behaalde de sporter al zilver op de 200 meter.

Er werden door het Nederlandse team echter nog vier andere medailles binnengehaald. Pieter Gruijters behaalde een tweede plaats bij het speerwerpen, wat hem zijn tweede zilveren medaille opleverde. Zilver was eveneens weggelegd voor ruiter Joop Stokkel, die in de verplichte kür net voor landgenoot Gert Bolmer eindigde. Tenslotte tikte de blinde zwemster Chantal Boonacker in de finale van de 100 meter rugslag met een tijd van 1.24,13 als derde aan.

PS: Eerste gouden medaille is binnen

Icon Sport - OS Athene 2004Wheeler Kenny van Weeghel heeft vandaag voor de eerste Nederlandse gouden medaille op de Paralympische Spelen gezorgd. De 24-jarige kwam op de 400 meter wheelen niet alleen als eerste over de finish, hij verbeterde ook nog eens zijn persoonlijk record, welke nu op 47,45 staat. Gisteren behaalde de sporter al zilver op de 200 meter.

Er werden door het Nederlandse team echter nog vier andere medailles binnengehaald. Pieter Gruijters behaalde een tweede plaats bij het speerwerpen, wat hem zijn tweede zilveren medaille opleverde. Zilver was eveneens weggelegd voor ruiter Joop Stokkel, die in de verplichte kür net voor landgenoot Gert Bolmer eindigde. Tenslotte tikte de blinde zwemster Chantal Boonacker in de finale van de 100 meter rugslag met een tijd van 1.24,13 als derde aan.


Kenny van Weeghel

NTT-DoCoMo line-up voor de Tokyo Game Show

NTT-DoCoMo is een Japans telecombedrijf vergelijkbaar met de KPN. Groot verschil is echter dat DoCoMo zich ook erg richt op mobiel gamen op GSM telefoons. In Japan is gamen op de GSM inmens populair, in tegenstelling tot Europa waar het nog steeds niet echt van de grond komt.

Op de aanstaande TGS (24 sept t/m 26 sept) heeft DoCoMo een aantal grote titels gepland waaronder Final Fantasy II, Before Crisis: Final Fantasy VII en een remake van Phantasy Star.

De volledige line-up is als volgt:

Jack's Dungeon (Atlus, RPG)
Rockman EXE: Phantom of Network (Capcom, RPG)
Kengou Shura (Genki, RPG)
Tokimeki Memorial (Konami, dating simulation)
Mystia (G-Mode, RPG)
Dragon X Dragon Complete Version (G-Mode, RPG)
Final Fantasy II (Square Enix, RPG)
Before Crisis: Final Fantasy VII (Square Enix, action RPG)
Phantasy Star Deluxe Version (Sega, RPG)
Ys VI (Taito, action RPG)
Lord Monarch (Taito, RPG)
Fuurai no Shiren Extra (Chunsoft, RPG)
Tales of Breaker (Namco, RPG)
Tengai Makyou: Ziria (Hudson, RPG)
Jaseiken Necromancer (Hudson, RPG)
Mobile Tengai Makyou New Application (Hudson, RPG)

Shag rokende chicks

Af en toe, als je even niks te doen hebt en je zit een beetje om je heen te kijken, dan zie je nog weleens iemand shag roken. Ruiken doe je het overigens ook, aangezien het allemaal net een iets "ruiger" aroma heeft dan filtersigaretten.

Ieder zijn ding, maar ik vind het altijd een monumentale anticlimax als ik een lekker wijf een SIGARET ZIE DRAAIEN. En om het allemaal erger te maken; ik gruw van dat bedachtzame gezicht wat diezelfde persoon trekt als ze een stukje tabak van haar tong plukt, na het eerste trekje (we hebben het ze allemaal zien doen...).

Meestal krijg ik dan visioenen van vergeelde wijs- en middelvingers, teveel mascara en depressieve pubermuziek. Een enkele keer is het een stelletje militante potten dat de zelfgedraaide sigaret ziet als een geboorterecht. Zet de tuinbroeken en het stekeltjeshaar trouwens ook maar in dat rijtje.

Mijn punt is dat ik niks a-sexueler vind dan een vrouw die shag rookt. Het is PRECIES hetzelfde als een vent in een tanga; het schijnt voor te komen, maar ondertussen is het smakelozer dan alle EndeMol musicals bijelkaar.

NS verhoogt prijs van kaartjes maximaal

RAILGUNNER had ons via de nieuws-submit te melden:

De Nederlandse Spoorwegen heeft nu definitief besloten dat de prijzen van de kaartjes per 1 januari maximaal verhoogd zullen worden. Volgens het vervoerscontract met de overheid mag de tariefstijging jaarlijks niet hoger zijn dan de inflatie, plus 2 procent. Dat komt volgend jaar uit op 3,25 procent.

Volgens de NS zijn de treinkaartjes de afgelopen tien jaar nauwelijks duurder geworden, terwijl de kwaliteit wel flink is verbeterd, verklaarde het bedrijf vandaag.

De Consumentenbond heeft al een woedende reactie gegeven en vindt het onbegrijpelijk dat de NS haar tarieven omhoog gooit, terwijl heel Nederland erop achteruit gaat. Verder valt de bond over het feit dat scholieren meer moeten gaan betalen voor hun maandkaart.

Journalisten krijgen Kamerverbod

Het presidium (bestuur) van de Tweede Kamer heeft besloten dat journalisten voortaan niet meer in de wandelgangen van het parlement mogen komen. Volgens het presidium zorgen de journalisten voor teveel onrust tijdens debatten. Ongeveer dertig van hen hebben vandaag tijdens het vragenuurtje geprotesteerd tegen het besluit.

Opvallend is dat de onrust vaak niet de schuld van de media is. Tijdens de meeste debatten mocht men achter de vergaderzaal komen. Vooral op dinsdag, begin van de vergaderweek, gebruikten de Kamerleden die gelegenheid om de pers informatie door te spelen over hun plannen voor de komende dagen. Daarbij ging het vaak nogal rumoerig toe.

De protesterende journalisten liepen ondanks het verbod toch de wandelgangen in. De vergadering werd daarop kort onderbroken. De Parlementaire Persvereniging zal schriftelijk bezwaar aantekenen tegen het verbod.

Tweede-Kamervoorzitter Weisglas vond het "heerlijk rustig" tijdens het vragenuurtje. De afgelopen tijd kreeg hij regelmatig telefoontjes van tv-kijkers, die klaagden dat ze door het lawaai het live uitgezonden vragenuurtje niet konden verstaan. Hij wil de maatregel dan ook in stand houden.

Peperdure rijles voor de Engelse politie

lr817086 had ons via de nieuws-submit te melden:

Op de M61 bij Chorley in het noorden van Engeland zijn vier auto's van de politie tijdens een gezamenlijke rijles op elkaar gereden. Na het ongeval moest de snelweg worden afgesloten waardoor een enorme verkeerschaos ontstond.

