Politie in actie tegen Hells Angels Amsterdam

De politie is afgelopen avond en nacht in actie gekomen tegen de Amsterdamse motorclub de Hells Angels. Drie leden (50, 48 en 47 jaar) zijn daarbij gearresteerd. De politie wil niet bevestigen dat zich daaronder de afgezette Angels-president Willem van Boxtel bevindt. Maar kringen uit de Angels hebben al laten weten dat 'Big Willem' aangehouden is.

De drie arrestanten worden verdacht van het beramen van een moordplan tegen oud-Heinekenontvoerder Willem Holleeder. Eerder lieten de Hells Angels al via hun advocaat weten dat Van Boxtel de club oneervol uitgezet was wegens het beramen van een moordplan.

De politie doorzocht gisteren ook diverse woningen en twee Amsterdamse cafés en coffeeshops die in het bezit zijn van de Angels.

Het Parool meldde gisteren dat 'Big Willem' van Boxtel er al langer over nadacht om na bijna 30 jaar leiderschap er de brui aan te geven. Hij zou op een Angels-conferentie vorige week in Zwitserland hebben toegegeven dat hij geld had aangenomen van de geliquideerde vastgoedmagnaat Willem Endstra, om een moordplan tegen Holleeder te beramen. Hij bood daarvoor zijn excuses aan.

De Amsterdamse Hells Angels worden beschouwd al leidinggevende chapter over alle Europese Hells Angels. De algemene leiding zit in de Verenigde Staten. Deze week wezen de Amsterdamse Angels de Zuid Molukker Daniel Uneputty (Unu) aan als nieuwe leider. Uneputty, één van de weinige kleurlingen binnen de Angels, is al decennia lang lid en een van de meest gerespecteerde leden binnen de club.


Hells Angels-lid