Het is nog onbekend waardoor de auto's op elkaar zijn gebotst. De betrokken agenten namen deel aan een oefening voor een achtervolging. Het vermoeden bestaat dat enkelen de macht over het stuur hebben verloren.

De politie in het graafschap Lancashire zegt dat één agent in het ziekenhuis is opgenomen. Drie collega's hebben last van een whiplash.

Oostenrijks parlement voert worstpauze in

MOSA had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Oostenrijkse parlement heeft woensdag officieel een 'worstpauze' ingesteld om de parlementariërs de mogelijkheid te geven te lunchen zonder de debatten te hoeven missen. Elke dag zal de parlementaire zitting van 1 uur tot half 2 's middags worden onderbroken.

In het parlement staat een worstenkraam ter beschikking van de afgevaardigden. Journalisten krijgen tijdens de worstpauze geen toegang tot de parlementsleden.

Voorstel uitbreiding Veiligheidsraad

MOSA had ons via de nieuws-submit te melden:

Duitsland, India, Brazilië en Japan hebben besloten hun krachten te bundelen in hun streven een permanente zetel in de VN Veiligheidsraad te bemachtigen. Op dit moment bestaat de raad uit vijftien landen, waarvan vijf zetels permanent worden bezet door de Verenigde Staten, China, Rusland, Groot-Brittanië en Frankrijk. De overige tien zetels rouleren om de twee jaar.

De vier grote landen laten weten dat ook Afrika een permanente zetel zou moeten krijgen. "Het is van belang dat de Veiligheidsraad landen opneemt die de wil hebben en in staat zijn om de internationale vrede en veiligheid te handhaven", zo gaat hun communiqué verder.

Over een eventuele uitbreiding van de Veiligheidsraad wordt al tientallen jaren gediscussieerd. Wellicht volgt in december meer duidelijkheid. Dan verschijnt namelijk het rapport van een commissie ingesteld door Kofi Annan, die onderzoek heeft gedaan naar mogelijke hervormingen van de VN.

Thank god for alcohol

Alcohol, de meeste kennen het wel en nuttigen het tijdens het weekend.
Het zorgt vaak voor grappige toestanden, verdrietige of gewelddadige.
Een voorbeeld van een grappige is al eens eerder langsgekomen, ken je hem nog?
Meneer houdt enorm veel van bier, zoveel dat hij het op elke ogenblik zou drinken.
En het maakt niet eens uit wat er mee is gebeurd.

Owjah, ik ben nog een 4de toestand vergeten, de idiote...
Alleen denk ik dat ze dat al waren zonder het effect van alcohol.
Wie in hun idote gedachte denkt er ooit aan om een shaolin monk na te doen?
Je kent ze wel, ze slaan bamboe stokken kapot op elkaars lijf, zij gebruiken houten planken.
Opslaan als
Anyone said "The drunken idiotic wooden board style"?

MMORPG op de Half Life 2 engine op komst

De Half Life 2 engine, ook wel bekend als de Source engine, heeft een nieuwe gebruiker erbij. Het uit Florida afkomstige Smiling Gator Productions heeft een licensie op de engine genomen, die ze zullen gaan gebruiken voor de ontwikkeling van hun MMORPG "Twilight War: After The Fall".

Smiling Gator is pas het derde bedrijf naast Valve zelf die de Source engine in gebruik neemt. Troika Games, die bezig zijn met de ontwikkeling van Vampire: The Masquerade-Bloodlines, en Arkane Studios gingen Smiling Gator al voor.

Smiling Gator omschrijft "Twilight War" als een MMORPG met een FPS-achtig combat systeem. Dit alles zal, volgens de developer, plaats hebben in een uitgebreide en complexe wereld met duizenden andere spelers.

Groen

Milieuorganisaties en de meeste fracties in de Tweede
Kamer vrezen dat waardevolle landschappen worden volgebouwd. De provincies en de gemeenten zeggen niet te weten waar ze straks verantwoordelijk voor zijn....

Projectontwikkelaar:

“De ophef die er is over een beetje meer steen in plaats van wat groen…”

Interviewer:

“Het Groene Hart is toch niet zo maar uit de lucht komen vallen. Destijds bleek dat de gemiddelde bewoner van de Randstad behoefte had aan het op adem komen in het groen, uitblazen in de bossen, recreëren op de hei?”

Ontwikkelaar:

“Welnee! Die gemiddelde bewoner van de Randstad heeft helemaal geen tijd om uit te blazen. Die werkt de hele week. Die is blij als-ie voor de buis kan neerploffen en naar Carlo of Beau of een tuinprogramma kijken kan.”

Interviewer:

“Ziet u wel: de tuin! En liefst: een grotere tuin. Die bewoner heeft echt wel behoefte aan groen hoor! Die wil er op uit met vrouw en kinders. Die wil aan de stad ontsnappen. Een frisse neus.”

Ontwikkelaar:

“Bent u nou journalist of actievoerder? Ik bedoel. U zeurt. U bent niet objectief, u moet objectieve, liefst open vragen stellen. Niet van dat suggestieve, zelf ingenomen, bevooroordeelde gekwezel en gezweef. Er is te weinig ruimte in de stad. De economie zit in de stad. De mensen moeten dus in de stad wonen. In de stad is te weinig ruimte dus moeten we uitbreiden. En dat dat dan ten koste gaat van een weilandje hier en daar. Wat dondert dat! We moeten groots denken. Dit land is al zo klein! We moeten zorgen dat er voldoende woonruimte is voor de komende generatie, werkende burgers en mag ik dan vooral de nadruk leggen op het woord ‘werkende’ want wat u wilt, dat is een illusie, een utopie, een luchtspiegeling. Ga toch weg man!”

Interviewer:

“U wilt geld verdienen. Dat is het. U interesseert het niet of kinderen straks nog weten wat gras is. En een koe.”

Ontwikkelaar:

“Gras is om op te voetballen en een koe? De heilige koe bedoelt u?”

Interviewer:

“Nee, serieus: geeft u nu eens serieus antwoord op mijn vragen. Vindt u het niet belangrijk dat kinderen met en in het groen opgroeien?”

Ontwikkelaar:

“Daar krijgen ze maar vieze kleren van en dan moeten die hardwerkende moeders weer wassen draaien waarvoor ze geen tijd hebben. Nee, laat ons projectontwikkelaars nou maar zorgen voor woningen, voor wijken, voor bedrijventerreinen, dan komt het wel goed met Nederland.”

Interviewer:

“Ik word niet goed.”

Ontwikkelaar:

“Moet u maar snel het Groene Hart in. Voordat ik het vol bouw. Ik groet u. Ik moet weer ergens een paal slaan.”

Interviewer:

“Ik ben met stomheid geslagen. Terug naar de studio.”

20 publishers/developers gaan ontwikkelen voor Phantom

Infinium Labs maakte vandaag bekend 20 publishers en developers gecontracteerd te hebben om titels te ontwikkelen voor haar Phantom Gaming Service en console.

Naast de lijst met ontwikkelaars en uitgevers (zie hieronder) maakte Infinium Labs ook bekend dat ze op dit moment al 500 titels heeft weten te strikken voor de Phantom Gaming Service, waaronder 50 van de 100 top PC games uit de gamerankings.com lijsten. Veel grote titels zullen echter waarschijnlijk ontbreken daar Infinium Labs daar geen contracten mee heeft, deze titels zijn o.a.: Grand Theft Auto 3 en Vice City, Warcraft III: Reign of Chaos en Half-Life.

# 21-6 Productions
# BraveTree
# Chronic Logic
# Codemasters
# Dreamcatcher Interactive
# eGames
# Eidos
# Enlight Interactive
# Framework Studios
# GamerBlitz
# Gameware Development
# GarageGames
# Global Software Publishing
# Interplay
# Kuma Reality Games
# Legacy Interactive
# Max Gaming
# O-3 Entertainment
# Riverdeep
# Skunk Studios
# Vivendi Universal Games

Enkele interessante links:
Officiële website
Behind the Infinium Labs console @ [H]ardOCP
Inside the Infinium Labs console @ [H]ardOCP
Infinium Labs klaagt [H]ardOCP aan

Rechter weigert Iraanse wekelijks pak rammel

junkieXXXL en h3nkie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een Iraanse vrouw die éénmaal per week door haar man wilde worden afgeranseld, in plaats van iedere dag, is door de rechter in het ongelijk gesteld. Van de rechter mag de man zijn vrouw helemaal niet meer slaan.

''Ik wil geen scheiding of schadevergoeding. Mijn man heeft nu eenmaal een gewelddadige aard. Ik wil alleen dat hij belooft me maar eenmaal per week te slaan'', aldus de Iraanse tot de rechtbank. Haar woorden lokten gelach uit bij aanwezigen. Haar man gaf toe dat hij zijn echtgenote elke avond slaat. ''Ik behoor mijn vrouw te tuchtigen. Een vrouw moet bang zijn voor haar man, zo verplicht je haar respect te tonen'', aldus de Iraniër.

De rechter ging echter ook niet mee in de woorden van de man en verplichtte hem een schriftelijke verklaring te tekenen waarin hij belooft zijn vrouw helemaal niet meer te slaan.

Knetemann presenteert WK-selectie

Bondscoach Gerrie Knetemann heeft acht van de twaalf wielrenners aangewezen voor de WK-wegwedstrijd die op 3 oktober wordt verreden in het Italiaanse Verona.

Het gaaat om Michael Boogerd, Erik Dekker, Maarten Den Bakker, Marc Lotz, Pieter Weening, Gerben Löwik, Karsten Kroon en Thorwald Veneberg. Knetemann zal aankomende zondag de vier overige wielrenners bekend maken die ook mogen afreizen naar Verona.

Van de nu acht geselecteerde renners is alleen Löwik (Chocolade Jacques) de enige die niet in dienst is van Rabobank, al rijdt hij vanaf aankomend seizoen wel voor de ploeg van Erik Breukink.

De deelname van Michael Boogerd was lange tijd onzeker omdat hij met vormproblemen en blessures kampte, maar de Nederlander gaf zelf aan dat hij weer fit genoeg is.

Lindenbergh afwezig met knieblessure

AZ doet het komend weekend zonder middenvelder Olaf Lindenbergh (30). Hij kampt met een knieblessure.

Lindenbergh liep z'n blessure op in het duel met Roda JC van afgelopen weekend. Hij werd na vijf-en-dertig minuten vervangen door Michael Buskermolen, die juist terugkomt na herstel van een knieblessure. Naar het zich laat aanzien valt de blessure voor Lindenbergh mee en kan hij er op 3 oktober in de wedstrijd tegen Ajax al weer bij zijn.

AZ speelt komend weekend het beladen duel met Willem II. Voormalig Willem II trainer Co Adriaanse ziet liefst vier ex-spelers van de club in zijn selectie terug (Jaliens, Sektioui, Mathijsen, Landzaat).

Pantano vervangen, Doornbos testrijder

Een heleboel mensen wisten ons te melden:
Jordan heeft bekend gemaakt dat Giorgio Pantano de laatste drie races zal worden vervangen door Timo Glock. Robert Doornbos mag de testfunctie tijdens de vrijdagtrainingen gaan invullen.

Pantano bleek niet meer aan zijn betalingsplichtingen te kunnen voldoen die aan het begin van het seizoen contractueel waren vastgelegd. Reden voor Eddie Jordan om Pantano te ontslaan en Timo Glock een kans te geven. De Duitser deed het op de vrijdagtrainingen goed en maakte dit seizoen al eerder zijn debuut in de Formule 1 en wist toen meteen punten te pakken.

Het goede nieuws voor de Nederlandse fans is echter dat Robert Doornbos de positie als testrijder op de vrijdagen bij Jordan mag gaan invullen. Voor Doornbos is het Formule 3000-seizoen net afgelopen en daarin presteerde hij in de laatste races zeer goed. Trust, sponsor van Jordan, oefende al het hele jaar druk uit op het team om een jonge Nederlander de kans te geven om te testen.

Uiteraard reageerde Doornbos enthousiast: "Het Formule 3000-seizoen zit er nog maar net op en het is een ongelooflijk jaar voor me geweest. Ik heb in mijn debuutjaar een race gewonnen en heb een paar keer op het podium gestaan. Deze kans met Jordan is echt geweldig, hoewel het wel kort dag is allemaal en ik de circuits niet ken. Maar ik pak de kans met beide handen aan en ik kijk uit naar mijn eerste Formule 1-test."

'Google bezig met eigen webbrowser'

Flaman had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuwsGoogle Inc. werkt aan de ontwikkeling van een eigen browser. Diverse signalen op het internet wijzen daarop. Het bedrijf, dat bekend werd door de zoekmachine, zou hiervoor samenwerken met Mozilla Foundation (Netscape). Met een eigen browser zou Google de concurrentiestrijd met Microsoft, Yahoo en AOL verder kunnen intensiveren, nadat ze onlangs al een eigen maildienst uitbrachten.

Google zou onder andere bezig zijn met het werven van medewerkers van concurrenten, waaronder vier ontwikkelaars die voor Microsoft aan Internet Explorer werkten. Onder hen Adam Bosworth, één van de drijvende krachten achter de ontwikkeling van Internet Explorer, en Joe Beda, die zichzelf op zijn weblog een 'Noogler' noemt. Een nieuwe medewerker bij Google wordt intern zo aangeduid.

Op 26 april blijkt daarbij reeds het domein GBrowser.com te zijn geregistreerd. Naamgeving die in de lijn ligt van de Google-maildienst GMail. Een ander gegeven is dat Google-medewerkers in augustus een patent kregen voor een advertentietechniek die zich specifiek richt op de internetbrowser en de taakbalk. Dat lijkt een bevestiging te zijn voor de stelling dat Google meer wil dan alleen internetcontent aanbieden.

Opzij! Men of Valor komt eraan!

Men of Valor, de nieuwe game van 2015 (ontwikkelaar van Medal of Honor: Allied Assault), komt eraan op de PC en Xbox! Ik had er zelf nog niet van gehoord en een FPS met als thema Vietnam doet mij nou niet meteen watertanden, maar deze nieuwe high-res screens wel! Eind oktober zou MoV in de winkels moeten liggen.

Historisch correcte scenario's, veel scripted events en een enorm detailrijke Vietnamese jungle zou Men of Valor tot een unieke FPS moeten maken, samen met geavanceerde AI en ondersteuning voor breedbeeld en Dolby Digital 5.1 geluid.

De Xbox versie van MoV zal Xbox Live ondersteuning bieden. Zo zullen er 5 multiplayer speltypes zijn, 14 character classes, mogelijkheid tot het spelen met maximaal 12 spelers via System Link of Xbox Live (naast split-screen spelmogelijkheden), en ondersteuning voor voice-chat, buddylists en scoreboard support op Xbox Live.

Stroomstoring bedrijventerrein voorbij

Het chemisch bedrijventerrein Chemelot in Geleen heeft vanaf maandagmorgen te maken gehad met een grote stroomstoring. Door een kortsluiting in een schakelstation van het eigen energiebedrijf Edea kwamen alle fabrieken op het terrein ten zuiden van de A76 zonder stroom te zitten.

Volgens een woordvoerder van het meest getroffen chemiebedrijf Sabic zal de storing over ongeveer een uur definitief over zijn. Op DSM-naftakraker NAK 3 na, zijn alle fabrieken op het terrein weer in bedrijf.

Tijdens de storing hebben zich geen gevaarlijke situaties voorgedaan, aldus de woordvoerder. Het is niet duidelijk hoeveel schade het bedrijf door de stroomuitval heeft opgelopen. Ook de oorzaak van de kortsluiting is nog niet bekend.

Volk: 'Koningin moet fors inleveren'

Bijna zeventig procent van de Nederlanders is van mening dat de kosten van de monarchie gehalveerd moeten worden. Dat blijkt uit een onderzoek van het RTL-programma Editie NL. Bijna een kwart (23%) is tegen een dergelijke draconische maatregel.

Opvallend is dat precies een kwart van de ondervraagden het eens is met de stelling dat Nederland beter af zou zijn met een republiek. Een ruime meerderheid van 65 procent vindt echter dat kroonprins Willem-Alexander gewoon zijn moeder mag opvolgen. Met de stelling dat de Oranjes hun geld meer dan waard zijn is 33 procent het eens. Volgens 62 procent van de ondervraagden is het Koninklijk Huis niet onmisbaar.

Overigens moet koningin Beatrix wel de broekriem gaan aanhalen in het komend jaar. De vorstin krijgt met een netto uitkering van 719.000 euro acht mille minder dan dit jaar. De inkomens van de Oranjes zijn gekoppeld aan het salaris van vice-president Tjeenk Willink van de Raad van State. Daarom zullen ook de toelages van Willem-Alexander, Máxima en Bernhard het komende jaar dalen met 1,1 procent. Door het overlijden van oud-koningin Juliana, die een miljoen euro per jaar toucheerde, ligt het bedrag dat voor het Koninklijk Huis is begroot overigens al een stuk lager dan bij de vorige begroting.

Verkerk wil second opinion

Martin Verkerk wil eerst een second opinion van een arts in New York, voordat hij zich in Berlijn laat opereren aan zijn rechterschouder.

"Als er slechts een kleine incisie nodig is, dan kan Martin na 8 weken het tennis weer oppakken, maar als er er een grotere snee noodzakelijk is kan het meer dan een half jaar duren voordat hij zich weer in het tenniscircuit kan begeven", aldus de coach van Verkerk, de Amerikaan Nick Carr.

Sinds het challengertoernooi afgelopen Juli in Hilversum, heeft de tennisser geen racket meer aangeraakt.

[Upd]UEFA besluit tot één duel Heerenveen

De Europese voetbalbond wil nog steeds dat beide wedstrijden tussen Maccabi Petach Tikva en SC Heerenveen gespeeld gaan worden. Het duel in Israël van deze week werd afgelast door een ambtenarenstaking in dat land.

Door de staking konden de selectie van Heerenveen en het arbitrale kwartet niet afreizen naar Israël. De vraag is of bij de terugwedstrijd op 30 september in Heerenveen de Israëlische ploeg in staat is naar Nederland af te reizen.

Update
Niet twee, maar één beslissend duel, dat heeft de UEFA inmiddels bekend gemaakt. Mocht het komende week na 90 minuten gelijk staan dan zal er worden verlengd. Vervolgens zullen er eventueel strafschoppen worden genomen.

De voorzitter van Heerenveen Riemer van der Velde reageerde als volgt: "Sportief gezien is het jammer, maar al met al heeft de UEFA juist besloten."

Slimme hond protesteert tegen alleen zijn

Je zult als hond maar een hele dag alleen thuis zitten. Steeds binnen blijven en niet naar buiten kunnen voor een plasje. Een slimme hond uit Duitsland wist in zijn eenzame situatie echter verandering aan te brengen.

Het dier drukte net zo lang op de knopjes van de afstandsbediening totdat het geluid van de televisie zo hard stond dat de buren begonnen te klagen. Zij probeerden eerst aan te bellen bij de hondenbezitter, maar omdat er niet werd open gedaan, besloten de buren de politie in te schakelen.

De gealarmeerde beambten betraden het huis en troffen daar de hond aan. Zijn baasje werd bevolen onmiddellijk naar huis te komen.

Geen contract Bakhar bij RKC

Ilan Bakhar krijgt voorlopig geen contract aangeboden van RKC Waalwijk. De Israëlische verdediger was op proef bij de Brabanders, maar had een te grote conditionele achterstand.

RKC Waalwijk is na het vertrek van neo-international Khalid Boulahrouz naar HSV opzoek naar een nieuwe centrale verdediger. Nadat eerder Regilio Vrede een aanbieding van RKC niet accepteerde, kwam de Israëli Bakhar in beeld.

Bakhar is afkomstig van het Spaanse Racing Santander. Daar liet Bakhar zijn contract ontbinden waardoor hij een transfervrije status geniet. De verdediger zit al geruime tijd zonder club waardoor hij ook zijn plaats in de nationale selectie van Israël heeft verloren.

Winkel vierde keer doelwit van aanslag

IronMikey had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Turkse levensmiddelenwinkel aan de Spoorstraat in Boxmeer was gisteravond voor de vierde keer dit jaar het doelwit van een aanslag. Bij het gebouw werd een brandbom naar binnen gegooid. Hierbij raakte niemand gewond.

De technische recherche probeert te achterhalen met wat voor soort brandbom de aanslag is gepleegd. Hoe groot de schade aan de winkel is, kon de politie nog niet zeggen. Over een dader is nog niets bekend.

Waterreus debuteert met zege

Ronald Waterreus heeft gisteren zijn debuut gemaakt voor zijn nieuwe werkgever Manchester City. City versloeg voor de League Cup Barnsley met 7-1.

De voormalig PSV doelman keepte een goede wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat Barry Coldon van Barnsley kon profiteren van een foute terugspeelbal van City-verdediger Danny Mills. Manchester leidde op dat moment al met 5 tegen 0.

Het was het eerste optreden van Waterreus, die in de competitie de Engelse nationale doelman David James voor zich moet dulden.

Ullrich wil dubbel optreden bij WK

Jan Ullrich wil bij het aankomende wereldkampioenschap wielrennnen in het Italiaanse Bardolino en Verona zowel de individuele tijdrit als de wegwedstrijd rijden.

Dit maakte de 30-jarige Duitser woensdag bekend. "Ik ben helemaal klaar voor het WK. Mijn optredens tijdens wedstrijden afgelopen weekend hebben bevestigd dat ik in goede vorm ben," aldus de Duitser op de website van zijn ploeg T-Mobile Team.

De Duitse wielerbond heeft de definitieve selectie voor het wereldkampioenschap nog niet bekend gemaakt.

Peter Gabriel leent stem voor Myst IV Revelation

Ubi Soft kondigde vandaag aan dat muzikant Peter Gabriel naast het verzorgen van een deel van de gamemuziek ook zijn stem voor de game gaat lenen.

Tijdens het researchen, het spelen van de game en het werken aan de soundtrack merkte hij dat hij geïnspireerd raakte door de "zen" van 'Serenia', één van de 'Ages' van de game. Hij was dan ook erg blij toen hij gevraagd werd om de voice-over te doen die hoort bij de ingang naar Serenia.

"Toen Myst uitkwam vond ik dat de game er goed in slaagde om een gevoel over te brengen dat je je op een andere wereld bevond waarin mysterie en fantasie de meeslepende elementen waren, in plaats van de standaard aktie-georienteerde 'shoot 'em ups'," aldus Peter Gabriel. "Ik denk dat er enige overeenkomst is met de manier waarop ik in feite probeer een wereld van geluid te creeëren. Ik heb me erg vermaakt met het werken aan Myst IV Revelation."

Myst IV Revelation zal op 1 oktober uitkomen voor PC en Mac en zal waarschijnlijk rond de 50 Euro gaan kosten.

Foppe in voetsporen Abe

Foppe de Haan wordt, in navolging van Abe Lenstra, ereburger van Heerenveen.

De Gemeenteraad van de Friese stad heeft dat besloten.Een woordvoerder van de gemeente zei dat het toekennen van het ereburgerschap vrij uniek is. Sinds het bestaan van de stad ontvingen tot nu toe 23 mensen het ereburgerschap.

De Haan was 'een eeuwigheid' trainer/coach van SC Heerenveen en heeft als zodanig veel voor de gemeente betekend. Op 15 oktober krijgt de Haan, de huidige bondscoach van Jong Oranje, een oorkonde en een gemeentelijk ereteken uit handen van burgemeester De Jonge.

Vice-premier Zalm leidt beschouwingen

MOSA had ons via de nieuws-submit te melden:

Vice-premier Gerrit Zalm zal volgende week zijn finest hour beleven als hij premier Jan Peter Balkenende mag vervangen tijdens de algemene politieke beschouwingen. Dat heeft Kamervoorzitter Frans Weisglas na een beraad met de fractievoorzitters vanochtend bekend gemaakt.

Premier Balkenende, die vrijdag werd geopereerd aan een ontstoken voet, zal volgens Weisglas nog minimaal twee tot drie weken kwijt zijn voordat hij voldoende hersteld is. Wanneer hij weer in de Kamer kan verschijnen is nog niet bekend. De politieke partijen in de Tweede Kamer achtten een zo lang uitstel van het debat over de Miljoenennota ongewenst.

Keane aangeklaagd vanwege mishandeling

De Ierse voetballer Roy Keane is aangeklaagd wegens mishandeling.

De middenvelder van Manchester United, bekend om zijn temperament, zou op 4 september een 16-jarige jongen hebben aangevallen op de golfbaan vlakbij zijn huis. Aankomende donderdag zal Keane zich moeten verantwoorden voor een rechter.

Afgelopen maandag speelde de 33-jarige Ierse international wel mee in de competitiewedstrijd tegen Liverpool. Manchester United wil geen commentaar geven op de beschuldiging.

Playstation 3 gebruikt Blu-ray technologie

De geruchten bleken waar te zijn, Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) heeft aangekondigd dat ze de nieuwe Blu-ray technologie gaan gebruiken. Ze zijnnu bezig met het aanpassen van de technologie om deze te kunnen gebruiken in de nieuwste generatie Playstations.

Blu-ray is een technologiedie is gebaseerd op optische disks met een hoge dichtheid. Een standaard Blu-ray disk heeft een capaciteit van 54 GB (enkelzijdig, double layer), wat zes keer zoveel is als een standaard dvd. Dit wordt waarschijnlijk het opslagmedium van de toekomst en de Blu-ray Disc Association (BDA) is bezig met het opzetten van een standaard.

Fietslot

Nadat er al 2 fietsen van mij zijn gejat ging ik op zoek naar betere sloten voor m'n nieuwe 2e hands fiets (doorgaans zijn de sloten duurder dan de fiets )
Enfin, je slot uittesten in de winkel is niet mogelijk , gelukkig zijn er op het internet fiets-slot-test filmpjes te vinden waardoor je besluit om je fiets voortaan maar met een stuk touw aan een boom te binden .
Aanschaffen van een duur slot is zinloos

Amsterdam krijgt 'liquidatietoer'

Voor degenen die de bestaande Baantjer-toer, een tocht langs bekende plekken uit de tv-serie, te soft vinden is er nu een exclusieve liquidatietoer te boeken in Amsterdam. Per fiets doet de twee uur durende tocht onder meer de plaatsen aan waar Klaas Bruinsma en Willem Endstra werden vermoord. Het uitje kan optioneel worden afgesloten met een schietles op een baan in de Jordaan.

Volgens Raoul Serrée van het organiserende bureau Van Aemstel Produkties is de tocht niet bedoeld om de liquidatiegolf die Amsterdam teistert te verheerlijken. "Ik zie het eerder als een protest. Er zijn inmiddels zo veel criminelen in Amsterdam geliquideerd, dat je een mooie tocht langs al die plaatsen kunt houden. Maar de mensen smullen er natuurlijk wel van", meent Serrée. Behalve de rondleiding krijgen de deelnemers uitleg over termen als 'witwassen' en 'drive-by liquidaties', en worden er weetjes verteld zoals dat de gemiddelde Amsterdamse crimineel niet ouder wordt dan 44 jaar.

Volgens de organisator is het toeval dat de bekendmaking volgt op het doodschieten van bokser Nordin ben Salah, maandagavond in de Rivierenbuurt. "We liepen al een jaar met dit plan", aldus Serrée.

Tork: Prehistoric Punk aangekondigd voor Xbox

De release van Tork werd onzeker nadat de vorige publisher haar handen van het spel trok, maar gelukkig ziet Ubisoft wel potentie in de kleine Neanderthaler. Gisteren kondigde Ubisoft het spel aan onder de nieuwe naam Tork: Prehistoric Punk. Met deze zet is het spel, gemaakt door Tiwak verzekerd van een release op Xbox in het eerste kwartaal van 2005.

Ubisoft wilt met dit spel het wat jongere publiek achter de Xbox krijgen, aangezien er weinig games voor die doelgroep bestaan. Overigens houdt dat niet in dat de wat 'oudere' gamer dit spel niet leuk zou vinden natuurlijk. De aktie/platformer krijgt de onderstaande features:

13 dynamische levels

Grote leuke eindbazen

Verander met special moves in allerlei prehistorische beesten

Gameplay die vooral het jonge publiek moet raken

Geen passwords meer op je DS games

Goed nieuws voor de gamers die een DS gaan kopen. Iedere DS cartridge zal namelijk een save RAM hebben. Dit betekent dat in de toekomst geen enkel spel meer met passwords zal werken maar met een save functie.

Om een GBA game zo goedkoop mogelijk te houden gebruikten ontwikkelaars vaak de SRAM chip niet, met als gevolg dat men hier oplossingen voor moest verzinnen en vaak dus met de optie passwords kwam.

De grootte van de save RAM in Nintendo DS games zal gelijkwaardig zijn aan die van de GBA games: 4 kilobits (1/2 kilobyte) voor starters tot 512 kilobits (64 kilobytes) voor games die dat nodig hebben. Uiteraard is het zo dat hoe hoger de opslag capaciteit hoe hoger de kosten zullen worden.

Spook jaagt Indiase studenten schrik aan

Studenten van de universiteit in New Delhi, India zijn massaal van hun campus weggejaagd. De reden hiervoor is de geest van een onlangs overleden mede-student.

Volgens de studenten van het Indian Statistical Institute zou de geest van de plotseling overleden jongen op deuren kloppen, studenten van de trap duwen en sporen van sigarettenrook en aftershave achterlaten. De geest zelf hebben ze echter nooit gezien.

"De studenten waren in paniek. Daarom gaven we hen de mogelijkheid om vanaf vrijdag voor een week thuis te blijven", aldus verantwoordelijke Rajeeva Kandikar. Een lid van de Indian Rationalists' Organisation noemde het echter "jammer dat economisten, studenten die wetenschappen studeren, zouden toegeven aan zulke wilde angsten en hiervan een zaak maken."

Vliegtuig aan grond wegens Cat Stevens

ferdo11 had ons via de nieuws-submit te melden:

De in de jaren zestig en zeventig wereldberoemde popster Cat Stevens heeft terreuralarm veroorzaakt tijdens zijn vlucht van Londen naar Washington. De nu 56-jarige Stevens, die zich eind jaren zeventig bekeerde tot de islam en de naam Yusuf Islam aannam, mag uit veiligsoverwegingen de VS niet betreden.

Veiligheidsfunctionarissen ontdekten dat hij op de passagierslijst stond terwijl het vliegtuig al in de lucht was. De autoriteiten dwongen de piloot van het vliegtuig tot een tussenlanding in de Amerikaanse staat Maine. Daar werd Stevens van boord gehaald. Vandaag wordt hij op een vlucht terug naar Engeland gezet.

Yusuf Islam werd geboren als Stephan Georgiou en als zanger noemde hij zich Cat Stevens. Grote hits van zijn hand zijn onder meer 'Lady d'Arbanville', 'Wild World', 'Matthew and son' en 'Morning has Broken'. Stevens verkocht indertijd 40 miljoen LP's en stopte in 1978, nog geen 30 jaar oud abrupt met zijn carriere. Hij bekeerde zich tot de islam, werd Imam en richtte in 1983 in Londen een moslimschool op.

Stevens wekte later grote woede op toen hij zich indirect achter de fatwa schaarde die de Iraanse Ayatollah Ruhollah Khomeini in 1989 uitsprak over de schrijver Salman Rushdi, naar aanleiding van diens boek 'De Duivelsverzen'. Veel radiostations in de VS deden toen zijn liedjes in de ban.


Stevens, voor oude lp-hoezen

[update] Ongeval Belgische premier

Green.Velvet, Mr.CeeJay, StiGMaTa, Goof en DrWolffenstein hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Belgische premier Guy Verhofstadt heeft dinsdagavond een auto-ongeluk gehad op de ring rond Gent. Zijn precieze toestand is niet bekend, maar hij is in ieder geval niet levensgevaarlijk gewond geraakt.

Verhofstadt reed met zijn chauffeur op de R4, toen de wagen over de kop ging. Bij het ongeval zouden geen andere auto's betrokken zijn. De minister-president is overgebracht naar het ziekenhuis in Gent. Over de toestand van zijn chauffeur is niets bekend.

Update 9.40 uur
Zowel Verhofstadt als zijn chauffeur hebben enkele niet-ernstige kneuzingen opgelopen. De premier wil vandaag alweer aan het werk, als de artsen dat toestaan.

Volgens de eerste vaststellingen van de politie heeft de auto een betonnen vangrail geraakt en is daarna drie keer over de kop gegaan. De wagen kwam uiteindelijk in de bosjes tot stilstand. De politie gaat er niet van uit dat de chauffeur te hard gereden heeft.

Wanted: The Westerner Gold

The Adventure Company heeft bekend gemaakt dat de adventuregame 'Wanted: A Wild Western Adventure' klaar is voor productie. Het spel was eerst bekend onder de naam Fenimore Fillmore: The Westerner en is een vervolg op 3 Skulls of the Toltecs. Developer Revistronic brengt volgende week een demo uit.

De cowboy Fenimore Fillmore raakt per ongeluk betrokken bij een dispuut tussen enkele landbouwers en een grootgrondbezitter. Hij besluit de boerengemeenschap te helpen in hun strijd.




Het spel zal in Amerika op 30 september in de winkels liggen, een Europese releasedatum is nog niet bekend.

Sharapova vrij eenvoudig naar kwartfinales

Maria Sjarapova heeft zich tijdens het WTA-tennistoernooi in Peking vrij makkelijk weten te plaatsen voor de kwartfinales.

De Russische, de nummer drie van de plaatsingslijst, won vrij eenvoudig van haar landgenote Tatiana Panova, setstanden waren 6-1 en 6-1.

Vanaf het eerste punt van de wedstrijd had Sjarapova haar tegenstandster in haar greep. Ze won haar eerste twee games zonder een punt af te staan, en na twintig minuten had ze de eerste set binnengehaald. In de tweede set werd het nauwelijks anders, waardoor Sjarapova al vrij snel naar de winst in de wedstrijd greep.

Hardware: Tapwave Zodiac

De Tapwave Zodiac is een van de nieuwste PDA\'s van de laatste tijd. Voorlopig is de Zodiac alleen nog te koop in Amerika. Echter binnenkort is hij ook verkrijgbaar in Engeland en dat maakt het voor ons Nederlanders iets makkelijker om de Zodiac te importeren. Onder motorkap liggen een 200 MHz processor, 8 Mb ATI-grafische chip en een Yamaha soundchip. Dankzij deze specificaties is het naast een PDA ook nog eens een games-handheld. Maar kan het zijn beloftes waar maken? Lees de review hier op FOK!Games

Man doodt eega in plaats van aap

Een 70-jarige inwoner van Maleisië heeft zijn 68-jarige vrouw, met wie hij al 40 jaar was getrouwd, doodgeschoten in de verondersteling dat hij een op fruit beluste aap uit zijn boomgaard neerhaalde. De man aarzelde niet toen hij takken zag bewegen in een van zijn fruitbomen, legde aan en vuurde. Het was echter geen aap maar zijn vrouw die in een van de bomen fruit aan het plukken was.

Justitie overweegt de man, die samen met zijn vrouw 13 kinderen opvoedde, te vervolgen. Hij zit in de gevangenis maar mocht deze wel verlaten om de begrafenis van zijn echtgenote bij te wonen.

Paard schopt bijtgrage hond knock-out

Een pitbullachtige hond heeft in Wijk aan Zee dit weekend een aanval op de benen van een paard zuur moeten bekopen. De hond viel het paard aan bij de strandopgang van Heliomare. De hond beet het paard daarbij diverse keren in de benen.

Het paard schopte echter dusdanig van zich af dat de hond bewusteloos tegen de grond smakte. De eigenaar van de hond pakte het beest vervolgens op en bekommerde zich verder niet om het paard en zijn berijdster.

UEFA Cup-duel Heerenveen geschrapt

De wedstrijd in de eerste ronde van de UEFA cup tussen Maccabi Petach Tikva en SC Heerenveen is voorlopig geschrapt.

Nadat eerder een staking onder het vliegtuigpersoneel SC Heerenveen belemmerde om naar Israël te vliegen, verzette de Europese voetbalbond de wedstrijd naar donderdag. Maar nu is die omzetting ook van de baan.

De UEFA had de Israëlische voetbalbond tot dinsdagavond 18.00 uur de tijd gegeven om een oplossing te zoeken. Er kwam echter geen bruikbaar plan voor de wedstrijd, die oorspronkelijk op woensdag zou worden gespeeld.

De UEFA zal nu woensdag in een spoedvergadering bekijken wat er nu nu moet gaan gebeuren met de ontstane situatie.

Mobieltje dat attendeert op slechte adem

Esposa had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen mobiel telefoontje dat gebruikers attent maakt op een slechte adem. Als het aan het Duitse Siemens ligt wordt een dergelijk mobieltje binnenkort een feit.

Het bedrijf werkt momenteel aan een speciale chip, van nog geen millimeter doorsnee, die in het nieuwste toestel zal worden ingebouwd. De chip is in staat alle luchtjes in de directe nabijheid van de telefoon te ontdekken ”van een slechte adem en alcohol tot gassen”, aldus een woordvoerster van Siemens gisteren. Wanneer de gebruiker uit zijn mond ruikt zal het telefoontje hem dit automatisch laten weten.

Weer 2 medailles Oranje op Paralympics

De Paralympische Spelen in Athene hebben dinsdag twee medailles opgeleverd voor Nederland.

Kenny van Weeghel sleepte op de 200 meter wheelen een zilveren plak in de wacht, terwijl zwemmer Mike van der Zanden op de 100 meter vrije slag een bronzen medaille behaalde.

De 24-jarige Van Weeghel rolde een tijd van 25,32. Hij moest hiermee in de Fin Leo Pekka Tahti met een tijd van 25,25 zijn meerdere erkennen. Derde werd de Brit Dave Weir. Van Weeghel start morgen op de 400 meter wheelen. Ook daar zijn hij en Tahti medaillekandidaten.

Eerder op de dag wist de 17-jarige Van der Zanden al een bronzen plak binnen te halen. Van der Zanden klokte 56,74, niet genoeg om de Spanjaard David Levecq (56,32) en de Canadees Benoit Huot voor te zijn. Met een tijd van 53,73 bleef laatstgenoemde de concurrentie niet alleen ver voor, maar verbeterde hij ook zijn eigen wereldrecord van 53,76.

Wedstrijd: Ontwerp je eigen FOK!Sim

Na lang wachten is de opvolger van de best verkopende PC-game ooit dan eindelijk beschikbaar: De Sims 2! In deze nieuwe game bouw, volg en bestuur je weer jouw eigen Sims. Je kunt er voor kiezen een familie te starten, of misschien wil je wel een lekker wijf zijn die achter de mannen in de buurt aan zit. Jij bepaalt hoe de Sims zich voelen en gedragen.

Maarrrr het gaat verder dan dat. Je bepaalt nu namelijk ook zelf hoe de Sims er uit zien! Wanneer je de Sims installeert wordt automatisch de Sims Body Shop meegeinstalleerd. Met deze Body Shop kun je zelf sims in elkaar zetten. Je kunt ze voorzien van nieuwe kleding, gezichtsuitdrukkingen, en nog veel meer. Heb je de Sims nog niet gekocht en geinstalleerd? Geen probleem. EA stelt de Body Shop ook beschikbaar vanaf hun site.

Waarom vertellen we je dit? Omdat je met deze Body Shop een aantal leuke prijzen kunt gaan winnen! De persoon die de leukste FOK!Sim kan maken en daar een screenshot van instuurt naar games@fok.nl wint een fantastisch Sims 2 prijzenpakket. Waar moet een FOK!Sim aan voldoen? Bepaal jij het maar. Misschien draagt deze Sim wel kleren met FOK! logo's. Of misschien woont hij in een huis dat vol staat met computers? Misschien zijn zijn ogen vierkant van het staren naar de FOK! sites? De keuze is aan jou!

De spelregels nog eens samengevat
Ontwerp een FOK!Sim en maak hier een screenshot van
Stuur dit screenshot naar games@fok.nl. Zet in de subject van de mail "FOK!Sims 2 prijsvraag"
De Sims Body Shop kun je hier downloaden en extra skins vind je hier. Als je de Sims 2 al hebt geinstalleerd staat de Sims Body Shop al in je startmenu.
De leukste inzending wint een mooi Sims 2 prijzenpakket.
Meedoen kan uiterlijk tot en met 26 september a.s.

Succes!


Een voorbeeldje van een lief FOK!Sims kindje


Update:
Als je, naast de screenshot, ook de benodigde bestanden exporteert en gezipt meestuurt (met je naam en nickname in een megezipt tekstbestandje) zal jouw creatie na de wedstrijd vereeuwigd worden als download voor andere Simmende FOK!kers !

'De Mol koopt rechten uitwedstrijden Oranje'

Satchmo had ons via de nieuws-submit te melden:

John de Mol heeft de rechten voor de uitwedstrijden in de kwalificatiereeks (voor het WK 2006) van het Nederlands Elftal voor volgend seizoen gekocht. Dit is bekendgemaakt in het tv-programma Barend & van Dorp. Fons van Westerloo, directeur van RTL Nederland, zei in het programma dat De Mol een bod had gedaan van 900.000 euro per wedstrijd; een bod dat ver boven dat van RTL Nederland uitsteekt.

Ook de NOS (Nederland 2) en SBS 6 waren in de race voor de interlands, maar zij zouden eveneens te weinig hebben geboden. De wedstrijden zullen waarschijnlijk te zien zijn op het kanaal van kinderzender Nickelodeon (MTV Networks). Vorige week werd bekendgemaakt dat De Mol vanaf het najaar 2005 de avonduren op deze zender zal vullen. De mediatycoon zelf was dinsdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

In het najaar van 2005 speelt het Nederlands Elftal twee uitwedstrijden in de kwalificatiereeks voor het WK 2006 in Duitsland. Op 3 september treedt Oranje in Armenië aan tegen het Armeense elftal en op 8 oktober treft Nederland de altijd lastige Tsjechen.

Betere zonnepanelen door spinazie

IcoonAmerikaanse wetenschappers hebben een elektronisch apparaat ontwikkeld dat spinazie gebruikt om licht te converteren in een elektrische stroom. Dit heeft het wetenschappelijk magazine New Scientist dinsdag gemeld.

De geleerden van het Massachusetts Institute of Technology hebben een proteïne complex van spinaziechloroplasten geïntegreerd in halfgeleiders zodat het gecombineerd kan worden met conventionele elektronica. Chloroplasten zijn structuren in plantencellen die gevuld zijn met cholorofyl die fotosynthese bewerkstelligt.

Vorige pogingen faalden omdat er water vereist was in het proces wat niet samengaat met elektronica. De wetenschappers hebben nu kunstmatig de proteïne geschikt gemaakt door 14 proteïnesubdeeltjes en honderden chorofyl moleculen met synthetische peptiden in een afgesloten kapsel te binden met watermoleculen.

De natuur paste de energieomzetting al miljarden jaren toe, maar voor het eerst is de mens er ingeslaagd de synthese toe te passen voor kunstmatig gebruik. De gemaakte fotocellen zijn veel dunner en lichter dan de huidige zonnepanelen, en zouden gebruikt kunnen worden om veel efficiëntere panelen te maken.

Borsato van niets op één met Ali B

borisz had ons via de nieuws-submit te melden:

Marco Borsato blijft ongekend populair in Nederland. Eergisteren werden binnen elf uur alle 42.000 kaarten verkocht voor zijn speciale openluchtconcert voor de inwoners van Alkmaar, en komend weekend komt hij van niets op één binnen in de Top 40. Dat doet hij overigens samen met de rapper Ali B, met wie hij het duet 'Wat zou je doen' maakte.

Het nummer werd afgelopen zomer speciaal voor War Child opgenomen tijdens de concerten van Marco Borsato in de Rotterdamse Kuip. Daarbij was Ali B uitgenodigd als gastzanger. Voor de van Marokkaanse komaf in Nederland geboren Ali B (Ali Bouali) is het zijn eerste nummer één hit. Borsato, geboren uit een Nederlandse moeder en een Italiaanse vader, heeft er al een aantal op zijn conto staan: inclusief deze komt hij al op 8 stuks.


Van niets op één

Regillio Vrede naar TOP Oss

Regillio Vrede heeft eindelijk weer een club gevonden nadat er in maart een breuk tussen hem en FC Groningen was gekomen. Vrede zal per direct op amateurbasis uitkomen voor TOP Oss.

De ondertussen 31-jarige voetballer heeft zijn handtekening onder een driejarig contract gezet bij de club uit Oss. Op donderdag 23 september zal hij voor het eerst meetrainen met de selectie.

Regillio is zelf uiteraard zeer blij met het contract: "Ik ben blij dat ik weer aan de slag kan. TOP Oss is ambitieus en hoopt aansluiting te vinden bij de top van de eerste divisie. Ik ben blij dat ik deel kan uitmaken van deze plannen."

Sony introduceert kleinere Playstation 2

Sony's gameconsole Playstation 2 (PS2) heeft een makeover ondergaan, en is qua oppervlakte ongeveer de helft van de grootte van het bestaande model. Het model zal in november te koop zijn, en zal 149 euro kosten. Dit meldt BBC News.

Sony poogt hiermee de aantrekkelijkheid te vergroten en het bestaan van het apparaat te verlengen. Dit lukte Sony ook met zijn originele Playstation. Toen de eerste Playstation in een kleiner model, genaamd de 'PSOne' werd uitgebracht, verhoogde dit de verkopen aanzienlijk.

Sinds november 2000 zijn er ongeveer 24 miljoen PS2's verkocht in Europa, het midden-oosten en Afrika. Dit is volgens Sony tweederde van alle verkochte gameconsoles in deze gebieden. Het is gebruikelijk dat de verkopen minder worden na een aantal jaar, en met de PS2 is dit geen uitzondering.

Davis Reeves, president van Sony Computer Entertainment Europe hoopt dat het nieuwe model de PS2 verkopen wereldwijd met 15 procent zal verhogen. Het nieuwe model, dat qua volume 75 procent kleiner is dan het huidige model, zal op 1 november voor dezelfde prijs als het huidige model in de winkels liggen, dat is 149 euro.

Sony is reeds met een opvolger bezig van de PS2. Sony verwacht dat de volgende generatie Playstation volgend jaar op de E3 video games trade show in Los Angeles gepresenteerd wordt.


Voor- en zijaanzicht van het nieuwe model i.v.m. het oude model


Meer game nieuws vind je natuurlijk op games.fok.nl!

Da Matta keert de F1 de rug toe

Cristiano da Matta hoeven we niet meer te verwachten in een Formule 1 bolide, de Braziliaan heeft het helemaal gehad met de sport. Hij sluit een eventuele terugkeer dan ook zeker uit.

"Ik heb totaal geen interesse meer in een terugkeer naar de F1. Zelfs indien ik de plaats van Michael Schumacher mag innemen, wil ik niet meer terugkeren", aldus Da Matta tegenover het Braziliaanse Superesportes.

Hoewel zijn ontslag als directe reden gegeven kan worden, speelde het gevoel al langer bij Cristiano. Vooral het feit dat hij geen plezier had in het racen was een pijnlijke constatering.

"Er is gewoon geen competitie in de F1. Dat wist ik al voor ik Amerika verliet, maar ik wou het toch even zelf meemaken en de TF104B was nog erger dan de wagen van vorig jaar."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.